ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   DV2012 promenjena procedura - nema vise koverti? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=902)

milos 04.05.2011 19:11

Naravno da ne pise nista za nalepnice, zasto se sire dezinformacije nije mi jasno?

Ejjj ne dizite paniku bez veze prvo naucite engleski pa onda citajte na engleskom ove nalepnice se odnose na nalepnice na kojima pise adresa za Kentucky kako su ranije dolazili ovi obrasci u kovertama!!!!!! Sada kada je u pdf-u te nalepnice nemate!!!!

Stavrno mi nisu jasni pojedini clanovi ovog foruma, prvo ne znaju najprostiji obrazac da popune a moj imenjak srdjevic je to dao i u slici i u reci, ima 1500 tema sa svim mogucim pitanjima i dalje se vrte jedna te ista pitanja, i onda se sire neke dezinformacije! Molim vas lepo procitajte na engleskom ili prekopirajte ovde pa da vidimo, nemojte da pustate buve bez veze!!!
Kako vi ljudi zamisljate da se snadjete i zivite u tudjoj zemlji, po njihovim pravilima, sa njihovom kulturom, jezikom i birokratijom koja je 3x gora nego nasa nije mi jasno! I nemojte da se plasite nicega, ako pogresite za jedno slovo ili permutujete neki broj oni vam to nece uzeti za zlo, verujte mi znam dosta ljudi koji su otisli preko DV lottery, imali su greske samo takve na obrascima i prosli su svi, nemojte da nabijate tenziju bez potrebe, MOLIM VAS!!!

Zana 04.05.2011 19:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos (Poruka 22826)
Naravno da ne pise nista za nalepnice, zasto se sire dezinformacije nije mi jasno? Ejjj ne dizite paniku bez veze prvo naucite engleski pa onda citajte na engleskom ove nalepnice se odnose na nalepnice na kojima pise adresa za Kentucky kako su ranije dolazili ovi obrasci u kovertama!!!!!! Sada kada je u pdf-u te nalepnice nemate!!!!

Pretece me, Milose :) Hvala na odgovoru...

Ja sam upravo proverila formu DS-122 i to je to sto je Milos rekao. Mozete da odstampate adresu Konzulata i svoju na koverti ili da ispisete citko, sve jedno je. Nema nicega "enclosed" u online pdf formi :) Koristite pravi format za adresu ovde u US, i sve je ok.

milos 04.05.2011 19:33

Pogledajte dokument iz 2003-e godine, tada su se slali obrasci postom i u njima sticker da ne zabrljate adresu!!
http://www.zelenalutrija.com/prva-ko...dsp-122-p1.jpg

Lepo napisite adresu stampanim slovima latinicom i ne sekirajte se oko toga!!!

Nema na cemu Zana

Bockyman 04.05.2011 19:33

Да ли ми се само чини,или је ово једна врло нервозна генерација добитника?

Људи,само опуууууууштено! :srbinigr: И све ће бити у реду!

Слажем се са оним што су написали Милош и наравно Жана!

lukau13 04.05.2011 20:06

Hvala Vam moji dobri ljudi na razrijesenoj misteriji! :)

IvanS 07.05.2011 08:21

izvinjavam se na konfuziji oko nalepnica, samo sam mislio na svaki detalj iz formulara

Bole 07.05.2011 16:53

Jedno mozda glupo pitanjce :D

Da li stampati formulare jednostrano ili obostrano?

Original formulari koliko se ja secam su bili obostrani.....

skiner_x 07.05.2011 22:22

Pa ako si u deficitu sa papirom onda dvostrano, inace bi trebalo jednostrano :D

Bole 08.05.2011 15:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik skiner_x (Poruka 22993)
Pa ako si u deficitu sa papirom onda dvostrano, inace bi trebalo jednostrano :D

Hehehe nisam nego samo da budem siguran........:grin:

Kako ste potpisali papire? Svojim dosadasnjim potpisom ili promenili u latinicu? :D

Potpisuje se DSP-122 i DS-230 part I na drugoj strani?

Dok DS-230 part II 4 strana ostaje nepotpisan?

Samo da proverim jos jednom :D

lukau13 08.05.2011 15:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bole (Poruka 23008)
Hehehe nisam nego samo da budem siguran........:grin:

Kako ste potpisali papire? Svojim dosadasnjim potpisom ili promenili u latinicu? :D

Potpisuje se DSP-122 i DS-230 part I na drugoj strani?

