![]() |
Zverčice, ovo pitanje sam postavila na još nekim forumima, ali da probam i ovde pošto vidim da je i tvoj muž električar i da si se raspitivala za iste stvari.
Prvi kriterijum da se prijaviš za FSTC je da imaš ponudu poslodavca iz Kanade ili kanadski certifikat za električare. Sve ponude za posao koje smo gledali zahtevaju ovaj sertifikat. A, da bi se prijavio za polaganje ispita za ovaj sertifikat moraš imati kanadski broj osiguranja, tj. da si na neki način već dospeo u Kanadu i već imaš neke papire. Pošto mi tek želimo da odemo tamo, jasno je da taj broj nemamo i opet smo na početku. Uopšte ne razumem u čemu je kvaka i ko uopšte može da prođe na ovaj način. Mi smo mislili da on ode na turističku vizu i tamo upiše pripremni kurs koji si ti spominjala ali, očigledno, da posle ne može da prijavi da polaže ispit pošto je samo turista. Pretpostavljam da je slična situacija i sa ostalim zanimanjima, tj. da nisu dovoljne samo naše diplome i preporuke, ali kako početi? |
Da li je neko možda koristio BBC 6 Minute English za učenje engleskog? http://www.bbc.co.uk/worldservice/le...eral/sixminute
Može li biti od koristi za pripremu za IELTS? |
Ne znam ništa o tome ali pogledaj na Krstaricinom forumu temu o IELTS-u, ima jako puno preporuka za literaturu i sve može da se nađe na internetu. Najpopularniji je neki ruski sajt gde imaš i knjige i zvučne fajlove za vežbu. Ja sam imala problema sa skidanjem ali sam na kraju uspela (uz stručnu pomoć). Ako ti ne pođe za rukom da skineš, javi se pa da probam da ti pomognem.
|
Skinula sam veći dio s onog sajta, a na ovo sam naišla i kontam da bi možda moglo pomoći za speaking i writing dio. To mi teže ide u odnosu na listening i reading. Kako ti Emiiuki stojiš s onim testovima, mislim kakve rezultate u vježbama imaš za listening i reading, ako nije previše da pitam :D. Meni je uvijek oko 28-29 tačnih, ne znam koja bi to ocjena mogla da bude...
|
http://www.canadavisa.com/ielts/free...ice-tests.html
Otprilike na sredini ove stranice imaš tools gde ubaciš svoje odgovore a on ti izbaci ocenu. Mislim da je precizan. Za pisanje i pričanje imaš uputstva u knjizi sa ruskog sajta, zove se Ace the IELTS, prilično je korisna. Imaš strukturu eseja, njihove omiljene fraze i sl. To je osnovna knjiga a na nju se nadovezuju ostale koje su primeri za vežbu. Ja sam samo to koristila i mislim da je dovoljno. Slušanje i čitanje sam dobro provežbala, imala sam od 7 do 8,5 ocene, sve zavisi. Druga dva segmenta teško da možeš sam sebe da oceniš pošto je to, delom, i subjektivno. Ali, možeš dobro da provežbaš pošto ima jako puno primera i za general i za academic. Najbitnije od svega je da dobiješ na brzini. Ja sam odustala od IELTS-a pošto mi, najverovatnije, nećemo ići na FSW program. Obrati pažnju na to da ocena sa IELTS-a nije CLB koji se vrednuje u bodovanju za ovaj program. Ja sam dugo mislila da je 9 na IELTS 9 Clb, zapravo 9 CLB je osmica na listeningu i sedmice u ostalim segmentima. Verovatno znaš da devetka CLB nosi 6 bodova u FSW. |
Kanada ?
Pozdrav, imam 19 godina, SSS ( 4g struk. srednje ) i razmišljam si o nečemu. Imam novca za sve troskove karte, zivota i svega. Isao bih turističkom vizom tamo na 6mj. i onda bih ostao na crno. Našao bih neki posao, bilo kakav, ugl meni je cilj otić samo iz HR ne samo zbog posla nego ne želim ostati ovdje. Jel moguće to na crno ? Nisu meni vazni neki silni novci tamo samo da normalno mogu zivit...
|
Citat:
drugim recima,idi na sajt Kanadske ambasade nadji ovaj program i konkurisi, mozes da dobijes legalnu dozvolu za rad i boravak na 12 meseci. |
Ako je neko proucio novi zakon koji je krenuo od nove godine na snagu, bilo bi super da objasni sta ima novo i dal ima nekih velikih razlika u odnosu na proslu godinu. HVALA! :) Poz za sve buduce Kanadjane. :grin:
|
Evo pustili su vest za novi program "New Federal Skilled Trades Program"
http://www.cic.gc.ca/english/departm...2013-01-02.asp Ottawa, January 2, 2013 — The brand-new Federal Skilled Trades Program begins accepting applications today, announced Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney. “The new Skilled Trades Program will address serious labour shortages that some regions of the country are facing, and will help grow Canada’s economy,” said Minister Kenney. “These long-overdue changes are part of the government’s plan to build a fast and flexible immigration system that is responsive to the needs of Canada’s economy. Canadian employers have long been asking for ways to get the skilled tradespeople they need to meet demands in many industries across the country. We’ve listened to their concerns and created this program in response.” In the program’s first year, CIC will accept applications from up to 3,000 people in specific trades. The occupation list was designed to reflect current labour market needs and ensure the program delivers a diverse range of skilled tradespeople to fuel Canada’s economy. Within the 3,000, there will be no limit on 26 in-demand occupations, while 17 occupations will be subject to sub-limits of 100 applications each. In total, there are 43 occupations eligible for the Federal Skilled Trades Program. Applications are expected to be processed within 12 months. In addition to being qualified for an eligible occupation, Federal Skilled Trades Program applicants must demonstrate basic language proficiency in either English or French at the Canadian Language Benchmark (CLB) level 5 for speaking and listening, and CLB 4 for reading and writing. This is due to the overall importance of language as a determinant of immigrant success and general health and safety reasons. CLB 4 is considered basic proficiency while those with CLB 5 can more effectively participate in and understand routine conversations. Other criteria include: a valid offer of employment in Canada or a certificate of qualification from a province or territory in a qualifying skilled trade; at least two years of work experience in the occupation within the last five years; and meeting the employment requirements set out in the National Occupational Classification system, with the exception of licensing requirements, which are addressed separately. “The Federal Skilled Trades Program is yet another tool in the Canadian employer’s toolkit to find the workers they need to build Canada’s future economy,” said Minister Kenney. “This new program, along with all other changes we are introducing, will help us move towards an immigration system that better supports Canada’s economic growth and long-term prosperity.” Ja sam se prvo smorio kad sam video da treba job offer i da primaju samo 3000 ljudi, ali sam onda negde drugde procitao da je ovo NOVI program, a da ostaje stari FSWP (koji valjda treba da dopune) - neka me neko ispravi ako gresim |
Vec sam procitala ovo i to je, kako sam shvatila, novi program za osobe sa pobrojanim zanatima. Meni je takodjer nejasno sta je sa FSWP. Nigdje ne spominju, ili ja to nisam pronasla, da li slijede izmjene i za osobe sa drugim zanimanjima...Najave Ministra su dale naslutiti da bi trebalo da bude izmjena.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:50. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.