ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Uslovi za prijavu DV-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=609)

ZeljkoUSA 27.09.2010 20:39

Mislim da sam iscitao ovaj post (kao i ostale) i cini mi se da nisam video sta ljudi stavljaju za zavrsenom nasom visom skolom, VI stepen, some university courses?
Izvinjavam se ako je ovo pisalo vec negde :-_-;:

Score 27.09.2010 20:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA (Poruka 18331)
Mislim da sam iscitao ovaj post (kao i ostale) i cini mi se da nisam video sta ljudi stavljaju za zavrsenom nasom visom skolom, VI stepen, some university courses?
Izvinjavam se ako je ovo pisalo vec negde :-_-;:

Zove se Associate Degree....vidi ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Associate%27s_degree

ZeljkoUSA 27.09.2010 20:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 18332)
Zove se Associate Degree....vidi ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Associate%27s_degree

Hvala Score, mada mi se cini da nema ove opcije u prijavi za lutriju...:wtf:

lenhi 28.09.2010 09:16

To je bilo i ostalo pitanje na forumu od ranije, i svi upućuju na "Associate Degree". S obzirom da te opcije nema u obrascu za prijavu, uglavnom drugog pravog odgovora nije bilo, i svodi se na to da ti sam po svom mišljenju odabereš. Ja bih ti rekao da odabereš "University degree" jer je to ipak redovno završeno obrazovanje nakon srednje škole i bio si neki student! Mislim da ti jednog dana i u ambasadi neće zamjeriti ako si tako stavio jer ipak po meni ima najviše logike od svih ponuđenih odgovora iz obrasca za prijavu. Naravno možemo mi ovde tražiti razne bliže prevode poput "Associate Degree" i slično, ali šta vrijedi kad te neke bliže i bolje opcije nema u obrascu za prijavu?! :obrva:

Score 28.09.2010 10:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 18343)
To je bilo i ostalo pitanje na forumu od ranije, i svi upućuju na "Associate Degree". S obzirom da te opcije nema u obrascu za prijavu, uglavnom drugog pravog odgovora nije bilo, i svodi se na to da ti sam po svom mišljenju odabereš. Ja bih ti rekao da odabereš "University degree" jer je to ipak redovno završeno obrazovanje nakon srednje škole i bio si neki student! Mislim da ti jednog dana i u ambasadi neće zamjeriti ako si tako stavio jer ipak po meni ima najviše logike od svih ponuđenih odgovora iz obrasca za prijavu. Naravno možemo mi ovde tražiti razne bliže prevode poput "Associate Degree" i slično, ali šta vrijedi kad te neke bliže i bolje opcije nema u obrascu za prijavu?! :obrva:

An associate's degree is an undergraduate academic degree awarded by community colleges, junior colleges, technical colleges, and some four-year bachelor's degree-granting colleges and universities upon completion of a course of study usually lasting two years. In the United States and, uncommonly, in Canada, an associate's degree is equivalent to the first two years of a four-year college or university degree. It is the lowest in the hierarchy of post-secondary academic degrees offered in these countries.

Ja bih se slozio sa Lehni-jem.

marijanam 28.09.2010 11:17

Evo i ja sam posle duze godina odlucila da predam za lutriju, pa imam par pitanja i bila bih jako zahvalna ako bi mi neko odgovorio.
Zanima me posto zivim u vanbracnoj zajednici i planiramo bebu sta se desava ukoliko se dete rodi, a u prijavi se nigde ne spominje?
Isto me zanima koliko je zanimanje sportskog fizioterapeuta trazeno u Americi?
I kao poslednje gde mogu da nadjem tu prijavu koja se popunjava, posto kad odem na sajt ciji link postoji ovde, nigde ne vidim prijavu.
Zahvaljujem se na odgovoru, kao i na dosadasnjim iscrpnim objasnjenjima na sajtu koja su mi mnogo pomogla i lepo je da postoji ovakav sajt gde su ljudi otvoreni za pomoc. Pozdrav svima

Isabelle 28.09.2010 18:13

Ja pretpostavljam da je ista situacija kao i sa promjenom bracnog stanja. Samo ako te izvuku ubacis i djetetove dokumente, prijavis da si u medjuvremenu dobila dijete i gotovo. Samo vodi racuna da predjes iz vanbracne u bracnu zajednicu, kako bi i tvoj dragi isao....inace se ne priznaje vanbracna zajednica...Nece moci dobiti zelenu kartu ukoliko ti nije muz, a neka me neko ispravi ako grijesim...

Sto se tice zanimanja iskreno ne znam:nene:
A prijavljujes se od 5 oktobra, tada ces imati aplikaciju na toj adresi..Od 3 oktobra do 5 novembra...2010.

spectra 28.09.2010 20:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Isabelle (Poruka 18364)
Ja pretpostavljam da je ista situacija kao i sa promjenom bracnog stanja. Samo ako te izvuku ubacis i djetetove dokumente, prijavis da si u medjuvremenu dobila dijete i gotovo. Samo vodi racuna da predjes iz vanbracne u bracnu zajednicu, kako bi i tvoj dragi isao....inace se ne priznaje vanbracna zajednica...Nece moci dobiti zelenu kartu ukoliko ti nije muz, a neka me neko ispravi ako grijesim...

Upravo tako.

markovuc 29.09.2010 07:09

Pomoc oko prijave na lutriju

Pozdrav svim ljudima na forumu, pratim ovaj forum dugo i jedva sam cekao da pocne ovogodisnja lutrija.
Prosle godine nisam aplicirao jer sam cekao diplomu.
Zavrsio sam srednju trogodisnju skolu masinsku a prosle godine u decembru diplomirao sam na Visoj politehnickoj skoli za industrijski dizajn, sada je skola promenila naziv u Visoka skola strukovnih studija, neko je na forumu napisao da za prijavu ako je od 3 do 4 godine pisem da sam Bachelor's Degree. Da li to treba da stavim?

marijanam 29.09.2010 07:24

Hvala vam na odgovoru, bilo mi je bitno to za dete, a sto se tice zajednice i to cemo srediti :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:10.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.