ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

Marko_ 16.04.2015 16:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maki90 (Poruka 52962)
Samo malo više čitaj i biće ti jasnije. Mislim da ti ne dolazi mail, ukoliko nisi stigao na red s VB. Ne znači ti 100% da dobijaš, pojedini prošle godine nisu stigli na red, iako im je broj bio do 50 000, zato na prethodnim postovima ljudi se nadaju da će biti što veći pomaci VB, da će stići na red, žele jedni drugima sreću. Pročitaj posljednje 3-4 strane ove teme i biće ti što šta jasnije.

Hvala puno , ok onda svma zelim srecu da im izvuku broj . :==D:

Pancevac 16.04.2015 21:32

@Marko, evo ti da ne trazis, ja sam isto postavio pitanje skoro i dobio ovaj odlican odgogvor od maki90:
Ne čekaš prvu kovertu, nema više koverti. Sad je sve on-line.

Kada te izvuku u maju iščitaćeš ti ovu temu od prvog posta, pa ćeš onda sve znati , ali evo ovako ukratko. Kad te izvuku u mjesecu maju, svi dobitnici dobijaju koji su redni broj i na osnovu tog rednog broja znaš otprilike kad ćeš ići na razgovor za vizu. To jest, VB svaki mjesec izbacuje brojeve koji će imati razgovor za vizu, izbacuje te redne brojeve i kad vidiš da je tvoj redni broj znaš datum svog intervju-a. Otprilike VB za mjesec oktobar izbaci brojeve do 9000, i svi koji imaju broj u okviru 9000 očekuj mail s tačnim datum intervju-a. Poslije VB za oktobar koji je najveći, svi naredni VB su manji i kreću se za Europu od nekoliko stotina do 3-4 hiljade. Pa otprilike ide VB za oktobar 9000, za novembar 12000, za decembar 15000, januar 16000 itd.

Na lutriji pojedini dobitnicu dobiju serijske brojeve 45-50 000 i čekaju kad će doći na red. Oni su negdje na kraju oko augusta dok dođe VB do njih. Ali zna se desiti da nekad ne dođe do njih i da se VB završi na recimo 40 000 i svi koji imaju veći broj, iako su izvučeni na lutriji ne završe proceduru i ne dobiju Green Card (tako je bilo prošle godine). Eh Current ti znači otprilike ovako. Za recimo 2016. godinu izvuku 40 000 potencijalnih dobitnika. VB u maju bude oko 30 000 i onda u VB za jun objave stanje current to znači da će svi preostali dobitnici sigurno doći na red, ali trebaju da kontaktiraju ambasadu da se dogovore za termin intervju-a. To bi bilo to otprilike.

Tomislav1970 17.04.2015 05:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Pancevac (Poruka 52967)
@Marko, evo ti da ne trazis, ja sam isto postavio pitanje skoro i dobio ovaj odlican odgogvor od maki90:

Kada te izvuku u maju iščitaćeš ti ovu temu od prvog posta, pa ćeš onda sve znati , ali evo ovako ukratko. Kad te izvuku u mjesecu maju, svi dobitnici dobijaju koji su redni broj i na osnovu tog rednog broja znaš otprilike kad ćeš ići na razgovor za vizu.

Samo malo dodatno objasnjenje: nakon izvlacenja u maju, moras sam da se ulogujes sa brojem koji si dobio prilikom prijave u oktobru i provjeris da li si izvucen. Ako si izvucen onda on-line popunis obrazac DS260 i cekas mail kojim te obavjestavaju, otprilike, dva mjeseca unapred kada ti je datum intervjua

sile2302 17.04.2015 06:55

Citat:

Kada te izvuku u maju iščitaćeš ti ovu temu od prvog posta, pa ćeš onda sve znati , ali evo ovako ukratko. Kad te izvuku u mjesecu maju, svi dobitnici dobijaju koji su redni broj i na osnovu tog rednog broja znaš otprilike kad ćeš ići na razgovor za vizu. To jest, VB svaki mjesec izbacuje brojeve koji će imati razgovor za vizu, izbacuje te redne brojeve i kad vidiš da je tvoj redni broj znaš datum svog intervju-a. Otprilike VB za mjesec oktobar izbaci brojeve do 9000, i svi koji imaju broj u okviru 9000 očekuj mail s tačnim datum intervju-a. Poslije VB za oktobar koji je najveći, svi naredni VB su manji i kreću se za Europu od nekoliko stotina do 3-4 hiljade. Pa otprilike ide VB za oktobar 9000, za novembar 12000, za decembar 15000, januar 16000 itd.

