ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervjui-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=957)

mikiSA 06.02.2012 17:12

Cestitam zeleni1122 i tebi a i tvojima :1081:, i vi napokon pozeleniste!!!

milos0809 07.02.2012 01:16

Cestitam na Green Card-u Mr.Marzik i puno srece u USA! ;-)
Nadam se da ce sve proteci onako kako zelite!
Da li mozete postaviti na forum e-mail od vasih prijatelja? Ne znam kako bi to trebalo da izgleda, u nekoj odredjenoj formi i sl, pa reko' vi bolje znate posto je ocigledno proslo. :-)

zeleni1122 07.02.2012 09:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 27115)
Cestitam zeleni1122 i tebi a i tvojima :1081:, i vi napokon pozeleniste!!!

Hvala ti puno,nakon 4 prijave i puno ne prespavanih noci i mi dobili zelenu kartu.

Sad nas jos ceka da kupimo karte i da isplaniramo sve ostalo ali puno je lakse sa vizom u dzepu.

Pozdrav

Mr.Marzik 07.02.2012 15:56

@milos0809
Ovako je izgledao naš mail (bio je dvojezični - ispod i verzija na srpskom)

January 19, 2012.
To:United States Embassy in Belegrade,Serbia
From:Petar Petrovic
1672 Long Boulevard apt#1
SomeCity, N.C.27621,United States of America
222-999-3580

To Whom It May Concern:
With this letter I would like to confirm that I will provide room and board accommodations for Mr.Marzik and Marzik Lastnameic upon their arrival in the United States of America, for as long as it's needed.
Mr.Marzik is friend of a family.
I've been living in SomeCity since June 2002, and I am employed by Company X. I am a permanent resident of United States of America.
My spouse Petra Petrovic is a permanent resident of States of America, and she is a student.
Please feel free to contact me for any additional information.
Sincerely,
Petar Petrovic

Čestitke @zeleni1122 !

mijan 07.02.2012 18:14

Ovakvo pismo sa svojim sadrzajem je fakticki upuceno ambasadi na koju je i adresirano,a ne tebi kao dobitniku. Ono sto sam ja procitao do sada na forumu iz prica forumasa kao predlozi tih pisama za intervju bila su pisma koja su bila upucena dobitniku.
Npr. "Ja taj i taj pozivam tebe kao dobitnika i tvoju porodicu da ostanete koliko je potrebno za pocetak kod nas u USA....".
Ta pisma sa svojim sadrzajem su bila upucena dobitniku, a ne ambasadi kao kod tebe. Ovo sto si ti postavio je neka druga varijanta.

Mr.Marzik 07.02.2012 18:57

Dobro, pa...?
Čovek me je pitao kakav mail smo imali - to je to. Nikoga ne nagovaram da ga koristi, niti tvrdim da baš tako treba.
Postavio sam ga da pomognem ako je nekom pomoć potrebna i ako želi da ga koristi.
Nešto slično sam našao na forumu, preradio i upotrebio i nije bilo nikakvih problema. Ljudi iz ambasade su ga uzeli bez primedbi.
Uostalom, zbog njih su ga prijatelji i poslali...nama nije bila potrebna potvrda da će nam pomoći ako nam pomoć zatreba :)

mijan 07.02.2012 20:03

Sta pa? Pa nisam te nista napadao, nema potrebe da reagujes tako. Svakako da je OK sto si postavio tako nesto zbog svih nas ostalih, samo nisam do sada cuo tu varijantu da se taj email svojim sadrzajem obraca ambasadi a ne onom kome treba to "izmisljeno" pismo,da odradi posao u ambasadi.

Mr.Marzik 07.02.2012 23:04

Nisam se ni osetio napadnutim, a ne vidim ni da je moja reakcija bila neprimerena.
Što se mene tiče, dobra je svaka forma koja ostvaruje cilj. Meni je ova sasvim lepo odradila posao, bez obzira što nije naslovljena na nas kao dobitnike, već na osoblje ambasade. Samo to sam pokušao da objasnim.
I pismo nije "izmišljeno". Prijatelji nude pomoć, a kako će to biti napisano...

milos0809 08.02.2012 01:39

OK. Hvala puno. Pomoglo mi je posto sam mislio bi to pre trebalo biti neko satro pismo sa formularem ili sta ti ja znam... Ovako cu nesto i ja da ponesem posto ocigledno da valja. :-)
Hvala jos jednom.

milos0809 10.02.2012 00:28

Moze sad par pitanja sta bi bilo - kad bi bilo. :-)
U slucaju da je Green card izdata 1.Marta 2012 da li to znaci da u US moram uci do 1.Septembra 2012? (Ovo kontam da je 6 meseci na tlu US pa otud to pravilo)
I sta se desava ako bi npr. da udjemo 15.Septembra?
Na koliko se uopste dobija Green card?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:01.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.