ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Jel poslao neko prve formulare? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=944)

via 22.05.2013 18:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik holmes (Poruka 38902)
Na sajtu Poste RS postoji samo info da je zaprimljena posiljka pod tim brojem tog dana kad sam predao. Nakon 9 dana na USPS sam pronasao da je koverta u NY. 3 dana kasnije dostavljena u prijemnu postu. Eto, sad se opusti i otvori pivce ;)

Uh, opustila bih se ja kad bi za moju pošiljku bilo ikakvog statusa. Prema sajtu Pošte RS moja pošiljka je nepostojeća. Štaviše, kad sam otišla danas u poštu i napravila opštu pometnju iz odjela "Izmjenična pošta" su mi rekli da uopšte nemaju praksu da unose te podatke na sajt. :wtf::wtf: Na moje pitanje čemu im onda služi opcija praćenja žena je samo slegla ramenima. Na šalteru mi
pak žena kaže da bi u Ljubljani trebali unijeti broj na "neki svoj sajt" pa da onda mogu pratiti. Koji sajt nema pojma, nije nikad ni čula za USPS... Dobila sam kontakt od glavnog otpravnika u odjelu "Izmjenična pošta", Ljubljana (gdje je pošta upućena) da ga nazovem sutra i provjerim kako stoje stvari, a oni će mu službeno poslati mail.
Očekuješ od ljudi koji svaki dan primaju i šalju pošiljke da znaju kako stvari funkcionišu, a njima kad spomeneš track-trace i USPS gledaju te kao da si pao s Marsa. Iz kojeg grada si ti slao papire, jesi išao na avio pošiljku?

DjoleBGD 22.05.2013 20:03

Jel se pise za ML. ime roditelja kao middle name ?????
Sta pisem za province ako sam u Beogradu jel pisem Srbija ili ostavljam prazno?

cvale 22.05.2013 20:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 38911)
Uh, opustila bih se ja kad bi za moju pošiljku bilo ikakvog statusa. Prema sajtu Pošte RS moja pošiljka je nepostojeća. Štaviše, kad sam otišla danas u poštu i napravila opštu pometnju iz odjela "Izmjenična pošta" su mi rekli da uopšte nemaju praksu da unose te podatke na sajt. :wtf::wtf: Na moje pitanje čemu im onda služi opcija praćenja žena je samo slegla ramenima. Na šalteru mi
pak žena kaže da bi u Ljubljani trebali unijeti broj na "neki svoj sajt" pa da onda mogu pratiti. Koji sajt nema pojma, nije nikad ni čula za USPS... Dobila sam kontakt od glavnog otpravnika u odjelu "Izmjenična pošta", Ljubljana (gdje je pošta upućena) da ga nazovem sutra i provjerim kako stoje stvari, a oni će mu službeno poslati mail.
Očekuješ od ljudi koji svaki dan primaju i šalju pošiljke da znaju kako stvari funkcionišu, a njima kad spomeneš track-trace i USPS gledaju te kao da si pao s Marsa. Iz kojeg grada si ti slao papire, jesi išao na avio pošiljku?

Kada pošiljka izadje iz BiH moguće je pratiti istu od njenog dolaska u Sloveniju pa sve do krajnje destinacije.
Evo odgovora od strane zvanicnog lica Pošta Srpske na moj, po zadržaju veoma oštar protest, na njihovo neažurno poslovanje.

"Poštovani,

putem našeg servisa za praćenje pošiljaka možete pratiti pošiljke samo u našem unutrašnjem saobraćaju, a za praćenje međunarodnih pošiljaka nakon što ih otpremimo ka inostranstvu možete koristiti ovaj servis za praćenje http://www.track-trace.com. U prazno polje unesete broj pošiljke u formatu RRXXXXXXXXXBA, a zatim selektujete državu.

Vaša pošiljka je 13.05. u zaključku broj 184 otpremljena za Sloveniju, jer pošiljke za USA otpremamo u tranzitu preko Pošte Slovenije. Dalje, putem linka koji sam vam gore navela, možete pratiti pošiljku. Trenutno je nema u sistemu praćenja Pošte Slovenije, jer pretpostavljam, još nije otpremljena za USA, ali vjerovatno će biti ili danas u toku dana ili sutra na jutarnjim letovima.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,

