ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

xeg 27.11.2008 19:10

Hehe... pa to je do sada najopusteniji pregled, ubedljivo.
Znaci par piva, neobavezan razgovor i - hvala na paznji i prijatno:grin:
Eto Lande, nema pregleda telesnih supljina kod vas:blink:

steficacvek 27.11.2008 20:39

e super mvp977 (ok, moramo neki nadimak smisliti za ovaj nick!)! na kraju i nije tako skupo ... a jel dobijes spisak gdje sta moras obaviti? zasto jedan dio u eurofarm a drugi u zeljeznicaru?

landlord 27.11.2008 21:22

Zato sto u eurofarmu nemaju rendgen.. najvjerovatnije..

To je super.. onda definitivno idem kod njih na pregled.. MAda ja sam malte ne i zaboravio da sam prosao prvu kovertu.. nekako mi se taj mart cini kao svjetlosnim godinama daleko..

steficacvek 27.11.2008 21:30

totalno mi je neozbiljno da jedna poliklinika, makar i privatna nema rendgen ... al vrlo vjerovatno da je tako ... uh jedva cekam te slatke muke, hehehe

mvp977 27.11.2008 21:32

Sve se obavlja u Eurofarm , osim RTG pluca , sto rece landlord nemaju aparat.
Inace brzi su , kao na traci. E da , ja sam zaboravio sliku , sva sreca ima blizu neki kao mini trzni centar (okretnica trajvana 3-ke). Ne moze bez nje.

mvp977 27.11.2008 21:33

Malo koja privatna poliklinika ima rentgen preskup je , bolje im je napraviti ugovor s nekim . Radio sam ja i ljekarski za SAD u Zagrebu , tamo sve obavljas na drugom mjestu.

landlord 28.11.2008 08:44

U svakom slucaju hvala ti za ove korisne informacije..

xeg 16.12.2008 22:59

Hajde priznajte kojih 6-oro je zakazalo lekarski u Smiljanicevoj za ponedeljak 22.12. :trouble:
A ono kao niko nema uskoro intervju u Bgd-u:a014:

Zana 16.12.2008 23:11

Hahaha :w00t: i ti ce mi kazes nesto za spijuniranje!

xeg 23.12.2008 00:03

Mi zavrsili lekarski danas:bravo:
U 9h dosli u Smiljanicevu (pre par dana smo zakazali) i dali krv a onda otisli 2 ulice dalje da snimimo pluca i sa snimkom se vratili u ordinaciju. Platili po $110 (moze i u dinarima) i zakazali nam ponovni dolazak u 14:15. Ovo prvo smo zavrsili do 9:45 iako nas je u startu bilo 5-oro a i kasnije je doslo jos dosta njih.
U 14:15 je ponovo doslo nas petoro i do 15h smo svi zavrsili drugi deo lekarskog. To je bilo ispitivanje o porocima, spustanje gaca do kolena (obostrano), merenje pritiska i tako to... i na kraju par koktel vakcina:doctor:. Vakcine kostaju 3.500din. po osobi.
Na kraju se dobije zatvorena koverta i snimak pluca koje treba poneti na intervju.
Mogu samo da pohvalim ove iz Smiljaniceve jer sve rade brzo i profesionalno, bez odugovlacenja. Izlaze i u susret sto se termina tice.

Bilo je dosta DV dobitnika (par porodica) a mislim da ce nam se uskoro na forumu pridruziti (ako vec nije danas) momak iz Bgd-a koji je bio sa nama a u sredu ima intervju i ja mu drzim palceve:papa:

landlord 23.12.2008 08:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 6288)
Mogu samo da pohvalim ove iz Smiljaniceve jer sve rade brzo i profesionalno, bez odugovlacenja. Izlaze i u susret sto se termina tice.

