ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Mejl o ponistenju rezultata lutrije (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=925)

Score 13.06.2011 09:04

Ljudi jel gledate vesti na sky news-u CNN-u, i sl. Hakeri iz Kine (opet Kinezi!!) provalili u poslednjih mesec dana u Sony, Google mail, Citi Bank...sta mislite sta je razlog celog ovog sranja sa DVI?
Dal ce da priznaju da je neko provalio u Gov sistem, tako je isto mogao u Pentagon (da li je?), TO ne sme da se desi, a ako se desi, ne sme da se sazna! Pa koja bi to panika bila? :smrc:
Mozda je situacija sa IT-em daleko ozbiljnija nego sto je DVI izvlacenje, a to nam nece reci. Pa zar bilo ko misli da US Gov nisu u stanju da napisu jedan bezvezni programcic kao sto je random izvlacenje brojeva? Ma hajte molim vas... :no:

ZeljkoUSA 13.06.2011 09:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 23665)
Ljudi jel gledate vesti na sky news-u CNN-u, i sl. Hakeri iz Kine (opet Kinezi!!) provalili u poslednjih mesec dana u Sony, Google mail, Citi Bank...sta mislite sta je razlog celog ovog sranja sa DVI?
Dal ce da priznaju da je neko provalio u Gov sistem, tako je isto mogao u Pentagon (da li je?), TO ne sme da se desi, a ako se desi, ne sme da se sazna! Pa koja bi to panika bila? :smrc:
Mozda je situacija sa IT-em daleko ozbiljnija nego sto je DVI izvlacenje, a to nam nece reci. Pa zar bilo ko misli da US Gov nisu u stanju da napisu jedan bezvezni programcic kao sto je random izvlacenje brojeva? Ma hajte molim vas... :no:

Slazem se da tu nisu cista posla, sto sam od pocetka tvrdio... Jednostavno nisam mogao da verujem da je pogresno napisan program :wtf: Nisam programer, ali mi to deluje kao azbuka....

Ukoliko sledece godine Kina postane eligible, onda je jasno da su oni umesali prste :woohoo:

jovke 13.06.2011 09:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela (Poruka 23659)
Slažem se s ovim! Očito je nešto completely wrong s ovogodišnjom lutrijom!
Ako su slali mail s ciljem da omoguće svima koji su bacili ili uništili svoj confirmation number, a jesu, onda je logično da apsolutno svi prijavljeni dobiju taj mail. S obzirom da nisu svi prijavljeni dobili spomenuti mail, a izgleda da i neće, jasno je da u bazi podataka i sustavu za izvlačenje postoji veliki problem. Mrzi me i pomisliti ali sve ide k poništenju ovogodišnje lutrije ili, ako uspiju, ponovljeni period prijave u što sumnjam, ali ...???
Dosadašnje njihovo ponašanje pokazuje da će ovogodišnje izvlačenje biti ili ispravno ili nikakvo, i to je u redu! S obzirom da su, očito, veliki problemi da bude ispravno, veliki je upitnik što će i kako biti! ???

Zatso bas da kazu da ce dobitnici biti objavljeni "oko 15. Jula"?! Zasto im 2,5 mjeseca treba za novo izvlacenje?
Zato sto je to bio neki poslednji period iz prethodnih godina kada su stizale prve koverte dobitnicima! Namece se razmisljanje da oni time zele da ostanu u istom ritmu visegodisnje procedure, odnosno da od Oktobra krenu sa razgovorima. Zato ne vjerujem u novo ponavljanje, i novo prijavljivanje, jer bi sve te procedure bile poremecene, kako u Kentakiju tako i po ambasadama. Nova prijava ili novo izvlacenje bi dodatno srozalo i neki njihov ugled kod igraca i uopste cijelog svijeta. Mislim da ce sad 15. Jula dodijeliti vize onima cije su prijave preostale u njihovom sistemu, ma kako god to bilo regularno ili ne. Bitno im je samo da budu prosarani datumi prijavljanja medju izvucenim prijavama. Ostalo ako je neregularno ovaj put ce se precutati da bi procedura isla svojim tokom (prve koverte do Jula, obradjivanje poslatih obrazaca tokom ljeta, razgovori od Oktobra...). Mozda i nisam u pravu. Vidjecemo...

