-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
- -
Intervjui-2012
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=957)
Evo da javim da sam danas prosao medicinski pregled. Za one koji idu na pregled u Skoplju, obavezno da uzmu vakcinalni karton.
Da cestitam svim forumasima praznike i sve najbolje u novoj 2012 :ziveli2:
Pa se javim kako je proslo intervju.:papa:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik smexor
(Poruka 26624)
Evo da javim da sam danas prosao medicinski pregled. Za one koji idu na pregled u Skoplju, obavezno da uzmu vakcinalni karton.
Da cestitam svim forumasima praznike i sve najbolje u novoj 2012 :ziveli2:
Pa se javim kako je proslo intervju.:papa:
|
So sreca na intervju-to,sve ce pominit vo najdobar red,i duri da se svestis vece ce si vo Amerika:grin::;D:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
(Poruka 26615)
Uh, nisam te shvatila:)
Evo ide: - Uvjerenje o strucnoj spremi (ponijeti i original i kopiju), nista ne planiram prevoditi(od dokumenata) jer na onoj stranici pise da mora biti na jeziku zemlje (BiH), a zavrsna diploma je svakako na Engleskom : All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations.
- Ja sam 13 maja izvadila uvjerenje o nekaznjavanju (taj dan lutrija ponistena), pa se sve nadam da cu imati intervju prije maja, da nisam bezveze dala 35 KM (ovo je za MUP kod FISA, bude gotovo za 7 dana: odes u sobu mislim da je 6, kazes da ti treba to uvjerenje, dadnu ti formular da popunis, i papir o tome gdje da uplatis: u banku, rastanes se veoma brzo od 35 KM i sa kopijom uplatnice nazad u MUP, predas nju i zahtjev i strpljivo cekas 7 dana)
- Drugo uvjerenje o nekaznjavanju je 15 KM, dobijes ga u Kantonalnom sudu (svrha oba uvjerenja je za emigraciju u USA) : ovo nisam vadila jos, koliko znam bude gotovo isti dan.
- Rodni list: ovo je besplatno
- Ljekarsko min 150 KM koliko sam ja cula, imas Eurofarm i na Kosevu doktore
- $819 dolara (ja nemam pratioca sa mnom) : ove pare mogu biti u $$ a moze biti i pretvoreno u KM. Isto tako primaju kartice, tako da sam ja planirala platiti karticom.
Tebi ce trebati jos military records (ako si bio u vojsci): Persons who have served in the military forces of any country must obtain a copy of their military record. Submit documentation to the U.S. Embassy or Consulate at your interview.
Eto, a obzirom da ce Naja a i ti biti prije mene na intervju mozete mi reci ako sam nesto fulala na spisku. :==D:
|
Cekamo Naju da nam potvrdi, jer sestog ide na intervju ... ma sve je super, samo su ova uvjerenja pravo skupa .... LOPOVI sta vise reci :blink:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Adnan
(Poruka 26627)
Cekamo Naju da nam potvrdi, jer sestog ide na intervju ... ma sve je super, samo su ova uvjerenja pravo skupa .... LOPOVI sta vise reci :blink:
|
Ma nije to nikakva cena ,ako stvarno hoces da dodjes vamo.Plus racunaj da ti sva ta dokumenta trebaju ponovo kad dodjes vamo,za socijalni broj,za upis deteta u skolu i sl.I bolje bi bilo barem osnovne stvari da prevedete na Engleski,posto ce vam trebati ovde a tamo je ipak jeftinije da se uradi to,za isti dokumenat sto ce da ga prevedes tamo za 200-300 dinara,ovde ce ti traziti 50 dolara
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki
(Poruka 26630)
Ma nije to nikakva cena ,ako stvarno hoces da dodjes vamo.Plus racunaj da ti sva ta dokumenta trebaju ponovo kad dodjes vamo,za socijalni broj,za upis deteta u skolu i sl.I bolje bi bilo barem osnovne stvari da prevedete na Engleski,posto ce vam trebati ovde a tamo je ipak jeftinije da se uradi to,za isti dokumenat sto ce da ga prevedes tamo za 200-300 dinara,ovde ce ti traziti 50 dolara
|
Ma sto se tice troskova vize i toga ... potpuno se slazem da je to ok ... ali za jedno obicno uvjerenje od naseg MUP-a dati 35 KM je stvarno previse, na te troskove mislim ... i na nase politicke LOPOVE u drzavama sirom bivse YU :smrc:
A sto se tice troskova prevoda dokumenata na engleski ... mislim da je to kod nas najbolje odraditi, pa ih fino ponijeti ... mada sve sto ja mislim prevesti je diploma (mada mislim da mi je faks moze izdati da bude na engleskom, tako bih skratio sebi muke) .... od ostalih nasih dokumenata mi tamo vise nista i ne treba!
|
Dvojno državljanstvo odnosno boravak u drugoj zemlji nakon 16. godine
Dragi zeelenaši ... Živim u Srbiji od 1995. ( tad sam napunila 16 god. ) i imam srpsko i hrvatsko državljanstvo, za green card sam aplicirala iz Srbije gdje sam stalno i nastanjena ... I nakon šesnaste sam išla i živjela i radila u Hrvatskoj, ali sam se vratila i odlučila na život u Srbiji .
