ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Prijava za lutriju DV-2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=951)

Molloh 11.11.2011 10:49

Da li ima ili nema copy/paste i ostalog zakljucite sami , ovo je ono sto stoji iza navedenog linka :
Datum prijave Prijava Rezultat
2011-11-05 15:41:55 DV-2013 Vaša prijava još nije proverena. (Poslaćemo Vam e-mail kada bude!)

Sajt ZelenaLutrija.com nije odgovoran za Vašu prijavu!
Prijaviti se možete na adresi http://www.dvlottery.state.gov/ gde možete uneti iste ove podatke copy/paste metodom.

Sajt ZelenaLutrija.com želi Vam uspešnu prijavu za Lutriju!

A hvala bogu pa u nasem slucaju razvoj logickog razmisljanja nije obrnuto proporcionalan sa napretkom tehnologije:obrva:

U svakom slucaju, nebitno je skroz, sledece godine se prijavljujemo i obavestavamo o procesu amerikanizacije :grin:

Zana 11.11.2011 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26140)
Da li ima ili nema copy/paste i ostalog zakljucite sami , ovo je ono sto stoji iza navedenog linka :
Datum prijave Prijava Rezultat
2011-11-05 15:41:55 DV-2013 Vaša prijava još nije proverena. (Poslaćemo Vam e-mail kada bude!)

Sajt ZelenaLutrija.com nije odgovoran za Vašu prijavu!
Prijaviti se možete na adresi http://www.dvlottery.state.gov/ gde možete uneti iste ove podatke copy/paste metodom.

Sajt ZelenaLutrija.com želi Vam uspešnu prijavu za Lutriju!

A hvala bogu pa u nasem slucaju razvoj logickog razmisljanja nije obrnuto proporcionalan sa napretkom tehnologije:obrva:

U svakom slucaju, nebitno je skroz, sledece godine se prijavljujemo i obavestavamo o procesu amerikanizacije :grin:

Ne, to ne stoji iza tog linka - to stoji u tvom profilu, u tvojoj licnoj prijavi - u odgovoru na podneti zahtev. Po meni su reci "proverimo" i "zvanicnom" sasvim dovoljne da se shvati da nije podnosenje aplikacije za ucestvovanje u DV lottery u pitanju. Oni koji nisu popunili ova polja nemaju nista od toga.

Anyhow - to je nesto o cemu treba da se razmisli posto je ocigledno da "Moja Prijava" ne funkcionise kako bi trebalo i shodno tome zaista mislim da u tom obliku ne treba da postoji na sajtu. Ili mozda da se "Prijava" kao rec promeni u nesto drugo?

U vreme kad sam ja konkurisala, prijava nije bila elektronska. Nije bilo Foruma. Nigde nije mogla da se pronadje informacija o pravilima ucestvovanja (osim na zvanicnom sajtu, koji u to vreme nije ovako izgledao). Ambasada US nije bila ovako otvorena kao sada. Aplikanti su se nadali da ce Posta da isporuci aplikaciju u tih mesec dana koliko je prijavljivanje trajalo. Nije bilo FB za povezivanje aplikanata. Intervjui su bili u Madjarskoj dobar broj godina. Nisi mogao da telefonom dobijes nikoga da ti pojasni ta pisanija o garantnom pismu i novcu. Nije se znalo sta se desava na intervjuu. Fotografi nisu znali kakva fotografija treba da bude. Sva dokumenta su morala da budu prevedena. Iz ove perspektive - sada kad znam dosta ljudi koji su u to vreme izvuceni, niko nije imao probleme ni sa cim osim uzbudjenjem.

Samo na ovom forumu je otvoreno (i kasnije sastavljeno ili obrisano) jedno 50-ak tema o "kuku lele kako da se slikam", nesto manje o "a koju skolu ja imam", "puste pare - koliko mi treba" - ostalo da i ne doticem :grin: Uputstva za DV su i na srpskom i na engleskom i jos 20-ak jezika, Ambasada radi promocije, odgovara preko FB, Foruma i ovaj i jos ko zna koliko....

Pa sad - da li je obrnuta ili direktna proporcija, vama je na volju :grin::grin::grin: Ja sam isla "old-fashioned" grlom u jagode, pricam na srpskom, nemam pare, fotografija neogovarajuca, nemam familiju u US, nemam pojma sta se zbiva no tamo ni ovde (dozivela stres od benzinske pumpe prvi dan jer ne sipa cika gorivo - ok, bas i nisam ocekivala da se prodaje u plasticnim flasama na uglu ali nisam ocekivala ni samouslugu). Dakle, ko velim da pomognem sa bla, bla - ali ne vredi. Ne kazem da odustajem :grin::grin: ali sve je vise ljudi koji bi sve nesto na gotovo, bez preteranog razmisljanja. I tako...

Petak je, a i 11/11/11 :grin::grin: Ajd' u zdravlje i vise srece sledeci put.

p.s.
Kad sam sad Pravi "Amer", sta li cu da budem sa 1,000?!?!?! Hmmmmm!

