-
Druga koverta
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=4)
Pa Mitre, Dreadnot i Pekka...hvala na odgovorima. Samo da utvrdimo gradivo:
- da li gore navedeno znači da se Izvodi iz knjige rođenih i venčanih, uverenja o državljanstvu ne prevode na engleski i overavaju iako je to čini mi se naglašeno?
- potvrde iz MUPa i Suda takođe, bez prevoda?
- diploma fakulteta je dovoljna (original + copy), ne mora još nešto (neko uverenje ili sl)? Da li i ona ne treba da se prevodi?
- plaćanje se vrši u kešu u USD u ambasadi, ne u dinarskoj protivvrednosti na račun?
- za lekarski isto, u USD ili RSD?
Mitre, pošalji mi primer tvog pisma ako ti nije problem na e-mail (ivan_antonijevic@hotmail.com)
Hvala.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33
(Poruka 14485)
Pa Mitre, Dreadnot i Pekka...hvala na odgovorima. Samo da utvrdimo gradivo:
- da li gore navedeno znači da se Izvodi iz knjige rođenih i venčanih, uverenja o državljanstvu ne prevode na engleski i overavaju iako je to čini mi se naglašeno?
- potvrde iz MUPa i Suda takođe, bez prevoda?
- diploma fakulteta je dovoljna (original + copy), ne mora još nešto (neko uverenje ili sl)? Da li i ona ne treba da se prevodi?
- plaćanje se vrši u kešu u USD u ambasadi, ne u dinarskoj protivvrednosti na račun?
- za lekarski isto, u USD ili RSD?
Mitre, pošalji mi primer tvog pisma ako ti nije problem na e-mail (ivan_antonijevic@hotmail.com)
Hvala.
|
Nista ne prevodis, ne treba uverenje samo diploma + copy, u USD se placa u ambasadi a lekarski sam ja platio u dinarima. A pozivno pismo sam ti poslao na mail.
|
dragance |
09.03.2010 15:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 14481)
Sve ti je Mitar detaljno napisao, s time sto nama nije trebala potvrda iz suda, samo iz MUP-a, a posto je zena nosilac onda ni bilo kakvi papiri iz vojnog odseka. Mi cak nismo ni overavali kopiju zenine diplome o zavrsenoj srednjoj skoli (samo je za nju trebalo, ona je nosilac), vec smo poneli original na uvid. Nije americka administracija kao ova nasa, pa da im je stalo za tamo neki pecat iz opstine, vide svojim ocima da je kopija ista kao original. Posto si ozenjen obavezno vencani list, izvodi iz knjige rodjenih za SVE clanove porodice, uverenja o drzavljanstvu takodje. Potvrda iz MUP-a za sve starije od 16 godina, dakle za zenu i tebe. Koverta sa lekartskog pregleda za svakog clana porodice, i ponesite za svaki slucaj rendgenske snimke, mada ih u 99% slucajeva ne traze.
Lova, prava sitnica, 2325 USD, mi smo sjajno prosli, odnosno sve novcanice su nam prosle, ali ipak ponesi viska, za svaki slucaj, ako neka zapne na proveri.
|
Vidim da ti ne pominješ a Ivan je pomenuo da treba i potvrda da si vojsku služio? Prvi put čujem da je to potrebno..to bi meni bio problem ako me izvuku ove godine jer nisam vojsku služio no nešto se priča o ukidanju iste do kraja godine...sad ko zna.
|
Ja nisam nosio uverenja o drzavljanstvu niti potvrdu iz vojske bilo kakvu a imao sam intervju pre dva meseca u bg. Pozovi pa pitaj mada mislim da ovo ne treba. Takodje, dovoljni su originali bez prevoda ali i kopije neoverene i neprevedene.
|
steelers |
09.03.2010 17:39 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 14481)
Lova, prava sitnica, 2325 USD
|
Odkud toliko para? Mislim ne odakle, nego zasto toliko :grin:
|
dejancic |
09.03.2010 23:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik steelers
(Poruka 14493)
Odkud toliko para? Mislim ne odakle, nego zasto toliko :grin:
|
3*775=2325
Koliko clanova porodice toliko viza...
|
Steelers, koliko se sećam Dreadnot je u situaciji kao i ja, tj. ide sa surugom i detetom pa odatle i ta cifra..sve puta 3. Nego, zar niko nema da prokomentariše moj post od juče, za green card..odlazak u USA da bih ih aktivirali, povratak u Srbiju....pa sledeće godine možda sam možda svi?! Mislim da Vaše mišljenje neće promeniti moju verovatnu odluku da odem i odradim sve do kraja (što će lepo da me košta) ali čisto neki savet ljudi koji su upoznati sa tom situacijom...koliko moraš biti u USA....odlazak pa kad mora povratak...ako dete ne ode sledeće godine već samo ja i supruga da radimo npr 2 meseca...i sl. Žana? Dreamerns? xxxxxxx?
