ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Chicago, Illinois (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=666)

Amra Huric 22.12.2012 23:43

Moja destinacija - Chicago - bi bila iz razloga zato sto imam dosta rodbine tamo, voljni su mi pomoci oko nekih mojih planova koje imam vec evo 2 godine. Imala bih za pocetak odmah obezbijedjen posao u kuhinji ili konobarisanje, jer suprug moje rodice ima svoj restoran, kako bih si mogla zaraditi za college koji zelim tamo upisati.
Sto se tice toga da je klima ruzna, duge zime bla bla nije mi problem jer sam 8 godina zivila u njemackoj i to bas gdje je najtoplije ljeto 32`C i traje maksimum od maksimuma 2 i pol do 3 mjeseca a ostalo sve kisa, snijek i debela zima.

Et sve spremno, samo jos cekam u maju "congrats, you are one of the random selectees bla bla" :papa:

valjda bude sta, treca sreca - nadam se :udri:

highvoltage84 24.12.2012 07:38

Cikago jeste skuplji od Indijane i to neuporedivo,sta ja mogu ovde da napravim za godinu dana to i Cikagu ne bih za najmanje 2 i po godine,e sad sto se tice rente u odnosu na skuplje gradove ne znam,ali covek kod koga sam ja sedeo par dana ima svoju "zgradicu" i izdaje 2 apartmana,samo jedna soba i kupatilo,a mislim da kuhinju i prostoriju sa masinama za pranje vesa ta 2 apartmana dele,plus nigde garaze itd. ...iznamljuje za 850$ meni kendla stade u grlo samo sto se nisam zadavio,a ja u Franklinu za 715$ ogromna garaza za 2 auta,velika kuhinja,veliki dnevni boravak 2 sobe,2 kupatila i tu par jos garderobera i ostava...ali Cikago je Cikago,a Franklin je ni mrvica od njega.
Sve u svemu grad je fantazija,avenije ogromne,dugacke,prepune ali voznja po njima PAKAO :),uvek se ljudi setaju,a i mene dosta podseca na velike evrospke gradove nije ko ovaj Indianapolis samo oko strogog centra ima sta da vidis,a odmah iza Lucas Oil stadiuma odjednom kao da si se naso u horor filmu mada i u Indy-ju ima lepih mesta i sto jos zameram, koliko sam ljudi u Cikagu video nedeljom, toliko u Indy nisam ni na nijedan dan...

Magelan 24.12.2012 09:25

Cikago nedeljom pun ljudi? To mora da je bila neka utakmica ili neki veci dogadjaj :grin: Cikago je osim petkom i subotom posle 7 uvece pust s izuztekom Lakeview-a, a i tamo je "zivost" ogranicena na nekih 7-8 blokova na Halsted-u i Broadway-u.

Kapiram da je CHGO zivlji od Indy, ali se ni jedan ni drugi ne mogu porediti sa NYC. Recimo meni da je tvoja paralela Indy-CHGO u mom slucaju CHGO-NYC i bas me te puste ulice cim padne mrak nerviraju, dok je u NYC zivo 24 sata :;D:

highvoltage84 25.12.2012 04:32

Dobro, u poredjenju sa Indy je pun,mada su i na taj dan Bears-i igrali :)...znaci preporucujes NY,ok malo je dalje ali nista nije nedostizno.

Magelan 25.12.2012 05:08

Apsolutno dostizno - sve sto dovoljno jako zelimo se i ostvari :)

Malo je gradova u USA koji su "zivi" po nasem srpskom kriterijumu. NYC, SF, Las Vegas, Miami... To je ono sto sam ja video i mogu da kazem da bih mogao da zivim u tim gradovima jer mi odgovara ta energija.

Midwest je nekako po default-u "mrtav", ulice zamru cim padne mrak ili vec oko 7 u letnjim mesecima, a mi na to nismo navikli. U NYC je prepuno ljudi, nevezano za to koje je doba dana ili godine, da li je suncano, pada kisa ili sneg. CHGO je poprilicno uspesna kopija NYC-a, mnogo cistija kopija (izuzimam getovine koji zauzimaju danas skoro 70% grada), ali u svom tom kopiranju CHGO nije uspeo da iskopira taj "vibe"...

@hihgvoltage84
Ako nisi do sada bio u NYC, kad budes slobodan neki vikend mozes i autom do NYC-a, to je od tebe nekih 11 sati voznje. Uzmes neki motel u Bronx-u blizu linije metroa (recimo nesto u Riverdale-u koji je siguran hood u Bronx-u, blizu je autoputeva koji vode ka Midwest-u, a opet nisi u New Jersey i ne moras da razmisljas kako ces preko reke), to nije skupo a imaju parking i krenes u obilizak metroom. Siguran sam da ce ti se svideti, a onda ce ti svi ovi gradovi i gradici po Midwest-u izgledati smesno :;D:

Stevan 16.01.2013 18:33

Imam jedno pitanje.. Da li ima u Chicagu fudbalskih klubova, srpskih, americkih (odnosi se na evropski fudbal, tipa sto igra Cristiano Ronaldo i sl.)?

Magelan 16.01.2013 20:40

Ove vece "domace" (Istocna Evropa) trucking kompanije imaju svoje fudbalske timove. Znam da cesto prave turnire.

Van toga - verovatno ima jos nesto ali ja za to ne znam.

Hertzog 16.01.2013 21:54

Imas Chicago Fire, igraju u MLS ligi... To je kao NBA u kosarci... Kod njih ne ispadaju klubovi nego igraju NBA sistem, igras sezonu i onda playoff

http://www.chicago-fire.com

Tijeri Anri igra za New York, a Bekam za LA Galaxy... uglavnom poznati fudbaleri odu na zalasku karijere da igraju u USA

Stevan 16.01.2013 22:07

Hvala! Cuo sam da se u Americi ne igra dobar fudbal, ali opet ne mogu odma u Fire-se :) Mislio sam kada dodjem u Chicago prvo u neki manje poznat klub. Ajde ako neko zna, ili kojim slucajem igra, neka se javi. Obilazicu forum

ZeljkoUSA 17.01.2013 01:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stevan (Poruka 35380)
Hvala! Cuo sam da se u Americi ne igra dobar fudbal, ali opet ne mogu odma u Fire-se :) Mislio sam kada dodjem u Chicago prvo u neki manje poznat klub. Ajde ako neko zna, ili kojim slucajem igra, neka se javi. Obilazicu forum

Evo ga neki klub pa mozes i da ih kontaktiras http://unitedserbschicago.org/index.php

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:07.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.