TheNenad 11.11.2011 18:29

Citat:

Dobijaš titulu "domaći izdajnik" :naughty:
Da bi se iskupila, moraš da okačiš zastavu USA i Srbije na 2 koplja ispred kuće, staviš ruku na srce i pevaš "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska". Zatim popiješ najjeftinije "light" pivo koje imaš u okolini, sedneš za računar i pročitaš još jedno 3 teme o slikama i lokacijama za prijavu na forumu. Red je. :suure:

Vezano za stari sistem, već je tu na forumu bilo kojekakvih predloga za uvođenje neke cifre od npr. 200din za prijavu, ili neka papirna potvrda, ili potvrda putem SMS-a, sve samo da se spreči prijava baba i deda, kerova i rođaka koji ne umeju da pokažu prstom na zapadnu hemisferu na mapi. Živi bili pa videli, mada zlatno papirno doba o kojem ti pričaš je nepovratno prošlo...

miladinovicb 11.11.2011 21:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 26143)
Ne, to ne stoji iza tog linka - to stoji u tvom profilu, u tvojoj licnoj prijavi - u odgovoru na podneti zahtev. Po meni su reci "proverimo" i "zvanicnom" sasvim dovoljne da se shvati da nije podnosenje aplikacije za ucestvovanje u DV lottery u pitanju. Oni koji nisu popunili ova polja nemaju nista od toga.

Anyhow - to je nesto o cemu treba da se razmisli posto je ocigledno da "Moja Prijava" ne funkcionise kako bi trebalo i shodno tome zaista mislim da u tom obliku ne treba da postoji na sajtu. Ili mozda da se "Prijava" kao rec promeni u nesto drugo?

U vreme kad sam ja konkurisala, prijava nije bila elektronska. Nije bilo Foruma. Nigde nije mogla da se pronadje informacija o pravilima ucestvovanja (osim na zvanicnom sajtu, koji u to vreme nije ovako izgledao). Ambasada US nije bila ovako otvorena kao sada. Aplikanti su se nadali da ce Posta da isporuci aplikaciju u tih mesec dana koliko je prijavljivanje trajalo. Nije bilo FB za povezivanje aplikanata. Intervjui su bili u Madjarskoj dobar broj godina. Nisi mogao da telefonom dobijes nikoga da ti pojasni ta pisanija o garantnom pismu i novcu. Nije se znalo sta se desava na intervjuu. Fotografi nisu znali kakva fotografija treba da bude. Sva dokumenta su morala da budu prevedena. Iz ove perspektive - sada kad znam dosta ljudi koji su u to vreme izvuceni, niko nije imao probleme ni sa cim osim uzbudjenjem.

Samo na ovom forumu je otvoreno (i kasnije sastavljeno ili obrisano) jedno 50-ak tema o "kuku lele kako da se slikam", nesto manje o "a koju skolu ja imam", "puste pare - koliko mi treba" - ostalo da i ne doticem :grin: Uputstva za DV su i na srpskom i na engleskom i jos 20-ak jezika, Ambasada radi promocije, odgovara preko FB, Foruma i ovaj i jos ko zna koliko....

Pa sad - da li je obrnuta ili direktna proporcija, vama je na volju :grin::grin::grin: Ja sam isla "old-fashioned" grlom u jagode, pricam na srpskom, nemam pare, fotografija neogovarajuca, nemam familiju u US, nemam pojma sta se zbiva no tamo ni ovde (dozivela stres od benzinske pumpe prvi dan jer ne sipa cika gorivo - ok, bas i nisam ocekivala da se prodaje u plasticnim flasama na uglu ali nisam ocekivala ni samouslugu). Dakle, ko velim da pomognem sa bla, bla - ali ne vredi. Ne kazem da odustajem :grin::grin: ali sve je vise ljudi koji bi sve nesto na gotovo, bez preteranog razmisljanja. I tako...

Petak je, a i 11/11/11 :grin::grin: Ajd' u zdravlje i vise srece sledeci put.

p.s.

Svi se saosećamo sa tobom, i jako nam je žao što si se mučila 90-ih godina prošloga veka oko prijavljivanja za Zelenu lutriju, pored svih muka oko inflacija i krize,
Ali vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa ako u to vreme nije bilo objašnjeno kako se prijavljuje na lutriju, ne znači da i sada treba da bude isto tako.
Ako se i pored silnih foruma i sajtova o načinu prijave na Zelenu lutriju, u poslednje četiri godine diskvalifikuje preko 1/4 prijavljenih, to znači da postoji neki problem.
Do tada skoro i da nije bilo diskvalifikovanih.

Sve u svemu:
Ljudima se mora bolje predstaviti sistem prijava i funkcionisanja Zelene lutrije.

Čoveku je prvi put da se prijavljuje, kao što je i tebi bilo nekada prvi put.
Treba mu pomoći, jer je ovaj forum baš mesto za to.
Ako ga igrnorišemo i napadnemo ga samo zato što nešto nije shvatio oko prijavljivanja, onda ne znam čemu služi ovaj forum.

Molloh 11.11.2011 21:16

Zahvaljujem miladinovicb@gmail.com

Niko nije toliko nerazvijenog logickog rasudjivanja da ne moze da skonta kako popuniti prijavu, ali prosto kada prvi put u zivotu ulazis na ovakav sajt i ne snadjes se, a pri tom kulturno pitas za pomoc ljude koji su i po par puta prolazili kroz sve ovo, ne znaci da ne znas da se koristis racunarom i ostalim "uznapredovalim" tehnologijama. A to sto prvi put ulazim na ovaj sajt i zelim da apliciram, ne znaci da ne zelim zivot u USA podjednako kao i svi drugi na forumu.