Dok DS-230 part II 4 strana ostaje nepotpisan?

Samo da proverim jos jednom :D

E posto nisam bio siguran kako treba potpisat, ja sam te "potpisne listove" stampao u dva primjerka, jedan sa printom imena i prezimena, a drugi prazan pa potpisao! :D Poslao oba, pa sta bude!

Ako potpisujes, onda uradi kako si i do sad radio, cirilica, latinica, whatever! ;)

cile 08.05.2011 16:04

Mi smo sve rucno popunili crnom hemijskom olovkom,stampanim slovima i potpisali druge stranice na oba formulara. :bravo: :;D:

Isabelle 08.05.2011 16:08

Ja sam potpisala svojerucno...ne vidim smisao potpisa kompjuterski, kad su te vec pitali za ime i prezime da ukucas u predhodnim pitanjima...A zna se sta je potpis...uzmes olovku i potpises...Bar ja to tako vidim...Ali ne mislim da je greska i da se ukuca u kompjuteru, ali nekako mi je ozbiljnije da stavis svoj potpis...a ovako ti svako moze popuniti...:;D::;D:

todorovskimkd 08.05.2011 18:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Isabelle (Poruka 23013)
Ja sam potpisala svojerucno...ne vidim smisao potpisa kompjuterski, kad su te vec pitali za ime i prezime da ukucas u predhodnim pitanjima...A zna se sta je potpis...uzmes olovku i potpises...Bar ja to tako vidim...Ali ne mislim da je greska i da se ukuca u kompjuteru, ali nekako mi je ozbiljnije da stavis svoj potpis...a ovako ti svako moze popuniti...:;D::;D:

Me interesira za ovie dve prasanja zadolzitelno li treba da se popolnat ili moze i bez da gi popolnam dali ke imam ponatamosni formulari kade ke mozam da vnesam adresi poradi toa sto momentalno ne gi znam adresite

10. Permanent address in the United States where you intend to live, if
known (street address including ZIP code). Include the name of a person
who currently lives there.
i
11. Address in the United States where you want your Permanent
Resident Card (Green Card) mailed, if different from address in item #10
(include the name of a person who currently lives there).

Predvremeno vi blagodaram pozzz

Isabelle 08.05.2011 18:30

Ako sam te dobro shvatila, pitas sta da odgovoris na ova dva pitanja za adrese...Jednostavno ako znas gdje ces prvo zivjeti, i kod koga da ti posalju green card, onda napisi te adrese, ali nije neophodno sada odmah to znati, tako da ako nemas tu informaciju samostavi N/A....Not aplicable..:;D:

todorovskimkd 08.05.2011 18:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Isabelle (Poruka 23021)
Ako sam te dobro shvatila, pitas sta da odgovoris na ova dva pitanja za adrese...Jednostavno ako znas gdje ces prvo zivjeti, i kod koga da ti posalju green card, onda napisi te adrese, ali nije neophodno sada odmah to znati, tako da ako nemas tu informaciju samostavi N/A....Not aplicable..:;D:

Mozam da dadam adresa vo usa na moj drugar koi zivi vo Chicago ama toj e nelegalen tamu pa poradi toa se plazam da nema nekoj problem ako e nekoj zapoznaeen ve molam da mi odgovorite

jedan.od.nas 08.05.2011 18:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik todorovskimkd (Poruka 23022)
Mozam da dadam adresa vo usa na moj drugar koi zivi vo Chicago ama toj e nelegalen tamu pa poradi toa se plazam da nema nekoj problem ako e nekoj zapoznaeen ve molam da mi odgovorite

Osnovno pravilo, moraš biti zdrav i čist pred zakonom!!! Sve ostalo se može dogovorit. Slati adresu nelegalca je ne dopustivo, molim te uozbilji se ;-)
Bolje upiši N/A, pa trazi do oktobra nekog, neces biti ni prvi ni poslednji.

gorcvet 08.05.2011 18:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik todorovskimkd (Poruka 23020)
Me interesira za ovie dve prasanja zadolzitelno li treba da se popolnat ili moze i bez da gi popolnam dali ke imam ponatamosni formulari kade ke mozam da vnesam adresi poradi toa sto momentalno ne gi znam adresite

10. Permanent address in the United States where you intend to live, if
known (street address including ZIP code). Include the name of a person
who currently lives there.
i
11. Address in the United States where you want your Permanent
Resident Card (Green Card) mailed, if different from address in item #10
(include the name of a person who currently lives there).

