ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Hrana za kad se doselite - alternative dok se ne snadjete (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=308)

V777 11.03.2009 20:59

Ma razumem ja tebe odlicno sve to sto pricas...i ja kad sam zivela u Atini, gde imas i zelenu pijacu svakog dana, pa su cene, npr. paprika, bile bas visoke, tako da ti dodju skupe i za punjenje a ne za ajvar...a jeste, za onaj domaci ajvar, bez dodataka, treba jedan dobar dzak paprika onih nasih domacih...ja sam studirala u Nisu svojevremeno, gde su se paprike prodavale, kad im je bilo vreme (naravno paprikarski kraj hahaha), po trotoarima, koliko ih je bilo, jer ljudi nisu imali mesta na tezgama po pijaci, sve je bilo prepuno, i bile su gotovo dodzaba...ahhhhhh kad se samo setim....a kad sam u Atini zelela ajvar, onda smo od prijatelja iz Nisa narucivali da nam donesu kad dolaze u posetu, jer i na auto-putu od Nisa prema Grckoj (ako je neko primetio), se prodaju paprike, beli luk, suve paprike etc (zavisno od doba godine)...

Vama onda ne preostaje nista nego ili na online varijantu, a bas cu da se raspitam za ovaj obican kukuruz, kad treba da pocne da dolazi, jer smo ga mi ovde imali po samoposlugama u velikim kutijama, pa ti skines onu kosuljicu, i stavljas u kesu koliko hoces, kao kod nas na pijaci...i cini mi se da je bilo negde oko 20 do 25 centi po komadu...

I nemoj da uporedjujes cene u Srbiji i ovde, veruj mi, samo ce da te boli glava zabadava...ali ako smo vec kod poredjenja, Srbija je u zadnje vreme sve skuplja i skuplja s prehrambenim proizvodima, recimo ja sam uporedjivala pilece meso, nema veze s ovim cenama ovde, u Srbiji je mnogo skuplje...Ovde imas mnogo veci izbor, zato i cene moraju da idu nize, jer je konkurencija velika, a u Srbiji je monopol i manja ponuda. Doduse, vama jeste tu veliki problem sto ste teritorijalno ograniceni zbog nedostatka prevoza (i to znam odlicno kako izgleda), ali eto, online varijanta mozda ipak nije losa, bar dok nesto drugo ne smislite...

ljiljadule 12.03.2009 07:39

Nikako nemojte uporedjivati cene.Kilogram snicli,mislim da je preko 500,00 din.Zar je to jeftino?Piletina sigurna sam da je jeftinija tu.(kako je V777 rekla,veca je ponuda pa je i cena niza).Znam sigurno jer imam prijatelje koji zivi u LA-u i sa njima kad razgovaram konstatujemo da su u Srbiji vise cene i to dosta proizvoda je skuplje,a i mesa takodje.Naravno pogotovo u poredjenju sa platama i standardom u Srbiji i USA.Sad zamislite coveka kojim zaradjuje 15.000,00 din.a takvih je dosta,da li je njemu skupo taj kilogram mesa?

steficacvek 12.03.2009 08:53

Ne znam kako je u Srbiji, ali u Bosni su cijene zivotnih namirnica nenormalno porasle. Sa zivotnim standardom kakav je ovdje, ako poredimo, sve je jefrinije u USA, i hrana, i tehnika, i namjestaj, i odjeca ... Kad malo bolje razmislim, mi smo zaista madjionicari balansirajuci izmedju plata i troskova ...

ljiljadule 12.03.2009 09:40

U potpunosti se slazem.O odeci i da ne pricamo.Kad pricam sa prijateljima koje sam vec pomenula(zive u LA)da kod njih na nekim snizenjima mozes naci patike za 20$,30$(recimo Nike)a kod nas najmanje patike kostaju 50,60EUR.(pricam o malo kvalitetnijim).Recimo trenutno u Metrou mogu se naci Nike patike za oko 3.600,00-4.600,00,ali nista posebno.Znaci,za nas standard to je grozno.

Gringo 12.03.2009 10:48

Sto se tice cijena ovdje i tamo, prije nekoliko godina jedan prijatelj otisao u NY pa nam pise kako su neke stvari jeftinije pa kaze u mailu:

"...Nike majica 4-5$, Reebok patike 20$, Adidas duksevi 10ak$...Dakle, pogodite sta cete dobiti kad se vratim- dobicete da me gledate u firmiranoj garderobi!":grin:

xeg 12.03.2009 11:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gringo (Poruka 8288)
"...Nike majica 4-5$, Reebok patike 20$, Adidas duksevi 10ak$...Dakle, pogodite sta cete dobiti kad se vratim- dobicete da me gledate u firmiranoj garderobi!":grin:

:RRofl:

Kako dobra fora:bravo:

Leona 12.03.2009 12:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steficacvek (Poruka 8275)
Ne znam kako je u Srbiji, ali u Bosni su cijene zivotnih namirnica nenormalno porasle. Sa zivotnim standardom kakav je ovdje, ako poredimo, sve je jefrinije u USA, i hrana, i tehnika, i namjestaj, i odjeca ... Kad malo bolje razmislim, mi smo zaista madjionicari balansirajuci izmedju plata i troskova ...

I ja nam se divim.
Mlijeko megle nekidan sam vidjela da kosta 2,80 KM, sto dodje oko 1,35 €:smrc:

Btw kada spomenuh miljeko, interesuje me imal u SAD-u da se kupi mlijeko kao kod nas u "kartonu", jer na filmovima sam do sada samo vidjela da se mlijeko i djus nalaze u plasticnim flasama

landlord 12.03.2009 12:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Leona (Poruka 8299)
I ja nam se divim.

Gdje ovo? Da nije neka greska? ja koliko se sjecam oko 1,60 do 1,70 za litar..

steficacvek 12.03.2009 12:34

I meni je nesto nemoguce da je skoro 3 KM ...
Strahota ...

kaneolopa 12.03.2009 13:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Leona (Poruka 8299)
I ja nam se divim.

Btw kada spomenuh miljeko, interesuje me imal u SAD-u da se kupi mlijeko kao kod nas u "kartonu", jer na filmovima sam do sada samo vidjela da se mlijeko i djus nalaze u plasticnim flasama

Imas mleko u kartonu ... uglavnom organsko i sojino, neki proizvodjaci daju cak i u staklenim bocama ali je to bahosnosno skupo. Obicno se nalazi u plasticnim flasama standardna boce je 1 galon ~ 3,78l. Djus doduse mozes mnogo cesce naci u kartonu, ali da se razumemo retko se ovde mogu naci ono gusti sokovi pa ovakvi pa onakvi shto se tice tih ne gaziranih. Mogu neke debilana kombinacije... ali kada mi se pije sok od vishnje 100% toga nema ovde.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:29.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.