ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Trogodisnja srednja skola (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1451)

dac22 05.10.2019 16:10

ja imam 3 godisnju ako uzmem 4 vondrendnu
jel to problem bice i za dajle ili nece biti problem posle to

ikac89 05.10.2019 16:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos1994 (Poruka 78324)
Pozdrav društvo, imam dva pitanja.
Znam da je bilo x pitanja u vezi ovoga, ali nikakav konkretan odgovor nisam našao.
Naime, završio sam redovno trogodišnju srednju školu (trgovac), a nakon toga upisao vanredno 4. stepen za ekonomskog tehničara (trajalo godinu ipo), i upisao sam visoku školu nakon toga (sa godinu dana mlađom generacijom).Bio sam redovan student, završio sam visoku školu u roku, sada sam na master studijama.

Da li ispunjavam kriterijum što se tiče školovanja? Malo je dvosmisleno to njihovo ''12 godina redovnog školovanja u kontinuitetu'' , pa me buni to jer sam četvrtu godinu u srednjoj školi završio vanredno (jer sam hteo na fakultet).

- A drugo pitanje je, da li neko zna da li je odgovarajuća slika za prijavu za Green Card kao ona za Work & Travel? Imam sliku od ove godine kada sam se prijavio za W&T, pa bih možda nju iskoristio.

Svako dobro :)

Što se školovanja tiče, ispunjavaš uslove. A što se slike tiče, ako je mlađa od 6 meseci, može i ona.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dac22 (Poruka 78325)

Mislim da ne može, računa se samo redovno školovanje. Jedino da upišeš i završiš neku višu tj. sad po novom visoku školu, pa tek onda da se prijaviš.

dusmanic 05.10.2019 18:57

Slika je za jednokratnu upotrebu. Proverena informacija, automatski te diskvalifikuju ako ponovis sliku.

ikac89 05.10.2019 21:12

Jel možemo i mi ostali da vidimo tu informaciju, pošto kažeš da je proverena. U uputstvu piše samo da slika mora da bude mlađa od 6 meseci, uz ostala pravila vezana za veličinu, pozadinu i ostalo. Iskreno ne vidim ni jedan razlog, zašto ne bi važila slika, ako ispunjava sve ove uslove. Work and travel je drugi program i nema nikakve veze sa lutrijom.

ParalelnaStvarnost 05.10.2019 22:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 78333)
Jel možemo i mi ostali da vidimo tu informaciju, pošto kažeš da je proverena. U uputstvu piše samo da slika mora da bude mlađa od 6 meseci, uz ostala pravila vezana za veličinu, pozadinu i ostalo. Iskreno ne vidim ni jedan razlog, zašto ne bi važila slika, ako ispunjava sve ove uslove. Work and travel je drugi program i nema nikakve veze sa lutrijom.

Recena je usmeno od strane konzula na predavanju koje je odrzano u petak u Beogradu. Eksplicitno je receno da slika ne sme biti koriscena ni za jedan drugi dokument, a onda je naravno neko dodatno pitao da li to vazi za W&T na sta je konzul ponovio da fotografija ne sme biti koriscena (ili da je vec koriscena) ni za jednu drugu vizu ukljucujuci i W&T jer to povlaci automatsku diskvalifikaciju.

dusmanic 05.10.2019 22:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ParalelnaStvarnost (Poruka 78335)
Recena je usmeno od strane konzula na predavanju koje je odrzano u petak u Beogradu. Eksplicitno je receno da slika ne sme biti koriscena ni za jedan drugi dokument, a onda je naravno neko dodatno pitao da li to vazi za W&T na sta je konzul ponovio da fotografija ne sme biti koriscena (ili da je vec koriscena) ni za jednu drugu vizu ukljucujuci i W&T jer to povlaci automatsku diskvalifikaciju.

Sve je tako covek je lepo objasnio, tako da pravite nove fotke ako ste te sto imate upotrebljavali za neku od US viza. Pozz

ikac89 05.10.2019 22:45

Ako su rekli, onda nema razloga da se rizikuje i koristi ista slika. Slobodno napišite utiske sa prezentacije, posebno ako je bilo nešto o čemu nismo diskutovali, neka nedoumica, neko interesantno pitanje i sl.

Može i na ovoj temi, pošto je ona namenjena za prijavu...

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...t=2021&page=16

svetlana33 06.10.2019 10:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 78326)
Što se školovanja tiče, ispunjavaš uslove. A što se slike tiče, ako je mlađa od 6 meseci, može i ona.

Mislim da ne može, računa se samo redovno školovanje. Jedino da upišeš i završiš neku višu tj. sad po novom visoku školu, pa tek onda da se prijaviš.

Sto se visoke skole tice, diploma se priznaje samo ukoliko je to drzavna institucija (dakle VI st) , ako je to nesto od ovih novih visih i/ili visokih ucilista nisam sigurna koja se vrednuju kao priznata od drzave. Durga varijanta jest rad u struci s potrebnim trajanjem kako propisi o lutriji odredjuju.

svetlana33 06.10.2019 10:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dac22 (Poruka 78325)

Nazalost jest, ne smijes imati vremensku "rupu" (gap) u obrazovanju OSIM ako nakon bilo cega zavrsis fakultet, ili radis par godina u struci (pa cak iscitavam i samo s prethodnim osnovnim obrazovanjem)

svetlana33 06.10.2019 10:28

..da jos upotpunim info:
Sto se visoke skole tice, diploma se priznaje samo ukoliko je to drzavna institucija (dakle VI st) , ako je to nesto od ovih novih visih i/ili visokih ucilista nisam sigurna koja se vrednuju kao priznata s gledista drzave. "Only formal courses of study meet the education requirements" . Durga varijanta jest rad u struci s potrebnim trajanjem (2 godine u poslednjih 5 godina na poslu koji trazi najmanje 2 gdine formalnog treninga ili iskustva) kako vec propisi o lutriji odredjuju.

..hope this helps :papa:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:43.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.