Sta bili su profesionalni? Nisu ti se smijali kad si skidao gacice?:)

Ok ajd sad malo ozbiljno.. ako mozes updatuj status tipa zavrsio ljekarski tad i tad.. ocekujem intervju tad i tad.. ako ti nije problem... I napisi nesto novo na blogu.. na poslu dosadno nemam sta citati..a na forumu neka uspavanost:):)

xeg 23.12.2008 08:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 6295)
Sta bili su profesionalni? Nisu ti se smijali kad si skidao gacice?:)

Ma kakvi, smejali se kad sam navlacio:srbinguz: zapelo mi negde... pa jedva navuk'o:;D:

Za status evo odmah a za blog... bice, sta si zapeo... treba tu inspiracije. E moj Lande, da sam ja u skoli pisao kao na ovoj Srdjevic Akademiji:book:

landlord 23.12.2008 08:39

Da da.. gdje bi ti kraj bio...
ali znam ti si se tada igrao kauboja i indijanaca..:)
jhahaha sorry nisam mogao odoliti..:)

Ma ja kazem da sam bar onu osnovnu zavrsio gdje bi mi kraj bio
:)

xeg 23.12.2008 08:45

hahaha... pa sta! Nisi ni ti Barbike setao:belj:
Jeb.s, jeb.s, ako... skidaces i ti gace uskoro:1060:

Sloba_Kg 09.01.2009 19:38

E evo i mi danas zavrsili lekarski.
Bili smo u privatnoj ordinaciji u Smiljanicevoj 22 u Beogradu.

Sve je bilo brzo i efikasno. Dosli u 9 ujutru, tamo je vec bila gospodja koja je spremno cekala. Bilo je nas dvoje i dva momka koji idu na strucno usavrsavanje u Portland, dakle nisu nasi(zeleni)

Odmah su nam trazili pasose, gospodja je popunjavala papire a za to vreme nam je (pretpostavljam) med.sestra izvadila krv. Onda su nam naplatili po 110$ i poslali nas dve ulice dalje da snimamo pluca i rekli nam da se vratimo u 2 popodne.
Tamo su bili manje ljubazni ali brzi. Moram da napomenem da je rendgenolog insistirao da se skine sve do pola i mojoj zeni (iako i bebe znaju da snimak moze da se odardi i preko majice) ali dobro, to je studentska poliklinika pa valjda napaljenko navikao... Svejedno prvo sam hteo da se svadjam a onda rekoh cemu sve to..
Dobili smo snimke ubrzo i otisli da sacekamo 2 popodne.
U 2 doktorka tacna u sekund, jedna jako prijatna i vesela osoba. Pozvala prvo nas pregled je trajao manje od 10 minuta po osobi.
Samo kratak razgovor, popunjavanje papira merenje visina i tezina onda sednes na krevet, izmeri pritisak, kaze skidaj gace do kolena (Jeleni samo zavrnula malo ves) okrenes se oko sebe :) obuces se i onda kao po default-u dobijes dve vakcine (koje kostaju 3500 din po osobi i isprate nas lepo sa lepim zeljama i 20 000 din (ili malo vise) odeeeeeeee (ali se nadam da ce se isplatiti):pekarka:

Eto toliko od nas za vas o pregledu. Moji utisci su dobri i dajem preporuku da idete u ovu privatnu ordinaciju.

E da, merenje visine je najjace, ima urezano na ormanu crtice od 160cm na gore i onda ona stavi ruku i odoka kaze visinu. Doduse ja sam visi od ormara(regala) pa me nije ni merila (valjda zato sto ne moz' da me dohvati :) )
Pozdrav, sledece po redu je INTERVJU ZA 6 DANA.

Zivkovic_NIS 10.01.2009 10:05

Slobo jedno pitanjcemalo , kojom valutom ste placali u smiljanicevoj !?

Tu informaciju nisam video skoro !?

xeg 10.01.2009 11:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS (Poruka 6521)
Slobo jedno pitanjcemalo , kojom valutom ste placali u smiljanicevoj !?

Tu informaciju nisam video skoro !?

Kako bre Niski da nisi video taj info? Pa sto ja pisem:budalo:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 6288)
...Platili po $110 (moze i u dinarima) i zakazali nam ponovni dolazak u 14:15...

:grin:

Sloba_Kg 10.01.2009 15:28

ma moze i dinari ali mi smo dali dolare (po 110) a onda dinare po 3500
Mislim da je tako bolje da se ne racuna kurs i tako to...

