ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1132)

GSPvozac 31.05.2017 02:27

Nemojte se ljudi zaletati sa kupovinom kamiona, pa zar vam nije dovoljno 6000$ mesecno zarade vozaca? Da bi ste ubacili kamion u dobru kompaniju poput Rain Dogs,Panther ili Cargomax treba vam 2 godine iskustva i dobar kamion. Ovde mozete uspeti preko noci i propasti preko noci, sve je veoma krhko. Cujem da je Rain Dogs izgubio ugovor za Amazon zbog kasnjenja. Ja ni u dalekoj buducnosti ne planiram kupovinu kamiona, cak ni da radim pola-pola. Da se svaki vikend zezam sa majstorima i popravkama, ne pada mi na pamet. Ako se definitivno uvede e-log, sledece godine moze samo americka kompanija da me vidi.

markoss 31.05.2017 06:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik GSPvozac (Poruka 67456)
Nemojte se ljudi zaletati sa kupovinom kamiona, pa zar vam nije dovoljno 6000$ mesecno zarade vozaca? Da bi ste ubacili kamion u dobru kompaniju poput Rain Dogs,Panther ili Cargomax treba vam 2 godine iskustva i dobar kamion. Ovde mozete uspeti preko noci i propasti preko noci, sve je veoma krhko. Cujem da je Rain Dogs izgubio ugovor za Amazon zbog kasnjenja. Ja ni u dalekoj buducnosti ne planiram kupovinu kamiona, cak ni da radim pola-pola. Da se svaki vikend zezam sa majstorima i popravkama, ne pada mi na pamet. Ako se definitivno uvede e-log, sledece godine moze samo americka kompanija da me vidi.

Pa to su napaljeni klinci koje napale magarci sa pricama kako se nedeljno zaradi 4 5 hiljada kao owner. Danas je biti vozac milina

toske10 06.06.2017 04:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 67157)
Sad odvoj mesec dana cekanja... daj boze da gresim

Tačno tako. Evo više od mesec dana je prošlo a dozvola mi još nije stigla. I dalje stoji ono "Card still in process". Nadam se da neću morati i za permit i za CDL da čekam toliko?! Završio sam sve u školi što se teorije tiče, odslušao 100 h teorije, 20 h posmatranja i pre tripa ali sada ne mogu dalje za volan na poligon 20 h i road 20 h bez permita i lekarskog. Kako to sada ide dalje? Hoće li mi odmah dati permit istog dana kada položim testove tamo u Elk Grove ili opet čekam? Koliko košta lekarski predgled? I na kraju kada položim vožnju, hoću li opet morati da čekam zamenu vozačke više od mesec dana? Kratko i jasno - za koliko ću dobiti CDL od trenutka kada mi stigne vozačka ili da ja polako tražim neki dodatni posao? :)

GSPvozac 12.06.2017 17:01

Meni je proslo 3 nedelje kako sam polozio i jos uvek nista. Ti mozes da polazes cim se bude videlo na sajtu da ti je dozvola u posti. Ja vec lagano gubim zivce, sporiji su nego u Srbiji, ta Illinois administracija. Jedino sto sa ovim drugarom vozim nocu, ucim parkiranje, ali to mi nije placeno. Obisao sam vec ceo mid-west i istocnu obalu, i dole do Orlanda. Veruj mi mnogo je tezak posao, robija.

markoss 13.06.2017 04:23

Ja sam odrobijao svoje 10 meseci, sad zadnjij mesec dana u fedexu banja

vlada33 23.06.2017 16:34

Solo ili team u fedex-u?

I kako mislis banja, bolje radno vreme, benificije? Ako imas vremena reci konkretno da eto za svaki slucaj znamo poredjenje nekog ko je bio na oba mesta...

markoss 23.06.2017 17:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 67704)
Solo ili team u fedex-u?

I kako mislis banja, bolje radno vreme, benificije? Ako imas vremena reci konkretno da eto za svaki slucaj znamo poredjenje nekog ko je bio na oba mesta...

