-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik wl@t.Co
(Poruka 15873)
Adresu cu naci neku i jos jednom hvala za potvrdu za prevode. :) Inace, krece lagano trema da radi...
|
Ovo za adresu shvati ozbiljno da sebi ne iskomplikuješ intervju koji je inače većini formalnost. Pročešljaj malo temu ''treba mi pozivno pismo. obrazac I-134'' koju je postavio forumaš Mare. Naravno, on je na intervjuu imao problem sa (ne)zaposlenjem, ali nakon toga je sve otišlo drugim trokom i tražili su mu zvanični obrazac I-134. Znači, obavezno pismo od nekog iz USA, čiju ćeš adresu i dati u ambasadi za GC i SSN. Po preporuci forumaša Mitra, meni je drug posalo dva pisma, jedan adresiran na ambasadu (overen kod ovlašćenog notara radi potvrde autentičnosti potpisa) a jedan na mene (bez overe). Sadržaj standardan - poziva te kod sebe na vreme koje ti bude potrebno, snosiće troškove...., navede kontakt podatke (adresa, tel).
|
Nama su, kada sam zvao ambasadu, rekli da potvrda iz suda nije potrebna, pa je nismo ni nosili. To sasvim logicno, jer ako imas potvrdu iz MUP-a da nisi hapsen, onda sasvim sigurno nisi ni osudjivan.
Sto se tice placanja, nama su opet sluzbenici ambasade rekli da moze i u dinarima, ali da je kurs nepovoljan. Kada sam ja pitao sta to znaci, sluzbenik je proverio i rekao mi koji je kurs za taj dan, a ja sam shvatio da je kurs sasvim ok (bolji nego u Raiffeisen Bank). Mi smo ipak platili u $.
Najvaznije je ono sto ti je Dejancic porucio, a to je da obavezno poneses neko pozivno pismo (e-mail) sa adresom domacina.
Srecno !
|
1.Da li je dovoljan samo email ili treba i original pismo?
2. Ako neko ima dovoljno sredstava na računu, da li je potrebno i pozivno pismo?
3. Koliko se sredstva na računu smatra neophodim?
|
Nas niko nije pitao apsolutno nista u vezi stanja na deviznom racunu, niti sam cuo da je neko od forumasa imao problema oko toga na razgovoru. Neki su, cini mi se nosili potvrdu iz banke, ali mi ni to nismo.
Pozivno pismo moze biti u formi odstampanog e-maila, ali sa obaveznom adresom domacina i kontakt telefonima. Mi smo upravo to odneli i nije bilo nikakvih pitanja oko toga.
|
zeljkobn |
20.05.2010 13:34 |
a sta ako nemas nikog u usa da ti posalje pismo kakva je onda procedura jel savljas svoju sadasnju adresu u srbiji izvinjavam se ako vec postoji o ovome tema
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pekka
(Poruka 15890)
Nas niko nije pitao apsolutno nista u vezi stanja na deviznom racunu, niti sam cuo da je neko od forumasa imao problema oko toga na razgovoru. Neki su, cini mi se nosili potvrdu iz banke, ali mi ni to nismo.
Pozivno pismo moze biti u formi odstampanog e-maila, ali sa obaveznom adresom domacina i kontakt telefonima. Mi smo upravo to odneli i nije bilo nikakvih pitanja oko toga.
|
Apsolutno isti slucaj je bio i kod mene.
|
U redu, ukoliko je dovoljan mejl onda u tako i uciniti. Imam robdinu u USA koja je odlicno situirana (inace rodjeni Kanadjani) ali nesto bas nisu voljni da pomognu... "Samo reci sta te interesuje!" i onda sedam dana nema odgovora na jedan prost mejl. Verovatno misle da cu da im se prisljamcim, mada sam im odmah skrenuo paznju da imam drugare u US koji ce mi pomoci u startu. Kako je krenulo njima cu se i obratiti za pozivno pismo. Jedan od njih ima dvojno drzavljanstvo tako da... :obrva:
EDIT: zaboravih da napisem, mozda ce nekome biti od koristi, jutros sam izvadio potvrdu iz suda (NBG) za 15min
|
Zavrsen lekarski pregled i pribavljena vecina potrebne dokumentacije... kazem vecina zato sto u SUPu nisu u stanju da za nedelju dana izdaju jednu obicnu potvrdu :(
Dobio sam obecanje da ce biti danas ali su mi jutros rekli da ce biti sutra... :nene::smrc: Navodno nista ne zavisi od konkretnog SUPa vec od centrale. Tako da radnika koji tamo radi zamisljam ovako nekako: :drool:
Inace intervju mi je sutra u 9:30. Sta da radim u slucaju da ne Homer ne odradi svoj posao kako treba?
|
dejancic |
31.05.2010 08:57 |
Odes u ambasadu i kazes da ces im dostaviti potvrdu naknadno. Nisi ni prvi ni poslednji dobitnik koji iz nekog razloga nije sakupio svu dokumentaciju.
|
Odlicno, hvaaaala. :beer:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:51. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.