ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

sneskic 09.01.2015 13:50

Cao svima!
Evo da i ja iskuckam moje iskustvo sa ljekarskog. Naime,ljekarski mi je bio zakazan 29.12.2014.u Smiljanica br. 22 u 09-09.30h. kada dodjete samo Vam uzmu krv za analizu i izmjere temperaturu i tu izvrsite placanje,meni je bilo 120 eura. Nakon toga Vas upute u privatnu klinicu Clinica Nova i kazu Vam da dodjete sa ovjerenim papirima i cd-om kod njih u 14h. ja sam pjeske posla do druge klinike jer je udaljena svega 15min pjesice. Tu snimite pluca i kazu Vam da dodjete oko 11.30-12h po rezulatate. U blizini ima kao neki nazovi kafic pa sam ja tu popila kafu i posla u 12h po rezulatate. Kada sam zavrsila onda sam se vratila natrag u Smiljanicevu i tu sjela u drugi kafic do 14h. Nemojte nista dolaziti prije 14h jer tamo nema nikog tako da Vam niko ne moze otvoriti i bicete prinudjeni da cekate napolju. U 14h sledi pregled ali to ne traje dugo i nije nista strasno. Nakon toga ja sam primila sve 3 vakcine jer nijesam u mom domu i to me je kostalo 50eura. Nakon toga dobijate koverat koji ne otvarate i cd i potvrdu za primljene vakcine koju valja iskopirati vise puta i cuvati sa sobom dok ne dobijete americki pasos. Obije klinike su veoma lijepe i veoma ljubazno osoblje.
To je to. Nista strasno :naughty:

SRBghost 11.01.2015 19:26

Super!!!! Jos malo pa da zavrsavas i to poglavlje :) Ja moram da ih zovem da pitam sme li se ruckati i piti kafa pre vadjenja krvi. Jbg, nisam se setio na vreme...

IgorMAD 11.01.2015 20:24

Smes slobodno da pijes kafu i da jedes pre vadjenja krvi. Proverio sam :)

SRBghost 15.01.2015 11:00

Svaka cast, legendo! Svaka cast! Moracemo se gledati negde na potegnemo po koju....

Tomislav1970 22.01.2015 18:11

Nase iskustvo

Ljekarski pregled smo zakazali za petak 16.01.2015 u ljekarskoj ordinaciji Ordinacija u Smiljanicevoj 22.
Rekli su nam da dodjemo ujutro da nam uzmu krv i da se uradi rendgen koji se radi u Klinici Nova u Visegradskoj (krug Klinickog centra Srbije, pored Laze Lazarevica), a da je pregled kod doktorice u dva sata.
Buduci da i supruga i ja radimo, a imamo i troje djece od kojih je jedno u vrticu, a dvoje u skoli, zamolili smo ih da supruga i ja dodjemo ujutro (djeci se ne vadi krv i ne snimaju se na rendgenu pa ne dolaze ujutro, vec imaju samo pregled popodne), a da sa djecom dodjemo sutradan, u subotu, pa da nam svima zajedno urade pregled.
Tako je i bilo.
Nas dvoje smo dosli u 9 u ordinaciju gdje su nam uzeli krvi i izmjerili temperaturu, i nakon toga su nam dali uput za snimanje rendgenom. Od njih smo otisli u kliniku i nakon snimanja su nam rekli da ce snimak biti gotov za sat vremena. Buduci da oni rade do 9 navece, mi smo se vec oko 10 vratili na posao, a ja sam po snimak dosao nakon posla, na povratku kuci.
Sutradan smo svi zajedno dosli na pregled i doktorica nas je svakog pojedinacno pregledala. Nakon toga nam je dala zatvorene koverte koje se nose na intervju.
Prije pregleda je obavezna vakcinacija protiv gripa (i za odrasle i za djecu), tetanusa (samo odrasli) i MMR-a (samo odrasli)
Vakcine protiv gripa djeca su primila besplatno u domu zdravlja, a mi smo otisli u Batut, primili i platili jer ako niste neka od ugrozenih grupa (trudnica, dijabeticar, preko 60 godina) ne mozete je dobiti u domu zdravlja