Dida 30.01.2009 15:33

Evo da se i ja odvažim za prvi post.
Mi (muž i ja) smo ljekarski pregled obavili u Sarajevu, na CUM-u, dr. Kapetanovic. Cijena 150 KM po glavi plus 30 KM za tetanus vakcinu (ni jedno ni drugo nismo imali nikakve potvrde o ranije primljenim vakcinama pa je insistirao da nam da tu jednu kao "da ne ostavi praznu rubriku")
Bili smo naručeni nešto pravo rano, oko 7:30, doktor je slušao Budha bar, i pitao nas o općem zdravlju, obrazovanju, preležanim ozbiljnim bolestima, vakcinama..
Izmjerio pritisak, pregledao zube...pitao da li imamo vena po nogama (!) jer smo se skidali samo do pola...ja ni toliko - ostala sam u potkošulji i nije mi pregledao grudi :). Poslije smo sišli do laboratorije u prizemlju gdje su nam u 8:00 uzeli uzorke krvi...
Za rentgen pluća smo morali ići u drugu bolnicu - bivšu vojnu - sada opću bolnicu... sve je bilo gotovo za 15 min, samo smo morali kasnije doći po snimak koji smo trebali nositi na intervju, a doktor je poslao ono ostalo u ambasadu... Dva dana nakon pregleda smo ga nazvali da pitamo o rezultatima - rekao je da je sve ok i poslao sve u ambasadu...
Pregled smo radili 20 dana prije intervjua..
eto, pade i prvi :)

landlord 30.01.2009 16:02

Dida super dobrodosli ..
I ja sam iz Sa i meni to sve tek predstoji..
Ajd pisite kako bi na intervjuu.. koje dokumente ste nsoili, i sl.

poz.

xeg 30.01.2009 16:05

Hahaha:bravo: za prvi post i dobrodosli!
Najavio sam te ja tvom zemljaku Landlordu ali ti nikako da se ohrabris i da se javis:grin:
Cestitam vam vize, znam da je euforija jos vrhunska.

Dida 31.01.2009 10:46

stiže... samo da ispravimnije CUM nego DIP - nova zgrada bolnice Koševo. sorry

mariags 03.02.2009 22:28

Ja sam danas zavrsila lekarski pregled u Smiljanicevoj. Sve je bilo stvarno brzo i efikasno. Nemam nista posebno novo da dodam ali posto ovde nisam nailazila na detaljnije lekarske preglede zena u Srbiji napisacu kako je izgledalo... Na prvom delu pregleda (u 9 ujutro) se preda pasos kako bi vam uzeli podatke za formular, izvade vam malo krvi, naplatili 110 dol i posalju vas na rendgen pluca u studentsku polikliniku gde se isto sve zavrsi vrlo brzo. Drugi deo pregleda (u 2 popodne) je meni bio jos brzi posto je u ordinaciji bilo poprilicno hladno doktorka je nesto tako i prokomentarisala - posto je pohladno da to sto brze i zavrsimo... Tako je i bilo, ceo pregled je manje od 10 min trajao. Postavljala je pitanja tipa da li pusite, pijete, drogirate itd... posto od skoro nosim naocare pitala me za dioptriju i sve je to belezila u formulare... zatim merenje pritiska, provera refleksa, slusanje srca, merenje tezine i visine, pregled grudi, skidanje donjeg vesa zbog provere zlezda na preponama (kod zena) i naravno vakcinacija. Imala sam overen karton sa svim primljenim vakcinama mada mislim da im to puno i ne znaci jer sam ipak kao i svi dobila dve vakcine tacnije MMR (male boginje, zauske i rubeole - ovo mi nije jasno zasto daju, primila sam ih kao dete a i prelezela sve te boginje) i TD (tetanus i difterija), cena 3500 din. Ne pitaju ni za kakve oziljke ili tetovaze. Dobijete zatvorenu kovertu i to je to... Dosta jednostavnije to sve izgleda nego kad se citaju iskustva drugih :;D:

landlord 03.02.2009 22:53

Maria, puno hvala sto si to podijelila sa nama.
Nesto se ne sjecam kad je tebi intervju? U svakom slucaju puno srece ti zelim.

mariags 03.02.2009 23:15

Mene intervju ocekuje za dve nedelje odnosno 17. februara.
Hvala, srecno i tebi :)

mariags 04.02.2009 19:53

Meni je od jutros rame od ove dve vakcine bas nateklo, bolno i crveno da li je jos neko imao ove reakcije posle vakcinacije?

landlord 17.02.2009 11:04

Maria kao prvo srecno danas na intervjuu..
Niko ti se nije javio da ti kaze za vakcine.

