|
|
Dukeduki |
04.03.2019 08:29 |
Razne price
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 75709)
Skoro sam pričao sa jednim čovekom koji je otišao u Kanadu da vozi kamion. Pre toga je vozio po Evropi i iskreno iznenadio sam se nekim njegovim zapažanjima. Što se tiče kamiona, kaže da su evropski kamioni dosta udobniji od američkih, ušuškaniji i generalno tehnološki dosta moderniji. Kao prednost američkih, naveo je naravno prostor u kabini, što je i logično, a realno to je možda i najbitnija stavka za jednog vozača koji bukvalno po nekoliko dana, pa i nedelja provodi u kamionu.
Što se puteva tiče, kaže da su, što se kvaliteta tiče, znatno bolji u Evropi, ali da je u Americi cela ta putna infrastruktura bolje prilagođena kamionima, kaže sve je široko, lako dostupno, nema zavlačenja po nekim uličicama i sl.
Ono što me je najviše iznenadilo je to, što kaže da ga vožnja u Americi dosta manje umara, iako se u Evropi manje vremenski vozi. I naravno najveća prednost je što sada u Kanadi zarađuje duplo više nego u Evropi.
|
Nisam primetio da je nesto prilagodjeno bas za Kamione.Cal sta vise, moras paziti da ne ides putevima koji po gps nisu za kamione ako ne zelis kaznu da dobijes ili ostetis kamion sa nadvoznjakom koji je nizi.
Sobzirom na to koliko je to naporan i opasan posao, sa losim kvalitetom zivota, sedenje, nespavanje, losa hrana, nerviranje oko rokova isporuke i jos mnogo toga, moje licno mislienje je da je to slabo placen posao.Svi racunaju samo kintu, niko ne prica o sneznim olujama Jute, Vajominga, Severne Dakote i itd itd...
O zavlacenju ili ne zavlacenju po uskom ulicama sve zavisi od toga gde je kompanija u koju ides...kad bi se vozaci otvorioi, ispricali bi svi velik broj muka na tu temu a svako ih je prosao...
Pozdrav svima!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 75733)
|
Amerika ima 320mil, a Eu 520mil, a duplo je veca. Dakle skoro 4x manja gustina naseljenosti. Ogroman prostor, ogromni gradovi. Pa sad izracunaj...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dukeduki
(Poruka 75730)
Nisam primetio da je nesto prilagodjeno bas za Kamione.Cal sta vise, moras paziti da ne ides putevima koji po gps nisu za kamione ako ne zelis kaznu da dobijes ili ostetis kamion sa nadvoznjakom koji je nizi.
Sobzirom na to koliko je to naporan i opasan posao, sa losim kvalitetom zivota, sedenje, nespavanje, losa hrana, nerviranje oko rokova isporuke i jos mnogo toga, moje licno mislienje je da je to slabo placen posao.Svi racunaju samo kintu, niko ne prica o sneznim olujama Jute, Vajominga, Severne Dakote i itd itd...
O zavlacenju ili ne zavlacenju po uskom ulicama sve zavisi od toga gde je kompanija u koju ides...kad bi se vozaci otvorioi, ispricali bi svi velik broj muka na tu temu a svako ih je prosao...
Pozdrav svima!
|
strasno kroz kakve muke prolaze vozaci prosto ne mou da verujem. Da se ja pitam povecao bih vam platu za duplo.
|
Slusao sam nekog kamiondziju na youtube, nisu ovi nasi balkanci... Kaze on sledece, kamiondzije imaju pravo da refundiraju troskove za hranu, jer se to vodi kao poslovni trosak, da li neko zna da li je ovo tacno? Nekako mi jr bas nelogicno, jer to za godinu dana ispadne prilicno dobar iznos
|
mveruovic |
19.03.2019 03:08 |
|
Pozdrav svima. Jedno kratko pitanje: Da li neko može da uporedi posao vozača kamiona kada živiš u Čikagu i kada živiš na Floridi? Koje su prednosti, a koje mane jednog i drugog? Unapred zahvalan, pozdrav svim dobrim ljudima.
|
Jel zna neko mozda za Floridu, da li se mora upisati skola ili moze direktno u DMV da se polaze sa pozajmljenim kamionom?
|
Takodje ako neko zna kakva je situacija trenutno sa polaganjem za CDL u illinoisu, jel i dalje proveravaju nas sa Balkana pa treba dva do tri meseca da se polozi ili je malo bolja situacija?
|
GodFather |
23.04.2019 20:57 |
Potvrda o prometnim prekršajima
A mene zanima dal se treba kakva potvrda o prometnim prekršajima iz naše države priložiti kod ishođenja CDL vozačke u Floridi, ili oni to sami provjeravaju sa našom policijom (ukoliko je to uopće moguće)..
Pitam, jer čula da se u zadnjih 12 mjeseci ne smije imati moving violation.
