![]() |
Mene je jedan naš član na krstarici ubedjivao da je u stvari najlakše otići za Kanadu ako odeš turistički i zaposliš se. U tom slučaju turističku vizu promeniš u radnu vizu i nakon godinu dana apliciraš CEC (Canadian Experiance Class) i eto ga permanent resident.
Ne znam, na kraju sve što mi je rekao u stvari ima smisla. Dakle, čim sletiš kreneš da tražiš posao, ima tu i naših ljudi, a tu je i monster.com, craigslist... On kaže da i nije tako teško pronaći poslodavca koji će uraditi LMO, zato što je potražnja za radnicima u CA vrlo velika. Da li je tako u svim provincijama ili ne, ne znam, ali nije mi logično da jeste. U stvari verujem da je u Ontariu teže naći takvog poslodavca a na severu ipak lakše. Ovo zvuči daleko brže i jednostavnije (i jeftinije), tako da što više razmišljam sve mi se više svidja. |
Citat:
|
Ma ja sam u to ubedjena da je lakse, jer samo ja tako u USA uradila, ali za Kanadu je iz Srbije nemoguce (ili ja ne znam nacin) dobiti turisticku vizu.....
Prvi ko se javi i kaze da je dobio turisticku iz Srbije jer je eto hteo ici malo turisticki, i ja odoh u ambasadu :) Ne znam da li mi to sto imam turisticku za USA u pasosu ista olaksalo.... Ili ovde da pokusam da izvadim vizu (USA) za Kanadu... lepo nisam pametna ali bih pokusala :) |
Citat:
Kada se kaze da dodjes na turisticku vizu, to znaci visa visitor bez mogucnosti za rad. A da li cete konkurisati za tu vizu tako sto cete uplatiti turisticki aranzman, dobiti garantno pismo rodjaka ili prijatelja, poziv na sajam ili poziv na poslovni razgovor..to je sam inidividualna stvar..uglavnom ne mozete raditi dok boravite u Kanadi Kada dodjete u Kanadu, osim ako nemate neke prijatelje koji vam mogu obezbediti neki poslovni intervju, idite u manje gradove, turisticka mesta ili ako ste avanturisti trazite posao u severnijim pokrajinama. Trenutno su Manitoba i Saskatchewan veoma 'popularna' mesta gde traze puno radne snage. Svakako uspeh zavisi od vas samih. Za sve strance vazi da u vecini slucajeva moraju imati LMO ili PNP nominaciju da bi mogli da rade. Stoga je svejedno da li aplicirate iz Kanade ili iz vase zemlje. Ali ako nemate uspeha sa trazenjem preko interneta, uveren sam da licno pojavljivanje na razgovorima donosi uspeh. Pogledajte malo pojedinacno PNP programe svake pokrajine, daju vam mnogo vece mogucnosti za imigraciju nego sto je to FSW. |
Citat:
Ne znam šta da ti kažem, nisam nikad čula da su nekog odbili za visitor vizu, osim ako u poslednje vreme nisu nešto zategli. |
Ne znam, mislim da su kriterijumi povecani samim tim sto je sve premesteno u Bec, jer sam ja do sad cula samo za odbijenice za sve koji su pokusali... Videcemo, mozda i pokusamo na kraju turisticki, samo me plasi za slucaj da me odbiju, ne znam koliko te odbijenice dalje uticu na ponovne pokusaje.... i jednog dana na iseljenicku kao osnovni cilj :)
|
Bio sam neko vreme odsutan sa foruma...
Bas u Kanadi, Halifax, NS... Radio sam tri meseca... I sve sto sam pre mislio i napisao stoji i dalje... Sjajna zemlja , ljudi vise nego srdacni i voljni da pomognu.... Jedino vrlo bitno i nikako ne za potcenjivanje... Jedna stvar je uci sa partnerom ili porodicom ,a sasvim druga stvar potpuno sam.... Sto se tice nacina odlaska jos uvek je relativno lako ( cuj lako, ali poredeci sa Amerikom ) pronaci poslodavca koji ce isposlovati pozitivan LMO a posle sve ide bez problema... Moja sestra je dobila turisticku vizu u Becu, samo poslala dokumenta postom i za par dana pozitivan odgovor bez komplikacija... Ukoliko neko ima pitanja vezanih za ovo ili Halifax, stojim na raspolaganju... |
Evo mene druze interesuje (a verujem i mnoge druge) sve vezano za Halifax....opisi malo kakva je prica i gde si ti u njoj?
Hvala |
I mene interesuje sve sto ima veze sa Kanadom :)
I zasto "samo" tri meseca? Zasto si se vratio? I kako si otisao? :) |
Otisao sam relativno lako ( odobrili su mi LMO za 5 dana po podnosenju zahteva poslodavca - fudbalski klub ). Da li je to za sve poslove tako ili ne , ne znam. Da napomenem da moj clan uprave radi u istoj zgradi gde i Imigracija, da vas neko ne laze da nema protekcije tamo, kaznu za pricanje telefonom u kolima sam sredio 5 dana posle prekrsaja....
Zasto sam se vratio ????? Vec sam u nekim godinama ( cetrdesete ) i bio sam sam, bar je takav bio plan za ovu godinu, a posle da mi se prikljuci porodica. Nakon nekog vremena, postalo je jako tesko biti sam , oni koji su ziveli neko vreme u USA i Kanadi znaju da je nacin zivota prilicno drugaciji nego u Evropi i koliko je teze funkcionisati sam. Jedini razlog je taj, radna viza je jos validna, videcemo.... Zivio sam u Lower Sackville - u, predgradju Halifax-a, tipicnom Kanadskom gradu na Atlantiku.Imao sam kola ali je moglo da se funkcionise bez problema i sa autobuskim prevozom koji je super organizovan.Sam centar grada je sjajan, luka, barovi... Sto se tice klime od koje se svi plase..... Prosle godine su imali svega par dana sa snegom a ni jedno malih jezera kojim je cela Kanada bogata nije nijedne sekunde bilo zaledjeno...Pa uporedite sa nasom proslom zimom... Leto je prijatno , oko 25 stepeni, s tim da je vetar skoro svaki dan i jos ukoliko se naoblaci padne momentalno temperatura za 10 stepeni... |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:04. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.