ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervjui-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=957)

milos0809 04.11.2011 00:20

Cestitam svim dobitnicima i puno srece u USA!
Koja je fora ako neko ima broj 39xxx? Da li ce taj uopste doci na red na intervju ili ako ima srece pa da ovi prethodni otkazu u tom slucaju ga pozovu? Ja sam sa 21xxx i neku drugari sto su vec dobili GC kazu mi da idem 100% ali nikad ne verujem dok ne vidim.

oskark 04.11.2011 10:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos0809 (Poruka 25924)
Cestitam svim dobitnicima i puno srece u USA!
Koja je fora ako neko ima broj 39xxx? Da li ce taj uopste doci na red na intervju ili ako ima srece pa da ovi prethodni otkazu u tom slucaju ga pozovu? Ja sam sa 21xxx i neku drugari sto su vec dobili GC kazu mi da idem 100% ali nikad ne verujem dok ne vidim.

Pa pravo da ti kazem, kako sam ja citao u poslednje dve godine idu i do 32000, tako da ti prolazis sigurno. A i da je manje pre 22000 su uvek isli. Tako da nemas brige. Jedino je dobro sto ce ti intervju biti malo kasnije, tj pocetkom sl godine :naughty:

smexor 04.11.2011 12:41

Oskark kazes da milos0809 koji ima broj 21xxx imace intervju pocetku sledece godine. Ovih dana treba da izadje novi Visa Bulletin, pa da vidimo koji ce brojevi biti na redu u Januar 2012. Jer do Nove Godine su brojeve do 13500. Jas cekam bas ovaj broj od Visa Bulletin da vidim dali ce moj broj bit u Januar 2012. Inace ja imam broj 144xx, pa vidicemo kako ce da ide.

mikiSA 04.11.2011 16:28

smexor, mali OFF topic: vidim da si i ti izvucen dva puta ove godine? Je li ti prvi broj bio manji ili veci od sadasnjeg broja? :grin:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik smexor (Poruka 25928)
Oskark kazes da milos0809 koji ima broj 21xxx imace intervju pocetku sledece godine. Ovih dana treba da izadje novi Visa Bulletin, pa da vidimo koji ce brojevi biti na redu u Januar 2012. Jer do Nove Godine su brojeve do 13500. Jas cekam bas ovaj broj od Visa Bulletin da vidim dali ce moj broj bit u Januar 2012. Inace ja imam broj 144xx, pa vidicemo kako ce da ide.

oskark 04.11.2011 21:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik smexor (Poruka 25928)

Pa mozda nisam rekao bas konkretno,ali misleci na pocetak. Sve zavisi od njih kako odrede. nekada pomeraju samo na nekoliko hiljada tj 1000 ili 2000, a nekada i znaju da iznenenade pa da pomeraju i po 5000. U svakom slucaju pocetak (misleci na januar - mart) :grin: A ako si ti 144xx po meni sigurno si u januaru...

oskark 04.11.2011 21:23

Inace smexor ti bas imas srece :1081: Dva puta da te izvuku, ne znam dal se ikom desilo. :grin:

Nemoj da se ljutis, al ja volim da kazem za sebe u ovakvim situacija da imam vise srece nego pameti :grin: :obrva: :bravo:

smexor 04.11.2011 22:57

mikiSA, prvi broj je bio manji od sadasnjeg broja. Prvi je bio 29xx. E sad, sto oskark kaze, da imam vise srece nego pameti :grin::==D:(bez ljutnje :obrva:), mogu da kazem samo da na prvo izvlacenje ove godine nije mi bilo svejedno kad su rekli da ce se izvlacenje ponoviti i da ne garantuju onima koji su bili prvi put izvuceni,da ce biti i drugi put. Ali eto, mogu da kazem da je sreca definitivno tad proradila i izvukli me i po drugi put iste godine. Sad cekam da vidim dali i kad ce intervju biti zakazan.