NS2015 22.01.2015 19:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 51485)
Ljekarski pregled smo zakazali za petak 16.01.2015 u ljekarskoj ordinaciji Ordinacija u Smiljanicevoj 22.
Rekli su nam da dodjemo ujutro da nam uzmu krv i da se uradi rendgen koji se radi u Klinici Nova u Visegradskoj (krug Klinickog centra Srbije, pored Laze Lazarevica), a da je pregled kod doktorice u dva sata.
Buduci da i supruga i ja radimo, a imamo i troje djece od kojih je jedno u vrticu, a dvoje u skoli, zamolili smo ih da supruga i ja dodjemo ujutro (djeci se ne vadi krv i ne snimaju se na rendgenu pa ne dolaze ujutro, vec imaju samo pregled popodne), a da sa djecom dodjemo sutradan, u subotu, pa da nam svima zajedno urade pregled.
Tako je i bilo.
Nas dvoje smo dosli u 9 u ordinaciju gdje su nam uzeli krvi i izmjerili temperaturu, i nakon toga su nam dali uput za snimanje rendgenom. Od njih smo otisli u kliniku i nakon snimanja su nam rekli da ce snimak biti gotov za sat vremena. Buduci da oni rade do 9 navece, mi smo se vec oko 10 vratili na posao, a ja sam po snimak dosao nakon posla, na povratku kuci.
Sutradan smo svi zajedno dosli na pregled i doktorica nas je svakog pojedinacno pregledala. Nakon toga nam je dala zatvorene koverte koje se nose na intervju.
Prije pregleda je obavezna vakcinacija protiv gripa (i za odrasle i za djecu), tetanusa (samo odrasli) i MMR-a (samo odrasli)
Vakcine protiv gripa djeca su primila besplatno u domu zdravlja, a mi smo otisli u Batut, primili i platili jer ako niste neka od ugrozenih grupa (trudnica, dijabeticar, preko 60 godina) ne mozete je dobiti u domu zdravlja

Tomislave hvala ti na trudu sto si detaljno opisao svoje iskustvo sa lekarskog. Znacice nam svima koji cekamo lekarski.

SRBghost 23.01.2015 09:40

Tomislave, jedno pitanje - kako su klinci podneli vakcinu prtiv gripa? Mi imamo jednog deliju od 5 godina, ali ima problema sa krajnicima pa je non stop nesto bolesljiv, pa mi malo frka od toga... Kako ste vi podneli?

Tomislav1970 23.01.2015 20:26

Bez problema (osim malo kmecanja u ordinaciji ovog najmladjeg :;D: )
Pedijatar ih je sve pregledala prije vakcinacije, a sestra je imala laku ruku. Najteze je bilo organizovati da ne bude bolestan jer je je zbog vrtica cesto virozan, ali ako mozete da ga izvadite iz vrtica par dana prije vakcinacije dok je zdrav, ne bi trebalo biti problema

SRBghost 26.01.2015 12:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 51527)
Bez problema (osim malo kmecanja u ordinaciji ovog najmladjeg :;D: )
Pedijatar ih je sve pregledala prije vakcinacije, a sestra je imala laku ruku. Najteze je bilo organizovati da ne bude bolestan jer je je zbog vrtica cesto virozan, ali ako mozete da ga izvadite iz vrtica par dana prije vakcinacije dok je zdrav, ne bi trebalo biti problema

E, da su vam zivi i zdravi! I ja sam razmisljao da tako nesto uradimo. Ili da ga uhvatimo dok je OK i odvedemo na vakcinu pre lekarskog....

ina55 26.01.2015 17:00

Da li neko zna kako se pregledaju trudnice na lekarskom posto ne smeju da se zrace i bockaju? :) tj.da li se zbog trudnoce pomera zakazani pregled pa samim tim i intervju, ili se trudnice postede tih zezancija kod lekara? pozz

dzonue 29.01.2015 21:27

Evo i moje iskustvo sa lekarskog pregleda od danas :)

Lekarski pregled je po meni cista formalnost :grin:
Dolazak na kliniku u 9:15 u Smiljanicevoj 22,pregled i placanje
STo se placanje tice mozete da platite i u EVRIMA(130 e) i dinarima (16300 din)
Posle toga odlazak na kliniku u Resavskoj I snimanje pluca.
u 14 h povratak na kliniku gde sam primio jednu vakcinu (protiv gripa i tetanus sam primio u domu zdravlja u mom gradu)
Sto se tice vakcina bolje da primite u domu zdravlja nego da placate 6000 din. na klinici.

