![]() |
Citat:
|
evo kako je EACEA definisala nazive visokoskolskih ustanova u Srbiji (nakon reforme visokog skolstva), pa mozda nekome bude od koristi:
http://eacea.ec.europa.eu/extcoop/ca...nts/serbia.pdf Opet, mozda treba proveriti ove nazive u odgovarajucim skolama. |
Citat:
Predavanje je bilo odlicno i predstavnik iz ambasade je lepo objasnio dosta stvari, posebno lazne mailove, razne prevare i zablude o tome da se, ako se uplati, neka suma novca, povecavaju sanse i sl. Obraca se paznja na sajtove sa zavrsetkom state.com Sustina je u REDOVNO zavrsenom cetvorogodisnjem obrazovanju. Sanse vam se nece povecati ako se vise od jednom prijavite. Najbitniji su biografski podaci. Podaci o obrazovanju jesu znacajni ali moze da prodje i ako smo nesto pogresno naveli. I da green card je ponovo zelen posle duge dominacije ruzicastog... :obrva: |
Manje vise nista posebno novo juce niste saznali osim sto su potvrdjene informacije sa foruma. Otprilike to za obrazovanje se uklapa u onu moju poruku da se tek od obrasca DSP-122 na osnovu kog zvanicno provjeraju ko si i sta si, a u prijavi i niej to toliko bitno.
|
Citat:
|
Citat:
Ovo me podsetilo na vezbu koju smo jendom imali: nas tridesetak, prva osoba je ispricala pricu drugoj napolju, onda je druga izasla napolje sa trecom da isprica istu pricu i tako redom.... onda smo se svi vratili na svoja mesta i poslednja osoba u nizu je izasla ispred svih da isprica tu istu pricu. Prva osoba je iskomentarisala da se poklapa jedino godina zbivanja - sve ostalo je prepravljeno, izmisljeno, zaboravljeno... Da, "gluvi telefoni" se zvala vezba, daje novinarima lepu pouku zasto se informacija proverava uvek kod aktera dogadjaja i nikada ne uzima nista "zdravo za gotovo" (cak i kada je dobijena od ljudi koji su dobro istrenirani za ko, sta, gde, kako, kada, s kime, cime, kome i zasto). |
Citat:
To sto je sluzbenik rekao da vise od jedne prijave ne povecava sanse valjda je mislio u jednoj godini. Ne znaju svi da je to automatska diskvalifikacija. Sta je njegov posao osim da dodje i za to sto je placen istrese osnovne informacije o prijavljivanju za one koji su totalni pocetnici i ne citaju recimo upustva i ne prate forum? Svakako da nece pricati o tome kako naci posao po dolasku, kako naci smjestaj, u kojoj banci otvoriti racun itd. |
Bio sam na predavanju, i kao sto sam ocekvao, prezentovane su najosnovnije informacije koje su na forumu vise puta "sazvakane" i vecini na forumu potpuno jasne.
Postavio sam goruce pitanje oko 3stepen+visa skola i dobio odgovor da je zaista nebitno sta se stavi u prijavi ukoliko ispunjavate uslov sto se tice obrazovanje, a u tom slucaju ispunjavate. Rekao mi je, doslovce: "Moze i Univesity Degree", nije vazno!!! Da napomenem da prijavu nije gledao odavno jer je mislio da postoji opcija - College Degree pa kad sam mu rekao da nema onda sam dobio ovaj odgovor. Jos jedna napomena: Sluzbenik nije bio siguran da li se u prijavi stavlja adresa u USA gde bi eventualno otisli pa sam mu asistirao svojim veteranskim statusom i poznavanjem prijave - napamet :==D: Ovo nisam pisao iz razloga mog poznavanja ili njegovog nepoznavanja prijave vec iz razloga da stvarno, osim osnovnih podataka, nije bitna stavka oko adrese, obrazovanja,... Tek kad se vracaju popunjeni dokumenti onda su bitne i te stvari. Takav je ustisak na mene ostavio sluzbenik Ambasade... @Zana Uopste nije bio eksplicitan u tome da vas vise prijava diskvalifikuje iako znamo da je tako. To je rekao onako, usput... "Nemojte slati vise prijava to vam ne povecava sanse da budete izvuceni"-sluzbenik. "Ukoliko posaljemo vise, bicemo diskvalifikovani" - neko iz publike. "Da" - sluzbenik. |
Te prezentacije su za pocetnike koji ovde postavljaju pitanja: gde da se prijavim, kako da proverim da li sam izvucen, jel treba celo selo da navedem u prijavi...