nikita61 13.06.2011 09:58

Citat:

Ja se sada spremam da odem do Kineza u 70 blok....mozda uspem da sa nekom razumnom cifrom zavrsim posao:naughty:Jedino se plasim da to nisu ti isti Kinezi koji ulaze u ove sisteme:inluv:

Vladana123 13.06.2011 14:41

Citat:

@Kako rece nas drug Score na CNN objavise mali zuti napali...ok.....Kao sto sam i prosli put rekla,polovina podataka je izbrisana, druga je ostala(to su verovatno podaci svih ucesnika koji su dobili mail).Oni nemogu da znaju da li sam ja igrala ovogodisnju lutriju ako me nema u programu(zabelezena kao CN.....).E vec mi se manta po glavi od svih mogucih varijanti:woohoo:

TheNenad 13.06.2011 16:29

Citat:

Gov sistemi na višim nivoima uglavnom nisu povezani na internet na taj način kako bi bilo ko mogao da "upadne" u iste. Uglavnom su u pitanju zatvoreni sistemi na usamljenom intranetu, sa nekim inter-agency vezama po potrebi. Problem sa slanjem confirmation e-mailova verovatno leži u mail sistemu koji isporučuje poruke putem SMTP protokola, koji u poslednje vreme ima veoma striktne zahteve za prihvatanje e-mail poruka kako bi se isfiltrirao SPAM (postojanje reverse DNS adrese za e-mail server, SPF DNS recordi, tarpit i anti-flood sistemi, pa na kraju i sami algoritmi za prepoznavanje teksta koji bi se smatrao spam porukom). Koliko puta vam se desilo da ne dobijete e-mail od nekoga, ili da on završi u spam sandučetu? Ovo nije ništa drugačije.

Zbog ovoga sam pitao za e-mail adrese onih koji nisu dobili poruku (samo deo posle @, dakle peraperic@nesto.com) pa da vidimo da li ima neka zajednička tačka. Možda samo yahoo pravi problem? Možda neki drugi e-mail provajder?

I naravno, još jedna stvar:
E-MAIL ADRESE KOJE IMATE KOD TELEKOMA (@nadlanu.com) VIŠE NISU ISTE, VEĆ SU PROMENJENE OD PROŠLE GODINE NA @open.telekom.rs! AKO STE UPISALI perapetrovic@nadlanu.com TOKOM PRIJAVE, POSTOJI MOGUĆNOST DA PORUKU NEĆETE DOBITI!

PS: Nisu kineski hakeri upali u Sony, a napad na Google je bio zanemarljiv, ali je bio iskorišćen u svrhu pokazivanja srednjeg prsta kineskim vlastima kako bi Google dobio veća prava u toj državi.

olivera77 13.06.2011 16:44

Evo Nenade podataka za statistiku

Yahoo mail na 2 naloga,mailovi dobijeni u razmaku od mozda 12 h,prijave istog dana u razmaku od 15-ak min.
Mailovi od KCC nisu otisli u spam vec u inbox.

Wire 13.06.2011 18:23

Pa, hajde da vidimo i to...
I kod mene i kod devojke:

gmail / inbox

ZeljkoUSA 13.06.2011 18:59

Ajde da radimo nesto u "susnom" periodu... :==D:

Dva puta Gmail/inbox, u toku jednog dana... Prijave u toku dva dana...

jovke 13.06.2011 20:40

Famozni e-mail meni uletio u gmail/inbox, a kod supruge yahoo i nikad nije dobila e-mail.
U Oktobru prvo predata moja prijava, pa onda njena 11 dana kasnije.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:56.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.