ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   DV 2012 - Da se prebrojimo (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=776)

celestine 04.02.2011 15:46

Kazu da se desava da i vise od 50% odustane. Razlozi mnogobrojni pocevsi od novca pa nadalje....

Gugly 04.02.2011 15:47

E da, zanima me, posto svi tvrde i ubedjeni su da je to njihovo izvlacenje zaista randomly..i da oni to rade zmurecki, bez obzira na to ko si, sta si i kakav si (sto mi je cudno, ali opet mozda i jeste tako obzirom da su mene izvukli :D)
Zasto im treba pola godine da objave izvucene?
Kapiram da racunarski program celu akciju slucajnog izbora moze da obavi za nekoliko sekundi...
I jos sad sve ide preko neta, nema vise poste, slanja itd.

Gugly 04.02.2011 15:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 20814)
Kazu da se desava da i vise od 50% odustane. Razlozi mnogobrojni pocevsi od novca pa nadalje....

Ahaa.. A na primer, kada bi svi izvuceni kod nas, njih 327, svi odlucili da idu..I svi dosli na intervju sa svim zadovoljenim uslovima i uredno spremljenih dokumentima..Da li bi svi dobili vize ili samo pola njih?! (po logici onog s' pocetka: izvukli smo 100 000 njih, a dajemo vize samo polovini) Ili se to gleda na svetskom nivou, tj. da dele svima dokle god svetska kvota od 50 000 ne bude popunjena, i svi brojevi potroseni, bez obzira da li ce kod nas njih 5 ili 327 pozeleti da odu u US?

Score 04.02.2011 15:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 20815)
E da, zanima me, posto svi tvrde i ubedjeni su da je to njihovo izvlacenje zaista randomly..i da oni to rade zmurecki, bez obzira na to ko si, sta si i kakav si (sto mi je cudno, ali opet mozda i jeste tako obzirom da su mene izvukli :D)
Zasto im treba pola godine da objave izvucene?
Kapiram da racunarski program celu akciju slucajnog izbora moze da obavi za nekoliko sekundi...
I jos sad sve ide preko neta, nema vise poste, slanja itd.

Ma cuj, ima gomila stvari koje bas nikako nisu jasne u vezi sa DV...pocevsi od osnovne stvari, ZASTO DVI uopste postoji? Nije da bi imali manjak emigranata kada nebi organizovali lutriju i pravili reklamu, kao, dodjite zivite kod nas, zasto niko nece? Nijedna druga zemlja to nema samo Ameri? Zasto?
Jednostavno je tako kako je, prave razloge najverovatnije nikada necemo saznati ali je zanimljivi o tome razmisljati... Ljudi vole misterije...:rolleyes::estudian:

celestine 04.02.2011 17:01

Pa dok se ne ispuni kvota od 50000 i to je to. Mozda iz neke zemlje niko od izvucenih ne ode....

Positive Vibe 04.02.2011 23:03

@Gugly
Upravo ovo sto je celestine navela. Mnogobrojni razlozi su u pitanju od odustajanja do neispunjavanja uslova. Mislim da se posebno odnosi na zemlje Azije i Afrike. Na kraju kada se dodje do zeljenog broja, za tu godinu ulaz se zatvara.

VonTuzni 05.02.2011 03:05

Evo ja se primio malo matematike posto mi je bilo jako dosadno i racunao koja je vjerojatnost da nas izvuku ove godine na osnovu prijasnjih rezultata.
Dakle, uzeo sam samo 2010. i 2011. jer druge rezultate nisam imao.

Za Bosnu vjerojatnost je 3,48% sto znaci da na svakih 28,73 ljudi 1 dobiva.
Za Srbiju je 3,76% ili na svakih 26,6 ljudi 1 dobiva. A za Hrvatsku sam imao rezultate i od 2007.,2008. i 2009. pa su mozda malo bolji. Za Hrvatsku je 2,66% ako se uzme u obzir zadnjih 5 godina ili na 37,59 ljudi 1 dobiva, a ako se uzmu samo zadnje dvije godine onda je vjerojatnost 3,44% ili na svakih 29 dobiva 1.

ZeljkoUSA 05.02.2011 11:21

Najveci procenat ljudi sa prvom kovertom otpada, kao sto je neko rekao, iz Afrike i Azije. Tamo izvuku u prvoj rundi i vise od 7% od ukupnog broja, sto je maksimum za jednu zemlju. Ko zna sta se sve tim ljudima desi od oktobra do maja... Mnogi budu odbijeni zbog raznih bolesti, HIV... Sto se tice Evrope, razvijene, mnogi ljudi odustanu iz licnih razloga dok za nase prostore najcesce vazi da vecina dobija drugu kovertu i odlazi mada i ovde ima slucaja odustajanja.

Sto se tice nas koji zelimo da odemo mislim da ako nas usrece u maju, nema nikakvih problema za odlazak...

lenhi 05.02.2011 13:29

Da dodam za ovu statistiku što je neko računao. Treba reći da ti procenti idu x2 u slučaju kada su se oba supružnika prijavila, a ima nas dosta takvih. Znači mnoooogo veće šanse, skoro pa 10%! :==D:

Positive Vibe 06.02.2011 03:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 20832)
Da dodam za ovu statistiku što je neko računao. Treba reći da ti procenti idu x2 u slučaju kada su se oba supružnika prijavila, a ima nas dosta takvih. Znači mnoooogo veće šanse, skoro pa 10%! :==D:

Da, u tom slucaju vazi biti jedan od 13 ili jedan od 14, a za sve koji su se prijavili samostalno bi bilo; biti jedan od 27. :==D:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:42.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.