Na lutriji pojedini dobitnicu dobiju serijske brojeve 45-50 000 i čekaju kad će doći na red. Oni su negdje na kraju oko augusta dok dođe VB do njih. Ali zna se desiti da nekad ne dođe do njih i da se VB završi na recimo 40 000 i svi koji imaju veći broj, iako su izvučeni na lutriji ne završe proceduru i ne dobiju Green Card (tako je bilo prošle godine). Eh Current ti znači otprilike ovako. Za recimo 2016. godinu izvuku 40 000 potencijalnih dobitnika. VB u maju bude oko 30 000 i onda u VB za jun objave stanje current to znači da će svi preostali dobitnici sigurno doći na red, ali trebaju da kontaktiraju ambasadu da se dogovore za termin intervju-a. To bi bilo to otprilike.

Nisam znao ovo za current da mi treba da kontaktiramo ambasadu oko termina za intervju.
Mislio sam da oni opet zakazuju intervjue nekim redosljedom, ali je sigurno da ce svi koji su izvuceni dobiti svoj termin.

Marko_ 17.04.2015 11:16

Citat:

Hvala, bas znaci ovo objasnjenje, eto ja se nadam najboljem za sebe i za ostale ,jer kao sto znamo ko zna hoce li biti CG sledece god,to je uvjek neizvjesno. Svakako hvala puno i nadam se da cu morati da prodjem kroz sve ovo sto je objasnjeno :) Posle 1. maja ce sve biti jasnije..

Pahuljica 17.04.2015 14:33

Srecno :) Stvarno je bzvz da neko bude izvucen a ne stigne na red i pisi propalo... Toliko srece i radosti na pocetku, ni zbog cega. :no:

shonsi 28.04.2015 01:37

Da li postoji jos neko izvlacenje ili samo u maju i to je to. Ako ne budem izvucen u maju da ne proveravam kasnije opet u junu ili avgustu da se nije moj broj izvukao.

SRBghost 28.04.2015 08:41

To je to. Desilo se (cini mi se samo jednom) da izvlacenje nije bilo pravilno pa su ponistili sve i odradili ga ponovo (ne ponovilo se). Ali racunaj da je maj jedino.

margos13 28.04.2015 22:14

Rezultati su u maju, kao što je naveo SRBghost, jednom je lutrija poništena, zbog softverske greške (svi izvučeni su se prijavili prvog dana prijave na lutriju, a među dobitnicima nije bilo ljudi koji su se prijavljivali narednih dana), pa je bilo izvršeno ponovljeno izvlačenje svih dobitnika (nakon par meseci).

Međutim, bilo je i slučajeva (bar jednom do sada) da godišnja kvota za vize nije bila ispunjena, odnosno bilo je izvučeno (čini mi se) 100.000 dobitnika, i svi izvučeni su bili pozvani na razgovor, ali i pored toga, ostalo je još neraspoređenih viza, pa su zbog toga morali i naknadno da izvuku još dobitnika. Da ne bi vršili naknadna izvlačenja, za DV-2014 umesto 100.000 dobitnika, izvukli su 140.000 dobitnika, pa dosta ljudi nije dobilo vize iako su bili izvučeni (nisu stigli na red), odnosno obustavili su izdavanje viza nakon što su raspodelili sve raspoložive vize. Za DV-2015, izvučeno je nešto manje dobitnika (125.000), i pitanje je da li će svi doći na red za intervju. (nadam se da će bar svi iz Evrope doći na red, ali to se još ne zna, videćemo do 15. jula - tada treba da izađe viza bilten za avgust/septembar).

U svakom slučaju, treba sačuvati confirmation number i nakon maja proveravati rezultat na svakih par meseci, ali malo je verovatno da ćete biti izvučeni nakon maja, ali i to je moguće, i dešavalo se (neka komplikacija ili dodatno izvlačenje dobitnika ili sl.).

sile2302 11.05.2015 20:52

Evropa: 35 700 :(

Pravo razocarenje! Ovo mislim da niko nije ocekivao!

voja82 11.05.2015 21:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sile2302 (Poruka 54512)
Evropa: 35 700 :(

Pravo razocarenje! Ovo mislim da niko nije ocekivao!

