| mveruovic |
12.02.2020 07:09 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katarina12
(Poruka 79403)
Cao svima, imam dva pitanja ako bi neko mogao da mi pomogne ili da me uputi gde da nadjem odgovore.
Prvo se tiče toga da li ja kad setim u Ameriku mogu da radim bez gc, ali sa ssn (koji već imam) ili moram da čekam i Green card da mi stigne na adresu?
Drugo pitanje je oko minimalnog ostajanja, da li se mora ostajati odjednom 6 meseci ili npr 4 meseca, pa da se vratim ovde na jedno mesec pa opet da idem i sl?
Hvala
|
Najbitniji ti je ssn, zelenu kartu imas u pasosu, nju mozes da koristis i validna je.
Sto se tice ostajanja, najbitnije je da ne ostajes duze od 6 meseci van US, i 6 meseci u god dana zbog "staziranja" za drzavljanstvo. Znaci mozes bukvalno svaki mesec da ides za Srbiju ako hoces na nedelju dana.
|
| dusmanic |
03.08.2020 15:12 |
Ljudi, u nedoumici sam. Ja sam dosao u USA u januaru, dobio GC i SSN sve po PS-u... Moja zena u dete su dosli u martu i za zenu smo iskukali SSN, za bebu jos nije stigao... Moja konfuzija je oko njihovih GC. Naime, ja sam platio fee 16.aprila za njih fee, nisam otvarao njima account na USCIS, platio sam po instrukcijama koje sam dobio u ambasadi na papiru. Dobio na mail tracking brojeve za njihov case... Sve je to izgledalo OK. Kad proveravam status stoji jos da je samo placeno nista se ne desava. Sad udjoh na moj UCSIS nalog da vidim ima li tamo neceg novog, ali nema njihovih brojeva za pracenje... Ja sam mislio da ce se to uvezati posto sam ja nosioc.
Da li je trebalo da pravim naloge za njih jesam li negde pogresio? Hvala
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusmanic
(Poruka 80678)
Ljudi, u nedoumici sam. Ja sam dosao u USA u januaru, dobio GC i SSN sve po PS-u... Moja zena u dete su dosli u martu i za zenu smo iskukali SSN, za bebu jos nije stigao... Moja konfuzija je oko njihovih GC. Naime, ja sam platio fee 16.aprila za njih fee, nisam otvarao njima account na USCIS, platio sam po instrukcijama koje sam dobio u ambasadi na papiru. Dobio na mail tracking brojeve za njihov case... Sve je to izgledalo OK. Kad proveravam status stoji jos da je samo placeno nista se ne desava. Sad udjoh na moj UCSIS nalog da vidim ima li tamo neceg novog, ali nema njihovih brojeva za pracenje... Ja sam mislio da ce se to uvezati posto sam ja nosioc.
Da li je trebalo da pravim naloge za njih jesam li negde pogresio? Hvala
|
Od marta mjeseca jos nisu stigle zelene karte na adresu?
Nisam siguran da li ima veze, ali trenutno je stampanje zelenih karti svakako smanjeno jer je valjda istekao ugovor sa kompanijom koja to radi za americku vladu.
https://www.huntonimmigrationlawblog...eir-employers/
|
| dusmanic |
03.08.2020 17:23 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus
(Poruka 80680)
Od marta mjeseca jos nisu stigle zelene karte na adresu?
