ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Prijava za lutriju DV-2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=951)

NEMANJ@ 02.11.2011 12:39

xxx

stavis University Degree i kao sto si rekao,ako te izvuku imas sta da im dodas i obrazlozis,puno srece:1081:

oskark 02.11.2011 12:52

Neces imati problema. Al opet kad okrenes i master ti je University degree, tako da nemas brige. Vazno je samo da ispunjavas minimalne uslove, a ta cenjakanja oko visih stepena nisu uopste vazna. Mogao si i sa srednjom skolom da se prijavis:;D:
Samo da te izvuku, posle ces lako :==D:

sile2302 02.11.2011 13:16

Hvala na odgovorima!

Supruga i ja se prijavljujemo po drugi put, pa vidjet cemo sta ce biti!

Sretno!

fetus 02.11.2011 13:18

evo,poslao sam i za zenu,pa cekamo.
znaci do 1.5. sledece godine da kuliramo?

i jos jedno pitanje(2):

mi smo dobili serijske brojeve tipa 20132KJU69LKIU(ovo sam nalupetao,samo20132 je tacno).znaci,nema vise EUi neki redni broj.sta to znaci?

i citao sam ali nisam nasao,da li su ukinuli koverte i sve ide preko neta,ili idu i koverte i dalje.

hvala svima i sa srecom

marton 02.11.2011 13:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fetus (Poruka 25881)
evo,poslao sam i za zenu,pa cekamo.
znaci do 1.5. sledece godine da kuliramo?

i jos jedno pitanje(2):

mi smo dobili serijske brojeve tipa 20132KJU69LKIU(ovo sam nalupetao,samo20132 je tacno).znaci,nema vise EUi neki redni broj.sta to znaci?

i citao sam ali nisam nasao,da li su ukinuli koverte i sve ide preko neta,ili idu i koverte i dalje.

hvala svima i sa srecom

Taj broj kojeg si naveo je CN (Confirmation Number) i oznacava ti redni broj DV prijave.
Ako te sustav kasnije selektira, onda ti se automatski dodjeljuje case broj koji pocine sa godinom DV prijave i regijom (EU za Europu) npr. 2012EUxxxxx

Za promjenu procedure pogledaj ovdje: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=902

BAXI 02.11.2011 14:31

Pozdrav svima,

Čitam ovaj forum već danima pa sam danas rešio da se registrujem, da bih otklonio jednu nedoumicu koja me muči već nedelju dana, naravno ako ima nekog pouzdanog, ko poznaje ove stvari, ko bi mogao da mi da odgovor.

Ja sam se pre 10 dana prijavio na lutriji, treći put ali 1. put samostalno jer prethodne dve godine za mene je to uradila jedna Agencija iz Bostona, koju sam platio.
Na savet prijatelja koji već živi u Americi jer je i on dobio zelenu kartu na lutriji ove godine sam sve sam odradio.

Radi se o slici za koju vidim da ima milion pitanja i odgovora. Ja sam sliku odradio kod fotografa kao i prethodnih godina, naravno svake godine nova slika, koja je odradjena maksimalno dobro što se tiče kvaliteta, 600X600, 195 KB, 24 bit, 72 dpi itd.
Naravno prošla je i validator (za validator čitam na forumu da i nije baš pouzdan, ako nije što ga uopšte i postavljaju kad nema nikakve funkcije) i uspešnu registraciju, dobio sam Confirmation Number:2013XXXXXXXXXXX,Digital Signature: BDXXXXXXXXXXX,itd. ali zaključujem da je PROPORCIJA MOJE FOTOGRAFIJE SKORO KNAP PO PRAVILIMA,koje propisuje Američka vlada( odnos oko-rame, glava itd), jer vidim da ima nekih tolerancija na dijagramu.Ostalo je sve ok, nema nikakvih smetnji, jasna maksimalno, pozadina bela, nema nikakvih senki,bez osmeha,bez nakita, itd.
Pitanje sledeće:
DA LI SLEDI DISKVALIFIKACIJA ZBOG OVAKVE SLIKE NAKON DETALJNE OBRADE PODTAKA KADA ZA TO DODJE VREME, POSLE 5.NOVEMBRA A KASNIJE I AKO BUDEM IZVUČEN?