A osim toga, opcija Moja prijava je (po meni, cenim tudje misljenje) besmislena, jer trazi upravo slicne podatke kao i prijava na lutriju, i za nekog ko prvi put ulazi nije bas najjasnija, pogotovo jer smo usli na sajt poslednji dan prijavljivanja, kada pravi link za prijavu vise nije bio dostupan.
Hvala onima koji su zeleli pomoci, ali mislim da ovaj forum ne treba da bude mesto omalovazavanja onih koji se jednostavno u nekom momentu nisu snasli, vec suprotno.

jovke 11.11.2011 22:31

Ima jedna izreka u srpskom narodu koja kaze "ne goji se prase uoci Bozica", koja vazi u tvom slucaju. Jeste forum za pomoc, i naravno da treba pomoci, ali ti si krenuo POSLEDNJI dan da ispitujes kako i gdje treba da se prijavis! Prvenstveno si ti zeznuo stvar, jer su ti vozovi prosli, i zato vise srece sledece godine i na vrijeme se prijavi.

dreamerns 11.11.2011 22:44

Forum jeste za pomoc, ali treba malko ceniti vreme i drugih ljudi. Ljudi su ovde da pomognu, a ne da 800000 puta ponavljaju jedno te isto. Zato postoji arhiva i zato covek ima sve vec opisano kroz iskustva bar 700 ljudi. Ako to nije dovoljno....onda ne znam sta je.

shanzy 11.11.2011 23:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik miladinovicb@gmail.com (Poruka 26147)
Svi se saosećamo sa tobom, i jako nam je žao što si se mučila 90-ih godina prošloga veka oko prijavljivanja za Zelenu lutriju, pored svih muka oko inflacija i krize,
Ali vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa ako u to vreme nije bilo objašnjeno kako se prijavljuje na lutriju, ne znači da i sada treba da bude isto tako.
Ako se i pored silnih foruma i sajtova o načinu prijave na Zelenu lutriju, u poslednje četiri godine diskvalifikuje preko 1/4 prijavljenih, to znači da postoji neki problem.
Do tada skoro i da nije bilo diskvalifikovanih.

Sve u svemu:
Ljudima se mora bolje predstaviti sistem prijava i funkcionisanja Zelene lutrije.

Čoveku je prvi put da se prijavljuje, kao što je i tebi bilo nekada prvi put.
Treba mu pomoći, jer je ovaj forum baš mesto za to.
Ako ga igrnorišemo i napadnemo ga samo zato što nešto nije shvatio oko prijavljivanja, onda ne znam čemu služi ovaj forum.

ne postoji nikakav problem sa prijavom, nego ljudi jednostavno ne zele da citaju ili nisu u mogucnosti da shvate procitano. a nekome da udelis pamet, koliko znam jos uvek je nemoguce. imam primer iz okruzenja, dve drugarice su trazile da im ja popunim prijavu iako sam 10 puta rekla da nema sta da se popunjava tj da mogu i same. dala sam im link i rekla da ako nisu sposobne da same popune formular sa 15 pitanja onda ne treba ni da idu u ameriku. posle kad se prijava zavrsila ispostavilo se da sam bila u pravu i da stvarno nije bilo nista tesko. ko da polazu ispit iz nuklearne fizike. i jos posle se cude sto citam forume, - u pa ti si se bas iscimala oko toga. da, zamisli sve sto treba je na netu, a na tebi je samo da procitas. al neke ljude to jednostavno mrzi jer znaju da kad ih bude nesto zanimalo ja cu imati odgovor.
u potpisu, zaludna budala...

Molloh 12.11.2011 00:51

E ovako, posto je ovo preraslo u raspravu glup - pametan, moram ovako.

Prvo, da smo znali da je poslednji dan, verovatno se ne bi iscimavali bez veze. Znali smo i procitali da su prijave u oktobru i novembru (tek kasnije nasli da je do 5.novembra). I nismo krenuli da trazimo pomoc poslednji dan, niti da nas bilo ko od vas prijavi, itd... vec smo hteli SAMO da se raspitamo o gore vec raspravljenoj opciji na sajtu.

Drugo, nemam pametnija posla u zivotu nego da trosim dragoceno vreme svih vas, zaista ! Niko nikoga ovde ne tera da odgovara i da trosi svoje vreme na odgovor nekome, stvar je necije dobre volje. A svi koji nekome pomognu ovde, pa onda nabijaju na nos kako su potrosili vreme na gluposti, su mi zaista jako interesantni. Ali , ocigledno ovaj forum za to sluzi.
Jedina razlika izmedju vas i nas je u tome sto smo se mi o ovome informisali citava dva dana, a vecina vas je imala minimum godinu dana da prostudira citavu proceduru. NARAVNO, nemam nameru nikoga da krivim za sopstvenu neinformisanost.
Al, moram da primetim da ovde ima dosta gladnih sto se tice imigracije u USA, tako da niko nije zainteresovan da nekom pomogne, vec prosto da potrosi svoje dragoceno vreme na ismejavanje, vredjanje i sputavanje ostalih koji se mogu nazvati ljudi. Prosto i jednostavno, ako ne zelis pomoci onda IGNORE.