DDAmkd 29.01.2015 21:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dzonue (Poruka 51663)
Evo i moje iskustvo sa lekarskog pregleda od danas :)

Lekarski pregled je po meni cista formalnost :grin:
Dolazak na kliniku u 9:15 u Smiljanicevoj 22,pregled i placanje
STo se placanje tice mozete da platite i u EVRIMA(130 e) i dinarima (16300 din)
Posle toga odlazak na kliniku u Resavskoj I snimanje pluca.
u 14 h povratak na kliniku gde sam primio jednu vakcinu (protiv gripa i tetanus sam primio u domu zdravlja u mom gradu)
Sto se tice vakcina bolje da primite u domu zdravlja nego da placate 6000 din. na klinici.

jer znate mozda zasto je tolika razlika? u skoplje cini mi se da je lekarski oko 50€... nek me neko ispravi ako gresim....

NS2015 31.01.2015 09:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ina55 (Poruka 51598)
Da li neko zna kako se pregledaju trudnice na lekarskom posto ne smeju da se zrace i bockaju? :) tj.da li se zbog trudnoce pomera zakazani pregled pa samim tim i intervju, ili se trudnice postede tih zezancija kod lekara? pozz

Najbolje zovi ordinaciju i objasni im svoj slucaj. Ja mogu da ti kazem iskustvo moje prijateljice. Ona nije smelada primi MMR(alergija) pa su joj rekli da mora da radi analizu krvi i tom analizom da dokaze da ima u organizmu antitela tj da je prelezala malie boginje, zauške ili rubeole. A trazila je i od svog doktora opste prakse papir da nesme da prima MMR.
Nadam se da sam ti nesto pomogao

pikac 06.02.2015 17:40

Iskustvo moje majke ljekarsli u Sarajevu.

Ljekarski pregled za kandidate iz BIH se obavlja u PoluKilnici Eurofarm na Ilidži.Butmirska Cesta 10
Broj doktorice Cengic 033 773 040 ili recepcija 033 773 047

Ukoliko niste iz Sarajeva sa stanice imate tramvaj za Ilidžu izadjete na zadnjoj stanici.Zatim kada izadjete idete desno preko sina i zatim samo pravo nekih 3minute sa desne strane je i klinika.Ukoliko dolazite autom na kruznom toku na Ilidzi idete pravo samo Hotel Bosna zatim Klinika sa desne strane.

Kontaktirate kliniku 10 dana prije intervjua.Kazete da zovete radi useljenicke vize.Doktorica ce vam objasniti sta treba od dokumentacije.
Moja mama je nosila
4 slike
Pasos
I obavezno adresu kod koga idete u USA.
Nije nosila potvrde o vakcinaciji jer ih nema ali to nije bio problem i nije primila nikakve dodatne vakcine.

Pregled je opsti medicinski pregled visina ,tezina tlak,zatim je pitala o zdravstvenom stanju opcenito.Zatim je izvadila krv za analizu.

Zatim su nas uputili u Kliniku Sunce koja se nalazi tri tramvajske stanice od Ilidže.Sa stanice klinika je sa desne strane sva u staklu.Oni ce vam objasniti sve ukoliko niste iz Sarajeva.

Tu je uradila RTG.Sacekala da joj tu ocitaju nalaz i ponovo se vrtila na Eurofarm.

Pregled kosta 160km.Oni zatim kazu da ce svu dokumentaciju dostaviti ambasadi vama daju pair o vakcinaciji i cd Rtg-a i objasne da to dvoje predajte u Usa kada dodjete u imigracjono.

I to je sve.

mikiSA 06.02.2015 21:22

pikac: dokaz o vakcinaciji i RTG na cd se ne predaje u imigracionom, to neka cuva za svoje potrebe (kad nadje doktora ovdje da ima dokaz da je primila vakcine).

maki90 08.02.2015 19:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pikac (Poruka 51823)
Iskustvo moje majke ljekarsli u Sarajevu.

Ljekarski pregled za kandidate iz BIH se obavlja u PoluKilnici Eurofarm na Ilidži.Butmirska Cesta 10
Broj doktorice Cengic 033 773 040 ili recepcija 033 773 047

Ukoliko niste iz Sarajeva sa stanice imate tramvaj za Ilidžu izadjete na zadnjoj stanici.Zatim kada izadjete idete desno preko sina i zatim samo pravo nekih 3minute sa desne strane je i klinika.Ukoliko dolazite autom na kruznom toku na Ilidzi idete pravo samo Hotel Bosna zatim Klinika sa desne strane.