smexor 04.11.2011 23:16

:ziveli2::tubac::trubac::harmonik::punk::bravo::== D::1081::beer: !!!!!!!!!!!!!
Nakon sto sam napisao prethodni post ovde, otisao da provjerim e-mail i pise imate 2 nove poruke. Na jedna od njih pise: "Imate promena na vas status, logirajte se da provjerite". Ja napravio log in, i sta da vidim:
INTERVJU ZAKAZAN za 05-ti Januar 2012 !!!!!:bravo::

Sad ce oskark da kaze ti stvarno nemas pameti :D

oskark 05.11.2011 00:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik smexor (Poruka 25970)

Sad ce oskark da kaze ti stvarno nemas pameti :D

To ti kazes :grin: Al dobro sta ces, tebe izgleda hoce sreca :1081::c010:
A ono glavno je da ti cestitam :bravo: . Znao sam ja da ces doci na red. :grin: Sreca pa imas vremena da skupis sve papire i da se primpremis lepo za intervju :book:

jovke 05.11.2011 10:38

Ako ti je razgovor zakazan za 5. Januar lako je zakljuciti da su te obavijestili o tome tacno 60 dana prije razgovora. Neka i drugi forumasi napisu da li su ih obavijestili na 60 dana ranije o datumu razgovora pa da vidimo da li je to standard za obavjestavanje (60 dana) na koji se dobitnici mogu osloniti u vezi sa vremenom za prikupljanje dokumentacije.

Kobe 06.11.2011 16:17

Zvao sam ambasadu i rekli su mi da mi NE treba uverenje o (ne)sluzenju vojnog roka, to treba da donose samo oni koji su sluzili vojni rok.

Pre dva dana sam imao pregled u Smiljanicevoj i sve je dobro proslo, doktorka mi je dala kovertu koju nosim na razgovor kao i snimke pluca, i neki papir o vakcinisanju koji dajem imigracionom na ulazu u USA.

mikiSA 06.11.2011 16:37

Kobe, uzmi od doktorice i sebi jednu kopiju papira o vakcinisanju, vjerovatno ce ti nekad trebati u buducnosto a tamo u US su vakcine pravo skupe, pa da si i time pokriven...

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kobe (Poruka 26029)
Zvao sam ambasadu i rekli su mi da mi NE treba uverenje o (ne)sluzenju vojnog roka, to treba da donose samo oni koji su sluzili vojni rok.

Pre dva dana sam imao pregled u Smiljanicevoj i sve je dobro proslo, doktorka mi je dala kovertu koju nosim na razgovor kao i snimke pluca, i neki papir o vakcinisanju koji dajem imigracionom na ulazu u USA.

dejancic 06.11.2011 17:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 26031)
Kobe, uzmi od doktorice i sebi jednu kopiju papira o vakcinisanju, vjerovatno ce ti nekad trebati u buducnosto a tamo u US su vakcine pravo skupe, pa da si i time pokriven...

Mislim da ti ne treba dodatna kopija posto ti na aerodromu oni nece uzimati taj papir. Potvrda o vakcinisanju ti sluzi samo u slucaju da hoce da te pelcuju opet :grin: Onda ti izvadis papir i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine, nego sam vec primio jednu turu!" :;D:

Ali je mikiSA apsolutno u pravu da treba da sacuvas taj papir, jer ce te primera radi prilikom prvog lekarskog pregleda pitati koje si vakcine nedavno primio, a ti vodeci se parolom pametan pise, a budala pamti izvadis papiric i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine...", ne ne ne, to je za onaj prethodni slucaj, sad ne vices nista posto si u cekaonici i neces da svi odmah vide da si balkanac, jer si najglasniji, vec izvadis papiric i gurnes ga ispod saltera i namignes medicinskoj sestri :;D: Ne, ne, ne, ne, ja se izvinjavam, ne namigujes, jer ce onda pomisliti da joj dajes broj telefona na papiricu, pa kada shvati da nije to sto je mislila ima opet da te vakcinise. :grin:

