ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Prva koverta dv 2011 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=646)

lala 18.05.2010 14:25

neka je sa srecom.

dreamerns 18.05.2010 16:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikolica014 (Poruka 15809)
:1081: Cestitke od srca! Ovo je definitivno znak da su koverte blizu nas. E sad, sta tvoj 28xxx znaci za nas ostale? Da li mi mozemo da dobijemo brojeve samo preko tog broja, ili nekim cudom moze u Srbiju da stigne recimo broj 21xxx ili mozda i manji? :smrc::smrc::smrc::nene::nene::nene::smrc::smrc::s mrc:

Polako, u Srbiji su pri kraju ispitivanja da nije neka zavera Amera i ko su ti dusmani sto nesto sa njima muljaju. Kada se to zavrsi, onda postar treba da popije jednu-dve-tri....pa jednom kada ubode sanduce... :-)

dragonn 18.05.2010 20:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikolica014 (Poruka 15809)
:1081: Cestitke od srca! Ovo je definitivno znak da su koverte blizu nas. E sad, sta tvoj 28xxx znaci za nas ostale? Da li mi mozemo da dobijemo brojeve samo preko tog broja, ili nekim cudom moze u Srbiju da stigne recimo broj 21xxx ili mozda i manji? :smrc::smrc::smrc::nene::nene::nene::smrc::smrc::s mrc:

Moze daleko manji broj da dodje u Srbiju... Moj broj je 14XX a dobio sam prvu kovertu tek 29.06. :). Samo strpljenja i bice sve u redu.

dare_ns 18.05.2010 20:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 15827)
Polako, u Srbiji su pri kraju ispitivanja da nije neka zavera Amera i ko su ti dusmani sto nesto sa njima muljaju. Kada se to zavrsi, onda postar treba da popije jednu-dve-tri....pa jednom kada ubode sanduce... :-)

hahahahahah :D ali, istina :)

Johnny 18.05.2010 20:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zelenka (Poruka 15801)
Postovanje svima uz lijep pozdrav iz Zagreba.
...
E ovako, meni je danas stigla koverta iz Kentuckyja u kojem me salju na stranicu dvselectee.state.gov.. i sad vidim da ovdje na forumu postoji, kako ispunjavati one formulare, ali imam neka pitanja (koja su nekako "sramotna") pa bi molila ako bi mi se netko (tko zna vec te cake) mogao javiti na PM da se ne brukam bas javno.
...

Neka je sa srećom dobitak!

Moj savet ti je da ipak prvo počneš čitati to što piše na http://dvselectee.state.gov jer sam siguran da ćeš tamo naći odgovore na većinu, ako ne sva tvoja trenutna pitanja.

Što se CN-a tiče, najveći broj koji dođe na red za obradu se svake godine razlikuje, tako da bi CN 28000 u pojedinim godinama bio samo puko maštanje dok bi u drugim došao na red bez problema.

Ova godina, na primer, je izuzetno povoljna u tom pogledu jer će u Junu obrađivatii brojeve do 31000 (govorimo o regionu Evrope naravno), a ti bi sa tim brojem došla na red već u ovom mesecu jer sada obrađuju brojeve do 29250.

Prošle godine, na primer, su već u Junu stali sa obrađivanjem na okruglo 28000, što znači da prošle godine sa tim brojem ne bi prošla. U 2008-oj bi takođe prošla jer su stali na 29000 u Julu. U ranijim godinama se procesuiranje za Evropu završavalo u ovim mesecima i na ovim CN-ovima:

2007: Jun, 23000;
2006: Avgust, 16000 (primeti drastično mali broj u odnosu na ovu godinu);
2005: Septembar, 20500;
2004: Septembar, 28700;
2003: Septembar, 39100 (wow, ne bi ni znao da su ikada stizali do ovog broja);
...

Svi ovi podaci su iz arhive Visa Bulletin-a.

Kao što i sama možeš zaključiti, bilo bi glupo da sada odustaneš i ne pošalješ potrebne dokumente nazad, a da li ćeš i doći na red to sada niko od nas ne može znati.

milena_ns 18.05.2010 22:06

Sve cestitke... :bravo:

Zelenka 19.05.2010 00:28

Ajme ljudi, divni ste svi!

Hvala vam i na cestitkama, podrsci i objasnjenju oko CN-a. Iskreno, stvarno jos ne vjerujem i ne znam kako se ponasati. Malo skakucem po stanu, pa se smirim, onda ide dio nevjerice i sumnje, i tako cijeli dan. :)

Eh sad pitanja koja me muce.
Za mjesec dana mi je diplomski, pa ne znam da li da pricekam jos par tjedana sa slanjem i onda lijepo upisem da imam i diplomu fakulteta? Ionako je slanje koverti iz KCC do 7. (il to nema nikakve veze?) S druge strane, tad cu znaci biti i nezaposlena pa ne znam kako ce na to gledati. (evo jos jedne na socijalnoj grbaci, ccc).
I dalje, sto je sa radom u studentskom servisu? Bilo je, 2x po 10 mjeseci (tad sam i pauzirala na faxu). Da ih zamaram s time, tj. jel potrebno i to pisati? :o
Sva sam izgubljena..