P.S -I prethodnih godina fotografija je bila sličnih proporcija i nije bilo nikakvih problema, jer da je bilo verovatno bi mi ta agencija rekla da slika nije po standardu Američke vlade.

fetus 02.11.2011 15:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marton (Poruka 25882)
Taj broj kojeg si naveo je CN (Confirmation Number) i oznacava ti redni broj DV prijave.
Ako te sustav kasnije selektira, onda ti se automatski dodjeljuje case broj koji pocine sa godinom DV prijave i regijom (EU za Europu) npr. 2012EUxxxxx

Za promjenu procedure pogledaj ovdje: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=902

evo jos jedno pitanje i necu vise majke mi.
da li taj broj 2013EUxxxxx dobijamo od 1.5. ili ranije?

bijelefoke 02.11.2011 15:13

Pozdrav svima evo i ja sam prijavio sebe drugi put i devojku prvi put...
puno sreće svima...

BAXI 02.11.2011 15:16

2013euxxxxxxxx ,dobijaš tek ako si srećan dobitnik, posle 1.maja

fetus 02.11.2011 17:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BAXI (Poruka 25887)
2013euxxxxxxxx ,dobijaš tek ako si srećan dobitnik, posle 1.maja

super,hvala,ako bude potrebe(a nadam se da nece),javljam se kada me izvuku.

shanzy 02.11.2011 17:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fetus (Poruka 25891)
super,hvala,ako bude potrebe(a nadam se da nece),javljam se kada me izvuku.

verovatno si hteo da kazes - KADA bude potrebe.. AKO me izvuku :))

Vuvuzela 02.11.2011 19:00

Evo supruga i ja po drugi puta, samo što ovaj puta nema one euforije kao prošle godine! Sretno svima!:bravo:

sile2302 03.11.2011 08:20

Šta sam trebao upisati ovdje?

8e. District/County/Province/State

Ja sam stavio Zeničko-Dobojski kanton, ali ovako na našem jeziku!

Da li sam trebao nešto drugo i možda na engleskom jeziku?

I koliko to ima veze, to su vjerovatno podaci da u slučaju ako me izvuku, mogu slati pisma na tu adresu!?

fetus 03.11.2011 09:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik shanzy (Poruka 25893)
verovatno si hteo da kazes - KADA bude potrebe.. AKO me izvuku :))

znam ja vrlo dobro sta sam rekao :))

uvek optimista

dare_ns 03.11.2011 11:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sile2302 (Poruka 25906)
Šta sam trebao upisati ovdje?

8e. District/County/Province/State

Ja sam stavio Zeničko-Dobojski kanton, ali ovako na našem jeziku!

Da li sam trebao nešto drugo i možda na engleskom jeziku?

I koliko to ima veze, to su vjerovatno podaci da u slučaju ako me izvuku, mogu slati pisma na tu adresu!?

Šta god da si metnuo tu, neće ti praviti nikakve probleme i zabune jer ne šalju koverte. Proveravaš na netu od 1. Maja da li si izvučen.

shanzy 03.11.2011 13:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fetus (Poruka 25908)
znam ja vrlo dobro sta sam rekao :))

uvek optimista

ne znam zasto, al nekako me obradovao ovaj post :D
nek nam je sa srećom ! :)

Mikimax 03.11.2011 21:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamland (Poruka 25673)
Prijavio se :bravo:

Bilo bi dobro kada bi svi u svom profilu stavili naziv drzave iz koje dolaze, da znamo, makar sa foruma, broj prijava po drzavi.