Taman sam legao da spavam i reko ajde da pogledam VB i nisam mogao da verujem sta sam video... mislim da je ovo kraj nadanja za sve nas sa visokim CN...zeleo bi da nikada nisam ni bio izvucen...

Sanya 11.05.2015 22:18

Sluzbenik je bio u pravu... Gotovo je. Jedan veliki samar,eto to smo dobili...

voja82 11.05.2015 22:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sanya (Poruka 54515)
Sluzbenik je bio u pravu... Gotovo je. Jedan veliki samar,eto to smo dobili...

Nemam reci, dv2014 i dv2015 su totalni promasaj, ne razumem zasto su to uradili da izvuku toliko dobitnika....ipak ostalo je jos 2vb, mada mislim da se nece nesto preterano pomeriti, mislim da ce biti kao i prosle godine 40xxx zadnji vb...:no::no:

sile2302 12.05.2015 06:13

Sad sve statistike i procjene padaju u vodu.
Mislim da ni oni ne znaju do kojeg broja će da idu. Mogu povećati za +1000, a mogu i za +5000 ili current sve je u igri, tako da sigurno ne treba da gubimo nadu, imamo još dva kruga izvlačenja i ima šanse.

voja82 12.05.2015 06:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sile2302 (Poruka 54524)
Sad sve statistike i procjene padaju u vodu.
Mislim da ni oni ne znaju do kojeg broja će da idu. Mogu povećati za +1000, a mogu i za +5000 ili current sve je u igri, tako da sigurno ne treba da gubimo nadu, imamo još dva kruga izvlačenja i ima šanse.

Znam da ne treba gubiti nadu Sile, ali moja procena je da ce DV2015 da zavrsi isto kao i DV2014 mozda jos i gore nazalost.

Cunami 12.05.2015 06:54

S obzirom da su ove godine izvukli kako rekoše samo 84000 (valjda zbog Nepala) pa je se nadati da ce sledeci mozda biti current...

voja82 12.05.2015 07:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Cunami (Poruka 54526)
S obzirom da su ove godine izvukli kako rekoše samo 84000 (valjda zbog Nepala) pa je se nadati da ce sledeci mozda biti current...

To su uradili pouceni time sto su za DV2014 mnogo ljudi zajebali, a tako ce da urade i za DV2015....DV2016 ce da bude CURRENT mozda 4 meseca kao sto je bilo i 2012 kad su izbacili CURRENT za zadnja 4 meseca. Cela organizacija je lutrije je meni mnogo glupa. Ja bih uveo placanje da se uopste prijavis na lutriju, pa bi tada igrali samo oni koji zaista zele da emigriraju i koji uopste imaju para da odu, ovako se prijavljuje ko stigne, ne razmisljajuci o nicemu.

Sanya 12.05.2015 07:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Cunami (Poruka 54526)

Cunami,jel mozes da pojasnis to sto si napisao? Kakve 84000? Nisam u toku.
Moje misljenje je da je za current skoro nemoguca situacija. Ali ajde, nadajmo se. Ja sam veciti optimista,ali ovo me je poljuljalo koliko je lose.

voja82 12.05.2015 07:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sanya (Poruka 54528)
Cunami,jel mozes da pojasnis to sto si napisao? Kakve 84000? Nisam u toku.
Moje misljenje je da je za current skoro nemoguca situacija. Ali ajde, nadajmo se. Ja sam veciti optimista,ali ovo me je poljuljalo koliko je lose.

Cunami je mislio na DV2016, jer su za DV2016 izvukli svega 84.000 potencijalnih dobitnika.

Sanya 12.05.2015 07:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 54529)
Cunami je mislio na DV2016, jer su za DV2016 izvukli svega 84.000 potencijalnih dobitnika.

Pa kada su dve godine zaredom zabrljali,red je da izvuku manje i da svi koji su izvuceni dodju na red!

Kuguar 12.05.2015 08:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 54527)
Ja bih uveo placanje da se uopste prijavis na lutriju, pa bi tada igrali samo oni koji zaista zele da emigriraju i koji uopste imaju para da odu, ovako se prijavljuje ko stigne, ne razmisljajuci o nicemu.

Uh, jako teška tema, zato ne želim da komentarišem vašu trenutnu nervozu, razumljivo.