Za forumase prezentacija je jedino dobra prilika da se upoznaju. Sta vredi mogucnost da se postavi neko slozenije pitanje ako predstavnik ambasade ne uliva poverenje da je potkovan informacijama i da mu je odgovor tacan i pouzdan?! :no: Oni su tu samo da mehanicki odrade tu prezentaciju kao moranje. Ako on ne zna ni izgled prijave i opcije u njoj sve mi je jasno sa kojom voljom i informacijama je tu dosao. |
Bila sam na prezentaciji i uopste nisam stekla utisak da je sluzbenik dosao da odradi posao,naprotiv.Po meni,bio je vrlo ljubazan i predusretljiv.
Prosto,covek je hteo da kaze da u prijavi ne treba lagati,naravno,jer to kasnije necete moci da dokazete,a dokazivanje je neophodno.Sve drugo je manje-vise nebitno,zbog nekih nedorecenosti necete biti odbijeni. Postavljena su pitanja o tome (sto je meni bilo najzanimljivije),da li su potrebne neke specijalne garancije od osoba iz Amerike ili neka odredjena suma novca kao garancija da tamo dobitnik vize nece pasti na teret drzave. Sluzbenik je rekao da je dovoljan samo e-mail od nekoga iz Amerike,cisto kao formalnost,da vas tamo neko ceka i da necete otprilike pravo sa aerodroma otici u hotel i bez icije pomoci ili bar saveta poceti zivot u novoj zemlji(sto je on objasnio kao neizvodljivo).Cak je rekao,da ako nemate bas ni jednog poznanika koji bi vam poslao takav mail,kontaktirate nasu crkvu tamo,da vam ga oni posalju. Nije potreban ni novac kao garancija(samo je napomenuo da ljudi donose neke izvode iz banke uz dokumentaciju i da to nije vazno,ali se moze uzeti u obzir) osim u slucaju kada sluzbenik ambasade koji obavlja razgovor stekne utisak da ta osoba nije bas najsnalazljivija i da ce mozda morati da zatrazi pomoc drzave kada ode,pa u tom slucaju trazi da vidi da osoba ima neki novac koji ce poneti sa sobom. |
Citat:
|
Prijavio se malopre.
Ukoliko neko bude pravio tabelu kao prethodnih godina: treći put / Srbija. |
Pozdrav pitanje koje me interesuje vidim da se o tome puno raspravlja ja i moja supruga smo poslali aplikacije, e sad ja imam četverogodišnju školu i to nije problem sve uredno napisano slike i to prošlo. Međutim supruga ima završenu trogodišnju školu takođe je poslala aplikaciju na svoje ime neko je prije napisao ako imaš iskustva dvije god najmanje da može i trogodišnja .Sad nisam vidio jel u njenoj struci gledao sam al nisam našao ,pa molim ako neko zna odgovor da li njena aplikacija važi.,:1072:
|
21. oktobar, prijava prvi put. Danas prijavila i supruga, takodje prvi put. Iz Srbije smo! Eto, ako zatreba! Srecno svima u maju!
|
Citat:
Prijatelju, mani se toga i ne pisi nista... Naravo da niko nov nece da lista ceo forum, da bi znao sta ce sa tim brojem, i da svako nov postavlja ista pitanja iznova. Ako pratis ovo dugo, ticu i gledaj svoja posla i raaspituj se koje su razlike izmedju redovnog i vanrdnog skolovanja, a ko ima zivaca odgovorice ;) |
Ne znam zasto bi neko nov morao da cita cijeli forum da bi dosao do informacije?! Dovoljno je iskoristiti opciju "pretraga" na forumu prije postavljanja pitanja kao sto google koristimo za neke druge pretrage na internetu.
|
Prijavih se,puno srece svim ucesnicima :bravo:
Samo da nebude opet greske sa izvlacenjem Evo malo Live cam New York http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/ |
Prijava po drugi put. Mnogo srece svima nama u narednom izvlacenju.