Mene interesuje koje tačno dokumente - vezano za nekažnjavanje i neosuđivanje treba da priložim iz Hrvatske?
Ja planiram da izvadim iz Min.pravosudja rep.Hrvatske u Zagrebu ( http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=236 ) potvrdu o nekažnjavanju, ali da li treba da i iz Opštinskog suda gdje sam rođena ( nije Zagreb ) kad sam u Srbiji izvadila u Mupu uvjerenje da nisam osuđivana, a oni su vršili provjeru po mjestu rođenja, a to je u Cro ( čekala sam uvjerenje 8 dana ), također sam u Srbiji izvadila iz Suda ( Osnovnog i Višeg ) da nisam pod istragom, niti da je podignuta optužnica ...
|
USA, here I come! :==D: Ljudi danas sam uspesno zavrsio intervju u Skoplju, prava laganica, nije trajalo ni 5 minuta. Tako da sam 'pozelenio' i sad normalno :ziveli2:
Prvo sam prosao obezbedzenje, gde trebate izvaditi bukvalno sve metalno, parfemi,dezodoranse, usb stikova, cd-ova itd. Ako imate neku od te stvari, najprije vam kaze da se proscpricate pred njega, zatim on sve to stavi u posebnu policu i daje vam broj gde isto ostavite i iskkljuceni mobitel. Zatim ide se u drugi objekt-zgrade i tamo me je sacekao jedan gospodin, koji je poredao sve dokumente koje on misli da trebaju. Kad je on sve to spremio, dao mi je dokumente i rekao mi sad ce da te pozovu na drugi salter. Onda sam cuo svoe ime i prezime da dojdem na salter br. 5 i tamo me je docekala jedna vrlo ljubazna osoba i pregledala dokemente, zapisala par stvari i rekla mi je da odem da platim na blagajnu i zatim da se vratim kod nje. Kad sam se vratio, ona mi je rekla sad opet sedite i pozvace vas na intervju. Nakon 30-40 minuta, americki glas je odeknuo (moe ime i prezime) da dodjem na salter br.8. Tamo je bio neki amer, koji mi je reko, vidim da odlicno pricas engleski, zatim reci mi nesto oko pravne studije koe si zavrsio (koliko traju,nesto za post-diplomske) i nakon 2-3 minuta on meni: 'Congratulations, and welcome to USA'. :harmonik::ziveli2:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik smexor
(Poruka 26694)
USA, here I come! :==D: Ljudi danas sam uspesno zavrsio intervju u Skoplju, prava laganica, nije trajalo ni 5 minuta. Tako da sam 'pozelenio' i sad normalno :ziveli2:
Prvo sam prosao obezbedzenje, gde trebate izvaditi bukvalno sve metalno, parfemi,dezodoranse, usb stikova, cd-ova itd. Ako imate neku od te stvari, najprije vam kaze da se proscpricate pred njega, zatim on sve to stavi u posebnu policu i daje vam broj gde isto ostavite i iskkljuceni mobitel. Zatim ide se u drugi objekt-zgrade i tamo me je sacekao jedan gospodin, koji je poredao sve dokumente koje on misli da trebaju. Kad je on sve to spremio, dao mi je dokumente i rekao mi sad ce da te pozovu na drugi salter. Onda sam cuo svoe ime i prezime da dojdem na salter br. 5 i tamo me je docekala jedna vrlo ljubazna osoba i pregledala dokemente, zapisala par stvari i rekla mi je da odem da platim na blagajnu i zatim da se vratim kod nje. Kad sam se vratio, ona mi je rekla sad opet sedite i pozvace vas na intervju. Nakon 30-40 minuta, americki glas je odeknuo (moe ime i prezime) da dodjem na salter br.8. Tamo je bio neki amer, koji mi je reko, vidim da odlicno pricas engleski, zatim reci mi nesto oko pravne studije koe si zavrsio (koliko traju,nesto za post-diplomske) i nakon 2-3 minuta on meni: 'Congratulations, and welcome to USA'. :harmonik::ziveli2:
|
Cestitam smexor!
:1081:
Ako nije problem, zanima me jesi li cash platio ili karticom? I kako je prosao ljekarski, jesi li primao neke vakcine?
:grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
(Poruka 26695)
Cestitam smexor!
:1081:
Ako nije problem, zanima me jesi li cash platio ili karticom? I kako je prosao ljekarski, jesi li primao neke vakcine?
:grin:
|
Platio sam u cash, u dolarima, 819 $ tacno. A sto se tice ljekarski, ako imas vakcinalni karton, onda nemas frke, samo napravi kopiju i nema primanje nikakvih vakcina. :;D:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Naja
(Poruka 26472)
evo da i ja javim, intervju zakazan za 06. januar 2012.
|
... nestrpljivo cekamo da cujemo kako sve prodje haha :bravo:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:53. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.