Mene ljekarski ocekuje prekosutra, a danas osjecam kao neku manju prehladu. Malo me grlo steze i curi mi nos.. pa me interesuje koliko je sigurno primiti te vakcine, ako covjek nije sto posto zdrav.

Hvala.

xeg 17.02.2009 11:25

Srecno Maria:;D:
Sto se tice vakcine mora da se nekako oseca dan-dva, nas je malo bolela ruka, vise kao modrica.

Drugar, ja mislim da je sve to tebi na nervnoj bazi tako da prestanes da foliras i pravac na bockanje za 2 dana:belj:
Salim se, ne znam sta moze da utice na primanje vakcine, secam se da je Oliverin sin bio bolestan pa nisu hteli da mu daju dok se ne zaleci. Najbolje pozovi ordinaciju.
Ali pazi za kasnije, pre intervjua moze da se promeni stolica, mislim da ucesti, hvataj mesto u cekaonici do toaleta:blink: :grin:

Amerikanac2009 17.02.2009 16:11

i ja sam danas zakazao lekarski u Smiljanicevoj 22 u Bgd. takodje imam trip od tih vakcina. Mrzim igle i bockanje vise od icega!:no:
Moja beba je od avgusta do sada primila 5-6 vakcina i jedva da je zaplakala! Tu je povukla na mamu - sigurno!
Evo informacije za sve one koji vode bebe (moja beba ima 7 meseci): bebe ne treba dovodoiti ujutru vec popodne oko 14h i treba obavezno poneti karton primljenih vakcina. Za nas odrasle karton nije potreban i doktorka je rekla da pregled za odrasle kosta 110$ plus 3.000-4.000 dinara poneti extra, dok za bebe kosta 65$...

moni 18.02.2009 08:56

Te vakcine bas nisu prijatne:smrc:
Je li neko primio tetanus u skorije vreme?
Lekari kazu da traje 10 god. Neky primio 2005., ja sam primila prvu april 2008, a zadnja revakcinacija ide nov 2009. Jel moramo i mi. Imamo potvrde o svim vakcinama i tog tetanusa.
Kako bih volela da me ne :doctor:

Amerikanac2009 18.02.2009 08:58

Toliko mrzim igle da bih uveo zakon o njihovoj zabrani!!!:wtf:
Treba da smisle varijantu da sve mogu da se popiju i problem resen:obrva:

dreamerns 18.02.2009 15:16

Ma ne bole te vakcine tamo...nije to penicilin :-)

V777 18.02.2009 23:40

Ma ne bole vakcine nista, ja sam primila dve odjednom, (iako sam imala kartonce sa svim vakcinama koje sam dotle primila), nisam ni osetila da sam primila vakcine...doktorka u Smiljanicevoj je extra...stvarno je super...ceo pregled (zajedno s uzimanjem krvi ujutro), traje mozda svega 15 minuta....nego svima nama ode ceo dan (pogotovo ako nismo iz Beograda), jer ujutro se dolazi da se daje krv, te se onda ceka do popodne (kad i dolazi doktorka), da se odradi pregled, popune kartoni, daju vakcine..i da, u medjuvremenu se otrci do bolnice (koliko se secam to je Studentska poliklinika), koja je na minut pesaka od doktorkine ordinacije, da se odradi snimanje pluca...ma ljudi samo opusteno, sve je to kao jedna setnja Beogradom, gde uz put i malo da se prekontrolise zdravlje...lol...a za one koji su sada bolesni, ja predlazem da pozovete doktorku i da je pitate sta ona misli da je najbolje da se odradi, da li da zakazete neki drugi dan ili kako vec...