Banja zbog slobodnog vremena, zbog w2 zarade koja za 3 dana voznje izadje 1050$. Vozi se tim chicago phoenix los ang chicago, krene se u utorak uvece u 20h a vratim se kuci u petak uvece ili subotu rano ujutru. Banja je voziti west, nema guzvi, dobri putevi, nema vaga i tih cimanja oko tezine, otkacis prikolice, zakacis dve nove i picis

vlada33 24.06.2017 12:28

Double prikolice... Nekad si se zalio da nije lako sa njima... Kako to sad izgleda uzivo,jesu li teske za voznju, verujwm da su mesta istovara blizu autoputa cim fedex forsira dosta tih double a verovatno im i tezina nije velika(mislim na robu)

markoss 24.06.2017 13:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 67715)
Double prikolice... Nekad si se zalio da nije lako sa njima... Kako to sad izgleda uzivo,jesu li teske za voznju, verujwm da su mesta istovara blizu autoputa cim fedex forsira dosta tih double a verovatno im i tezina nije velika(mislim na robu)

Hmmm ne secam se da sam se zalio jer ih do pre mesec dana nisam vozio. Uglavnom mogu biti problematicne jer sa njima nema voznje u nazad jer se posle par metara brzo lome tako da se mora paziti gde se zavlacis po truckstopovima ili terminalima.

Terminali su odma do auto puta tako da se ne zavlacis po ulicicama, a tezine variraju od slroz praznih do nekih 30000 lbs max, opet zavisi o kamion koji vozite, recimo ovaj Volvo automatic je uzasno lenj i muci se sa tezinama od 20000.

vlada33 24.06.2017 15:30

Ne mogu se setiti dali je bilo u temi ili u dopisivanju na p.p. ali je bila prica da su ceste nezgode sa double prikolicama... Svakako ako su terminali uz autoput onda to dosta olaksava probleme

GSPvozac 24.06.2017 16:44

Krs su im sve prikolice, ove od 53 stope potpuno lose konstrukcijski, na 16 metara duzine su nabili 2 osovine jednu pored druge, prevrcu se na putu kao domine. Na evropskim na 14m duzine ima 3 osovine.

stanko76 05.07.2017 23:05

Svez CDL vozac...

Pozdrav za sve! Polozio za CDL A, B, C, D - 1. jula...imam zavrsen HazMat, Tanker & Double and Triple trailer endorsments (H, N i T)..ovde sam u Milvokiju
kao Permanent Resident (sa porodicom)..inace iz Beograda (cekao na Green Card - 11.5 godina (F3 kategorija)..

Zanima me - gde poceti, koju kompaniju odabrati kao unexperienced CDL driver?
Predlozi, imena kompanija, gde i sta bi ste Vi radili na mom mestu?

Unapred Hvala za savete i odgovore!

Pozdrav iz Greendale-a..

bojan1981 06.07.2017 07:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stanko76 (Poruka 67820)
Pozdrav za sve! Polozio za CDL A, B, C, D - 1. jula...imam zavrsen HazMat, Tanker & Double and Triple trailer endorsments (H, N i T)..ovde sam u Milvokiju
kao Permanent Resident (sa porodicom)..inace iz Beograda (cekao na Green Card - 11.5 godina (F3 kategorija)..

Zanima me - gde poceti, koju kompaniju odabrati kao unexperienced CDL driver?
Predlozi, imena kompanija, gde i sta bi ste Vi radili na mom mestu?

Unapred Hvala za savete i odgovore!

Pozdrav iz Greendale-a..

Moj ciomer je poceo pre 2 meseca da vozi za Maybach i to kao neiskusan vozac.
Probaj kod njih. D abudem iskren nisam cuo nesto lepo o njima ali za pocetak... Stekni iskustvo pa cepaj dalje.
Moja kompanija trazi vozace ali iskljucivo sa iskustvom!!!

stanko76 06.07.2017 12:16

Hvala tebra :)
.....javljam sta se desava...pozz.........

stanko76 10.07.2017 21:30

Ljudi, nece niko da me primi bez experience...ovde u Milvokiju, samo Schneider salje u "pm" na 2 meseca (orientation & training)..placaju 300-400$ po nedelji (za trening)..koji sam djavo i polagao..imam 41 godinu, klincu od 10 godina kazem da me nece biti 2 meseca kuci - on je gotov, a i ja, kad ga vidim takvog, cerka u najgorim godinama 16.5...ovde smo tek 1 godinu tacno na Petrovdan..jbt ne znam sta da radim, unemployment mi istice soon..pare spiskao 2500$ na CDL zajebanciju....predlog, savet? Hvala..Local truck driving job...? Home daily!?

