-
Druga koverta
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=4)
landlord |
02.09.2008 07:52 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik malenaaa
(Poruka 3094)
hahahahaha pa gde se seti Satana Panonskog???:p:p:p:p
|
Eh, imao sam neke mp3 na kompjuteru.. kojih se dokopao sestric od 6-7 godina..
i zamisli kada je sav sretan otpjevao uciteljici Lepog Maria.. pa pamtit cu taj blam do kraja zivota..
|
Evo prve dobre vesti za sve koji su se ikada slucajno uboli na cudnu napravu sa mastilom kao Trnova Ruzica:rolleyes:
Prenosim vam deo PM-a koji sam upravo dobio na immig. portalu:
Citat:
... we both had the same problem about Tattoo. But you know what? I had a successful interview today.. No question came up about Tattoo. The visa office and I spent few minutes talking about the
FC Barcelona Vs Numancia. He asked; whats is my favorit team and player and I said FC Barcelona and Eto "MY COUNTRY MAN" . I went futher to asked him about the match last sunday and if he watched and he said the match which they lost 1 - 0 and that he slept at 3am watching the match... Well my interview was just like a chat... I will send you more detail on the forum.... I will get my passport on friday morning and after that I will fly to Shanghai in the afternoon. I will write more when I get home.. I am writing from a netbar next to my hotel.
...
|
http://img.photobucket.com/albums/v1...ys/usaflag.gif
|
landlord |
03.09.2008 22:01 |
heheheh...
ajd super.. bas mi je drago da to ne utice na intervju..
Mada sam i ranije pretpostavljao da nece biti problema sa tim..
|
stizeljeto |
03.09.2008 22:22 |
Super! I ja sam odlucila nista ne cackat. Pitala po nekoliko ordinacija i ovdje u MK mi svi nude da se kirurski odstrani. Fala ljepa, pa da mi ostane oziljak ko da sam si rezala vene, pa jos gora stvar!!!! Skupljam pare pa na Q-switched u Ameriku.:D
|
danas smo ja i zena prosli lekarski ; nista strasno -dobili smo svaki po dve inekcije i to je to ;mora da se odradi TETANUS i VARICELE ; ;pregled (IOM-Drziceva ulica ) je kostao 11050 za nas dvoje ;Posebno se placaju inekcije koje dodju 3520 za dvoje (znaci svako po dve inekcije ) nije nista bolelo (to se dobija u Gradskom zavodu za zdravlje -ulica 29 novembra -blizu Bajlonijeve pijace );sve inace moze da se obavi za par sati (mi smo imali veliku pomoc od Goce -devojke koja isto odlazi za USA pa nas je taksirala okolo posto smo "isli" na ista mesta)-Goco jos jedanput hvala !!(ako citas ovo );a da rendgen se neplaca (to je uracunato u tih 11050 din);inace kabinet za rendgen je blizu atukomande -Juzni bulevar broj 27 ;
|
srdjevic |
04.09.2008 23:13 |
Sve sam to i ja obavio bio, samo sam pogubio bio adrese dok sam stigo ovamo pa nisam imao odakle da vam objasnim. Ali procedura je ta, ako se ide preko IOM-a u BG-u.
Jedino sto se razlikuje su - cene. ijuuuuuuuuu, al su poskupeliiiiiiiiiiiiii :-(
|
beli1991 |
04.09.2008 23:23 |
evo i mene!pa sve cestitke kolja!vidite ljudi nije to tako strasno!jos samo da mene hoce izvuci....ali imam neki osjecaj da je ova godina moja:):)
|
Kolja imam pitanje za tebe posto si najfriskiji na lekarskom. Da li ste nosili neki dokaz o dosadasnjoj vakcinaciji, odnosno da li treba zdravstveni karton od lekara i sl?