Kontaktirate kliniku 10 dana prije intervjua.Kazete da zovete radi useljenicke vize.Doktorica ce vam objasniti sta treba od dokumentacije.
Moja mama je nosila
4 slike
Pasos
I obavezno adresu kod koga idete u USA.
Nije nosila potvrde o vakcinaciji jer ih nema ali to nije bio problem i nije primila nikakve dodatne vakcine.

Pregled je opsti medicinski pregled visina ,tezina tlak,zatim je pitala o zdravstvenom stanju opcenito.Zatim je izvadila krv za analizu.

Zatim su nas uputili u Kliniku Sunce koja se nalazi tri tramvajske stanice od Ilidže.Sa stanice klinika je sa desne strane sva u staklu.Oni ce vam objasniti sve ukoliko niste iz Sarajeva.

Tu je uradila RTG.Sacekala da joj tu ocitaju nalaz i ponovo se vrtila na Eurofarm.

Pregled kosta 160km.Oni zatim kazu da ce svu dokumentaciju dostaviti ambasadi vama daju pair o vakcinaciji i cd Rtg-a i objasne da to dvoje predajte u Usa kada dodjete u imigracjono.

I to je sve.

Kako to da nije primila ni jednu vakcinu a nije imala kartona (prvi put čujem za takav slučaj)? Ali uglavnom dobro je prošla s ekonomske strane :grin:.

I ja nemam vakcioni karton ali kad sam zakazivao s doktoricom termin ona mi je insistirala da ga ponesem, da se nekako snađem tako da sam trenutno u borbi s tim (iako su do sad ljudi već bili u pomenutoj klinici bez vakcionog kartona, kao i tvoja majka i nisu imali nikakvih problema, riješili su to s 2-3 vakcine, ona ni sa jednom). U rodnom gradu u kojem sam proveo neko vrijeme nisam mogao dobiti, nemaju zbog nekih okolnosti. Ovih dana otići ću do drugog grada u kojem sam živio nekoliko godina da vidim mogu li dobiti za taj period u kojem sam živio kod njih, makar da nešto imam.

Uglavnom, ohrabrila si me s ovim svježim primjerom svoje majke da nije bilo nikakvih problema (čak ni vakcine) :bravo:

pikac 09.02.2015 11:27

E mikiSA pa da to je vjerovatno u pitanju sigurno je pogresno razumjela.

Maki90 Kada sam zakazivala termin u klinici objasnila sam tako da mama nema podatke o vakcinacije dr.me samo pitala koje je godiste i rekla kao uredu je za njih se kao dokumentacija vise i ne cuva nema nikakvih problema.

Na pregledu je detaljno pitala o historiji bolesti i da li je primila sve potrebene vakcine.Zasto nije primila dodatne vakcine to ne znam ali to ovisi o strucnoj procjeni doktorice.
Bilo je slucajeva bez podataka o vakcinaciji zato nemoj se brinuti vec ako ne uspijes nabaviti objasni doktorici zbog cega mislim da ne trebao imati nikakvih problema. Sretno ti.

Cunami 09.02.2015 17:45

Nekima je bila dovolja ovjerena izjava majke da je primio sve potrebne vakcine!
Moj karton u Doboju je poplavljen i ja ću takođe sa potvrdom probati, a prije toga tetanus primiti u domu zdravlja jer ga možeš u apoteci kupiti za 3,00 KM. ;)

SRBghost 12.02.2015 09:28

Informacije o vakcinama za Novi Sad

Vakcinu protiv gripa i tetanus mozete primiti u higijenskom, na drugom spratu. Vakcine su besplatne (obe), a placa se samo neki "zuti karton" koji kosta 500din. Nikada nije guzva, i sve se obavi za 10 minuta. MMR mozete primiti u svom DZ.

NS2015 12.02.2015 11:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 51940)

Vakcinu protiv gripa i tetanus mozete primiti u higijenskom, na drugom spratu. Vakcine su besplatne (obe), a placa se samo neki "zuti karton" koji kosta 500din. Nikada nije guzva, i sve se obavi za 10 minuta. MMR mozete primiti u svom DZ.

Da li mi trebaju upiti od doktora opste prakse ili samo se jednostavno ode i trazi da se prime vakcine?

A za MMR ode se kod doktora opste prakse i trazi se MMR ili neki drugi nacin je upitanju?

SRBghost 12.02.2015 13:21

Za grip i tetanus ti ne treba nista. Samo odes u higijenski i trazis da ti ih daju jer ides za USA. MMR mora u dom zdravlja jer ovi iz higijenskog moraju da cuvaju te vakcine za decu.