markoss 10.07.2017 22:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stanko76 (Poruka 67854)
Ljudi, nece niko da me primi bez experience...ovde u Milvokiju, samo Schneider salje u "pm" na 2 meseca (orientation & training)..placaju 300-400$ po nedelji (za trening)..koji sam djavo i polagao..imam 41 godinu, klincu od 10 godina kazem da me nece biti 2 meseca kuci - on je gotov, a i ja, kad ga vidim takvog, cerka u najgorim godinama 16.5...ovde smo tek 1 godinu tacno na Petrovdan..jbt ne znam sta da radim, unemployment mi istice soon..pare spiskao 2500$ na CDL zajebanciju....predlog, savet? Hvala..Local truck driving job...? Home daily!?

Ja ne znam zssto moj post nije objavljen, ali upravo sam o tome pricao, nece te niko zaposliti jer skupo osiguranje za tebe zbog iskustva, a vece firme te nece uopste jer nigde nisi vozio. Jedino da te neko preporuci nekome ko bi usao u bilo kakav dil sa tobom na slepo. Ocito ti je neko obecavao kule i gradove kad si se tako zaleteo, ili uopste nisi citao forum...srecno

stanko76 10.07.2017 23:22

Jbg, sve mislis ides za bolje - ne za gore.....nisam ocekivao kule i gradove, ali sigurno vise nego sto sam imao u robovskom kompanijama (12$ na sat)..

IgorMAD 11.07.2017 01:57

Bar ovde u Milvokoju imas nekoliko nasih ljudi koji imaju trucking kompanije. A imas i bar nekoliko desetina njih koji imaju dva, tri ili vise kamiona i koji bi te sigurno zaposlili. Steknes iskustvo kod nekog a onda mozes da biras gde ces da radis.
Ako u Milvokiju ne mozes da nadjes nekog ko ce da te zaposli da vozis kamion onda nigde neces naci.

toske10 13.07.2017 00:31

Ja bih savetovao da se aplicira i kontaktira svaki oglas za posao vozača, bez obzira što na oglasima piše da je potrebno iskustvo. Lako će tebi oni naći nekoga s kim ćeš voziti par nedelja dok se ne uvere sa možeš i sam. Tako bih bar ja uradio. Kao što je već neko napisao - zvuči mi nemoguće da CDL vozač ne može da nađe posao u WI, IL, IN... Puno sreće i verujem da ćeš nam se uskoro javiti sa lepim vestima. Sve najbolje.

VectorZz 26.07.2017 00:10

Izvinjavam se ako masim temu, ali vi mi delujete najkompetentniji za odgovor, iz srbije sam iz Kg, i imamo mogucnost da nabavimo za klub kacige za americki fudbal negde iz severnog texasa, stim sto treba da organizujemo prevoz do Gary, IN. Da li znate najpovoljniji i relativno siguran nacin da se to uradi?

na slici je kolicina koju treba da prevezemo, u Gary IN ce biti ukrcano u kontejner koji dolazi do Beograda

https://ibb.co/nGWwN5

Zahvalan za bilo kakvu informaciju

bojan1981 29.07.2017 07:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik VectorZz (Poruka 67950)
Izvinjavam se ako masim temu, ali vi mi delujete najkompetentniji za odgovor, iz srbije sam iz Kg, i imamo mogucnost da nabavimo za klub kacige za americki fudbal negde iz severnog texasa, stim sto treba da organizujemo prevoz do Gary, IN. Da li znate najpovoljniji i relativno siguran nacin da se to uradi?

na slici je kolicina koju treba da prevezemo, u Gary IN ce biti ukrcano u kontejner koji dolazi do Beograda

https://ibb.co/nGWwN5

Zahvalan za bilo kakvu informaciju

UPS - United Postal Service...
Cimanje je da ti ti neko vozi kamionom...

