-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
- -
Intervjui-2012
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=957)
I ja cekam pa ko zna veselim se svakom danu koji ide hehe :naughty: i jedva cekam maj :obrva::obrva::woohoo::woohoo:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aden
(Poruka 27598)
I ja cekam pa ko zna veselim se svakom danu koji ide hehe :naughty: i jedva cekam maj :obrva::obrva::woohoo::woohoo:
|
Adene, brkas dvije vrste cekanja: feanor i nas jos par ceka intervju za vizu (ova tema se zove Intervjui-2012) dok ti cekas da vidis jesi li izvucen/dobio na zelenoj lutriji. Cekanje jeste, ali u razlicitoj konotaciji, jer si ti na pred-pocetku. Puno srece da budes izvucen sada u maju!!!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
(Poruka 27600)
Adene, brkas dvije vrste cekanja: feanor i nas jos par ceka intervju za vizu (ova tema se zove Intervjui-2012) dok ti cekas da vidis jesi li izvucen/dobio na zelenoj lutriji. Cekanje jeste, ali u razlicitoj konotaciji, jer si ti na pred-pocetku. Puno srece da budes izvucen sada u maju!!!
|
Pa neka vam je sa srecom znam kad imate:1081::grin: ajde neka je iz tvojih usta u bozije usi hehe....sory za greskicu:1072:
|
Da li ste za razgovor u ambasadi fakultetske diplome koje su vece od A4 formata kopirali u identicnom velikom formatu ili ste nosili kopije diplome u manjem tj. A4 formatu?
Diploma i ostala uverenja - crno-bele kopije ili kopije u boji?
|
Mr.Marzik |
15.03.2012 11:22 |
Sve kopije su ok u crno-beloj boji.
Čini mi se da ti za fakultetsku diplomu i ne treba kopija, jer uzimaju original, pa ga na kraju intervjua vrate. Ako ćeš već da kopiraš mislim da je A4 sasvim ok.
|
Dragi forumasi doslo vreme da se I ja pohhvalim da smo pozeleneli. Prvobitni zakazan razgovor su nam odlozili, ne znam iz kog razloga.
Procedura je protekla kao kod svih. Najteze od svega je cekanje. Prozvali su nas u kabinu 8, tu nas je docekao nas covek koji je bio skroz poslovan. Dali smo mu nasu dokumentaciju (Supruga kao nosilac imala je: pozivno pismo za zakazan razgovor u ambasadi, pozivno pismo od prijatelja iz USA( istampani mail gde nas poziva I nudi pomoc za prvo vreme), izvod maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo (nije trebalo), Izvod iz maticne knjige vencanih, izvod iz suda, izvoad iz policije, dokaz da na racunu posudujemo novac, diplomu ( kopija overena u opstini) , koverte sa lekarskog pregleda ( pregled obavljen u Smiljanicevoj) I slike koje dokazuju nasu vezu od ranije. Ja sam ima sve kao supruga + vojnu knjizicu I uverenje da sam sluzio vojsku. Sva ova dokumenta su imala kopije. Pregledao je nasu dokumentaciju I postavljao pitanja tipa: Koliko dugo smo u braku? Da li smo se uzeli zbog toga sto smo izvuceni? Ko je osoba kod koje idemo? Zatim nam je rekao da smo slobodni do 12h.
Oko 12h nas prozvali za otiske pa da platimo 440 dolara po osobi. Sve novcanice su prosle I bile su od 100 dolara. Oko 12:15 nas je prozvao konzul bila je zena koja je bila I vise nego prijatna. Podigli desne ruke zakleli se da pricamo istinu I usledila su opet pitanja od malopre I to je bilo to, rekla nam je da su vize u redu I da dodjemo sutra po pasose.
Sve u svemu bilo je skroz opusteno. Bitno je da nista ne krijete I da iskreno odgovarate.
Srecno svima I tu sam da odgovorim ako nekog nesto jos interesuje !!!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik wolf
(Poruka 27749)
Dragi forumasi doslo vreme da se I ja pohhvalim da smo pozeleneli. Prvobitni zakazan razgovor su nam odlozili, ne znam iz kog razloga.
Procedura je protekla kao kod svih. Najteze od svega je cekanje. Prozvali su nas u kabinu 8, tu nas je docekao nas covek koji je bio skroz poslovan. Dali smo mu nasu dokumentaciju (Supruga kao nosilac imala je: pozivno pismo za zakazan razgovor u ambasadi, pozivno pismo od prijatelja iz USA( istampani mail gde nas poziva I nudi pomoc za prvo vreme), izvod maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo (nije trebalo), Izvod iz maticne knjige vencanih, izvod iz suda, izvoad iz policije, dokaz da na racunu posudujemo novac, diplomu ( kopija overena u opstini) , koverte sa lekarskog pregleda ( pregled obavljen u Smiljanicevoj) I slike koje dokazuju nasu vezu od ranije. Ja sam ima sve kao supruga + vojnu knjizicu I uverenje da sam sluzio vojsku. Sva ova dokumenta su imala kopije. Pregledao je nasu dokumentaciju I postavljao pitanja tipa: Koliko dugo smo u braku? Da li smo se uzeli zbog toga sto smo izvuceni? Ko je osoba kod koje idemo? Zatim nam je rekao da smo slobodni do 12h.
Oko 12h nas prozvali za otiske pa da platimo 440 dolara po osobi. Sve novcanice su prosle I bile su od 100 dolara. Oko 12:15 nas je prozvao konzul bila je zena koja je bila I vise nego prijatna. Podigli desne ruke zakleli se da pricamo istinu I usledila su opet pitanja od malopre I to je bilo to, rekla nam je da su vize u redu I da dodjemo sutra po pasose.
Sve u svemu bilo je skroz opusteno. Bitno je da nista ne krijete I da iskreno odgovarate.
Srecno svima I tu sam da odgovorim ako nekog nesto jos interesuje !!!
|
Da li su vam nesto od navedenih dokumenata nakon sto ste prilozili eventualno vratili kao nepotreban papir za razgovor? Tu prvenstveno mislim na dokaz o posjedovanju novca na racunu, sto je nama forumasima najinteresantiji dio papirologije.
U koji dio Amerike idete ako nije tajna?
Srecan put!
Sve najbolje.
|
Wolf-e neka je sa srecom !
Sa nasim sluzbenikom ste razgovarali na srpskom a sa konzulom na engleskom ?
Znaci oboje su vam postavili po 3,4 pitanja i to je to :papa:
|
Tamara85 |
23.03.2012 23:24 |
Mene interesuje ako dodje do promena izmedju izvlacenja i intervjua u smislu vencamo se, da li to treba da se prijavi (mail gde??) ili se samo na intervju donesu svi ti dokazi i papiri za drugu osobu?? I to pitanje da li smo se vencali zbog vize :==D:
|
Cestitke Wolf...Javi se i pisi utiske sa puta, kad stignete i sve sto vam se desava. Bar u pocetku, sve interesuje forumase. Odgovor umesto Wolf-a...koliko sam video iskustva ostalih koji su isli na Intervju, prica se srpski sa bilo kojim od njih...jedino ako sam prvi krenes engleski onda ce naravno prihvatiti engleski. Dakle, i tu opusteno. Nije uslov za Green Card da znas jezik...on ce ti pomoci samo da se brze snadjes kad odes u USA a ako ispunjavas sve uslove, nemaju te razloga (pogotovo zbog jezika) ometati.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:21. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.