U svakom slucaju, samo hrabro, nista se ne brinite, puno srece i sve najbolje...

landlord 19.02.2009 15:19

Obavljen ljekarski u Bosni, proslo super.
U ovoj Eurofarm ordinaciji, preporucujem je od srca. Zene na salteru nisu neka visoka ljubaznost, malo i pape (ne volim da te ljude zovem seljacima, seljake postujem, ali ovi nisu ni za grada ni za sela), ali je zato doktorica Čengić prva liga.

Mi smo dosli oko 9:30, obavili preglede oboje do 10:15. Pregled je ukljucivao skidanje do pola, bez pipanja genitalija slusanje pluca i mjerenje pritiska. Zatim kontrola vida i odgovaranje na pitanja iz formulara. Poslije toga izvadili krv i otisli u drugu ordinaciju da slikamo pluca. Platili smo tu snimke po 10 Eura (20 KM), ovo se radi u Domu zdravlja Zeljezničara (na Pofalicima, dio Sarajeva).
Tu je sve bilo gotovo za 15 minuta.
Kada smo se vratili u Eurofarm, rezultati HIV i Hepatitis testa su bili gotovi. Na moje veliko olaksanje su bili negativni. :)

I tada smo dobili po jednu vakcinu (Antitetanus), platili pregled i otisli na burek :)
Platili smo za oboje pregled 313 KM (oko 156 Eura).
Mogu vam reci iako se nisam brinuo oko testa HIV-a, da nije ni malo jednostavno bilo cekati rezultate.
Sve u svemu, sve je bilo brzo zavrseno (manje od 2,5 sata)

Poz.

EDIT: boce ni malo ne bole

dreamerns 19.02.2009 15:22

ja kada sam bio na pregledu, riknuo je rengen u toj ambulanti, pa sam morao da idem bogu iza tregera. Koliko sam cuo ovo je cesta pojava (da se ovima pokvari rengen)....

xeg 19.02.2009 18:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 7606)
Pregled je ukljucivao skidanje do pola, bez pipanja genitalija...

Pa sta sad, krivo ti sto nije bilo pipanja? Pa za 156 Eura nisi nista dobio:belj:
:grin:

deni 04.03.2009 23:44

Na sajtu Ambasade ponudjene su dve klinike na kojima se moze zakazati pregled i to su:
1. Privatni lekar u Ordinaciji opšte medicine
Tel: 2451-919 ili 064/199-8867 (9:00-13:00)

2. Medjunarodna organizacija za migraciju
tel: 2424-918, 2402-228, 3821-703, 063/214-253 (9:00 - 16:00)

Molim vas recite mi koja od ove dve klinike ili ordinacije je u Smiljanicevoj ulici. Unapred hvala

xeg 05.03.2009 08:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik deni (Poruka 8057)
1. Privatni lekar u Ordinaciji opšte medicine
Tel: 2451-919 ili 064/199-8867 (9:00-13:00)

To je u Smiljanicevoj.

Gringo 05.03.2009 09:29

Upravo zakazao pregled na klinici na Ilidzi. Osoba s kojom sam razgovarao mi rekla da ako mozemo ponesemo prepis primljenih vakcina iz zdravstvenog kartona tako da mozda nece da nas bodu, ako su nasi kartoni prezivjeli rat.

steficacvek 05.03.2009 09:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gringo (Poruka 8062)
Upravo zakazao pregled na klinici na Ilidzi. Osoba s kojom sam razgovarao mi rekla da ako mozemo ponesemo prepis primljenih vakcina iz zdravstvenog kartona tako da mozda nece da nas bodu, ako su nasi kartoni prezivjeli rat.

Nema veze jesu li prezivjeli rat, svakako ce ti napisati mali novi kartoncic. Barem bi trebali. Iskreno ja sam se u Zenici prilicno napatila da to dobijem, i na kraju sam uspjela jedino uz pomoc mame jer i ona radi u tom podrucju, pa je zamolila neke ljude koje poznaje. Ja sam isla u djeciji dispanzer, jer sve vakcine koje sam primila, primila sam u skoli. I onda po godini rodjenja traze sta se davalo djeci tada. Mislim da moraju imati evidenciju. Kada ti je ljekarski?

P.S.
Sad sam vidjela da ti je ljekarski 9.3.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:57.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.