NYCB 30.07.2017 01:59

Ovo moze FedEx-om da se salje u dve kutije za Srbiju. Znam da je u NY sredom jako veliki popust na posiljke koje idu avionom.

toske10 22.08.2017 01:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 67708)
Banja zbog slobodnog vremena, zbog w2 zarade koja za 3 dana voznje izadje 1050$. Vozi se tim chicago phoenix los ang chicago, krene se u utorak uvece u 20h a vratim se kuci u petak uvece ili subotu rano ujutru. Banja je voziti west, nema guzvi, dobri putevi, nema vaga i tih cimanja oko tezine, otkacis prikolice, zakacis dve nove i picis

Pozdrav Markoss. Uskoro bih i ja trebao da počnem da vozim za FedEx, verovatno istu tu relaciju, to je oko nekih 4000 milja koliko sam ja razumeo. Ako nije teško, kada budeš imao vremena, napiši koje su prednosti ali i nedostaci u odnosu na OTR. Jel to zarada od 1050$ gross ili net? Koje su prednosti/mane double prikolica? Kako ti se čini ta timska vožnja? Hvala unapred i svako dobro.

markoss 23.08.2017 03:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik toske10 (Poruka 68169)
Pozdrav Markoss. Uskoro bih i ja trebao da počnem da vozim za FedEx, verovatno istu tu relaciju, to je oko nekih 4000 milja koliko sam ja razumeo. Ako nije teško, kada budeš imao vremena, napiši koje su prednosti ali i nedostaci u odnosu na OTR. Jel to zarada od 1050$ gross ili net? Koje su prednosti/mane double prikolica? Kako ti se čini ta timska vožnja? Hvala unapred i svako dobro.

1050 net cisto kad se dobije od takse e sad, meni je toliko jer imam cerku a kolegi je oko 960 jer nema cerku.
Prednost je jer se tacno zna polazak, gde se kace i skidaju prikolice i kad je povratak u Cikago. Double prikolice su dobre jer se lako lome pa mozes da ih proteras negde gde je problem 53 prikolicu ali opet su opasnije kad duva vetar recimo ili kad parkiras negde moras da pazis gde ulazis jer sa double nema rikverc😀😀....

Kojim danima vozis?

toske10 24.08.2017 01:34

Hvala Markoss na brzom odgovoru. Meni je prijatelj za kojeg ću da vozim rekao da je ta tura koju planira da mi da, zapadna obala, nekih 4000 milja, kreće se utorak i vraća se u petak. Znam da je manja zarada nego na OTR ali mi se čini da je dosta lakši posao. Kao što kažeš, znam svoje radno vreme, nema tolikog čekanja na utovare-istovare, automatski menjač... Možda mi je najveća mana ta timska vožnja - spavanje dok neko vozi i obrnuto. Ne znam kako se vozi, da li su smene na po 5-6 sati ili se vozi cela smena od 10-11 sati u komadu?! To su već neki detalji. Prošle nedelje sam završio papirologiju tamo, pa sada čekam te provere itd.

markoss 24.08.2017 04:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik toske10 (Poruka 68196)
Hvala Markoss na brzom odgovoru. Meni je prijatelj za kojeg ću da vozim rekao da je ta tura koju planira da mi da, zapadna obala, nekih 4000 milja, kreće se utorak i vraća se u petak. Znam da je manja zarada nego na OTR ali mi se čini da je dosta lakši posao. Kao što kažeš, znam svoje radno vreme, nema tolikog čekanja na utovare-istovare, automatski menjač... Možda mi je najveća mana ta timska vožnja - spavanje dok neko vozi i obrnuto. Ne znam kako se vozi, da li su smene na po 5-6 sati ili se vozi cela smena od 10-11 sati u komadu?! To su već neki detalji. Prošle nedelje sam završio papirologiju tamo, pa sada čekam te provere itd.

Vozi se 10h jer toliko po logbook mora da odmori kolega vozac. Bice ti u pocetku vrlo cudno gotovo nemoguce spavanje dok neko vozi zbog konstantnog truckanja.
Zarada se cini manja jer se odmah odbija taksa w2 ali kad dodje tamo april i obracun godisnjeg poreza, mirno spavas jer ti je sve vec odbijeno za razliku od OTR gde su 99% 1099 obracun takse.
Vi vrvtno u petak ujutru krecete ako se u petak vracate?

Bandzi 28.08.2017 11:34

Pozdrav svima,

Znate li nešto o dispečerskim firmama u Beogradu? Vidim da je dosta takvih firmi otvoreno.

Imate li neku preporuku, u kojima su dobri uslovi rada i šta je potrebno da bi se počelo raditi u jednoj takvoj firmi?