TheNenad 12.11.2011 01:43

Ja ovaj forum posećujem možda 2 puta nedeljno, nekad ni jednom mesečno... Ali opet sam u tom kratkom stažu video već 1001 osnovno pitanje postavljeno po bog zna koji put.

Na kraju se sva aktivnost u takvim temama svodi na:

a) Odgovor + kasnije žalbe da je pitanje već postavljano 100 puta
b) Samo žalbe da je pitanje postavljeno već 100 puta
c) Nema odgovora, pa se postavljač teme žali da niko ne želi da mu pomogne (kakav je ovo forum, svi ste se povukli u svoje rupe, blabla)

Ovo je samo jedna od tih tema u nizu, samo što je ispalo pod A...

Verovatno ste pročitali da registracija traje u oktobru i novembru ovde: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9 (možda bi valjalo izmeniti da piše do 5 novembra), ali tamo je ujedno i stajao link ka zvaničnom sajtu za prijavu gde je pisala tačna informacija od kada do kada traje registracija.

Inače se slažem da onaj deo za "moja prijava" treba ukloniti, jer samo zbunjuje.

shanzy 12.11.2011 01:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26153)

Prvo, da smo znali da je poslednji dan, verovatno se ne bi iscimavali bez veze. Znali smo i procitali da su prijave u oktobru i novembru (tek kasnije nasli da je do 5.novembra). I nismo krenuli da trazimo pomoc poslednji dan, niti da nas bilo ko od vas prijavi, itd... vec smo hteli SAMO da se raspitamo o gore vec raspravljenoj opciji na sajtu.

Drugo, nemam pametnija posla u zivotu nego da trosim dragoceno vreme svih vas, zaista ! Niko nikoga ovde ne tera da odgovara i da trosi svoje vreme na odgovor nekome, stvar je necije dobre volje. A svi koji nekome pomognu ovde, pa onda nabijaju na nos kako su potrosili vreme na gluposti, su mi zaista jako interesantni. Ali , ocigledno ovaj forum za to sluzi.
Jedina razlika izmedju vas i nas je u tome sto smo se mi o ovome informisali citava dva dana, a vecina vas je imala minimum godinu dana da prostudira citavu proceduru. NARAVNO, nemam nameru nikoga da krivim za sopstvenu neinformisanost.
Al, moram da primetim da ovde ima dosta gladnih sto se tice imigracije u USA, tako da niko nije zainteresovan da nekom pomogne, vec prosto da potrosi svoje dragoceno vreme na ismejavanje, vredjanje i sputavanje ostalih koji se mogu nazvati ljudi. Prosto i jednostavno, ako ne zelis pomoci onda IGNORE.

moj post nije bio upucen vama vec generalno ljudima koji ocekuju da neko drugi uradi za njih nesto sto mogu, a i trebalo bi da urade sami. a takvih je dosta i na forumu i u pravom zivotu.
ja kad sam se registrovala na forum imala sam gomilu stvari da pitam, al kad sam iscitala sve sto je moglo shvatila sam da nemam vise nista. ustvari postoji jedna stvar i verovatno cu postaviti temu (nisam sigurna dal vec postoji, morala bih da pogledam) jer mislim da je vrlo malo ljudi culo da ta opcija postoji (mada je nekolicini i namenjena, tj ne mogu svi na taj nacin da odu u ameriku)
sto se mene tice vi ne spadate u kategoriju oniih sto, da me izvinete lupetaju na sve strane, zeznuli ste se i gotovo. ja bih rado pomogla, al ne znam nista vise nego sto je na forumu vec napisano.
nadam se da smo sad ok i da necete otici sa foruma :)

Zana 12.11.2011 02:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26153)

Cekala sam da pristignem sa posla pa da napisem odgovor (kulturno - tako sam planirala, je li) - kad ono, evo novog posta?!

Promenio mi se attitude u medjuvremenu zbog par tvojih recenica. Kao prvo, ako si me svrstao u tu grupu, nemam ja nista od toga da se nekom ismevam - cinjenicno stanje je da sve manje ljudi cita sa razumevanjem ono sto je napisano (zaista se nadam da ne potpisuju tako ugovore i kredite), slabo razumevanje mog posta govori tome u prilog (gospodina sa email imenom necu da komentarisem previse - niti sam konkurisala 90-tih, niti je tacno da ranije nije bilo diskvalifikacija,niti on zna sta je procitao, ko zna da cita shvatice da ne trazim "saosecanje"... izvucena iz prve, americki drzavljanin poodavno, budim se sa osmehom, pa ako je to za saosecanje nekom onda je sve ok - moj post je bio o tome da ljudi manje ukljucuju mozak kad im se nesto sazvace i jednostavno sam konstatovala da mi nista od toga nismo imali a ipak smo sve odradili kako treba. Napredne tehnologije su se odnosile na one koje omogucavaju bolju informisanost na pomenutu temu, ne zelim da se ponavljam).