Kobe 06.11.2011 17:33

@MikiSA

Pa da, iskopiracu ovaj papir sto mi je ona dala.

milos0809 07.11.2011 02:24

Tako sam nesto i ja kontao. Po nekoj logici,ako idu tim tempom,ja bih negde u aprilu dosao ne red sto mi sasvim odgovara.
Sad sam slucajno proverio mail i u draftovima vidim od 23.oct od US department of state da sam viza dobitnik bla,bla... i da treba da platim onih 879$, mada mi jos nije zakazan razgovor, i da im posaljem Western union-om i to sve u roku od 72 sata!!!Mislim,sto je odavno proslo... Jeste li vi dobijali taj mail?
Please Note!

The payment must be sent via Western Union in maxx 72 hours after you have received and read the email from U.S. DEPARTMENT of STATE. You are strongly encouraged not to wait until the last day to pay. Heavy demand may result in system delays .

Crvenim slovima,molim lepo.

marton 07.11.2011 06:48

@milos0809
to je bio slican email ovome? link
Mislim da je to nekakva navlakusa, jer procesiranje za DV se placa na dan interviewa u ambasadi, a ne nekoliko mjeseci prije.
Takodjer, zamisli da to sada platis, pa da ne prodjes recimo lijecnicki pregled?! Bacio si novac u vjetar.

Takodjer iznos koji se placa za DV u ambasadi je $819

Evo malo za info:
http://www.travel.state.gov/visa/visa_4761.html
http://travel.state.gov/visa/immigra...744.html#bring
http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1263.html

milos0809 07.11.2011 09:31

@marton
Identican mail sa sve mojim podacima,jedino drugoj osobi treba da posaljem pare na istu adresu u Londonu!?!?! Ladno su maznuli podatke,mamicu im hohstaplersku. Hvala na brzom odgovoru! Znam kako ide procedura a cini mi se da niko nije spominjao ovako nesto na forumu dosad i zato mi je bilo cudno. Ko zna,mozda im neko i uplati...
Hvala na brzom odgovoru.

ZeljkoUSA 07.11.2011 12:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos0809 (Poruka 26057)
@marton
Identican mail sa sve mojim podacima,jedino drugoj osobi treba da posaljem pare na istu adresu u Londonu!?!?! Ladno su maznuli podatke,mamicu im hohstaplersku. Hvala na brzom odgovoru! Znam kako ide procedura a cini mi se da niko nije spominjao ovako nesto na forumu dosad i zato mi je bilo cudno. Ko zna,mozda im neko i uplati...
Hvala na brzom odgovoru.

Kako nije spominjao?!? O tome se nasiroko pisalo, tj. o navodnim dobicima. Cak je sluzbenik US ambasade u Beogradu rekao da je i njima stigao takav mejl :==D:

milos0809 07.11.2011 13:12

Onda ja nisam citao. :book:
Moracu da precesljam forum...

oskark 07.11.2011 20:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA (Poruka 26059)
Kako nije spominjao?!? O tome se nasiroko pisalo, tj. o navodnim dobicima. Cak je sluzbenik US ambasade u Beogradu rekao da je i njima stigao takav mejl :==D:

Upravo tako :grin: Samo ti kazi njima :obrva:
Inace ima i tema otvorena o tome, nije tesko naci :no:

cvale 07.11.2011 23:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejancic (Poruka 26036)
Mislim da ti ne treba dodatna kopija posto ti na aerodromu oni nece uzimati taj papir. Potvrda o vakcinisanju ti sluzi samo u slucaju da hoce da te pelcuju opet :grin: Onda ti izvadis papir i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine, nego sam vec primio jednu turu!" :;D:

Ali je mikiSA apsolutno u pravu da treba da sacuvas taj papir, jer ce te primera radi prilikom prvog lekarskog pregleda pitati koje si vakcine nedavno primio, a ti vodeci se parolom pametan pise, a budala pamti izvadis papiric i viknes: "Stojte braco, ne plasi se Kobe vakcine...", ne ne ne, to je za onaj prethodni slucaj, sad ne vices nista posto si u cekaonici i neces da svi odmah vide da si balkanac, jer si najglasniji, vec izvadis papiric i gurnes ga ispod saltera i namignes medicinskoj sestri :;D: Ne, ne, ne, ne, ja se izvinjavam, ne namigujes, jer ce onda pomisliti da joj dajes broj telefona na papiricu, pa kada shvati da nije to sto je mislila ima opet da te vakcinise. :grin:

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA kako sam se slatko nasmejao, ono do suza.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::br avo:

YoWanna 08.11.2011 12:13

Ulepsao si mi dan cvale!Bas sam se ismejala.:grin::lool::lool:

feanor997 11.11.2011 01:03

De mi recite da li se desilo da je neko izvucen a da nije dobio poziv za razgovor ako znate?
Brine me malo posto smo velik broj dobili 31xxx :)

oskark 11.11.2011 07:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik feanor997 (Poruka 26132)
De mi recite da li se desilo da je neko izvucen a da nije dobio poziv za razgovor ako znate?
Brine me malo posto smo velik broj dobili 31xxx :)

Pa imate velik broj, al treba imati nade :grin:
Prosle godine su u julu isli oni do 33.000

Al evo i tabele http://www.zelenalutrija.com/forum/s...&postcount=238 sa tim da tu fali jos bulletin za jul.

Kobe 15.11.2011 00:46

Pozeleneh i ja! :1081:

Ovako, imao sam zakazan razgovor u 8:30h, prozvali su me da udjem u ambasadu u 8:40h, posto je bila bas guzva, pre svega ljudi koji su cekali za neuseljenicke( turisticke) vize.
Oko 9:15 su me prozvali na salter da predam dokumenta, a predao sam ova:
-diploma iz srednje skole i overena kopija(kopiju su zadrzali)
-pasos
-dve slike
-uverenje iz suda i overenu kopiju (original zadrzali)
-uverenje iz supa i overenu kopiju (original zadrzali)
-izvod iz maticne knjige rodjenih i overenu kopiju (kopiju zadrzali)
-koverat,tj. medicinski izvestaj sa pregleda iz Smiljaniceve (snimak pluca mi nisu uzeli)
-pismo od druga iz Amerike (u kome on pise da cu ja ziveti kod njega dok se ne budem snasao)
-pismo od Kentucky-a

Nijedan dokument nisam prevodio na engleski, i to NIJE potrebno! Nemojte bacati novac!

Zatim su mi rekli da mogu da prosetam napolje ili da budem u cekaonici, ali ako

Kobe 15.11.2011 00:54

... izlazim, da bi trebalo da budem do 10:45h. Ja sam ostao u cekaonici i oko 11:10 su me prozvali da dam otiske prstiju, a oko 11:25 su me pozvali da platim 819 dolara ili ako imam dinare mogu i tako. Posle toga mi je receno da sacekam jos malo i da ce me ubrzo pozvati na intervju. U 11:45 su me pozvali u kabinu 8, tu mi je konzul postavila nekoliko pitanja, gde cu da zivim, ko je osoba kod koje cu da zivim , sta planiram da radim tamo, iskreno nisu me mnogo ni ispitivali posto mene vec ceka posao tamo, a i imao sam validnu radnu vizu, tako da je sve proslo glatko. Intervju mi je bio u cetvrtak, danas sam bio po pasos,i viza je u pasosu :grin:
Za nedelju dana se vracam za USA, a do tada ce biti mnogo :beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::b eer::beer:
Hvala svima na pomoci, zaista mi je ovaj forum dosta pomogao.
Puno srece svima!
Pozdrav!