NS2015 12.02.2015 14:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 51942)
Za grip i tetanus ti ne treba nista. Samo odes u higijenski i trazis da ti ih daju jer ides za USA. MMR mora u dom zdravlja jer ovi iz higijenskog moraju da cuvaju te vakcine za decu.

Puno ti hvala na pomoci . Trenutno sam malo prehlađen pa kad ozdravim iću da primim vakcine. Taman ću moći da podelim i svoje iskustvo :)

voja82 12.02.2015 14:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 51942)

Znaci odradim sve injekcije u mom mestu pre lekarskog u Beogradu, ponesem dokumenta o pirmljenim injekcijama i to je to?

Tomislav1970 12.02.2015 18:28

Tako je. Sve odradis prije ljekarskog i na ljekarski doneses potvrdu i to je to.

SRBghost 19.02.2015 19:38

Obavljen lekarski. Odabrali smo ordinaciju u Smiljanicevoj 22 i nismo se pokajali.

Bili zakazani za 9. Dosli smo u 8:55, usli, izvadili nam krv, izmerili temperaturu i poslali na snimanje pluca. Vadjenje krvi za 2 osobe, i pripremanje dokumentacije za nas dvoje i klinca - sve u svemu, 15 minuta. Tu smo platili odmah 360 evra. (2 odraslih i dete)

Pesaka otisli u Resavsku na snimanje pluca (oko 15-20 minuta peske), skoro odmah dosli na red i zo zavrsili za 10 minuta. Receno nam je da po rezultate dolazimo za sat vremena. Pravac pizzeria Mamma Mia, odvaljivanje od jela, pokupili snimke posle 65 minuta, setnja do Smiljaniceve, kafa u Costa Coffee (u komsiluku) i u 13:55 smo bili u ordinaciji.

Drugi deo pregleda:

JA- merenje pritiska, slusanje pluca (!?!), provera refleksa, vaganje, merenje visine, skini gace, okreni se, podigni gace, primio MMR, odgovorio na par pitanja i sve gotovo za 7 minuta i 28 sekundi.

SUPRUGA - isto ovo plus opipavanje jajnika i grudi (svaka cast doktorki na detaljima, ipak je najbolje kada doktor to uradi) i sve gotovo za 10 minuta i 17 sekundi

KLINJA - sve kao ja osim MMR i pitanja i gotovo za 5 minuta i 09 sekundi.

Posle toga nam spakovane koverte uz napomenu da dobijene kopije o primljenim vakcinama ne dajemo nikome i sebi iskopiramo u jedno 20 primeraka jer ce nam trebati dok ne dobijemo drzavljanstvo za svakakve gluposti. I doplata od 6.000 dinara za dve MMR vakcine.

NAPOMENA: od dokumenata je potrebno poneti pasos, 4 fotografije, neki dokaz o primljenim vakcinama. KAo sto sam pomenuo u prethodnim postovima, tetanus i vakcinu za grip primite ranije u Higijenskom zavodu ili u Domu zdravlja.

I za kraj - trajanje pregleda moze da varira ;)

DODATAK: Pre pregleda/vadjenja krvi slobodno jedite i pijte sta hocete.

voja82 19.02.2015 20:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 52055)
Obavljen lekarski. Odabrali smo ordinaciju u Smiljanicevoj 22 i nismo se pokajali.

Bili zakazani za 9. Dosli smo u 8:55, usli, izvadili nam krv, izmerili temperaturu i poslali na snimanje pluca. Vadjenje krvi za 2 osobe, i pripremanje dokumentacije za nas dvoje i klinca - sve u svemu, 15 minuta. Tu smo platili odmah 360 evra. (2 odraslih i dete)

Pesaka otisli u Resavsku na snimanje pluca (oko 15-20 minuta peske), skoro odmah dosli na red i zo zavrsili za 10 minuta. Receno nam je da po rezultate dolazimo za sat vremena. Pravac pizzeria Mamma Mia, odvaljivanje od jela, pokupili snimke posle 65 minuta, setnja do Smiljaniceve, kafa u Costa Coffee (u komsiluku) i u 13:55 smo bili u ordinaciji.

Drugi deo pregleda:

JA- merenje pritiska, slusanje pluca (!?!), provera refleksa, vaganje, merenje visine, skini gace, okreni se, podigni gace, primio MMR, odgovorio na par pitanja i sve gotovo za 7 minuta i 28 sekundi.