No, nije u tome stvar - nebitno je sve to, ako krenemo o reading comprehension produzice se rasprava u nedogled. Posto posle dva dana na ovom forumu i nekoliko postova stavljas sebe u poziciju da tvrdis da su clanovi ovde zbog ismevanja i ko zna cega vec, ja cu da te poslusam za to IGNORE nakon ovog posta. Ja sam ponosna na svoj doprinos, hiljadu postova sigurno se nije nagomilalo na ismevanje - i nastavicu vrlo rado da odgovaram na pitanja ljudima koji imaju drugaciji attitude od ovog. Zahvaljujuci ovom forumu stekla sam nekoliko zaista dobrih prijatelja, a i drugi clanovi su doziveli to isto - sto samo pokazuje koliko nisi u pravu u karakterizaciji clanstva.

Kao sto vec rekoh, vama zelim srecu u ucestvovanju na lutriji - nadam se da ces u medjuvremenu postati pazljiviji kad je "fine print" u pitanju, a i da ces shvatiti da se na ljude ne ide nogom kad im dodjes u kucu samo zato sto ti nisu bliski i sto ih ne znas...jbg, nikad ne znas da li ce bas oni biti iza vrata koja ces pokusati da otvoris jednog dana. Bez namere da se zaista vise bavim ovakvim i slicnim "problemima" - pozdrav i srecno.

BAXI 12.11.2011 13:18

Ljudi, vama je lakše da raspravljate u nedogled i trošite vreme uzalud nego da u par reči odgovorite i pomognete nekom i tako učinite dobro delo i za vas i za druge, bez obzira da li je neko pitao po 100 puta i takodje neko odgovorio milion puta.
Vidi se da i pored toliko provedenih godina na zapadu niste naučili pravilo ili odgovori na pitanje ili ignoriši kao da nisi ni video.
Znam ja šta je zapad.

Molloh 12.11.2011 14:22

TheNenad,
da na tom linku smo procitali da prijava traje u oktobru i novembru, nasa greska sto nismo odmah (vec sledeci dan) otisli na link na kome pise da je do 5.novembra, tako da jbg :(

Shanzy,
Da, zeznuli smo se, niko nije kriv osim nas, niti to ja zelim da tvrdim, opet ponavljam obratili smo se za pomoc i to je to. I da, ok smo :grin:, i da, necemo otici sa foruma :grin:

I iskreno, da sam ja na forumu toliko dugo koliko je vecina vas, ili bih pomogao (bez onoga vec milion puta je to raspravljano na forumu, pise ti, itd) , ili ne bih ni odgovarao na poruku. Ne vidim sta je tu toliko nejasno. Nije mi tesko da cackam danima po forumu u potrazi za svim informacijama, al posto smo sve uradili u poslednji momenat (jelte, u oci Bozica ), onda je najlakse i najbrze bilo da pitamo ovde. Eto, hvala svima again, i izvinjenje svima koji su potrosili dragoceno im vreme.

noki 12.11.2011 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26159)
TheNenad,
da na tom linku smo procitali da prijava traje u oktobru i novembru, nasa greska sto nismo odmah (vec sledeci dan) otisli na link na kome pise da je do 5.novembra, tako da jbg :(

Shanzy,
Da, zeznuli smo se, niko nije kriv osim nas, niti to ja zelim da tvrdim, opet ponavljam obratili smo se za pomoc i to je to. I da, ok smo :grin:, i da, necemo otici sa foruma :grin:

I iskreno, da sam ja na forumu toliko dugo koliko je vecina vas, ili bih pomogao (bez onoga vec milion puta je to raspravljano na forumu, pise ti, itd) , ili ne bih ni odgovarao na poruku. Ne vidim sta je tu toliko nejasno. Nije mi tesko da cackam danima po forumu u potrazi za svim informacijama, al posto smo sve uradili u poslednji momenat (jelte, u oci Bozica ), onda je najlakse i najbrze bilo da pitamo ovde. Eto, hvala svima again, i izvinjenje svima koji su potrosili dragoceno im vreme.

Molloh,nista strasno-propustili ste da se prijavite ove godine,ali zato imate dovoljno vremena da procitate dovoljno informacija kako na ovom forumu tako i izvan njega.Ja sam bila u vasoj situaciji,stalno sam planirala da se prijavim na lutriju,ali uvek bi izaslo nesto,ili bi propustila termin,ili nisam bila dovoljno marljiva da odem da se slikam,a cak sam mislila da je sve namestena stvar.Poslednje dve godine pred da me izvuku,t.j. dve godine redom su mi tata i mama,pustali prijavu -oni zive ovde vec 6 godina,i eto iz drugog puta su nas izvukli.Nisam znala bas nista o lutriji,ali zahvaljujuci ovom forumu,sam saznala sve sto me je interesovalo.Dva-tri dana sam potrosila citajuci sve postove i sama sam postavila nekoliko pitanja,sto ne da nisu bila postavljena,ali nekad covek hoce da dobije potvrdu o onome sto ga interesuje.Zana je u pravu sto se tice informacija,sad nije potrebno biti neki ekspert da prolunjas malo po web-u i da nadjes ono sto te interesuje.Verovatno je bilo mnogo teze pred da kazemo 10-tak godina,trazis putem poznanika nekoga sto je bio izvucen,da bi saznao ono sto te interesuje.Ne gubi nadu,prati forum,prijavi se sledece godine i cekaj da te izvuku.Ovde ima dosta ljudi sto su voljni da pomognu.Ja bi bila srecna ako pomognem barem jednom od vas u nedoumici,posto sam i sama jednom bila u istoj situaciji.Srecno dogodine!!:beer:

Mikimax 12.11.2011 17:25

Ahhhh, Zana i The Nenad, tipične Balkanske lokalne svađalice koje su i mene docekale na nož kada sam postavio pitanje. :suure:

@Molloh
Ne uzbuđuj se, ovde ima mnogo isfrustrifanih osoba. Ovo je njihov način dočekivanja novih korisnika foruma.

BAXI 12.11.2011 18:51

Molloh

Sve dok se pripremaš za prijavu za sledeću DV2014, ako imaš pitanja, ja ću pokušati da ti dam odgovore koliko mogu ali i to što ne znam probaću da pronadjem odgovor i pomognem ti.
Mada sam i ja na forumu novi, dosta toga mi je poznato, jer mi nije prvi put da učestvujem na lutriji, prethodnih godina prijavljivao sam se preko agencije, za koju mogu da kažem da čisto sumnjam da su me uopšte prijavljivali, nego su oni ladno uzimali pare i da , da napomenem Agencija je iz Bostona.
Tako, ove godine sam stvar uzeo pod svoje pa sam se lično prijavio na oficijalnom sajtu U.S Vlade i čekam da me izvuku:obrva:

Veruj da u potpunosti razumem to što si pitao, jer kad je čovek u takvoj situaciji, jednostavno ne zna ni odakle da počne što je i razumljivo u tvom slučaju te da si opravdano tražio brzi odgovor.

mijan 12.11.2011 19:41

Nisu oni tipicni balkanci nego se ovde razmislja po starom srpskom obicaju uvek je neko drugi kriv, ja nisam nikad. Covek je pre svega sam sebi kriv kasno je reagovao i sta sad?! Ne bih se slozio da nije nista strasno sto propusta godinu dana, jer to je ipak bacenih godinu dana. Svaki pokusaj je zlata vredan kad je sve vise ucesnika a sve manje dobitnika! Kao da sam jednom dosao negde da pitam za posao i dobio odgovor uh da si samo malo ranije pitao za posao bilo je mesta a sad nema. Kako vas samo ne mrzi da polemisete oko gluparija. Covek je shvatio da je sam sebi najvise kriv i ne ljuti se zbog toga, i to je obrazlozio. Ostali pronadjite drugo mesto za istresanje nervoze i zbog njega kao nekog ko je gubitnik u ovoj prici i zbog drugih forumasa. Malo iskulirajte, samo opusteno. :harmonik:

TheNenad 12.11.2011 22:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mikimax (Poruka 26161)
Ahhhh, Zana i The Nenad, tipične Balkanske lokalne svađalice koje su i mene docekale na nož kada sam postavio pitanje.

:1060:

@Molloh
Bookmarkuj https://www.dvlottery.state.gov/ ili idi na http://www.emailalibi.com/ pa stavi podsetnik da ti pošalje poruku na e-mail negde u oktobru, ili jednostavno kada nabaviš kalendar za 2012 godinu (ako držiš u kući one papirne) zaokruži datum. Nemoj se prijavljivati na početku perioda za prijavu niti na kraju (1-2-3 dana) jer su često serveri na kojima se nalazi sajt za prijavu veoma zauzeti pa ti mogu napraviti gadnu glavobolju i podstaći paniku jer rade često rade sporo ili ne rade uopšte.

Imaš uputstava za prijavu na engleskom i na raznim drugim jezicima, ali na Srpskom nažalost nema ništa još: http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html

Posle toga pročitaj "Welcome to the USA" - zvaničan dokument koji lepo objašnjava osnove: http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-618.pdf

Sve je ovo bilo već napisano na forumu, ali garantujem da neće proći dugo pre nego što se bude moralo pisati opet... pazite šta sam rek'o :naughty:

uncle sam 12.11.2011 23:44

Jos malo zanimljivosti u vezi sa DV2013

http://news.yahoo.com/blogs/lookout/...tml#more-18301

dare_ns 13.11.2011 00:23

Prijave prošle. Valjao bi jedan lock na temu, a i detox foruma...

Mikimax 13.11.2011 00:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uncle sam (Poruka 26169)

Zanimljivo da ce od sledece godine naplacivati prijavu na lottery.

domo-kun 13.11.2011 03:10

mikimax, gde to pise daj nekakav link, ili quote text-a...

chombe_bg 13.11.2011 03:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dare_ns (Poruka 26170)
Prijave prošle. Valjao bi jedan lock na temu, a i detox foruma...