Predvremeno vi blagodaram pozzz

Podobro da ne pisuvas nisto, nema steta ako gi ostavis prazni tie dve polinja ili napises to be confirmed ili nesto slicno vo ovaa faza. Podobro vo sekoj slucaj odosto davanje adresa od nekoj koj nelegalno prestojuva.

smexor 10.05.2011 15:47

Poslan prvi plik

Ljudi, poslao sam dokumente u Kentucky prije 3 dana sa DHL-om i na netu pise da je pratka stigla. Ali za svaki slucaj sam poslao e-mail u Kentucky Consularni Center samo da mi potvrde dali je stigla moja posta (naveo sam broj pod kojim sam izvucen) i nije proslo ni 10 min. odma sa dobio Reply. ali Vas pitam dali ovoj odgovor znaci da je moje pitanje (e-mail sta sa poslao) upucen u neku grupu (kao sto pise dole u e-mail koji su mi poslali) ili ovo znaci da su primili postu od DHL? Jer netko slao e-mail u Kentucky da mu potvrde dali je stigla njegova posta? I ako je, za koliko dana ti potvrde da su dokumente stigli? Evo kako izleda e-mail sta su mi poslali:

Your inquiry or message has been received and routed to the appropriate
group. If you are looking for the latest DV Lottery instructions, they
can be found here:
http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html.

This is an automated message, please do not reply.

Thank You,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Kentucky Consular Center

Hvala unapred na moguce odgovore.:beer:

olivera77 10.05.2011 16:05

Kao sto vidis to je automatska poruka,sacekaj jos malo,sigurno ces dobiti odgovor da li je tvoja posiljka stigla,ipak im treba vremena da provere.

lukau13 10.05.2011 16:09

Olivera77 je vec odgovorila! ;)
Znaci cekaj uskoro ces dobit odgovor.

smexor 10.05.2011 16:13

:;D: Daj boze da posalju "neautomatski" odgovor da potvrde da su primili postu. Je ste Vi poslali isto sa brzom postom ili obicnu ? pozz

lukau13 10.05.2011 16:43

sigurno ili ne vidjet cemo kroz 10-ak dana! Poslato je kao preporuceno! :D

olivera77 06.07.2011 19:38

Imam jedno pitanje za one koji su bili izvuceni u maju.Da li su u obavestenju sta sve treba popuniti i poslati dali i neki rok za slanje dokumentacije.
Ja idem da putovanje 15.jula i nisam sigurna koliko cu imati pristupa internetu,stampacu itd u narednih 20-ak dana.

Vladana123 06.07.2011 21:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik olivera77 (Poruka 23976)
Imam jedno pitanje za one koji su bili izvuceni u maju.Da li su u obavestenju sta sve treba popuniti i poslati dali i neki rok za slanje dokumentacije.
Ja idem da putovanje 15.jula i nisam sigurna koliko cu imati pristupa internetu,stampacu itd u narednih 20-ak dana.

Ja mislim da to jos neznaju!!!Vidis da sa ovom zbrkom od 01.05., svi ce biti uskraceni za ova dva meseca...ma nije bitno vise nista,osim da budemo izvuceni!!!:1081:
P.S.Ti se samo lepo provedi!!!

ZeljkoUSA 06.07.2011 23:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik olivera77 (Poruka 23976)

U obavestenju, odnosno linku koji vodi ka detaljima i uputstvu za selektovane, stoji detaljno objasnjeno sta i kako treba uraditi. Cini mi se, iskustvo od ranijih dobitnika, da stoji da se posalje sto pre medjutim tu nemas pravila posto je bio slucaj na forumu da je neko poslao u januaru jer je tek tada saznao da je dobio prvu kovertu i, koliko se secam, uspesno prosao proceduru. Pisem sa telefona pa mi je teze da pronadjem temu...

Svakako na putovanje ne nosis diplome, izvode i knjige rodjenih, potvrde iz SUP-a i suda,.... Uzivaj, a ako budes izvucena uzivaj jos vise pa kad se vratis na tenane sve prikupis pa cekas datum intervjua :1081:

olivera77 07.07.2011 01:02

Hvala Zeljko
Naravno da ne nosim dokumentaciju na putovanje,to i nije potrebno za slanje prve koverte hahahha nego oko 1.maja su svi poceli da panice i salju sto je pre moguce one formulare pa pomislih da ne pise kojim slucajem da se posalju u roku od 15 dana,mesec dana itd

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:37.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.