SUPRUGA - isto ovo plus opipavanje jajnika i grudi (svaka cast doktorki na detaljima, ipak je najbolje kada doktor to uradi) i sve gotovo za 10 minuta i 17 sekundi

Posle toga nam spakovane koverte uz napomenu da dobijene kopije o primljenim vakcinama ne dajemo nikome i sebi iskopiramo u jedno 20 primeraka jer ce nam trebati dok ne dobijemo drzavljanstvo za svakakve gluposti. I doplata od 6.000 dinara za dve MMR vakcine.

NAPOMENA: od dokumenata je potrebno poneti pasos, 4 fotografije, neki dokaz o primljenim vakcinama. KAo sto sam pomenuo u prethodnim postovima, tetanus i vakcinu za grip primite ranije u Higijenskom zavodu ili u Domu zdravlja.

Druze hvala ti puno na ovako opsirnom objasnjenju! Sad jos intervju da obavite i cao zdravo;) SRETNO NA INTERVJUU!

Iva75 19.02.2015 22:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 52055)

Drugi deo pregleda:

Bravo!!! Svaka cast za detaljan opis.... E, ovako nesto volim da procitam. Drzimo Vam fige za intervju i isto nam tako opisi kako je bilo... :bravo:

maki90 02.03.2015 06:51

Čim sam saznao datum intervju-a nekad krajem januara odmah sam nazvao da zakažem ljekarski pregled. Broj na koji treba da zovete je 033/773-048, zvao sam i neke druge brojeve, konkretno dva broja poliklinike Eurofarm ali su me na kraju uputili na ovaj treći broj jer je on namijenjen za zakazivanje ljekarskog pregleda za vize. Ostavite svoje podatke i kroz 1-2h vas doktorica nazove da se dogovorite oko datuma intervju-a.

U četvratk 26.02. u 12:30 sam imao zakazan ljekarski pregled i obavio sam ga u Eurofarmu na Ilidži.

Od dokumentacije sam ponio pasoš, adresa u USA, isprintat list sa zakazanim datumom intervju-a, vakcioni karton i 4 slike dimenzija 4x3. (slike i adresu u USA je zadržala a ostalo vratila)

Prvi dio pregleda je trajao 10-tak minuta, gdje je doktorica prepisala pojedine podatke iz pasoša, zatim sa vakcionog kartona i postavila par pitanja tipa: da li imate dijabetis, padavice, da li pušite, da li ste ležali u bolnici, da li imate srčanih smetnji. Zatim ide mjerenje težine i visine pa poslije toga "slušanje pluća" kako dišete i na kraju mjerenje pritiska. Zatim vam da dvije uputnice za vađenje krvi i snimanje pluća. Nikakve dodatne vakcine nisam primio.

Vađenje krvi obavljate na jednom drugom ulazu, koji je tu u blizini a pokažu vam gdje je i dok se vratite sa snimkom pluća nalaz krvi vam bude gotov.

Snimak pluća se obavlja u poliklinici Sunce (zgrada od stakla) koja se nalazi u Nedžarićima. Tu također treba jedno 10-15 minuta dok se prođe administracija, zatim slikaju pluća i doktor očita snimak. Dobijete kovertu u kojoj se nalazi CD i mišljenje ljekara i vraćate se ponovo u Eurofarm gdje vam doktorica kaže da ste zdravi i da po pitanju ljekarskog možete dobiti vizu.

Na kraju vam doktorica preda CD sa snimkom pluća i vakcioni karton koji nosite u USA. Rezultate ljekarskog poliklinika Eurofarm dostavlja ambasadi tako da vi na intervju ne nosite ništa.

Ljekarski pregled sam platio 160KM.

NS2015 10.03.2015 12:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 51940)

Evo i mog iskustva sa vakcinama.
Prvo sam otišao do svog doktora opšte prakse gde sam primio tetanus a vakcinu za grip nisu imali. Dotorica me je uputio do Higijenskog (Futoška 121 II sprat telefon 021/4897-813). Rade sa pacijentima od 7 do14h.
Danas sam u Higijenskom primio MMR i vakcinu za sezonski grip. I sve sam platio 500 dinara. Tačnije plaća se samo Međunarodno uverenje o vakcinisanju (žuti karton).

SRBghost 11.03.2015 10:34

Super si prosao. Nama nisu hteli da daju MMR pa smo to platili 6.000 u BG. Super!!! Ajde, obavljaj i ostatak posla, pa se vidimo na picu negde u gradu kada sve prodje.