Vala stvarno!A u sustini,nema potrebe vise ni posecivati forum do maja 2012. sem u sl. kada se covek malo zazeli starog dobrog hejta :;D:

domo-kun 13.11.2011 03:43

Nemam edit dugme... Nadjoh posle malo guglanja da ce fee biti $30 sto i nije tako puno...

chombe_bg 13.11.2011 03:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uncle sam (Poruka 26169)

Fantasticna mi je informacija da je broj prijavljenih opao za skoro pola jer je sa liste skinut Banglades iz kojeg je prosle godine stiglo 7 miliona prijava!?! :blink:

tarantoo 13.11.2011 11:00

A citajte malo komentare iz yahoo stranice, svi vele sta ce ti zelena karta, kad imas vise prava kad si ilegalan kao samo vadis pare od drzave... a jedan veli da nit ovi nemogu pogledat dal si legalno il ne ako ne zelis dati dokumente... te da je juzna granica smijeh za proć, ko od šale.. pa se pitam koliko ima istine o tome?

pozz

Mikimax 13.11.2011 11:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tarantoo (Poruka 26176)
A citajte malo komentare iz yahoo stranice, svi vele sta ce ti zelena karta, kad imas vise prava kad si ilegalan kao samo vadis pare od drzave... a jedan veli da nit ovi nemogu pogledat dal si legalno il ne ako ne zelis dati dokumente... te da je juzna granica smijeh za proć, ko od šale.. pa se pitam koliko ima istine o tome?

pozz

Naravno da tako pricaju kada su drzavljani, oni se nikada ne susrecu sa problemima koje imaju ilegalci, a koji su daleko ozbiljniji.

Naplacivanje prijava je veoma dobra stvar jer se odmah filtriraju osobe koje nisu ozbiljne u nameri da emigriraju. Sledece godine mozemo ocekivati jos vece smanjenje prijavljenih kada ljudi prestanu da prijavljuju babe, dedove, rodjake, itd.

Molloh 13.11.2011 14:33

Uf, da , shvatih to oko "balkanskih svadjalica" , al dobro, ne zameram, al stvarno :grin:

TheNenad, hvala na linkovima, evo bookmarkujem odmah :) I hvala svima koji zele pomoci! Jbg, krivo mi sto propustih sansu (tri dana se grizem) , al sta ces , sta je tu je. Ne odustajem, i sledece godine lepo na vreme, pa da krenem da se nadam. P.S. Jedva cekam sledecu godinu :grin::==D::woohoo:
A ostalima koji su ove godine aplicirali, iskreno zelim da prodju :beer:

shanzy 13.11.2011 16:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tarantoo (Poruka 26176)

pozz

mislim da su ti komentari pre ironicni i odnose se na americku vladu koja, po misljenju gradjana ne radi dovoljno na sprecavanju ulaska novih ilegalaca, nego jos na svu muku dovlaci legalne imigrante.

TheNenad 13.11.2011 20:27

Dober film o ilegalnom imigrantu iz Meksika:
http://www.rottentomatoes.com/m/a_better_life/

I nije daleko od istine... pa ko želi da se oprobava, samo napred, ali pustinje između USA i Meksika su pune kostiju onih koji nisu uspeli da pređu.

domo-kun 13.11.2011 21:15

Ma to je nekad moglo... Ali od kako je tehnologija napredovala veoma tesko... Sanse da se predje su veoma male...

Bila je na discovery-u emisija o pogranicnoj policiji, 90% epizoda je bila o granici izmedju Meksika i USA.
US pogranicna policija ima postavljene kamere kao i IR kamere na samoj granici, kao i razne senzore koji se aktiviraju na glas/korake i odmah obavestavaju. Takodje postoje razne kopnene patrole (kao i helikopteri) koje danonocno cuvaju granicu, postoji i bespilotna letelica koja je posebno namenjena za hvatanje, sa kojom se motri i kopno i more...

Nego da ja pitam vas, pratim odavno ovaj forum kao i lutriju, i nikako mi nikad nije bio jasan broj prijavljenih iz Afrike, svi znamo kakvo je stanje u africkim zemljama i ako uzmemo za primer Nigeriju, bas me zanima koliko je stvarno prijavljenih i dobitnika uopste iskoristilo lutriju i izaslo na interview?
Cifra od $819 nije uopste mala, a da ne pricam jos o ceni avionske karte + pare za prezivljavanje dok ne nadjete posao...

Ovo uvodjenje placanja prijave ipak ima da smanji prijave i da omoguci onima koji imaju i koji stvarno zele da dobiju i iskoriste zelenu kartu. Moje misljenje je da veliki procenat ljudi koji salju prijave ni ne zna da je potrebno platiti vizu, avionsku kartu + svasta jos kada se stigne u US... vec se vode mislju da ako ih izvuku na "lutriji" da imaju placenu vizu, put, smestaj...

BAXI 13.11.2011 22:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik domo-kun (Poruka 26181)
Ma to je nekad moglo... Ali od kako je tehnologija napredovala veoma tesko... Sanse da se predje su veoma male...

Bila je na discovery-u emisija o pogranicnoj policiji, 90% epizoda je bila o granici izmedju Meksika i USA.
US pogranicna policija ima postavljene kamere kao i IR kamere na samoj granici, kao i razne senzore koji se aktiviraju na glas/korake i odmah obavestavaju. Takodje postoje razne kopnene patrole (kao i helikopteri) koje danonocno cuvaju granicu, postoji i bespilotna letelica koja je posebno namenjena za hvatanje, sa kojom se motri i kopno i more...