Imam iskustva u organizovanju međunarodnog drumskog prevoza, pa mislim da bi brzo naučio ovaj posao za USA tržište.

Hvala unapred.

Pozdrav

markoss 29.08.2017 02:57

Trebas da znas engleski dobro a radno vreme je uglavnom of 13 popodne do 21 22h uvece

Bandzi 29.08.2017 06:22

Hvala za odgovor.

Bio sam u USA tako da se dobro služim engleskim.
Prijavio sam se na nekoliko oglasa, ali nisam pozvan na razgovor.

Radno vreme je mahom od 15-23h, s tim što ga nekad i nema pošto je nekad teže pronaći odgovarajuće utovare.

Ima li neko na forumu da se bavi ovim poslom?

bojan1981 30.08.2017 07:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bandzi (Poruka 68244)
Hvala za odgovor.

Bio sam u USA tako da se dobro služim engleskim.
Prijavio sam se na nekoliko oglasa, ali nisam pozvan na razgovor.

Radno vreme je mahom od 15-23h, s tim što ga nekad i nema pošto je nekad teže pronaći odgovarajuće utovare.

Ima li neko na forumu da se bavi ovim poslom?

Evo sada vec 4. mesec...
Imamo i office u Srb koji radi 24/7

vlada33 31.08.2017 10:56

Vidim da niko ne koristi priliku da uzme cdl direktno u dmw, bez auto skole, koje usput ispadne daleko jeftinije i mnogo brze? Ima li neki razlog za to, ovde naravno mislim na one koji su taj isti posao radili i ovde i vec znaju da voze?

Takodje niko nije napisao koje sve radnje treba da se odrade na poligonu, ( napred-nazad, garaza, promena trake unazad, zakaci-otkaci prikolicul, a takodje nije bilo ni objasnjenja o voznji gradom, tj. dali vam govore unapred rutu ili vam govore levo-desno?

Bio bi zahvalan ako neko objasni ovo precizno ako nije problem,hvala...

markoss 31.08.2017 16:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 68262)
Vidim da niko ne koristi priliku da uzme cdl direktno u dmw, bez auto skole, koje usput ispadne daleko jeftinije i mnogo brze? Ima li neki razlog za to, ovde naravno mislim na one koji su taj isti posao radili i ovde i vec znaju da voze?

Takodje niko nije napisao koje sve radnje treba da se odrade na poligonu, ( napred-nazad, garaza, promena trake unazad, zakaci-otkaci prikolicul, a takodje nije bilo ni objasnjenja o voznji gradom, tj. dali vam govore unapred rutu ili vam govore levo-desno?

Bio bi zahvalan ako neko objasni ovo precizno ako nije problem,hvala...

Nas clan foruma gsp vozac je bas skoro polozio u Rokfordu IL direktno u DMV i polozio iz prve. Kaze bilo bas opusteno i samim tim ustedeo 1900$ koliko recimo kosta Alamo skola gde je vecina nas prosla obuku. E sad, jeste to odlicna varijanta ALI ako neko hoce da se zaposli recimo ko ja i 5 mojih drugara u FEDEX, morace da ima sertifikat iz cdl skole da je prosao obuku. Pri tom da FEDEX zvanicno priznaje tu skolu.

Polaganje se sastoji od 3 segmenta, pretrip teorija, poligon i gradska voznja.
Pretrip ako pitaju recimo pricaj koja su 3 glavna sistema na kamionu, pricaj o tockovima, vešanju, unutrasnjost kabine...

Piligon...voznja u rikverc i paralelno parkiranje, voznja u rikverc straight do odredjene barijere i rikverc sa manevrisanjem kroz cunjeve.

Gradska voznja je uvek ista zacrtana ruta, preko šina, sa delovima gde je i škola i gde se često menjaju trake.
Ispitivaci vole da vide da polagac cesto menja brzine.
Ukoliko polazete na aitomatic menjacu, to ce vam pisati u cdl dozvoli i necete smeti da vozite manuelni menjac.

Koliko znam nigde ne traze da se pokaze otkscivanje i zakacivanje prikolice

Eto toliko

vlada33 31.08.2017 18:19

Hvala Markoss...

Nisam video da je GSPvozac pisao o tome u temi, pa evo pozivam i njega kad ima prilike da napise nesto o tome iz prvog lica sto bi se reklo...