NS2015 11.03.2015 12:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 52334)
Super si prosao. Nama nisu hteli da daju MMR pa smo to platili 6.000 u BG. Super!!! Ajde, obavljaj i ostatak posla, pa se vidimo na picu negde u gradu kada sve prodje.

Pravo da ti kazem nisu ni meni hteli da daju MMR pa sam ih pitao. Ok. Vi ne dajete a ko daje? Dobio sam odgovor Dom zdravlja. Sad krece nadmudrivanje. Meni je receno da u domu zdravlja imaju samo za decu i uputili su me na vas jer vi snadbevate domove zdravlja. Ok. Ako ne dajete nikom nista necu dobiti vizu. I onda je otisla do upravnika i rekla da je upravnik odobrio i da cu sve dobiti sto trebam i da dodje i zena kad malo ozdravi. Samo treba fino. Zene su jako ljubaze i razumeju sve ali sistem ubi. Ali eto izasel su ususret. POa je krenula prica da bi u SRB trebala da postoji ordinacija (drzavna) za putne preglede i vakcinaciju jer to ide u prilog drzavi da im se ne vrate bolesni ljudi itd. Ponavljam jako ljubazne i prijatne zene rade u Higijenskom.

SRBghost 11.03.2015 13:06

Mogu ti reci da sam se i ja iznenadio ljubaznoscu osoblja. OK, mi smo platili, pa sta da se radi... Nije ni 6.000 neka cifra.... Bas mi drago sto ste uspeli. KAda idete na lekarski?

Paleogirl 12.03.2015 09:33

Evo da napisem za Beograd i vakcinacije. Suprug i ja smo `75. godiste i deca su nam skolskog uzrasta. Mi smo trebali da dobijemo vakcine gripa, MMR i tetanusa, a deca za grip. U Domu zdravlja i kod decijeg pedijatra su nas cudno gledali kada smo trazili da nas vakcinisu i vidim da to ne rade na ovaj nacin kada ti sam to trazis. Na kraju smo resili problem na Institutu za javno zdravlje Srbije Batut gde smo suprug i ja dobili sve vakcine osim za grip jer je trenutno nisu imali. U Batutu smo dobili i onaj zuti medjunarodni karton sa svim upisanim vakcinama. Posle sa tim kartonom smo otisli u Gradski zavod za javno zdravlje Beograd gde smo dobili vakcine gripa i tu radi dr. Predrag Kon koji je uvek na TV kada su vakcine u pitanju i on vas pita da li ste alergicni na nesto i neka osnovna pitanja i nakon toga vas sestra vakcinise protiv gripa i upise u zuti karton. Obavezno se mora nesto pojesti ako idete rano ujutro na vakcinisanje.
U ponedeljak vodimo decu na vakcinisanje protiv gripa u Gradski zavod jer decu vakcinisu samo ponedeljkom od 13-17 h. I svi koji imaju intervju do 01. maja moraju se vakcinisati protiv gripa, to su mi rekli u Smiljanicevoj kada sam ih zvala da proverim sve u vezi vakcina.

Vakcine se placaju:

MMR 1500 din (Batut)
tetanus 800 din (Batut)
grip 850 din (Gradski zavod Bg)

Evo sa sajta Batut, na sajtu imaju i cene vakcina.

Vакcinаciја putniка u mеđunаrоdnоm sаоbrаćајu

U Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје u окviru Оdеljеnjа zа prеvеnciјu i коntrоlu zаrаznih bоlеsti nаlаzi sе Аmbulаntа zа putniке u mеđunаrоdnоm sаоbrаćајu gdе sе mоgu dоbiti svе pоtrеbnе infоrmаciје i prеpоruке zа bеzbеdnо putоvаnjе u оdrеdištе, sа аspекtа prоcеnе riziка оd zаrаznih bоlеsti i mеrа zаštitе које sе prеpоručuјu ili zаhtеvајu.
U sкlаdu sа Prаvilniкоm о imunizаciјi i nаčinu zаštitе lекоvimа (Službеni glаsniк RS, brој 11/06) i Mеđunаrоdnоm zdrаvstvеnоm prаvilniкu putnici u mеđunаrоdnоm sаоbrаćајu vакcinišu sе ако putuјu u zеmljе које zаhtеvајu оdrеđеnu vакcinаciјu i prеmа еpidеmiоlоšкim indiкаciјаmа, prоtiv slеdеćih bоlеsti:

• žutе grоznicе;
• mеningококnоg mеningitisа;
• trbušnоg tifusа;
• коlеrе;
• diftеriје;
• drugih zаrаznih bоlеsti (акutnоg virusnоg hеpаtitisа B, bеsnilа, tеtаnusа, mаlih bоginjа i dr.).
Аmbulаntа zа putniке u mеđunаrоdnоm sаоbrаćајu

Priјеm pаciјеnаtа:
8 − 13 čаsоvа (pаuzа 10 − 1030 čаsоvа)

Tеlеfоn:
(011) 2684 566, lок. 132

Аdrеsа:
Dr Subоtićа 5

Link za Batut:
http://www.batut.org.rs/index.php?content=86

Link za Zavod za javno zdravlje Beograd:
http://www.zdravlje.org.rs/index.php...id=211&lang=sr

Pozdrav!

johnywalker 30.04.2015 13:01

ja sam isto završio sa ljekarskim. Opisao sam iskustvo i kako sam se iznervirao od samog početka već :) Preostaje još samo razgovor u ambasadi.

srecica 30.04.2015 13:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 53316)
ja sam isto završio sa ljekarskim. Opisao sam iskustvo i kako sam se iznervirao od samog početka već :) Preostaje još samo razgovor u ambasadi.

Boze, a ja sve vreme mislim da si ti vec u Americi :drool:

Americano 30.04.2015 17:53

Cao ljudi :) ima li neko mozda informaciju za nas koji smo iz Crne Gore, da li moze da se odradi na nekoj od nasih klinika ili se mora ici za Beograd?
Posto se za viziranje mora ici u Bg.

SRBghost 04.05.2015 09:04

Lekarski radis u istoj drzavi gde imas i intervju - u Srbiji, odnosno u Beogradu. Imas da biras 2 ordinacije.

http://travel.state.gov/content/visa...interview.html

mayah 05.05.2015 16:43

Sada ja imam pitanje.
Danas sam bila na ljecnickom pregledu i dr. me uputila na cjepljenje protiv Di-Te protiv tetanusa i difterije. na Zavodu za javno zdravstvo nemaju tog cjepiva trenutno i ne znaju kada ce dobiti i napisali su neku potvrdu, ona rekla da im to prilozimo...jel imao tko slično iskustvo? il procitao ovdje na forumu
Pozdrav

Sale2322 15.05.2015 15:54

Evo i naseg iskustva sa lekarskog od danas (15.05.)

9:30 Dosli na pregled u Smiljanicevu 22, predali pasose, po 4 slike i potvrde o primljenim vakcinama od ranije i po $150. Tad su nam samo izvadili krv i izmerili temperaturu. Sa potvrdom nas poslali u kliniku Clinicanova u Visegradskoj 26.

10:30 U Pozeskoj 26 su nam odmah snimili pluca. Samo stanete uza zid u majici i oni slikaju za 5 sekundi, sve je lako, opusteno i brzo. Onda su nam rekli da dodjemo tu za 2 sata da pokupimo snimke na CD-u.

12:30 Pokupili rezultate i CD u Pozeskoj 26, pa odneli sve to u Smiljanicevu 22. Tamo nas je doktorka pregledala (pritisak, refleksi, visina, tezina). Takodje je potrebno da se skinete potpuno goli kako bi vas pregledali, ali sve ukupno traje samo par minuta, nista strasno. Zatim nas je ispitala pitanja vezano za bolesti, operacije i slicno. Onda smo primili potrebne vakcine i sve nam je zapakovala i gotovoooo!

Sto se tice vakcina ovakva je trenutno situacija. Nakon 1. maja potrebno je samo imati vakcine za TETANUS i MMR. Ukoliko ste primali neku od te dve vakcine u prethodnih 10 godina onda ne treba ni to, ukoliko nemate neku potvrdu da ste primili te dve vakcine onda cete primiti u ordinaciji na kraju lekarskog. Cena za TETANUS je 2500din, a za MMR je 2000din.

Generalno je ceo proces veoma jednostavan i lak, nema nikakvih komplikacija i sve se brzo zavrsava. Dobicete na kraju zatvorenu kovertu i CD i to se sve nosi na intervju.

ggtron 16.05.2015 23:43

Nisam primetio da je neko pominjao u prethodnim postovima,
ali jel imao neko problema zbog tetovaza/e?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:52.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.