ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

imarkovic 04.01.2010 19:24

Sto se tice vakcina, mislim da nema razloga za brigu. Ko ce sta da primi (ili nece), odredjuje se individualno. Ocigledno, posto svi imaju razlicita iskustva. Nama je zakazan pregled 12.01. u Smiljanicevoj. Kada je ona ljubazna teta cula da imamo dokaz da smo primili vakcinu protiv tetanusa a ja i protiv hepatitisa, rekla je: eee, onda odlicno. Koliko mi se cini, njima je vazno da nesto upisu, ili da imaju dokaz o prethodnoj vakcinaciji ili da daju nesto na licu mesta.
Antitetanusna zastita vazi 10 god. Ako si primio vakcinu (zbog povrede ili u vojsci), ponesi dokaz i neces je dobiti. Decije vakcine se ne daju odraslima. Ali, i za te vakcine se moze uzeti izvod iz vakcinalnog kartona u domu zdravlja, doktorka ce biti srecna i verovatno zaboraviti na sve ostalo.
Vise ljudi je spominjalo hepatitis, mada ne znam koja je to vakcina, jer se kod nas ona daje u tri doze za godinu dana. Ali nije stetna da se primi, ako mora. Ja cu da primim i od svinjskog gripa ako treba, samo da 02.02. dobijem vizu.:grin:
Da ne duzim dalje, htela sam da kazem da niko nece davati vakcine koje smo vec primili. To nije ni eticki, a ni medicinski opravdano. Ima jos normalnih doktora. verovali ili ne...
Sto se tice samopovredjivanja, koliko sam primetila to se belezi, isto kao i tetovaze, ali ne mogu da nadjem da li je to razlog za eliminaciju. Mozda neko poznaje nekog, ko poznaje nekog sa slicnom situacijom, da pomogne. Ja pretpostavljam da se i druge stvari uzimaju u obzir, npr.trenutno psihicko stanje i kako covek o tome govori. Ako su neke stvari prevazidjene, ne vidim razlog da to bude prepreka.

ddariod 05.01.2010 02:02

Sto se tice vakcine protiv hepatitisa b, ona ide u 3 doze, a na formularima koje doktori popunjavaju ima rubrika "insuficent time" - sto vazi za ovu vakcinu jer ide u intervalima od - sad, mesec, sest meseci - ili tako nesto. Tako da nema smisla da daju 1 dozu.

A druga stvar vezana za ovu vakcinu - po americkom zakonu ili direktivi zovite kako hocete, je da se ona zahteva samo za rizicne grupe - medicinsko osoblje, itd...

Imigranti se po pitanju vakcina tretiraju isto kako je u USA.

http://www.cdc.gov/mmwr/PDF/wk/mm5753-Immunization.pdf (Na drugoj strani sto je u zutoj, to su potrebne vakcine u usa)

imarkovic 13.01.2010 18:03

Zavrsili smo lekarski u Smiljanicevoj ulici. Valjda smo zdravi, niko nista ne prica, samo pipka, stipka i bocka. Toliko je kratko trajalo, da prosto ne znam ni sta nam je radila.
Ujutro su nam izvadili krv i uzeli novac, 110$ preracunato u dinare, po nekom izmisljenom kursu. Odveli su nas na Stomatoloski fax da snimimo pluca. Tu su nas ostavili i rekli da se vratimo u ordinaciju u 14h. Zavrsili smo svi (petoro) za manje od pola sata.
Doktorka je malo kasnila, ali je brza k'o strela! Sedi. Ustani. Skini se. Okreni se. Stani ovde. Stani tamo. Par pitanja, merenje, pritisak,refleksi, ispipala nas je za dve sekunde i to je to.
Bila je jos jedna troclana porodica sa nama. Svi smo dobili MMR vakcinu osim njihovog sina. Hepatitis je ne interesuje, a za vakcinu protiv tetanusa je samo pitala za datum, ne insistira na nekom dokazu, tako da smo to izbegli jer smo oboje primili pre dve godine. MMR kosta 2800 din. I to je trajalo pola sata za nas petoro.

spectra 16.05.2010 18:30

Ljudi, interesuje me koliko zavisi proces dobivanje GC od rezultata ljekarskog pregleda?

Konkretno, sta u slucaju da je dobitnik GC invalid (npr. osoba koja nema ruku, nogu, ali je fakultetski obrazovana, sa radnim iskustvom itd.)?

Da li taj fizicki nedostatak i invalidnost uticu na samu odluku dobivanja vize?

pekka 17.05.2010 09:24

Mislim da nikako ne bi smelo da utice, ali u svakom slucaju odlicno pitanje.

celestine 08.10.2010 11:17

Da li bi neko, ko zna, mogao da napise koje stvari ustanovljene na zdravstvenom pregledu ("medical conditions") mogu da eliminisu nekoga za dobijanje GC?

Zana 09.10.2010 02:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 18717)
Da li bi neko, ko zna, mogao da napise koje stvari ustanovljene na zdravstvenom pregledu ("medical conditions") mogu da eliminisu nekoga za dobijanje GC?

• Chancroid;
  • Gonorrhea;
  • Granuloma inguinale;
  • Leprosy, infectious;
  • Lymphogranuloma venereum;
  • Syphilis, infectious stage;
  • Tuberculosis, active;
  • Any quarantinable, communicable disease defined by current and future Presidential Executive Orders
  • Communicable diseases that may pose a public health emergency of international concern reported to the World Health Organization (WHO)
  • physical or mental disorder and behavior associated with the disorder that may pose, or has posed, a threat to the property, safety, or welfare of the alien or others
  • alien who is determined (in accordance with regulations prescribed by the Secretary of Health and Human Services) to be a drug abuser or addict is inadmissible

HIV je izbacen sa liste u novembru prosle godine.

Moguce je podneti zahtev za Waiver - forma I-601.

cile 21.10.2010 14:44

Jedno pitanjce za ovogodisnju zelenu ekipu - da li ste svi obavili lekarski u Smiljanicevoj u Beogradu? To pitam,zato sto su bile jos dve ustanove u igri,u Baje Sekulica i Zavod za zastitu zdravlja u kombinaciji sa Reumatoloskim.....da li je tamo neko obavio lekarski i kakva su iskustva?
Ili je samo validna ova u Smiljanicevoj?
Hvala

Ivana MS 21.10.2010 14:55

Validne su Smiljaniceva(011-2451-919 i 064-199-8867) i Drziceva(011-2424-918;011-2404-228;011-382-1703;011-382-1704 i 063-214-253)

SevenByEight 23.10.2010 09:23

Moj mladji sin ima dijagnozu pervazivnog poremecaja razvoja. Da li to moze biti razlog za diskvalifikaciju?
Ako na forumu ima ljudi koji su aplicirali iz Crne Gore molila bih da mi se jave jer imam par pitanja u vezi ljekarskog.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.