Da, to bi bilo extra, samo kada sam ja stavio da sam iz CG ovi su me odmah napali da sam Terazijski Crnogorac :nene:

oskark 04.11.2011 09:56

Jos malo pa zatvoreno :grin:
ko se nije prijavio nek pozuri :smrc:

domo-kun 04.11.2011 19:06

Jel imao neko problema sa Authenictation code na kraju?? Ne mogu da posaljem uredno popunjeno aplikaciju...

Stalno izbacuje Please enter the code as you see it appear above or announced.
:no:

Ok, uspeo sam posle 10og puta... Definitivno su im serveri preoptereceni...

D.i M.e 04.11.2011 19:22

@domo-kun

Ја сам попуњавао у исто време као и ти и све је прошло без проблема (као и увек).

oskark 04.11.2011 21:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik domo-kun (Poruka 25939)
Jel imao neko problema sa Authenictation code na kraju?? Ne mogu da posaljem uredno popunjeno aplikaciju...

Stalno izbacuje Please enter the code as you see it appear above or announced.
:no:

Ok, uspeo sam posle 10og puta... Definitivno su im serveri preoptereceni...

E vidis, i ja sam se dosta mucio u pocetku sa tim kodovima, dok nisam naucio... Samo refresh dok kod ne bude totalno citljiv :grin:

SevenByEight 04.11.2011 23:38

DONE! suprug i ja po drugi put. :)
pa, nek nam je svima sa srecom :beer:

dreamland 05.11.2011 14:21

Pretrazujuci net dosao sam do interesantnih podataka iz prethodnih godina, iz tih podataka mozemo priblizno odrediti kolike su nam sanse :naughty:

Mislim da su u podacima sadrzane sve aplikacije, dakle ukljucujuci i one koje su diskvalifikovane zbog razlicitih gresaka.

Drzava kandidata izvuceno
2009.
BiH 5.052 158
Srbija 34.464 656
Hrvatska 4.311 75
2010.
BiH 3.367 72
Srbija 16.234 367
Hrvatska 3.744 74
2011.
BiH 4.478 67
Srbija 18.298 327
Hrvatska 5.307 97
2012.
BiH 5.946 83
Srbija 19.180 298
Hrvatska 5.523 97

Srecno nam svima sledeceg Maja!!

dreamland 05.11.2011 14:25

Brojevi su malo razbacani, pokusavao sam da napravim tabelu ali ne ide..

Marko3 05.11.2011 15:08

3. put prijava ... svaki put se ja toliko smorim provjeravajuci jesam sve tocno unio :)

sretno nam..

miladinovicb 05.11.2011 15:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamland (Poruka 25984)
Pretrazujuci net dosao sam do interesantnih podataka iz prethodnih godina, iz tih podataka mozemo priblizno odrediti kolike su nam sanse :naughty:

Mislim da su u podacima sadrzane sve aplikacije, dakle ukljucujuci i one koje su diskvalifikovane zbog razlicitih gresaka.

Drzava kandidata izvuceno
2009.
BiH 5.052 158
Srbija 34.464 656
Hrvatska 4.311 75
2010.
BiH 3.367 72
Srbija 16.234 367
Hrvatska 3.744 74
2011.
BiH 4.478 67
Srbija 18.298 327
Hrvatska 5.307 97
2012.
BiH 5.946 83
Srbija 19.180 298
Hrvatska 5.523 97

Srecno nam svima sledeceg Maja!!

Samo jedna ispravka.

To što si napisao su verovatno i prijavljeni(Entrants) i članovi porodica koji su navedeni u prijavi (Derivative: deca, bračni parovi...).

Broj prijavljenih iz Srbije (Enterants) je:

2008: 17,188
2009: 17,364
2010: 8,910
2011: 9,623
2012: 10,240

Evo i statistike sa sajta američke vlade: http://www.travel.state.gov/pdf/Tota...sbyCountry.pdf

Srećno svima !!!

dreamland 05.11.2011 15:24

U pravu si, gledao sam total umjesto entrants..