Evo, to je to sto me trenutno brine.
A vezano za koverte, ne gubite nadu. Moj je postar vise pijan, nego trijezan pa se onda nakon njegova pohoda po sanducicima svi nadjemo i razmjenjujemo postu. Procitala sam na drugom forumu da je bilo slucajeva da su neki tek kasnijom provjerom saznali da su prosli.

Ima svega, pa tako i nade sa EU28xxx. :)

Hvala svima, jos jednom!

ZeljkoUSA 19.05.2010 00:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zelenka (Poruka 15836)
Ajme ljudi, divni ste svi!

Hvala vam i na cestitkama, podrsci i objasnjenju oko CN-a. Iskreno, stvarno jos ne vjerujem i ne znam kako se ponasati. Malo skakucem po stanu, pa se smirim, onda ide dio nevjerice i sumnje, i tako cijeli dan. :)

Eh sad pitanja koja me muce.
Za mjesec dana mi je diplomski, pa ne znam da li da pricekam jos par tjedana sa slanjem i onda lijepo upisem da imam i diplomu fakulteta? Ionako je slanje koverti iz KCC do 7. (il to nema nikakve veze?) S druge strane, tad cu znaci biti i nezaposlena pa ne znam kako ce na to gledati. (evo jos jedne na socijalnoj grbaci, ccc).
I dalje, sto je sa radom u studentskom servisu? Bilo je, 2x po 10 mjeseci (tad sam i pauzirala na faxu). Da ih zamaram s time, tj. jel potrebno i to pisati? :o
Sva sam izgubljena..

Evo, to je to sto me trenutno brine.
A vezano za koverte, ne gubite nadu. Moj je postar vise pijan, nego trijezan pa se onda nakon njegova pohoda po sanducicima svi nadjemo i razmjenjujemo postu. Procitala sam na drugom forumu da je bilo slucajeva da su neki tek kasnijom provjerom saznali da su prosli.

Ima svega, pa tako i nade sa EU28xxx. :)

Hvala svima, jos jednom!

Nadam se da nisi navela pri apliciranju da imas diplomu fakulteta... Na razgovoru je prilozis, sve je ok, zavrsila si u medjuvremenu. Mislim da ih ne zamaras tim poslovima posto je to vazno ukoliko nemas zavrsenu 12-godisnju skoli, ali na to ce vec odgovoriti iskusniji forumasi koji su prosli vec kroz intervju...
Jos jednom, iskrene cestitke!!!

Zelenka 19.05.2010 01:02

Hvala, Zeljko!

Ma nisam lagala o diplomi, al ne znam, nekako si razmisljam (najgore je kad taj dio pocne, jer sam najvjerojatnije u krivu) da se bas prava "selekcija" vrsi slanjem tih podataka o sebi (diploma, nekaznjavanje, radno iskustvo.. itd) a da je ovaj prvi dio stvarno samo puka sreca. U redu, uz onu osnovnu diskvalifikaciju ako se radilo o krivo ispunjenom obrascu, losom slikom il' visekratnom prijavom i tome slicnim vecim greskama. Samim time sto sam se ja prijavljivala u noci sa 29. na 30. Iako su negdje napisali, sto ranije, to bolje.

Pocela sam o tome razmisljati bas zbog velikog CN-a, pa kao kad vide i diplomu, mozda se "smiluju" :)

Johnny 19.05.2010 01:45

Eh, kako te baš tako veliki CN potrefi ovako rano. Al šta je tu je, ko zna zašto je to dobro.

Ti logično razmišljaš to što želiš da u formularima navedeš što je moguće bolje kvalifikacije, ali ne verujem da ti to može pomoći ili odmoći (izuzimajući naravno neophodni miminum kvalifikacija koji ti naravno već imaš) kada je u pitanju nastavak procesa. Ako znaš sve one pojedinosti (kao npr. datum od do kada si radila, naziv poslodavca i sl.) koje se traže u pojedinim stavkama, ja bih onda, da sam na tvom mestu, naveo sve to što imam, ne može da škodi u svakom slučaju. A što se diplome faksa tiče, bolje ti za sada upiši nivo obrazovanja koji trenutno imaš da bi sve poslala nazad što pre, iako naravno ne bi bio smak sveta da sve to pošalješ i za 2 ili 3 meseca recimo. U svakom slučaju najbolje ti je da uradiš onako kako sama osećaš da je najispravnije. Sa srećom i sve najbolje!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.