Da, Žana, možeš li da mi preporučiš avio kompaniju, kad da rezervišem let za LA, koliko otprilike košta i da li mora u jednom pravcu (ovo si već negde pisala ali ko će sve ponovo listati), naravno ako ti nije problem i nađeš vreme? Možda i neke lokalne oglase za posao, neki sajt, čisto da malo pogledam...Pozdrav.
|
steelers |
09.03.2010 23:54 |
ja,ja, moja greska, izvinjavam se sto nisam pratio fabulu radnje od pocetka. :grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33
(Poruka 14476)
Od kako sam dobio drugu kovertu razne kombinacije mi se motaju po glavi....Potrudicu se da ne idem široko, pa ako može neki savet od ljudi koji su već u USA, bili, ovde...Naime, davna želja mi je da živim i radim u USA, 5-6 god apliciram, ali sad je stiglo u malo nezgodno vreme...u međuvremenu sam se zaposlio u banci (evo 5-ta godina,na dobrom mestu), dobio sina (6 god, u sep ove god kreće u I razred), supruga završila ekonomiju ali još uvek ne radi (svi znamo kako to ide teško)...S obzirom da su mi u LA (već 10-11 god) dva najbolja druga, drže restoran, mislio sam da u avgustu odemo kod njih (naravno, oni su nas zvali, ali ipak mislim da forumaši imaju više informacija) na 20-tak dana, aktiviramo GC i vratimo se, ja zbog posla, dete u školu.....jer stvarno ne bih želeo da se kajem što sam ovo ispustio. Razmišljao sam da u toku ove godine vidim šta ćemo dalje, vidim kakve su mogućnosti za posao za oboje, sledeće god odem sam na jedno 3 meseca (mogu to da izdejstvujem) radim kod njih (pa možda i još negde, ne libim se ničega) kako bih malo stao na noge.....Međutim ono što me buni (malo listao po forumu) je šta se dešava sa GC, da li i na koji način ista može da se održava a da nisi non stop u USA (možda Žana zna?!)? Šta ako neko preskoči 1 godinu (verovatno postoje neke cake)? Da li odavde mogu da se uzmu povratne avio karte ili ne smeju? AKo razumete priču, da ovde ipak imam nešto što ne bih tek tako da ostavim, dajte neku sugestiju. Hvala.
|
Zelena karta moze da se odrzava, a da se ne bude sve vreme ovde. Ovo prolongira uzimanje drzavljanstva. Karte mozes da kupis koje god hoces, u jednom pravcu ili povratne.
Nekoliko licnih misli, koje nisu moj posao, ali ipak resila da ih napisem:
Mislim da ce polazak u skolu u Srbiji, pa naknadno prebacivanje ovde, doneti detetu dodatni stres. Takodje, vodite racuna kako ovo objasnjavate u Ambasadi - s obzirom da je u godinama kad treba da krene u skolu, mislim da ce vam postaviti ovo pitanje. Posebno vodite racuna da se ne desi da dodjete u situaciju da mora da ponovi prvi razred.
Ako su prijatelji vec dobro situirani (i to ne bilo koji, nego najbolji), mislim da bi trebalo prelomiti odmah. "Klackalica" nikad ne donosi nista dobro.
|
dreadnot |
10.03.2010 09:05 |
Zana, ovo nije prvi put da mi uzimas reci iz usta, a to nije higijenski :-)))
@Ivan33
Bas tako, kao sto Zana rece, dobro razmisli koliko klackalica moze da ti da a koliko da ti oduzme. Finansijski - to su duple karte, jer morate svi da odete, da aktivirate vize i da preuzmete SSN i GC, dakle trebalo bi da racunas i na jedno mesec dana sedenja u USA sa propratnim troskovima. Onda povratak i stednja do sledeceg odlaska. Klinac krenuo u skolu, nasao nove drugare, lepo mu je, zasto bi isao sada kad vec nije prosle godine?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:43. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.