Ovo sto je Voja napisao, apsolutno se slažem. Koliko ljudi sam upoznao, ili čuo od nekoga da su rekli "odigrao iz zezanja"... Čuo sam i da je neko dobio, iz prve, pa nije hteo da ode na razgovor, jel jelte, njegova savest to ne dozvoljava... :wtf:

Odgovorno tvrdim, da 95% prijavljenih nisu ni svesni u šta se upuštaju, i šta je sve potrebno za jedan novi početak, tamo negde....

Nadan se da će svi stići na red...

Babs Johnson 12.05.2015 09:33

kakav udarac...
ima li iko sa visokim brojevima za 2015 da je izvučen i za 2016?

SRECNIK 12.05.2015 11:35

......

Uuuuu ala sam srecnik.......bolje da sam se zvao igra zivaca....

maybe17 13.05.2015 22:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kuguar (Poruka 54531)
Uh, jako teška tema, zato ne želim da komentarišem vašu trenutnu nervozu, razumljivo.

Ovo sto je Voja napisao, apsolutno se slažem. Koliko ljudi sam upoznao, ili čuo od nekoga da su rekli "odigrao iz zezanja"... Čuo sam i da je neko dobio, iz prve, pa nije hteo da ode na razgovor, jel jelte, njegova savest to ne dozvoljava... :wtf:

Odgovorno tvrdim, da 95% prijavljenih nisu ni svesni u šta se upuštaju, i šta je sve potrebno za jedan novi početak, tamo negde....

Nadan se da će svi stići na red...

nisu svesni dok ih ne izvuku,posle se osveste.Šta ti vredi što si svestan svega što si naveo a ne budeš izvučen?

voja82 10.06.2015 16:03

Izasao novi VB za avgust:

AFRICA 44,250 Except:
Egypt: 28,700
ASIA 7,650 Except:
Nepal: 7,150
EUROPE 39,750
NORTH AMERICA (BAHAMAS) 8
OCEANIA 1,325
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 1,350

Cestitam svima koji postaju current, a nama ostalima neka je bog u pomoci, sledi nam jos mesec dana pakla!

sile2302 10.06.2015 17:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 55213)
Izasao novi VB za avgust:

AFRICA 44,250 Except:
Egypt: 28,700
ASIA 7,650 Except:
EUROPE 39,750
OCEANIA 1,325
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 1,350

Cestitam svima koji postaju current, a nama ostalima neka je bog u pomoci, sledi nam jos mesec dana pakla!

Dođe i moj red - hvala Bogu!

A baš je bio pakao! Ja sinoć sanjam izašao novi visa bulletin i crvenim boldiranim brojkama piše +650 (samo)! Stvarno sam bio psihički opterećen, čitavu godinu samo o tome razmišljam, a onda i pričaš okolo da ideš, a ljudi te svako malo pitaju: kad? da ti to nije propalo? i sl.

Čestitam svima koji su došli na red!
Bio je veliki skok tako da ima nade i za ostale!

Od srca svima želim da dođu na red, naročito onima poput Voje82 i drugih sličnih na kojima se vidi da to zaista žele, jer sam i sam bio takav!

Sad ostaje intervju, ali ovo je po meni 99% završenog posla!

Sretno svima!

voja82 10.06.2015 17:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sile2302 (Poruka 55214)
Dođe i moj red - hvala Bogu!

A baš je bio pakao! Ja sinoć sanjam izašao novi visa bulletin i crvenim boldiranim brojkama piše +650 (samo)! Stvarno sam bio psihički opterećen, čitavu godinu samo o tome razmišljam, a onda i pričaš okolo da ideš, a ljudi te svako malo pitaju: kad? da ti to nije propalo? i sl.

Čestitam svima koji su došli na red!
Bio je veliki skok tako da ima nade i za ostale!

Od srca svima želim da dođu na red, naročito onima poput Voje82 i drugih sličnih na kojima se vidi da to zaista žele, jer sam i sam bio takav!

Sad ostaje intervju, ali ovo je po meni 99% završenog posla!

Sretno svima!

Sile druze hvala, nadam se da dolazimo na red i mi ostali, a tebi zelim da sto pre docekas intervju i da sve prodje opusteno i u najboljem redu. Sretno druze.

SRECNIK 10.06.2015 19:48

.............