I stand corrected!

oskark 05.11.2011 18:29

Al dobro je i to znati koliko je bilo ukupno prijavljenjih...
Mada opet je to puno ljudi. Znajuci sebe da nisam tolike srece...:smrc:
Ali ne dam se. :grin: Ima i ja da budem medju izvucenima :naughty:

oskark 05.11.2011 18:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik miladinovicb@gmail.com (Poruka 25987)
Samo jedna ispravka.

To što si napisao su verovatno i prijavljeni(Entrants) i članovi porodica koji su navedeni u prijavi (Derivative: deca, bračni parovi...).

Broj prijavljenih iz Srbije (Enterants) je:

2008: 17,188
2009: 17,364
2010: 8,910
2011: 9,623
2012: 10,240

Evo i statistike sa sajta američke vlade: http://www.travel.state.gov/pdf/Tota...sbyCountry.pdf

Srećno svima !!!

Cekaj, ovaj broj znaci ukupan broj koji se kvalifikuju i koju ulaze u "bubanj" ?

jackie.o. 05.11.2011 21:18

Pozdrav svima iz HR,

prijava 1. put 31.10.2011. Sretno svima!!! :clap::clap::clap:

Charlie 06.11.2011 02:32

Ako još neko spomene spomene školu, naćiću vam kućne adrese i sve do jednog da vam lupam šamare. Da li je moguće da vas TOLIKO mrzi da prešvrljate forum ili u najgorem slučaju zovete American Corner ili ambasadu... :wee: stvarno mi se plače... :smrc:

Ah da, prijava uspešna... vrednima srećno, ostalima ne toliko, jer ni tamo nećete uspeti dalje od welfarea...

Nemanjank 09.11.2011 23:41

Drugi put se prijavio ove godine, i to 04. novembra :)

Molloh 10.11.2011 23:56

Pomoc

Pozdrav svima! Posto smo novi i na forumu i kao lutrijasi, imamo pitanje, nadamo se da niko nece zameriti ukoliko je ovo vec negde objasnjeno. U nameri da se prijavimo na DV-2013, otisli smo na Moja prijava i popunili ono sto tamo stoji, i mislili da smo se time prijavili na Lutriju. E sad smo skontali da to izgleda nije to. Pa ukoliko je neko voljan da nam objasni sta smo zapravo uradili popunjavanjem svega toga sto nam se otvori kad udjemo na Moja prijava. I kako zapravo da se prijavimo? Hvala puno.

:smrc::nene::wtf:

feanor997 11.11.2011 00:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26129)
Pozdrav svima! Posto smo novi i na forumu i kao lutrijasi, imamo pitanje, nadamo se da niko nece zameriti ukoliko je ovo vec negde objasnjeno. U nameri da se prijavimo na DV-2013, otisli smo na Moja prijava i popunili ono sto tamo stoji, i mislili da smo se time prijavili na Lutriju. E sad smo skontali da to izgleda nije to. Pa ukoliko je neko voljan da nam objasni sta smo zapravo uradili popunjavanjem svega toga sto nam se otvori kad udjemo na Moja prijava. I kako zapravo da se prijavimo? Hvala puno.

:smrc::nene::wtf:

Mozes li ti to malo detaljnije?
Na kojem sajtu si bio (link)? itd....