A kakva je situacija kad nakupis dovoljno iskustva recimo godinu-dve, jel i dalje za fedex traze i sertifikat skole? I dali je sertifikat potreban i za kooperante fedex-a?

markoss 31.08.2017 19:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 68264)
Hvala Markoss...

Nisam video da je GSPvozac pisao o tome u temi, pa evo pozivam i njega kad ima prilike da napise nesto o tome iz prvog lica sto bi se reklo...

A kakva je situacija kad nakupis dovoljno iskustva recimo godinu-dve, jel i dalje za fedex traze i sertifikat skole? I dali je sertifikat potreban i za kooperante fedex-a?

Fedex je žešće poostrio pravila zaposljavanja, ne smes da imas mrljju u driving record plus rade testove na engleski.
Verovatno da ako si4 5 6 god vozio bez prekrsaja da ti ne treba certifikat

GSPvozac 31.08.2017 20:38

@vlada33,
prednost zaobilazenja auto-skole je da ustedis pare. To vazi ako imas koga da te primi ovde u kamion i da te obucava. U tom slucaju polagaces na kamionu koji si vozio i to ce te sve kostati 50$ sa sve prethodno polozenim testovima.
Na poligonu prvo polazes pre-trip i to moras dobro da izucis. Mene su tu drzali sa pitanjima sigurno 15min. Brake check da demonstriras ti je obavezan. Posle radis basic skills ili po naski poligon, on se razlikuje od dmvija do dmv-ija. Imao sam voznju u rikverc strejt izmedju linija i posle toga 2 paralelan parkiranja, levo i desno i to je najtezi deo. Ovo pricam za poligon u Rockfordu. U Cikagu imas npr da pravis polukruzno oko cunja ali da ti tocak prikolice pridje sto blize cunju a da ga ne oboris ili da zaustavis kamion a da ti se branik zaustavi tacno iznad nacrtane linije.
U Cikagu su mnogo nadrkani ispitivaci za razliku od Rockforda gde je nevidjeno opustena situacija. Ispred mene je polagao Bugarin koji je pogazio sve cunjeve na paralelnom parkiranju i oni ga pustaju da nastavi, da proba opet, tek kad su cunjevi bili toliko izgazeni da su bili za rashod, oborili su ga.
Kad prodjes poligon ides na road test ali kad dodjes na tu poziciju, mozes opusteno da kazes da si polozio. Ovde su ulice siroke, sve ti je nacrtano, tesko mozes da pogresis. Ja sam konkretno vozio kroz selo izmedju njiva, vratio se nazad i odmah dobio cdl. Sledeceg dana sam vec bio otr.
Pozdrav i svako dobro.

vlada33 31.08.2017 22:15

To me interesovalo, hvala obojici na odgovorima i naravno sa srecom...

Bandzi 04.09.2017 18:28

Pozdrav Bojane.
Imaš PP.

Veoma sam zainteresovan za posao dispečera, pa je svaka pomoć dobrodošla.

vlada33 21.09.2017 20:55

Zna li neko kako se krecu cene novih kamiona?

Vidim da se polovni mogu naci za neke rekao bi pristojne pare sa obzirom da vidim pricu da owneri uzmu od 8-12k mesecno, takoreci za par meseci mogu otplatiti neke polovnjake jer sam video da ih ima od nekih 15-50k?

Naravno da su ovi od 15k verovatno pred izdahom, al zato verujem da ovi od 50k mogu preziveti 6 meseci bez ozbiljnijih problema i samim tim se gotovo isplatili... Zato me i interesuje koliko kostaju novi cisto zbog matematike, ne vidim koliko kosta nov kad ga nakon 2 godine prodaju za 50k?

Takodje me interesuje i potrosnja, nailazio sam na svakakve podatke od galona na 6milja do galona na 12 milja, sto je razlika nenormalna...

markoss 22.09.2017 15:36

Brand new kamion je 120k +
Volvo, i Freightliner su najzastupljeniji

Markonato 22.09.2017 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 68477)
Brand new kamion je 120k +
Volvo, i Freightliner su najzastupljeniji

I za koliko vremena moze da ga odplati da dodje na nulu (ako podrazumevamo da je uzeo kredit za kamion),ukljucujuci sad trenutno stanje na trzistu trackinga i da uzmemo neku normalnu situaciju gde se placa porez,stan i ostali troskovi.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.