Unapred hvala.
|
landlord |
05.09.2008 08:47 |
Moni super pitanje.. i ja imam jos jedno pitanjce..
jeste se skidali do kraja?
poz.
|
stizeljeto |
05.09.2008 09:23 |
Vec je neko prije odgovorio za skidanje. Skidas se gore, da ti snimi pluca normalno, a ''dolje'' samo zavire, heheh. Valjda da vide da je sve na mjestu :D Nisi non stop gol kod od majke roden, tog sam se ja plasila. To mi izgleda onak malo neukusno. Navodno je sve ekstra brzo, da se ni ne stignes snaci.
Ja planiram nosit karton cijepljenja, jer onda ne trebaju nepotrebno pikati.
|
:D ;u IOM Ima dva pregleda -prvi je vadjenje krvi i merenje pritiska + provera vida (na zidu stoji standardni test -slova + brojke ) zatim se ceka za pregled kod drugog lekara -tu se skidate iza paravana do gaca (srecom da smo obukli iste s obzirom da je bio stvarno vruc dan -zena me naterala :inace bi se obrukao:rolleyes:);taj je drugi pregled trajao isto kratko -poslusala je rad srca i proverila vrat (zljezde ) i to je to -tad smo i platili pregled (kod sekretara);zdravstveni karton sa proslim vakcinacijama sam imao -poneo sam 4 zdravstvene knjizice ("civilne")+ vojnu zravstvenu;oni su to sve uredno fotokopirali ali nista nije pomoglo ipak sam morao da primim dve vakcine (tetanus i varicele );moja zena nije imala nikakav dokaz o vakcinacijama -nije mogla da najde kartone -njoj su isto napisali (tetanu i varicele);milsim da nedostatak kartona neigra nikavu ulogu (to je vise pro forma ) svi su dobili iste vakcine (bilo nas je ukupno 8-oro taj dan -"Amerikanaca" i svi su dobili iste vakcine )
|
zboravih za vakcine -to se u BGD-u radi na drugoj lokaciji ;znaci IOM samo napise recept za inekcije a posle se sa tim ide u Gradski Zavod u 29 novembra -tamo nema skidanja -inekcije se primaju na 4 spratu u ambulanti ;rendgen se radi kod Autokomande -linija 25 i 26 do Maksima Gorkog i Juznog Bulevara (Juzni Bulevar broj 27 ) To je privatna klinika -tamo se opet "skidate " ali samo do "pola ";asistent je zenskjo tako da nema srama i blama (u oba slucaja :D)
|
srdjevic |
05.09.2008 15:36 |
I landlord? Jel' ti žao što je samo do pola? :D
|
Kolja,imali neki poseban razlog zasto ste otisli na pregledu u,,Medjunarodnu organizaciju za imigraciju,,..a ne u Smiljanicevu
|
to nam je u komsiluku -bukvalno jedna ulica dalje od nase kuce
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic
(Poruka 3311)
I landlord? Jel' ti žao što je samo do pola? :D
|
Hehehe... kad lopta stane na liniju jel to go ili nije? :D:D:D
|
stizeljeto |
09.09.2008 12:11 |
Jel ima neko pravilo kad se mora ici na pregled? Neko odredeno vrijeme prije intervjua? Vidim da mnogi idu dan prije.
|
landlord |
09.09.2008 12:45 |
Pa nema neko odredjeno vrijeme.. nekad zbog guzve ljudi odu dan ranije.. ali bolje da odes bar sedmicu ranije.. (moje misljenje..), ako odes na dan prije intervjua.. moze da se desi neki peh tipa nema neke vakcine, ne radi taj dan.. rendgen.. ili nesto sl.
Jedino je pitanje.. koliko koliko mjeseci unaprijed je dozvoljeno uraditi pregled.. Sta ako uradis sada pregled a intervju ti recimo u maju..