Marija Medarevic
Pošte Srpske a.d.
International Operations and Inquiry Department
Kralja Petra I Karadjordjevica 93
78000 Banja Luka, Republika Srpska
Bosnia and Herzegovina
tel. +387 51 241 579 fax. +387 51 211 055
www.postesrpske.com"

zlokotlokrp 22.05.2013 21:02

www.17track.net
Via probaj ovdje da vidite nesto o vasoj posiljci, i ja sam iz bosne i mogu vam reci da nisam ovdje pogledao vjerovatno bi za koji dan isao polupat postu :D

zlokotlokrp 22.05.2013 21:14

May 15, 2013, 9:32 am, Delivered, WILLIAMSBURG, KY 40769
May 15, 2013, 6:57 am, Arrival at Unit, WILLIAMSBURG, KY 40769
May 15, 2013, , Depart USPS Sort Facility, LEXINGTON, KY 40511
May 14, 2013, 11:55 pm, Processed through USPS Sort Facility, LEXINGTON, KY 40511
May 14, 2013, , Depart USPS Sort Facility, LOUISVILLE, KY 40231
May 14, 2013, 2:36 pm, Processed through USPS Sort Facility, LOUISVILLE, KY 40231
, , Origin Post is Preparing Shipment
09.05.2013 08:10:00, CROATIA, HRZAGB - ZAGREB 10003, Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
09.05.2013 05:09:00, CROATIA, HRZAGB - ZAGREB 10003, Otprema pošiljke u uvozu prema:
09.05.2013 05:08:00, CROATIA, HRZAGB - ZAGREB 10003, Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
Kao sto vidite nigdje ne pise nista o BIH

via 22.05.2013 22:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zlokotlokrp (Poruka 38916)
www.17track.net
Via probaj ovdje da vidite nesto o vasoj posiljci, i ja sam iz bosne i mogu vam reci da nisam ovdje pogledao vjerovatno bi za koji dan isao polupat postu :D

Ne, ni ovaj sajt ne poznaje moju pošiljku, mislim da ću ja ipak morat lupati poštu :==D:

Sutra zovem Jožu, glavnog otpravnika u Ljubljani, kažu u našoj pošti da razumije srpski, ako im je išta više vjerovati. Eto, javim vam šta je Jožek rekel. :grin:

via 23.05.2013 14:44

Razmjenila sam danas nekoliko mailova sa Gdinom. Jožom u Izmjeničnoj pošti, Lubljana i moram reći da je čovjek izuzetno ljubazan, susretljiv i nadasve informisan što mi poslije naših "stručnjaka" dođe kao pravo osvježenje. Nakon što je zaprimio moju pošiljku skenirao je kovertu, da se uvjerim da je stigla do njih, poslao mi linkove na kojima ću pratiti pošiljku dalje i dao informaciju da pošiljka sutra avionom nastavlja put za SAD. Dakle, kad pošiljka dođe do Ljubljane, oni je ODMAH unose i može se pratiti na njihovom sajtu www.poste.si , nakon ulaska u USA provjera ide preko USPS-a. Znači, kao što stoji u mailu koji je cukoni postavio. Moram priznati da sam odahnula kad se pošiljka napokon pojavila na njihovom sajtu :bravo:

Lijepo je obratiti se nekome tko razumije o čemu pričaš i zna kako da ti odgovori, a ne "pa ne znam kako da pratite, mislim da nema načina" :gun: Ali dobro, i to sam završila, sad mi je lakše, za 6-8 dana pošiljka bi trebala biti na tlu SAD-a, pa još 1-2 dana do odredišta.

Vidim da su skoro svi iz BiH imali neku vrstu problema sa slanjem i praćenjem pošiljke (koji su išli preko pošte), voljela bih da ste to podijelili ovdje, da znamo kako stvari funkcionišu/ne funkcionišu. Svi smo na istim "mukama", i svačije iskustvo je dobrodošlo :)

Sad može ona pivica :beer:

ctpubop 24.05.2013 08:17

Priloženih datoteka: 2
Evo, preporuceno pismo je stiglo nakon samo 9 dana.

PTT
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...6&d=1369378159

USPS
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...7&d=1369378187

Preko USPS mi je stizao e-mail nakon svake promene.

DjoleBGD 24.05.2013 09:29

koja ukupna dimenzija slike treba da bude koja se salje u prvom pismu? 5x5 ili 6x6?

sazi 24.05.2013 11:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DjoleBGD (Poruka 38944)
koja ukupna dimenzija slike treba da bude koja se salje u prvom pismu? 5x5 ili 6x6?

Slike treba da budu 5x5, mi smo slali po dve za svakoga prikacene spajalicom u gornjem levom uglu.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:26.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.