ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Hrana za kad se doselite - alternative dok se ne snadjete (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=308)

Zana 04.03.2011 23:40

Mi koristimo Arrowhead Mountain Spring i Perrier Mineral water za pice (Arrowhead i za kuvanje). Taj nam ukus najvise odgovara, a ja na poslu uzimam i Evian i ponekad Penta posle rucka - kako se koja zalomi. Na poslu se za radnike isto uzima Arrowhead.

Procitali smo rating te smo na poslu narucili Nestle Pure Life - nema osobe u firmi koja nije rekla da je ukus nesto najodvratnije sto smo pili. Moze ta voda da dobije ne znam kakvu hemijsku ocenu, mi to vise ne pijemo.

Mi smo uradili research o vodi, zgrada u kojoj smo ima filter te je i voda kojom se tusiramo prociscena. Mi cemo najverovatnije uskoro da narucimo ovo. O ovom sistemu razmisljamo ne samo zvog kvaliteta (jos ne znamo sa koliko stages), vec i sto je "green" (zbog ambalaze). Ne bih previse o tome, koga god zanima moze da look up Reverse Water Osmosis za vise informacija.

Score 04.03.2011 23:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 21301)
Mi koristimo Arrowhead Mountain Spring i Perrier Mineral water za pice (Arrowhead i za kuvanje). Taj nam ukus najvise odgovara, a ja na poslu uzimam i Evian i ponekad Penta posle rucka - kako se koja zalomi. Na poslu se za radnike isto uzima Arrowhead.

Procitali smo rating te smo na poslu narucili Nestle Pure Life - nema osobe u firmi koja nije rekla da je ukus nesto najodvratnije sto smo pili. Moze ta voda da dobije ne znam kakvu hemijsku ocenu, mi to vise ne pijemo.

Mi smo uradili research o vodi, zgrada u kojoj smo ima filter te je i voda kojom se tusiramo prociscena. Mi cemo najverovatnije uskoro da narucimo ovo. O ovom sistemu razmisljamo ne samo zvog kvaliteta (jos ne znamo sa koliko stages), vec i sto je "green" (zbog ambalaze). Ne bih previse o tome, koga god zanima moze da look up Reverse Water Osmosis za vise informacija.

Nisam probao nijednu od tih voda, ali ja definitivno nabavljam taj reverse osmosis filter cim pronadjem gde cu da ga instaliram, tj. kucu gde cu da stanujem. Bas ti hvala za link! Prava stvar!

TheNenad 05.03.2011 00:46

Natrijum: http://www.youtube.com/watch?v=JD85OUkEKKw
Hlor: http://www.youtube.com/watch?v=BXCfBl4rmh0
Povezivanje ta dva: http://www.youtube.com/watch?v=Mx5JJWI2aaw

...i dobijete kuhinjsku so. Dakle, dva totalno opasna elementa se povežu i dobijete nešto bez čega ne možete ni živeti. I još, u razvijenim zemljama, a i šire, kuhinjska so se jodira kako bi se sprečila deficijencija joda u organizmu (koja inače izaziva teške bolesti, npr. gušavost). Pirinač i neke druge žitarice se prskaju Vitaminom B i gvožđem. A, eto, i voda može da se obogati Fluorom, a vi vidite koliko je ljudi crklo od tog fluora jer ne verujem da svi piju flaširanu vodu... U prevodu, možda i nije baš nešto korisno, ali nije ni otrovno.

Čuvajte se preterane demineralizacije, jer telu su potrebni minerali iz vode (zbog toga ne pijemo destilovanu vodu naravno) i kupujte proverene filtere vode. Jednoj babi u okolini kod mene je jedan prodavac došao i ubacio 2 šipke u vodu iz česme, te izvršio elektrolizu. Pošto je voda bila bogata mineralima, provodljivost struje je bila veća i došlo je do rastapanja materijala sa sondi i spajanja sa svime u vodi, pa je postala mutna i prljava. Kada je filtrirao vodu sa svojim "filterom", bilo je mnogo manje minerala u vodi, mnogo manja provodljivost i sonde se nisu tako lako počele rastapati, potvrđujući da je voda "čista". Naravno, baba kupila proizvod i sad pije vodu koja je manje zdravija od one iz česme.

Lično, ako mi se ukus vode ne sviđa, 1 dan provede voda u frižideru u staklenoj boci, i problem je rešen.

dreamerns 05.03.2011 02:59

Ja isto pijem arrowhead (Illinoisu se zove drugacije ali je ista stvar). No, u firmi ovde nemamo flasiranu vodu, nego isto neki od tih preciscivaca (koji ujedno ladi i greje...pa biras). Ovde u Kaliforniji su sada skroz u fazonu ekologije, tako da te flasirane vode polako izbacuju iz upotrebe u firmama (kako bi sacuvali okolinu).
Sto se fluora tice, on ujedno sprecava degradaciju zuba....pa je zbog toga navodno dobar, ali ko sto rekoh...neki ga smatraju otrovnim. U principu tih teroija sta je otrovno, a sta zdravo toliko ima....da ne bi trebalo nista ni jesti ni piti....a ni to onda ne bi bilo zdravo, jer bi umrli. Treba naci u svemu neku umerenost.
Da se vratim na temu hrane. Ovde u bay area koliko sam ja video do sada sve je u fazonu organic, a cene hrane su duplo vece nego u ostatku USA (osim mozda NYC...za njega ne znam). Izbor je velik, ali ja jos ovde otkrivam stvari....tako da kada nadjem nesto povoljnije, javljam :-)

dejancic 05.03.2011 03:37

Za one koji zele da ustede ne kupujuci flasirane vode i preciscivace imam kontakt u Ekvadoru:))))

Salu na stranu, glavni inzenjer mi se penzionisao pre dva meseca i kao svoju krajnju destinaciju za penziju izabrao Ekvador. Trenutno razmatra kupovinu zemlje u selu Vilcabamba. Kaze mi da ljudi tamo zive po 100 godinu zbog planinske vode koja ima ne znam ni sam sta.