Kod nas prometna kazna plaćena na licu mjesta ne ulazi u prekršajnu evidenciju, nego jedino policija ima uvid u tu kaznu slijedećih 12 mjeseci i ne znam jesu li oni dužni dati taj podatak institucijama u Americi...
Zna li netko? Help! :blink:
|
SRBghost |
30.04.2019 05:01 |
Jednio sto treba da te brine je ako ej dozvola bila oduzeta/suspendovana. Ovi ostali prekrsaji....pfffff...
Da vidis kakve prave ameri, sve sto si ikada cula ili videla u HR bi te samo nasmejalo.
|
Futbalista |
08.05.2019 12:32 |
[quote=toske10;76175]Pozdrav svima. Jedno kratko pitanje: Da li neko može da uporedi posao vozača kamiona kada živiš u Čikagu i kada živiš na Floridi? Koje su prednosti, a koje mane jednog i drugog? Unapred zahvalan, pozdrav svim dobrim
Za Chicago su cene tura jako lose, jer i brokeri znaju sto se tice Chicaga da odande dolazi ogroman broj vozaca zato i bedno placaju. Florida ko Florida je sama po sebi drava bez neke posebne proizvodnje ali ture za Floridu su dobro placene ali posle izaci odozdo je ocaj. Bukvalno se vozi prazan 200 300 milja do Georgije po turu
|
Futbalista |
08.05.2019 12:56 |
Nema Markossa, a koga nema bez njega se moze...ustvari tu je on negde😉
Uglavnom posao tj market je jako los...od okt prosle godine je krenulo lagano nizbrdo, bas kad se ocekivalo da pred novu godinu, bozic itd krene posao, ono ispado kanal. A zasto? Pa jer je Trump krenuo lopatom na bager tj nekim nenormalnim ekonomskim sankcijama protiv Kine, tako da je jako malo robe i sirovina krenulo da ulazi u USA, A odgovor Kine je bio isti pa i kakva takva proizvodnja iz USA nije isla oversea tj preko mora.
E sad, prosla godina je pucala od posla, jako se dobro placalo, ja dok sam rentao kamion sam letos nedeljno oko 4000$ cisto zaradjivao, plus kolko je bilo dobro dosta ljudi je pokupovalo kamione i onda od januara ove godine kanal totalni.
Em sto se placalo jedva 1.5$ milja em sto nema tovara, tj nema proizvodnje. Feb i Mart su bili isto ocaj, April kao krenulo tu oko 1.9. 2$ po milji ali prethodni meseci su uzeli maha pa su ljudi popucali samo tako. Jako mnogo malih firmi se zatvorilo, jednostavno ljudi nisu mogli da placaju kamione, vozace, popravke, gorivo, osiguranje...
Sada trenutno se najvise isplati biti vozac, jer ako rentate kamion za 1000 nedeljno plus prikolica 200, placas gorivo i popravke na prikolici, gume...moze da jedva ostane 1000$ cisto..
Vozaci kompanijski su placeni oko 30% od grosa, znaci ako je gros nedeljno 4500 5000 plus vikend kuci, ostane tu oko 1200 1400 dolara ali nemas nikakve sekiracije oko kamiona, sve pada na gazdu...
Pozz svima, pitajte sta vas zanima
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Futbalista
(Poruka 76524)
Nema Markossa, a koga nema bez njega se moze...ustvari tu je on negde😉
Uglavnom posao tj market je jako los...od okt prosle godine je krenulo lagano nizbrdo, bas kad se ocekivalo da pred novu godinu, bozic itd krene posao, ono ispado kanal. A zasto? Pa jer je Trump krenuo lopatom na bager tj nekim nenormalnim ekonomskim sankcijama protiv Kine, tako da je jako malo robe i sirovina krenulo da ulazi u USA, A odgovor Kine je bio isti pa i kakva takva proizvodnja iz USA nije isla oversea tj preko mora.
E sad, prosla godina je pucala od posla, jako se dobro placalo, ja dok sam rentao kamion sam letos nedeljno oko 4000$ cisto zaradjivao, plus kolko je bilo dobro dosta ljudi je pokupovalo kamione i onda od januara ove godine kanal totalni.
Em sto se placalo jedva 1.5$ milja em sto nema tovara, tj nema proizvodnje. Feb i Mart su bili isto ocaj, April kao krenulo tu oko 1.9. 2$ po milji ali prethodni meseci su uzeli maha pa su ljudi popucali samo tako. Jako mnogo malih firmi se zatvorilo, jednostavno ljudi nisu mogli da placaju kamione, vozace, popravke, gorivo, osiguranje...
Sada trenutno se najvise isplati biti vozac, jer ako rentate kamion za 1000 nedeljno plus prikolica 200, placas gorivo i popravke na prikolici, gume...moze da jedva ostane 1000$ cisto..
