- -
Dv-2016
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1444)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
(Poruka 54792)
dobar dan, ja sam marko 35 iz bgd i izvucen sam za greencard, prvi put sam i poslao zahtev i eto, dal da se radujem ili cudim ne znam ali to je sto je :)
|
Čestitam markoss, dobrodošao u klub :bravo:
Tabelu sa selektovanima za DV2016 i njihovim CN brojevima (okvirni redosled intervjua) možeš pronaći ovde https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Dodala sam i tebe na listu.
Citat:
(Poruka 54792)
popunio sam svoj formular pa sad popunjavam i detetov i zenin pa me zanima da li moramo u isto vreme ici na intervju kad bude zakazan? iskreno bolje mi je sto kasnije i da odem u usa zbog finansija i to sam pa tek onda supruga pa
|
Da, na intervju idete svi zajedno!
Za početak mi okvirno možeš reći svoj CN broj (u hiljadama je dovoljno), pa ti mogu reći kada bi mogao da očekuješ intervju! Datum intervjua pre svega zavisi od CN-a. Formular nakon slanja tu igra manje značajnu ulogu, ali ne i zanemarljivu. U slučaju da je tvoj CN mali, a želiš što duže da prolongiraš intervju, onda bi formular mogao da pošalješ kasnije, ali moj ti je savet da se ne igraš mnogo sa tim, jer se može desiti da ostaneš bez intervjua ako suviše zakasniš.
Imaj u vidu da njima treba 3-5 meseci da obrade tvoju prijavu nakon slanja!
Citat:
(Poruka 54792)
drugo pitanje glasi, da li supruga moze posle 6 mesesci da dodje sa detetom ili bez deteta i da li su oni uslovljeni da moraju 6 meseci godisnje da budu prisutni u usa?
|
Od obavljenog lekarskog pregleda, svi imate max. rok od 6 meseci da udjete u U.S.
Na ovo treće pitanje neka bolje odgovori neko drugi, počto nisam sasvim sigurna (ali mislim da moraju kako bi ostali rezidenti).
Citat:
(Poruka 54792)
da li svi placamo po 330 dolara vizu ili samo ja?
pozz
|
Vize se naplaćuju po osobi. Dakle, koliko članova porodice, toliko viza plaćate!
|
SRBghost |
20.05.2015 12:06 |
To znaci da sto pre saljes formulare,jer ti je intervju pocetkom oktobra. Ako si/ste spremni, vec u oktobru mozete i biti u USA.
|
da li ce mi praviti problem s obzirom da imam stambeni kredit upisan na moje ime? jel se proverava kreditna istorija, primanja novcana i tako to?
da li kad mi posalju datum intervjua, mogu da ga odlozim za neki mesec kasnije, kakvi su po tom pitanju?
|
SRBghost |
20.05.2015 19:14 |
Za stambeni kredit ne brini. Imamo ga i mi, a niko nas nikada nije ni pitao za bilo kakve finansije. Intervju moze da se odgodi, ali pouceni iskustvima od prosle (nadam se poslednji put) godine, to moze biti prilicno lose. Sta znam, ja nebih odgadjao.... U svakom sucaju, od intervjua imas 6 meseci da udjes u USA, tako da...
|
moze li mi pojasniti neko...kad zavrsim intervju i dobijem vizirane pasose, moja zamisao je bila da odem 6 meseci posle toga a cerka i zena 6 meseci posle mene, znaci godinu dana od viziranja, e sad zanima me da li su one prekoracile onda taj sestomesecni limit moranja biti u usa ili?
to bi ispalo da su otisle posle godinu ipo dana?
|
johnywalker |
21.05.2015 08:40 |
neće moći tako. Viza se mora aktivirati u roku od 6 mjeseci. Piše ti na vizi do kada vrijedi. Znači do tog datuma SVI moraju da uđu u zemlju kako bi se aktivirala zelena karta. Ukoilko to ne bi uradio/uradili onda viza propada.
|
ok hvala, a posle koliko dana, nedelja se aktivira greencard, i kakva su onda pravila za izlazak i ulazak u usa?
|
johnywalker |
21.05.2015 13:21 |
kada uđeš u državu i završiš papirologiju na aerodromu, onda ti je GC istog trena aktivirana. Možeš ulaziti i izlaziti iz države kako hoćeš, međutim ne smiješ biti izvan države duže od godinu dana inače gubiš status. Ukoliko misliš biti odsutan iz države više od godinu dana, onda se mora podnije zahtjev za tzv. re-entry permit. Više informacija i detalja na tu temu možeš pročitati ovdje:
http://www.uscis.gov/green-card/afte...nent-residence
|
cekaj, onda ako je tako ili sam tako razumeo mogu da sutradan odem nazad za srbiju i dodjem opet dan pred vremenski period isteka godinu dana?
nije mi jasna ona prica da moram 6 meseci da budem u usa?
|
SEEUSAIC |
21.05.2015 16:09 |
Citat:
(Poruka 54833)
cekaj, onda ako je tako ili sam tako razumeo mogu da sutradan odem nazad za srbiju i dodjem opet dan pred vremenski period isteka godinu dana?
nije mi jasna ona prica da moram 6 meseci da budem u usa?
|
Postovani korisnice,
vama ocigledno nije jasno sta ste u stvari potencijalno dobili i koja su pravila imigracije i boravka u USA. Pitanja koja postavljate su osnove programa DV Lottery i mnogo puta su obradjene na ovom Forumu. Molimo vas da procitate vec postojece teme i da se obavestite o osnovama lutrije pre nego sto ovde postavite pitanja. Hvala.
Sup.Mod.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:55. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.