Ko nece da ceka zelenu kartu, a hoce da zivi sto godina, pravac Ekvador :grin:

AntaresNS 05.03.2011 13:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 21304)
Sto se fluora tice, on ujedno sprecava degradaciju zuba....pa je zbog toga navodno dobar, ali ko sto rekoh...neki ga smatraju otrovnim.

Samo mala ispravka, fluor ne sprecava degradaciju zuba nego je atom (jon) fluora slicnih dimenzija kao atom (jon) kalcijuma pa kod zacetka karijesa moze da se ugradi u kristalnu resetku umesto kalcijuma. On jeste koristan zbog gore pomenutih stvari (zato se koristi kao dodatak pastama za zube) ali je stetan u vecoj kolicini kada se unosi u organizam

Zana 24.12.2011 07:13

Kajmak u Americi

Ha, davno nisam pisala nista na ovoj temi :grin: slobodna nekoliko dana pa da podelim iskustvo.

Meni je malo pripala muka od jurenja kajmaka po Amerikama, pogotovo sto se to uglavnom svede na kupovinu mesavine putera i sira. Jednom smo kupili dobar kajmak u hrvatskoj radnji u San Pedro - sledeci put kad smo uzeli istu vrstu bio je ocajan. Pre neki dan saznam da se ta radnja zatvara, tako da ni od toga nema nista.

Pre nekoliko meseci sam napravila sama - u galon Top Cream Milk is Trader Joe's sam dosipala raw cream i sakupljala kajmak ali je sve to mnogo truda za ipak malu kolicinu (pogotovo imajuci u vidu da raw cream papreno kosta, jako mala kolicina je oko $10).

Posto nema sanse da praznike provedem bez kajmaka, morala sam da smislim nesto novo - na muci se poznaju junaci :bravo: Posto je varijanta uspela, evo sta sam uradila...

Costco prodaje burrata sir po jako dobroj ceni - burrata je mladi mozzarella sir koji je obavijen oko kajmaka. Kontejner od cetiri "loptice" je oko $7 u Costco. Ja sam kupila cetiri kontejnera, prepolovila svaki i izvukla kajmak. Onda sam pridodala kajmak sa dva galona od onog Trader Joe's mleka. To je to - kajmak. Necu vise da jurim distributore naokolo za nesto sto nema veze sa kajmakom. Inace, burrata je uglavnom skupa svuda sem u Costco - pristojna cena za uvozni proizvod.

Danas smo kupili samo taj cream (kajmak) sto ide u burrata sir, ali to se jako tesko nadje. Nije izlozeno za prodaju i da nisam pitala ne bih ni znala da ljudi prodaju. Usli smo u jedan italijanski restoran u Santa Monici i ukapiramo da je gazda italijan. Ja ga pitala da li mozda zna gde mogu da nadjem samo cream iz burrata da kupim i on kaze da ima zato sto ga koristi za jednu vrstu panini-ja u restoranu. Tad mi je i rekao da oni kajmak zovu Stracciatella (sa "a" na kraju obavezno jer sa "e" je vrsta supe). Cream/kajmak mladi koji je redji i koristi se za kolace je panna cream.

Eto, jos jedna alternativa nasim proizvodima, nadam se da moze da vam posluzi, valjda nisam ja jedina koja juri kajmak naokolo :suure:

Srecni praznici svima!

frequency 25.12.2011 08:14

Interesantno Zana, bas cu da potrazim taj italijanski kajmak. Vidjam inace neka pakovanja kajmaka po prodavnicama sto drze nasu hranu ovde u Chicagu, ali nisam probala do sad pa ne znam jel to lici na pravi kajmak ili ne. Tako da bih mogla i to da probam najzad.
Inace vec neko vreme ima da se kupi sir Mlekare Sabac u lokalnoj prodavnici u kraju. Cini mi se da ja mic po mic sama pokupujem sve zalihe sto nabave :)
Jos kad bih negde nasla i mlad beli sir to bi bilo fenomenalno.

Magelan 25.12.2011 08:30

@frequency

Ako nema ni u jednoj od "nasih" prodavnica (City Fresh, Beograd itd...) mozda ima u nekom od poljskih marketa.

Ja kupujem u poljskom "Shop and Save" na 8847 S Harlem Ave, Bridgeview IL. Imaju celu gondolu sa proizvodima iz exYU republika i to po mnogo povoljnijim cenama nego po CityFresh-u ili Beogradu...

frequency 25.12.2011 18:10

Hvala :) To mi je uvek na umu ali nikako da odem bas u neku poljsku prodavnicu.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:36.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.