![]() |
@Tanja: Ja sam ucestvovao na DV2006, sto mozes videti po datumima kada sam sta obavljao...
@Makedonci: Samo tako nastavite, vidimo se u USA kad stignete! :-) |
Meeloshe a kako to da si ucestvuo na DV2006 a kazes da si bio broj 9996 pa mi nije jasno kad uzes u sajtu gde je visa buletin pise da do decembra 2005 su do broj 3000 ili 5000 hiljada a ti kazes da si vizu dobio negde novembra pa te molim objasni mi to !
HVALA |
I izvini sto ti ovako dosazujem! :)
|
@Tanja: Izvinjavam se, greska. Sad sam se konsultovao sa tekstom na vrhu stranice, u 5tom pasusu (posle izvoda) pise DV2005. Tada sam sigurno znao bolje. ;-)
|
CESTITKE DOBITNICIMA !!! SRECAN PUT!
Ja sam zavrsio lekarski sa porodicom i sad cekamo intervju. Napomena za one koji jos nisu isli na lekarski, ukoliko imate oziljak od neke operacije OBAVEZNO ponesite od vaseg doktora nalaz sta ste operisali. Meni je za zenu zapelo pa smo sutradan morali ici ponovo sa nalazima od operacije koju je imala pre 30 godina! Bitno im je da nije kakva ozbiljna boleshtina. Racunajte i na par vakcina. Mi smo radili u IOM i sve bude brzo ali ima vozanja po BG-u. Ko dolazi van beograda opremite se mapom grada. |
Magy, jesu vas slali po vakcine i rentgen pluca u druga mesta? Ja sam tom prilikom dobio od njih mapu, tako da sam cak peske uspeo da obavim sve. Nije bilo tesko snaci se. Jel' i dalje isto?
|
@meelosh
Da isto je, na snimanje pluca se ide u Juzni bulevar, a na vakcinaciju u institut u ul 29. Novembra. Dobro je poneti vakcinacioni karton-potvrdu o vakcinacijama to moze da vam ustedi nesto para a da ne bodu bez veze. Na "casnu pionirsku" ne pale:(! Svima daju mapu ali ako se ide peske moras biti "brz", mada nigde nema velikog cekanja. Poenta je u tome da se na vreme ode u IOM mada oni zakazu u koliko sati da se dodje ali nerade po tom rasporedu vec po dinamici dolaska "ko pre devojci..." Moj savet, treba ici ranije u IOM pa se onda ima vremena za sve. Daju zapecacen koverat koji se nosi u ambasadu. Ja sam dobio i NOVE vakcinacione kartone (za nas 4)na engleskom i receno mi je da to cuvam i nosim u USA i tamo predajem doktoru gde budem bio. Po tome mislim da je na lekarskom sve u redu, jer (pretpostavljam) da nesto ne stima nebi dali koverat i kartone. |
Sto se tice pregleda, moja supruga i ja smo isli na onu drugu varijantu, tj u privatnu ordinacuju u Smiljanicevoj 22. Koliko sam ja skontao , ta ordinacinja sluzi samo u te svrhe. I sve je gotovo vrlo brzo.. Dodje se ok 9 , sestra ti uzme krv i posalju te na snimanje pluca koje je na 2 minuta odatle (u Prote Mateje.. deo studentske poliklinike). Snimanje zavrsis za 5 minuta i onda imas pauzu do 13:00 kad se vracas po snimak a onda opet u ordinaciju gde ides na pregled kod lekara, odnosno lekarke.. pregled traje 5-10 minuta.. sto se tice vakcina, ni mi, ni ostali ljudi nisu imali nikakav problem, odnosno nisu nam trebali dokazi o ranije primljenim vakcinama. Oni po godistu znaju sta ste vec trebali da primite od vakcina i svi koji su tamo bili su morali da prime 2 vakcine, jednu za neke rubeole (sto smo mi vec primali kao klinci) i druga je protiv tetanusa. E sad, ako neko ima dokaz o tome da je primio vakcinu protiv tetanusa u poslednjih godinu dana, obavezno neka ponese neku potvrdu o tome da ne bi bezveze primao 2 iste vakcine u kratkom roku.
@magi mi nismo dobili nikakve kartone , samo zapecanjen koverat sa popunjenim formularima i rengenski snimak. @jelena Kakvo si ti pozivno pismo imala za razgovor u ambasadi? jJa imam "mali" problem sto se tice toga.. ne mogu da nadjem nekoga ko bi mogao da mi posalje tako nesto.. svi moji prijatelji koji su u americi ili su u nekom statusu cekanja papira ili su na nekim vizama koje im daju mogucnost ogranicenog boravka.. Interesuje me da li si ti imala zvanicno pozivno pismo (overeno u notary service-u) ili nesto drugo.. Neko je gore (na pocetku teme) spomenuo da je dovoljan e mail od nekoga, mada ja sumnjam malo u to.. mail ne znaci nista.. Sa druge strane, kako misle da ce svako ko je aplicirao za vizu vec imati nekoga u americi ko moze da garantuje za njega.. Ja, ako ne mogu da se snadjem, odlazim na razgovor samo sa potvrdama iz banke da imam neku svotu dovoljnu za prvih par meseci i da imam nekretninu u vlasnistvu.. pa sta bude bude... pozdrav |
Mikle,
Neka ti neko posalje mejl, neko ko ce biti recimo iduca 3 meseca po tvom dolasku i dalje tamo. Da na tu adresu moze da ti stigne zelena karta. A ti ces vec u hotel, ili bilo gde, nebitno. I da, ja sam rekao: dovoljan je email od nekoga da te poziva, moze i na srpskom! Ja sam imao i email i overenu garanciju, a devojka koja je sa mnom bila isti dan u ambasadi, imala je samo email na srpskom od druga nekog. Dobila je vizu, tako da.... Opusteno. ;-) Inace, rekli bi Vam odmah da nesto nije u redu sa zdravljem ili slicno, ali kontam da za to onda ne treba brinuti sto ne mozes da ides u SAD, nego sto si onda BOLESTAN. Nece te pustiti ako imas neku vecu bolestinu. Sve ostalo je sve za ljude. ;-) |
Mikle,
evo da ti odgovorim, ja sam imala zvanicno garantno pismo (formular I-134 Affidavit Of Support) koje mi je poslao ujak. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:04. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.