ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

mikiSA 12.09.2014 20:27

LAv SK,
jesi li ti uplatio onu ELIS fee, kako se vec zove? Ako nisi, nece ti ni doci zelene karte dok ne uplatis.
Neki su ovdje brzo dobili, neki malo duze cekali, sad je do USCISa ako si uplatio to.

LAV Sk 12.09.2014 21:29

SSN sam dobio karate sam uplatio kuci sada valjda treba da cekam

IgorMAD 13.09.2014 00:22

To sto imas u pasosu ti je isto sto i zelena karta dok ne stigne. Nema sta da prolazi ili ne prolazi. Znaci tvoje je da tvrdis da je to isto sto i zelena karta, na njima je da zovu imigracionu sluzbu ako im nesto nije jasno.

Bockyman 13.09.2014 01:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 48558)
Ne svi mi nadjemo odma poso u struci kad dodjemo vamo.To ne bi trebalo da bude razlog za tebe da ne ostanes ovde. Kao prvo kad dobijes green kartu,da bi je zadrzao treba svake godine da si u USA bar 6 meseci, e sad vidi ti dali ti se isplati da svakih sest meseci platis kartu do Srbije,pa posle ped natrag. Ti imaj srece neka te izvuku,pa ces polako da se pripremis za zivot ovde pa i ces imati vremena i poso da nadjes.

Само посао у струци, ништа друго... :naughty: Просто обожавам нове будуће имигранте...

dusancv 13.09.2014 13:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 48559)
Moze da bude van USA do godinu dana (364/363) dana. 6 meseci je uslov da ne kvari uslov za drzavljanstvo posle 5 godina. Naravno, ako je godisnje 2-3 meseca u USA, neko ce posle godinu-dve ukapirati da osoba ne zeli da zivi u USA pa ce mu na aerodromu oduzeti GC.

To me je konkretno zanimalo, jer mi nije fokus da dobijem drzavljanstvo vec da mogu da zadrzim green card iako budem radio u Evropi npr... Gde mogu ti uslovi da se procitaju?

SRBghost 13.09.2014 15:40

Ovo ti je zvanicna (drzavna) web stanica sa svim informacijama.
http://www.uscis.gov/green-card/afte...anent-resident

noki 13.09.2014 16:49

Izvini Dusane, ali ja te nerazumem, neces drzavljanstvo i neces da radis u USA vec u Evropi negde, pa sta ce ti onda grin karta?!

SRBghost 14.09.2014 12:15

I ja sam se to isto pitao,ali ..... U svakom slucaju, posle godinu-dve ovakvog "boravka" u USA, GC ce 100% biti oduzet, a od tada ce se USA gledati samo na Diccovery-u.

Ipak, nije na nama da sudimo. Covek ce da uradi onako kako bude hteo...

roki_rd 16.09.2014 22:06

hi

Imam jedno hitno pitanje :wtf:

Sa supruga smo stigli pred tacno 3 sedmice. Za oko desetak dana su nama stigli i SSN. Otvorili smo racune u Citibank i odma odemo da vademo ID i evo odmah problem. Sa nama smo imali (Pasos sa vizama,SSN i debitne kartice)

Kada smo stigli na salter gospodza kaze da mi nemamo dovolno dokumenata da izvadimo ID i nemozemo da polagamo i da nama daju Vozacka dozvola.

Rekli su nama da cekamo 3 nedelja da nama posalje pismo sta nama tacno treba jer nisu znali jos koi dokumenata nama trebaju.

Pa znam da mnogi od vama su prosli kros ovo i vec znaju sta tacno napa treba. Jer nama trebaju vozacke dozvole, a i ID

Ako neko zna molio bi da nama kaze sta tocno trreba i da odemo opet i da nama daju ID i da mozemo polagati za auto

:smrc::smrc::smrc::smrc::smrc:

via 17.09.2014 03:41

Ne znam u kojoj državi se nalazite, ali sve podatke o tome šta vam od dokumenata treba da bi polagali vozački možete naći na sajtu DMV-a. Nije mi jasno kakvo pismo trebate čekati tri sedmice. Ono što vam je bitno je dokazati residency, zato vam i traže te dokumente. Mislim da su dva dokaza dovoljna u većini ako ne i u svim državama. Dakle, jedan dokaz vam može biti papir od SSN-a gdje stoji vaše ime i adresa, a drugi Statement od banke. Debitne kartice su nevažne u ovom slučaju jer na njima nemate adresu. Dakle, odete u banku i tražite da vam odštampaju Statement. Tu ce stajati vaše ime i adresa i imate dva dokaza o residency. Pasoš sa vizom nosite kao dokaz o vašem statusu (permanent resident) jer vam GC još nisu stigle. To bi trebalo biti dovoljno da možete polagati vozački. I još nešto, ako oboje planirate polagati, nemojte davati novce i na ID, ovdje malo tko ima i ID i DL. DL vam je dovoljan i legitiman dokument gdje god da vam traže dokument sa slikom.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.