Ovo je bitno pitanje.. jer apstinencija moze dovesti do ozbiljnih problema na poslu.. i u porodici... a ne bih volio kod neke zaraditi triper, HIV, ili nesto slicno..:)
sala naravno..
|
Veronika |
09.09.2008 15:39 |
Definitivno je bolje ranije , al bar kad se sazna datum intervijua , jer je jeftinije , nego zadnji dan , pa sve nabrzinu ...
|
srdjevic |
09.09.2008 18:30 |
Ma kakav crni zadnji dan, ni u šali nemojte tako da se igrate sa ovim, nego blago meni na lekarski čim dođe koverta, pa da ti čekaš intervju miran 2 nedelje, a ne da trčiš ko muva bez glave dan ranije....
Čuvajte ljudi živce, trebaće vam! :)
...vi tu meni lekarski dan pred intevju, dva zeca, tri zeca... ccccc... :D
|
stizeljeto |
10.09.2008 07:55 |
Pa, da, ni meni nema smisla ici dan prije. Ali dosta je ljudi tako islo i mislila sam da im je tako receno.
U svakom slucaju, mi cemo sigurno malo nakon dobivanja druge koverte. Htjela bi naravno da mi i na pregledu potvrde da smo zdravi i pravi i da onda polako nastavim sa svojim planovima za selidbu.
Ok, ljudi cekam koverticu pa javim sta pise tamo za ljekarski.:)
|
landlord |
10.09.2008 09:48 |
Citat sa ino foruma:
As for medical exam you can do nothing without second letters. First because they include a special form you have to fill it and second because you can’t see the doctor earlier than two weeks before the interview day.
Kraj citata sa ino foruma..)
Mislim da ovo nije skroz tacno.. pogotovo sto neki ljudi uopste ne dobiju drugu kovertu.. izgubi se, zakasni ili nesto sl.
|
stizeljeto |
10.09.2008 09:55 |
Po ovom bi to znacilo da trebas ic doktoru tjedan ili dva prije intervjua. To bi trebalo provjerit s ambasadom. Ja sam svoju ambasadu davila jako puno, al kad dobijem drugu kuvertu mogu ih pitat za ovo ako ne bude pisalo u pismu.
Moze se neko drugi javit u ambasadu pa nam razjasnit ovo pitanje.:)
|
ne treba pismo sa zakazanim datum za intevju -definitvno !-ja sam zvao IOM i ambasadu isto -to je isti pregled za sve (znaci za bilo koju USA emigrantsku vizu ) bila ona za GC lutriju ili verenicku ili GC porodicnu itd . dodjes i platis -formular je isti -dobija se od IOMA-a (u nasem slucaju ) i to je to -vakcine itd ;rendgen i opsti pregled ;
|
Posto sam ja otvorio ovu temu logicno je da sada nakon dobijanja vize odgovorim jer vidim da je prilicno posecena sto iz radoznalosti sto iz istih razloga.
Ja imam 3 tattoo-a, svi su "crno-beli", varijacije tribal i celtic motiva. Nista nema nikakve veze sa religijom, rasom, nacionalnoscu, satanom, sexom... ni na koji nacin nisu provokativni ni uvredljivi ni prema kome. To sam rekao i na lekarskom jer je ocigledno da se ne mogu izbeci a doktorka mi je rekla da je njeno da to "primeti" i verujem da je upisala pod ona razna zapazanja. Bitno je i to da nista nije na mestima koja se uvek vide tj. sake, vrat, glava.
Uz sve to dosije mi je cist kao suza, nikada zatvaran niti osudjivan, nikada problemi sa drogama i sl.
Na intervjuu me niko nista nije pitao jer kada su Franklin Delano Roosevelt i Thomas Edison mogli da budu tetovirani zasto ne bih mogao i ja:grin:
|
dreamerns |
25.01.2009 18:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 3418)
Citat sa ino foruma:
As for medical exam you can do nothing without second letters. First because they include a special form you have to fill it and second because you can’t see the doctor earlier than two weeks before the interview day.
Kraj citata sa ino foruma..)