Nisam siguran da li ima veze, ali trenutno je stampanje zelenih karti svakako smanjeno jer je valjda istekao ugovor sa kompanijom koja to radi za americku vladu.
https://www.huntonimmigrationlawblog...eir-employers/
|
Od 16. Aprila ih cekamo kad smo uplatili fee za izradu, pise da treba da stignu za 120 dana, ako ne stignu da ih kontaktiramo. Ali ja sam u dilemi da li sam dobro uplatio? Odavno sam to uradio i ne secam se svih koraka... Ali kad proverim pise da je uplata primljena 16. Aprila l, znaci onaj prvi status
|
Citat:
(Poruka 80681)
Od 16. Aprila ih cekamo kad smo uplatili fee za izradu, pise da treba da stignu za 120 dana, ako ne stignu da ih kontaktiramo. Ali ja sam u dilemi da li sam dobro uplatio? Odavno sam to uradio i ne secam se svih koraka... Ali kad proverim pise da je uplata primljena 16. Aprila l, znaci onaj prvi status
|
Mislim da si skroz OK ako pise za njihove brojece slucaja da je placeno i da ne moras da brines oko toga.
Sad, nisam siguran koliko je obicno vrijeme cekanja. Meni je receno od 2 do 4 nedelje, ali ja sam cijeli proces zavrsavao iz Amerike, tako da nisam siguran koliko je to primjenjivo.
|
| dusmanic |
03.08.2020 18:52 |
Pa da, i ja sam moju dobio za tacno mesec dana, ali sad zbog korone nist anije radilo i napravila se zbrka, cekam da prodje 120 dana za 10ak dana pa cu da ih zovem... Da, placeno je, novac skinut sa racuna i dobijena 2 broja za pracenje case-a.
Nego, ti si uspeo da zavrsis GC?
|
Citat:
(Poruka 80683)
Pa da, i ja sam moju dobio za tacno mesec dana, ali sad zbog korone nist anije radilo i napravila se zbrka, cekam da prodje 120 dana za 10ak dana pa cu da ih zovem... Da, placeno je, novac skinut sa racuna i dobijena 2 broja za pracenje case-a.
Nego, ti si uspeo da zavrsis GC? ������
|
Cim je skinuto, siguran sam da je to OK. Za svaki slucaj, pozovi 1 (800) 375-5283. To je call centar USCIS-a i oni ce ti sigurno imati barem neku informaciju. Moja prepotuka je da nazoves rano izjutra, od 8 AM ET i ako ti prvi agent koji ti se javi ne da neku jasnu informaciju, zahtijevas da te spoje sa Tier 2 representativom, oni obicno imaju vise informacija.
Ja sam skoro sve zavrsio, imao sam prosli petak intervju na kojem sam prakticno odobren, samo moram da odradim jos biometriju koja mi je zakazana za 3 dana. Pisacu kad se sve zavrsi detaljnije o cijelom procesu odavde, bilo je poprilicno stresno al eto, primace se kraju :==D:
|
| dusmanic |
03.08.2020 18:59 |
Woow bravoo... Bas mi je drago ... Necu jos da cestitam dok ne bude sve sto treba tu..
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus
(Poruka 80684)
Ja sam skoro sve zavrsio, imao sam prosli petak intervju na kojem sam prakticno odobren, samo moram da odradim jos biometriju koja mi je zakazana za 3 dana. Pisacu kad se sve zavrsi detaljnije o cijelom procesu odavde, bilo je poprilicno stresno al eto, primace se kraju :==D:
|
Baš sam pre neki dan razmišljao o tvom slučaju i htedoh da pitam, pa rekoh, bolje ne, javićeš se sam. Što kaže dusmanic, da ne čestitamo unapred tj. dok ne bude sve gotovo, ali dobro je da ide sve u pravom smeru. :da:
|
Pozdrav svima,
Da li neko zna možda proceduru, kako da apliciram za SSN broj direktno preko kancelarije SSn ovih dana, pošto ne dozvoljavaju dolazak u kancelariju zbog Covid-a, a imigraciono na ulasku nije automatski prosledilo podatke SSN kancelariji pa me nema u sistemu... Proslo je već skoro 2 meseca od kada sam ušao u USA... Zvao sam SSN kancelariju ali oni mi samo pričaju priče i objašnjavaju kako moram doći lično radi indentifikacije da predam aplikaciju ali nije moguće doći zbog Covid-a i tako u krug... Kada će biti moguće niko nezna itd...
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:26. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.