Cestitam svima na koje je dosao red i nadam se da ce im sve biti ok na intervjuu. Kao sto Voja rece nadam se da se nece ponoviti scenario od prosle godine...jos mesec dana ludila:-(

sile2302 11.06.2015 14:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 55216)
Sile druze hvala, nadam se da dolazimo na red i mi ostali, a tebi zelim da sto pre docekas intervju i da sve prodje opusteno i u najboljem redu. Sretno druze.

Hvala druže na lijepim željama!
Čekajući svoj red sve ti je na standby-u godinu dana i baš bi bilo bezveze da na kraju od toga ne bude ništa!
Zato još jednom tebi i svima ostalim želim sreću u narednom krugu!

voja82 10.07.2015 17:07

AFRICA 50,000
ASIA 7,650 Except:
EUROPE 43,050
OCEANIA 1,490
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 1,350

Izasao je zadnji visa bulletin za avgust i CUT OFF za septembar, nisam smeo da pogledam odma ali sam smogao snage, i kada sam video EUROPE 43.050 suze su mi krenule na oci, postao sam CURRENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cestitam svima koji su postali CURRENT, a svima koji nazalost nisu stigli zelim MNOGO SRECE u narednoj lutriji, NIKADA ne gubite nadu i ne oustajte od svoji snova!

margos13 10.07.2015 17:19

Čestitam Vojo. Rekoh ti ja još pre par meseci da za tebe još ništa nije gotovo. I bio sam u pravu, i drago mi je da je to tako. Dobićeš Green card.

voja82 10.07.2015 17:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik margos13 (Poruka 55638)
Čestitam Vojo. Rekoh ti ja još pre par meseci da za tebe još ništa nije gotovo. I bio sam u pravu, i drago mi je da je to tako. Dobićeš Green card.

Neverovatan osecaj, posle toliko iscekivanja i toliko strepljenja i nerviranja, konacno smo postali current :1081::bravo:

sile2302 10.07.2015 18:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 55636)
AFRICA 50,000
ASIA 7,650 Except:
EUROPE 43,050
OCEANIA 1,490
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 1,350

Izasao je zadnji visa bulletin za avgust i CUT OFF za septembar, nisam smeo da pogledam odma ali sam smogao snage, i kada sam video EUROPE 43.050 suze su mi krenule na oci, postao sam CURRENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cestitam svima koji su postali CURRENT, a svima koji nazalost nisu stigli zelim MNOGO SRECE u narednoj lutriji, NIKADA ne gubite nadu i ne oustajte od svoji snova!

Voja druže, čestitam od srca! Zaslužio si da budeš current!
I svima ostalim koji su current želim sreću u ostatku procedure!

Mrs.Ryan 10.07.2015 20:57

Citat:

Cestitam Vojo!:bravo::bravo::bravo:

Hvala Moderatoru sto me je pustio da opet piskaram (pre isteka kazne), a bila sam banovana na mesec dana zbog 50 karaktera...:ohman:

voja82 10.07.2015 21:04

Hvala svima na cestitkama:D Jos uvek ne mogu da verujem da sam CURRENT, bice potrebano par dana da se strasti smire :D Cestitam jos jednom svima koji su postali CURRENT :bravo:

maybe17 10.07.2015 21:18

Čestitam i sa srećom u novom životu,moram da kažem da mi je za tebe posebno drago što si stigao na red :bravo:.

johnny_nyc 10.07.2015 21:35

Citat:

AFRICA 50,000
ASIA 7,650 Except:
EUROPE 43,050
OCEANIA 1,490
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN 1,350

Stari pratio sam tvoju situaciju i nisam mogao ni zamisliti kako se osjecas. Medjutim kako se dobre stvari dogadjaju dobrim ljudima tako se i tebi dogodilo da si dosao na red...cestitke od srca i sve najbolje tebi i familiji.

SRECNIK 10.07.2015 21:36

Konacno

Yeeeeeeessssssssssss. Finally!! Cestitam svima:-)))) Vojooo, konacno!!!

voja82 10.07.2015 21:49

Hvala svima jos jednom...SRECNIK sto ti kazes kazes KONACNO, trajalo je dugo da duze nije moglo, ali se na kraju isplatilo :D

IgorMAD 10.07.2015 22:02

Kakav skok u poslednjem mesecu :) Cestitam svima koji su dosli na red. Imam osecaj kao da sam i ja sa svima vama to sve prezivljavao :)

Posebno mi je zao onih par stotina ljudi u Evropi koji su ostali uskraceni :(

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.