TheNenad 11.11.2011 01:00

Vlasnici ovog foruma su stavili taj formular na ovom sajtu kako bi proverili novajlijama njihove lične podatke, pisanjem podataka na taj formular ne znači da ste se prijavili na lutriju. Da li je taj dobrovoljan servis i dalje aktivan, zaista nemam pojma. No, uglavnom zapamtite:

POSTOJI SAMO JEDAN SAJT ZA PRIJAVU I AKTIVAN JE OD 4. OKTOBRA DO 5. NOVEMBRA SVAKE GODINE: https://www.dvlottery.state.gov/ - bilo koji drugi sajt nije validan ili se plaća (čitaj - poluprevara), ili kao u vašem slučaju, služi da bi vam neko proverio podatke i kasnije uputio na https://www.dvlottery.state.gov/

Sledeće godine u oktobru pošaljite prijavu na sajtu koji sam vam ovde napisao. To je jedini način za prijavu.

Ovo su osnovne stvari i ako zaista želite da šaljete prijave i potencijalno živite u USA, proučite forum i saznajte sve što možete. Ako nemate novaca ni za put, niti ćete ga imati, ako nemate nikakve ideje šta biste radili u USA i ako nemate pojma čemu zelena karta služi, nemojte se ni prijavljivati, jer ćete oduzeti priliku nekome drugome kome ta prilika zaista treba.

Sve najbolje!

Molloh 11.11.2011 01:11

Hvala puno puno na informacijama. Problem je sto smo se mi informisali oko svega, od putovanja, gradova, sredjivanja papira, itd...ali smo u startu (slucajno ili nepaznjom) otisli na tu pogresnu opciju :smrc: A, s druge strane sve smo to uradili prosli vikend, tako da smo svejedno zakasnili za jedan dan :no: Tako da, moramo cekati sledecu godinu. I samo jos nesto, znaci sledece godine u oktobru i novembru je prijava za DV -2013?

Hvala puno jos jednom :1081:

Molloh 11.11.2011 01:30

Aaaaaaaaaaaaaaa, skontali sve :book: Hvala u svakom slucaju. Sledece godine na vreme , pa polako :smrc:

Molloh 11.11.2011 01:58

Za feanor997:

Evo ga taj link na kome smo se kao "prijavili" http://www.zelenalutrija.com/moje-prijave.php

Lepo pise prijava za termin DV-2013, i da to isto moze da se copy/paste-om uradi i na http://www.dvlottery.state.gov/. E sad da li je to ili nije jedno te isto, vise ni sam ne znam. U svakom slucaju, sledece godine opet.

feanor997 11.11.2011 02:30

Kao sto je TheNenad rekao:

POSTOJI SAMO JEDAN SAJT ZA PRIJAVU I AKTIVAN JE OD 4. OKTOBRA DO 5. NOVEMBRA SVAKE GODINE: https://www.dvlottery.state.gov/ - bilo koji drugi sajt nije validan ili se plaća (čitaj - poluprevara), ili kao u vašem slučaju, služi da bi vam neko proverio podatke i kasnije uputio na https://www.dvlottery.state.gov/

Popunjavanje prijave na https://www.dvlottery.state.gov/ je vrlo jednostavno i ne vidim tu nikakv problem osim sto si zakasnio za ovu god. tj. 2013 ako sam te razumeo :(

Zana 11.11.2011 02:33

Pise ispod (ispod "Prijava na Lutriju je besplatna" a iznad "Slika"):

Citat:

Popunite ovaj formular ukoliko želite da proverimo Vaše podatke i saznate da li aplikacija zadovoljava kriterijume na zvaničnom sajtu. U nekim slučajevima, možemo Vas i mi prijaviti - besplatno.
Nigde ne pise nista ni za kakav copy/paste.

Ako je zaista tesko razumeti zasta sluzi "Moja Prijava" (a ocigledno, na zalost, jeste), onda ovo treba ukinuti. Ili mozda ne treba? Zar smo se toliko olenjili da ni osnovna uputstva ne rezumemo vise? Izgleda da je napredak tehnologije obrnuto proporcionalan razvijanju logicnog razmisljanja :no:

Srecno sledece godine - nadam se da cete se do tada obavestiti o procesu i svemu ostalom sto je neophodno za uspesno apliciranje. Sorry...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:25.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.