YoWanna 15.11.2011 07:20

Cestitamo Kobe,sa srecom!Zelim ti sve najbolje!:1081:

MIA 15.11.2011 09:17

Čestitam Kobe, svako dobro ti želim!!!!!!! :bravo::1081:

wolf 15.11.2011 17:56

:bravo: Sve najbolje!!!! I nemoj da preteras sa :beer:

VDJ 15.11.2011 18:31

Cestitam Kobe,neka je sa srecom! Sve je vise i vise ZELENIH, sto je lepo cuti.

highvoltage84 15.11.2011 20:46

Extra još jedna radosna vest,sve najbolje i puno mi je drago.

VDJ 16.11.2011 10:13

highvoltage84 jesi li nasao avionske karte? Ja sam nesto gledao za mart i ogromna je razlika u ceni izmedju Beograda i Budimpeste (mislim povoljnije je iz Budimpeste).
Malo je off topic al' nema veze

Adnan 17.11.2011 16:22

jedno pitanje za one koji su prosli intervju ... koliko su vas prije (mislim na broj dana) obavijestili kada vam je zakaz intervju ... pitam radi prikupljanja papira ... imam broj 14xxx koji je prema rasporedu za januar a jos mi nista nisu javili ... mozda je jos suvise rano da ganjam te papirice hehe :)

danijela82 18.11.2011 10:44

Posto sam nova na sajtu, ulogovana tek juce, nista mi nije jasno ovde......
Procitala sam tvoju poruku i jako mi je drago sto ces se skloniti odavde....
Samo mi jedno nije jasno, da li si ovde na lutriji izvucen za apliciranje vize ili si sam to odradio i ako vec ovde stoji ZELENA LUTRIJA zar to ne bi bilo da onaj ko je izvucen dobije vizu bez ikakvog garantnog pisma od nekog iz USA?!

Zamolila bih te ili nekog da mi sva ova pravila malo objasni?!

Unapred zahvalna :-)

mijan 18.11.2011 11:04

Postavi konkretno nekoliko pitanja pod 1. 2. i 3. i evo ja ili neko drugi ce ti odgovoriti.Malo pojasniti moze mnogo da znaci a i da nista ne znaci.Imas opciju pretraga pa kucaj kljucne reci u pretragu ako te nesto konkretno zanima.Odavno su forumasi prestali padati na fore nov sam daj mi recite sve sto mi treba odmah!
Tesko da si i ti samu sebe razumela u ovoj prici :1060:

MIA 18.11.2011 13:48

[quote=Adnan;26213]jedno pitanje za one koji su prosli intervju ... koliko su vas prije (mislim na broj dana) obavijestili kada vam je zakaz intervju ... pitam radi prikupljanja papira ... imam broj 14xxx koji je prema rasporedu za januar a jos mi nista nisu javili ... mozda je jos suvise rano da ganjam te papirice hehe :)[/QUOT

Mi smo obavijest za interview dobili cca mjesec i pol ranije, ali smo već imali sve papire spremne, samo smo još obavili liječnički i to je bilo to.

wolf 18.11.2011 16:20

Adnan ,
javi kada ti stigne poziv, cisto da bi ostali imali neki uvid u to.

highvoltage84 29.11.2011 11:54

VGJ izvini sto tek sad odgovaram bio sam zauzet nekim stvarima,kartu cu definitivno kupiti preko Biser toursa,a ici cu iz Bg-a,jeste da je iz Budimpeste jeftinije ali koliko sam shvatio za velike gradove su uvek cene promotivne i iste na svim mestima tako da necu dzabe da se cimam do Madjarske,a i ne želim da matletiram dete.

caca 01.12.2011 22:01

Evo mene, po prvi put, idem na intervju 6og decembra, moj broj je 1xxx, mada je prvobitno bio 8og novembra, ali tada nisam imala spremnu dokumentaciju.
Samo bih napomenula da je forum koristan i sjajan.:bravo:
Prosto prosirio mi je vidike, i pomaze mi da se organizujem i planiram.
Hvala svima koji vec dugo pisete....:pozdrav:

smexor 01.12.2011 22:25

caca sve najbolje na intervju, da prodje sve glatko i opusteno, pa javi kad " pozelenis" :==D:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:41.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.