ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   DV 2012 - Da se prebrojimo (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=776)

olivera77 16.11.2010 10:47

Ja sam vec u jednom postu napisala da je konzul na promociji GC pre nekih mesec dana rekao prisutnima da ce od prisutnih bar 5-oro dobiti GC,a bilo ih je 20-ak,znaci procenat za Srbiju je 20-25%.Prosle godine je 327 ljudi dobilo koverte X recimo 5 i dobijemo rezultat 1635 prijavljenih.

ZeljkoUSA 16.11.2010 14:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik VonTuzni (Poruka 19710)
Zeljko, ocito da ovi ameri tebe ne vole kad si se 10 puta vec bio prijavljen i nista. :naughty: Nadam se da ces i ti, a i ja pozeleniti! Sretan ti 11-ti put!!!
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Pa kad tako kazes ispada da je tako...:wtf: Ma, dokazacu da me igrom slucaja nisu izvukli, ne odustajem :;D:
Hvala na lepim zeljama, sto i tebi zelim :bravo:

VonTuzni 16.11.2010 15:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik olivera77 (Poruka 19711)
Ja sam vec u jednom postu napisala da je konzul na promociji GC pre nekih mesec dana rekao prisutnima da ce od prisutnih bar 5-oro dobiti GC,a bilo ih je 20-ak,znaci procenat za Srbiju je 20-25%.Prosle godine je 327 ljudi dobilo koverte X recimo 5 i dobijemo rezultat 1635 prijavljenih.

Bas sam maloprije na stranici americandream.de procitao da su sanse za europljane 1:25 da te izvuku sto mi se cini cisto solidno. Prva informacija koju sam saznao je bila 1:60 tako da mi se ovaj podatak u svakom slucaju vise svida.

chombe_bg 17.11.2010 02:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik olivera77 (Poruka 19711)

Bilo bi lepo kad bi stvarno bio takav odnos!Mada,mislim da je realnost malo drugacija i da odnos nije ispod 1:15...:smrc:

olivera77 17.11.2010 09:41

@chombe

Ja sam samo prenela ono sto su ljudi iz ambasade rekli na prezentaciji,smatram da nemaju razloga da lazu.

Kako si ti zakljucio da je odnos 1:15?

lanas 17.11.2010 11:06

Da. Bila sam i ja na prezentaciji i zaista su tako rekli.

photographa 17.11.2010 11:56

Eh evo i mene!
Prvi put se prijavila. Nadam se puno, ne ocekujem previse. Ja sam toliko resena da idem da sam sredila turisticku za pocetak, a uporedo radim i na radnoj vizi..za svaki slucaj. Prosto toliko sam resena da zelim da probam da mi je prosto sedenje i moljenje bogu da bas mene izvuku previse rizicno. Ako me izvuku, s obzirom da toliko zelim da odem, to ce mi svakako neizmerno olaksati stvari s obzirom da vec znam i gde cu ziveti i sta raditi...muce me jedino ti papiri:-)

lenhi 17.11.2010 14:53

Ne zaboravite da svake godine sve manje ljudi izvuku iz Ex-Yu država!
Kada sam se prijavio prvi put 2004. godine, za BiH su izvukli 171 osobu, a onda svake godine sve manje i evo već je palo na 60-70 izvučenih u jednoj godini. Taj trend opadanja važi za sve Ex-Yu države.
Mislim da su ove godine veće šanse jer je rok prijavljivanja bio samo Oktobar mjesec, pa su neki zakasnili, neki bili ne informisani, neki nisu obratili pažnju, neki nisu stigli slike srediti...

City Lights 17.11.2010 17:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 19742)
Ne zaboravite da svake godine sve manje ljudi izvuku iz Ex-Yu država!
Kada sam se prijavio prvi put 2004. godine, za BiH su izvukli 171 osobu, a onda svake godine sve manje i evo već je palo na 60-70 izvučenih u jednoj godini. Taj trend opadanja važi za sve Ex-Yu države.

Za Hrvatsku baš i ne. Koliko vidim nama broj ostvarenih DV GC samo raste. :bravo:

edit: barem u posljednjih par godina

Evo potrudila sam se pronaći malo duži period i ovo su bili trendovi:

2011 - CROATIA 92
2010 - CROATIA 74
2009 - CROATIA 75
2008 - CROATIA 41
2007 - CROATIA 40
2006 - CROATIA 42
2005 - CROATIA 69
2004 - Croatia 73
2003 - CROATIA 70
2002 - CROATIA 43
2001 - CROATIA 62
2000 - Croatia 123
1999 - CROATIA 152
1998 - CROATIA 182
1997 - CROATIA 180
1996 - CROATIA 358
1995 - Croatia 418

E da nam je ovaj broj iz '95-e :)

Isabelle 17.11.2010 18:57

Ma ne mora da znaci...evo za Bosnu sam nasla 2008 je bilo 73 dobitnika, pa 2009 skocilo na 158, i ove godine 72...Mislim da ide proporcionalno, s tim da ne moze preci vise od 7% po drzavi...S obzirom da se vjerovatno ove godine prijavilo manje ljudi zbog kraceg roka prijave, proporcionalno ce biti i manji broj ljudi izvucen...Vidjet cemo:obrva:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.