|
prijavio se prvi put, 27. oktobra 2011.
srećno svima ;) |
Prijava prvi put,27.10.2011.Iz Srbije smo.Svima zelim mnogo srece.
|
Poz
Ovo mi je drugi put da se prijavljujem
nova prijava poslata 27.10.2011 Srecno svima ! |
I ja sam se prijavio po prvi put 27.10.2011. Zelim srecu svima i ja ove godine pa da svi pozelenimo :==D:
|
Molila bih da mi neko kaze da li znate da li treba da pisem c,s, ili treba da pisem ć,č,š,đ, u prijavi za zelenu katru pise da treba napisati ime i prezime onako kako stoji u pasosu. :no:
|
Ne znam gdje si procitao da treba pisati podatke kao u pasosu?! Nisam nigdje vidio da kada se traze neki podaci da to bude pozivanje na podatke iz pasosa, ali nije bitno. Sva slova pises bez kukica odnosno č,ć,ž pises kao c,c,z. Sve podatke u prijavi upisujes bez kukica.
|
Hvala Jovke, ali tako pise u uputstvu na sajtu americke vlade gde i popunjavam obrazac, u uputstvu pise da treba navesti ime i prezime onako kako stoje u pasosu, pa sam se skroz zbunila :smrc:
|
Samo da navedem da je interesantno što i dalje na prijavi piše da će me kontaktirati na kućnu adresu, što naravno nije tačno :)
|
Da se javim i ja...
Prijavio se 12-ti put, prvi put sa detetom, mozda mi to donese vise srece... U zivotu svakako jeste, a za lutriju - videcemo :bravo: |
Citat:
Sto ne poguras malo njih tamo u Kentacky-ju :gun: Salim se naravno. Zelim ti svu srecu pa da pozelenimo svi zajedno :papa: |
Prijavili se i ja i suprug sedmi put.Srecno svima.
|
6. put, muž i ja.
Prijavljivali smo se bez djeteta i s djetetom, s adresom u Hrvatskoj i s adresom izvan Hrvatske, prvog dana prijave i zadnjeg dana prijave, i naravno u sredini, s raspuštenom kosom i s podignutom kosom, kad je kiša padala i kad je bilo sunčano...i neće pa neće...:nene: |
I ja sam se prijavila prvi put... Prijaviće se i dečko, pa možda se posreći nekome od nas. :naughty:
Uostalom, imam tek 21 godinu, mogu godinama da igram. :;D: Srećno svima...:)) |
Evo i ja da se dodam na spisak prijavila se i ja,a verenik ce se slepati uz mene ako naravno budemo izvuceni.:grin:
Prvi put se prijavili 28.10.2011,moza budemo te srece da nas i iz prvog puta i izvuku! Svima nama zelim srecu pa da pozelenimo!!!:papa::==D: |
Da se i ja javim, ja sam se ove godine prvi put prijavio.
|
Da se i ja upisem na listu veterana,evo prijava je otisla sedmi put.
Pozdrav svima i srecno. |
Citat:
Srecno ti bilo i uzivaj, i da posto te mrzi da citas forum, imas gore pretragu , pa tamo lepo ukucaj sta te zanima |
Zdravo svima,
imam 2 pitanja 1. Zivim sa nevencanom suprugom sa kojom imam dete koji je moj status koji treba da popunim u formularu 2. Imam zvanje po starom programu DIPLOMIRANI EKONOMISTA, VII stepen strucne spreme. Sta treba da stikliram u formularu Hvala na odgovoru |
Citat:
Sto se tice skolovanja pises - University Degree. Ukoliko imate srece, vencate se pre intervjua i nema problema. Srecno :1081: |
Your entry for the 2013 Diversity Visa Lottery program was received on Sunday, October 30, 2011 at 8:32:18 AM EDT.
Znam da lutrija traje do 30-og... Jesam li zakasnio? |
Lutrija traje do 4.11. ,nisi zakasnio (da jesi, ne bi se mogao uopste prijaviti) Sretno na izvlacenju
|
Pozdrav svima,
Kako sam izgubio CN zanima me da li se supruga moze prijaviti na svoje ime kako bi ipak imali neke sanse, jer sam na forumu procitao da ako izgubis CN ne mozes provjeriti status. Poz. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:57. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.