Nego da ja pitam vas, pratim odavno ovaj forum kao i lutriju, i nikako mi nikad nije bio jasan broj prijavljenih iz Afrike, svi znamo kakvo je stanje u africkim zemljama i ako uzmemo za primer Nigeriju, bas me zanima koliko je stvarno prijavljenih i dobitnika uopste iskoristilo lutriju i izaslo na interview?
Cifra od $819 nije uopste mala, a da ne pricam jos o ceni avionske karte + pare za prezivljavanje dok ne nadjete posao...

Ovo uvodjenje placanja prijave ipak ima da smanji prijave i da omoguci onima koji imaju i koji stvarno zele da dobiju i iskoriste zelenu kartu. Moje misljenje je da veliki procenat ljudi koji salju prijave ni ne zna da je potrebno platiti vizu, avionsku kartu + svasta jos kada se stigne u US... vec se vode mislju da ako ih izvuku na "lutriji" da imaju placenu vizu, put, smestaj...

Nisu samo patrole pogranične policije i snaga sigurnosti u pitanju, možda je već mnogima poznato da se na granici U.S i Meksika grad zid dugačak oko 1.100 km, kako bi se sprečila ilegalna imigracija u Obećanu zemlju.
http://fivewpg.com/email.php?id=11135

tarantoo 13.11.2011 22:23

A kak zna dal nije to neka zivotinja kad ide covjek preko granice? Znam da ima IR senzore, seizmicke, pa na pokret itd.. al to mi nikad nije bilo jasno kak je siguran dal ide konj ili covjek preko :) Ajde da vidim tko zna :obrva:

domo-kun 14.11.2011 00:32

Pa nema 100% procene na osnovu senzora :) Zato su tu i IR kamere tako da se to odmah proveri da li je kojot ili covek.

cr0x 15.11.2011 09:07

Half as Many Entrants Play Green-Card Lottery - WSJ.COM

Citat:

Last month, Sen. Charles Schumer (D., N.Y.) won approval for a bill to extend federal benefits to disabled refugees living within the U.S. The bill included a new $30 fee to enter the diversity-visa lottery. The House is expected to pass the same measure.

A spokesman for Mr. Schumer said the fee would help offset the cost of the program and avoid adding to the U.S. budget deficit. The Congressional Budget Office had estimated it would cost about $36 million to provide a one-year extension to the program for refugees.
To je na neki nacin i dobro, moze se ocekivati jos manje prijava, a vjerojatno je i znak da misle jos dugi niz godina organizirati lutriju. Naravno, u slucaju da se prihvati u Predstavnickom domu (ako se ne varam), a sve upucuje na to da ce biti prihvaceno :)

PS: citam vas oko godinu dana i puno sam saznao sa ovog foruma, hvala vam sto ste jos aktivni i sto ste podijelili ogroman broj informacija!

ZeljkoUSA 15.11.2011 10:30

Ovo je, po meni, odlicna vest. Za one ljude koji stvarno zele da se odluce na taj korak koji nije nimalo lakotvorice se koliko-toliko veca sansa. Ne verujem da ce se sad neko prijavljivati iz dosade ili da "odigra pa sta bude". Mada bi voleo da ne ucestvujem u sledecem izvlacenju, ali u svakom slucaju, odlicna vest.

Srecno u ovom krugu!

wolf 15.11.2011 11:42

Negde sam na forumu procitao da su izmisljali Ljude i prijavljivali, da vide da li je to stvarno. Ako nista drugo barem toga vise nece biti.

TheNenad 15.11.2011 14:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA (Poruka 26199)
Ovo je, po meni, odlicna vest

Slažem se apsolutno, pod uslovom da ovo naravno prođe.

Citat:

Last month, Sen. Charles Schumer (D., N.Y.) won approval for a bill to extend federal benefits to disabled refugees living within the U.S. The bill included a new $30 fee to enter the diversity-visa lottery. The House is expected to pass the same measure.
Prvi put da zaista želim da mi neko nešto naplati, jel' ovo neka zona sumraka :wtf:

Citat:

Negde sam na forumu procitao da su izmisljali Ljude i prijavljivali, da vide da li je to stvarno.
Ma... ljudi prijave celu rodbinu čoveče misleći da dobijaju stan u USA za dž... drago mi je da se tome staje na put, jer na internetu otvorena registracija jeste teška glupost za iole ozbiljnije stvari.

jovke 16.11.2011 00:13

Sta mislite kako ce se provoditi ta naplata?
Kontam da ce traziti da se izvrsi uplata putem interneta pa da na osnovu te uplate dobijemo neki "CODE" broj sa 4-8 cifara za potvrdu uplate koji bi upisali u samoj prijavi kao obavezno polje... Recimo to bi bila jedna od opcija koja mi pada napamet.
Placanje internetom, zatrpavanje evidencijama o uplatama igraca , strah od diskvalifikacije zbog lose evidencije i pored uplate, kratki vremenski rokovi.... Sve su to moze biti i briga ako se uzme u obzir da oni trebaju u mjesec dana da sve to regularno isprate. O visini uplate 30$, odnosno 60$ za oba supruznika, sta reci?! I jeste i nije puno za nase prilike.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:51.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.