Mislim da ovo nije skroz tacno.. pogotovo sto neki ljudi uopste ne dobiju drugu kovertu.. izgubi se, zakasni ili nesto sl.
|
Mozda nisu svugde ista pravila, ali mi smo skoro 3 meseca ranije obavili lekarski pregled.
|
Veronika |
26.01.2009 11:42 |
Istina Dreamers moze se ranije ,lijecnicko vrijedi do godinu dana .
|
stizeljeto |
26.01.2009 16:43 |
U Makedoniji su me narucili desetak dana prije intervjua. Ima mi smisla da je tako jer otkud oni znaju da neko nije pokupio neku bolest u zadnjih sest mjeseci. Nama u ordinaciji nisu dali drugu opciju nego deset dana ranije, to je njima poznata procedura. Mozda ima razlike od drzave do drzave, to svaki kandidat treba provjeriti za sebe.
|
Veronika |
26.01.2009 20:16 |
Stvarno svaka drzava ima svoja pravila ,cudno...meni je dr. rekla da vrijedi godinu dana ,to su potvrdili i u ambasadi ,ja sam tjedan dana ranije jer sam imala dosta posla pa nisam stigla ,ipak ti oduzme skoro cijeli dan .Ima logike da se mozes razboliti al isto tako mozes se i dan poslije razboliti ,nedaj Boze,tako da ne mislim da je to problem.
|
Sloba_Kg |
26.01.2009 20:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Veronika
(Poruka 7012)
Stvarno svaka drzava ima svoja pravila ,cudno...meni je dr. rekla da vrijedi godinu dana ,to su potvrdili i u ambasadi ,ja sam tjedan dana ranije jer sam imala dosta posla pa nisam stigla ,ipak ti oduzme skoro cijeli dan .Ima logike da se mozes razboliti al isto tako mozes se i dan poslije razboliti ,nedaj Boze,tako da ne mislim da je to problem.
|
Nama je lekarski oduzeo u totalu sat vremena tj.2 puta po pola sata. E to sto je bilo u 9 ujutru pa onda u 2 popodne to je druga stvar...
|
Amerikanac2009 |
26.01.2009 22:52 |
Ja sam planirao da idem na lekarski polovinom februara-jel to suvise rano, a vidite kada je intervju. I ne znam da li moram i bebu da vodim na lekarski- ima 7 meseci?:wtf:
|
stizeljeto |
28.01.2009 01:26 |
Nazovi ordinaciju i pitaj dali bi ti mogli zakazati pregled polovinom februara? Ako im je receno da moraju desetak dana prije intervjua da te zakazu, tako ce te zakazati. Oni obavljaju puno takvih pregleda i znaju proceduru. Mozda je u redu da odes i toliko prije. Oni ce ti dati datum i tad ces morat ici. Ja sam vodila svog jednogodisnjeg sina. Pretpostavljam da i bebe moraju na pregled. Mene su vise pitali za njega, nego ga pregledavali jer nije dao, pogotovo pregled refleksa, kad je htjela da ocima prati baterijicu, tad se stvarno naljutio.
|
wingreen |
28.01.2009 09:18 |
Ja sam juce zvala Smiljanicevu da se raspitam za dete i rekli su mi da dete mora doci na pregled (moja devojcica ima 19 meseci). Placa 65$ pregled i mora imati pasos a sto se tice vakcina rekla sam da je ona isprimala sve do sada sto je trebalo izmedju ostalog i Pentaxim na sta je ona odgovorila pa super onda ne treba nista da primi. Pentaxim je inace vakcina koja se kupuje i sadrzi 5 vakcina u jednoj. Ne mogu sad da se setim u kom uzrastu se prima znam da je Nadja primila revakcinaciju sad u decembru.
Najbolje je da i vi pozovete i raspitate se direktno kod njih o svemu. Ipak je beba mala. Broj telefona u Smiljanicevoj 22 je 011/2451-919 i 064/199-8867Ja nisam mogla da ih dobijem na fiksni pa sam zvala na mobilni.
:pozz:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:38. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.