Vozaci kompanijski su placeni oko 30% od grosa, znaci ako je gros nedeljno 4500 5000 plus vikend kuci, ostane tu oko 1200 1400 dolara ali nemas nikakve sekiracije oko kamiona, sve pada na gazdu...
Pozz svima, pitajte sta vas zanima
|
Pozdrav druže... jedno pitanje pa ako znaš da mi odgovoriš... došao sam u Ameriku prije 8 mjeseci,položio testove,strah me da izađem da polažem garaže i pre trip,slab sam sa engleskim,ali pre trip sam naučio i vožnja i garaže mi nisu problem,već sam vozio... školu sam upisao da ucim jezik prošli mjesec al to još nije dovoljno da mogu sam otići i polagati... znaš li možda mogu li polagati ako neznam dobro jezik?
|
Futbalista |
25.05.2019 06:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Djecak_
(Poruka 77101)
Pozdrav druže... jedno pitanje pa ako znaš da mi odgovoriš... došao sam u Ameriku prije 8 mjeseci,položio testove,strah me da izađem da polažem garaže i pre trip,slab sam sa engleskim,ali pre trip sam naučio i vožnja i garaže mi nisu problem,već sam vozio... školu sam upisao da ucim jezik prošli mjesec al to još nije dovoljno da mogu sam otići i polagati... znaš li možda mogu li polagati ako neznam dobro jezik?
|
Bio sam svedok momaka koji apsolutno nisu znali da beknu engleski. Bitno je da znas tehnicke pojedinosti...kao npr delove kamiona i tako to
|
Citat:
(Poruka 77107)
Bio sam svedok momaka koji apsolutno nisu znali da beknu engleski. Bitno je da znas tehnicke pojedinosti...kao npr delove kamiona i tako to
|
Hvala ti puno na odgovoru... evo zakazao sam termin 27 sljedeći mjesec idem na polaganje.. nadam se da ću sve to završiti... pre trip odlično naučio a garaže i vožnja mi ne bi trebalo biti problem jer sam vozio u Bosni.
|
Futbalista |
25.05.2019 20:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Djecak_
(Poruka 77115)
Hvala ti puno na odgovoru... evo zakazao sam termin 27 sljedeći mjesec idem na polaganje.. nadam se da ću sve to završiti... pre trip odlično naučio a garaže i vožnja mi ne bi trebalo biti problem jer sam vozio u Bosni.
|
Jesi isao u skolu za kamion? U kom si gradu? Ceka te posao?
|
Citat:
(Poruka 77116)
Jesi isao u skolu za kamion? U kom si gradu? Ceka te posao?
|
U Grand Rapidsu sam.. Drug mi ima kompaniju,tako da sam s njim pomalo vozio i naučio me dosta toga(pre trip prije svega)ponudio mi je kod njega da vozim,ali vidjet ću šta ću kada položim šta je najbolje za mene..
|
Drugar mi oko nove godine stiže u USA u Arkanzas, Green Island, naravno kao vozač kamiona.
Reče mi on da su mu rekli da ne mora polagati vozački već samo prebacuju ili prenose vozačku (nznm koji izraz je upotrebio) i dobija odmah američku vozačku, kažem mu da ne verujem i da se mora polagati koliko sam upućen. Nisam hteo da se isterujem da me ne shvati pogrešno.
Da li je to moguće za dozvolu?! Lep pozdrav.
P.S. aktivirajte se ljudi, redovno vas pratim, nema vas☺️
|
Dozvola iz Srbije se ne priznaje tj. ne može da se zameni, mora sve ponovo da se polaže, od automobila pa na dalje.
|
Futbalista |
03.06.2019 17:07 |
Bas bi voleo da vidim taj prenos dozvola i odmah da krenes da vozis. S obz da je na federalnom nivou znaci da nema veze koja je drzava, MADA cuo sam negde da u WA state nasi muljaju
|
mveruovic |
04.06.2019 04:04 |
Ne postoji prenos dozvola, nasa se priznaje samo da se vozi sa njom i to odredjeni period, zavisi od drzave do drzave, a maksimum godinu dana. Za kamion ne znam, ali je vrlo moguce da ne moze uopste da se vozi.
U WA nasi muljaju tako sto oni koji su na crno polazu vozacki i dobiju dozvolu na 8 godina, dok u ostalim drzavama ili uopste ne moze ili moze samo vaznosti dok traje j1 viza preko koje obicno vade. Mislim da sa turistickom sad vise nigde ne moze.
Bila je neka nasa tamo sto je muljala i organizovala celu semu pa su je ukebali. Ali mislim da je AK i WA jedine dve drzave gde moze da se izvadi dozvola na duze, ali od sledece godine kad pocne da vazi real ID mogu da se svi slikaju koji su na crno.
|
Dukeduki |
04.06.2019 09:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vekica
(Poruka 77205)
Drugar mi oko nove godine stiže u USA u Arkanzas, Green Island, naravno kao vozač kamiona.
Reče mi on da su mu rekli da ne mora polagati vozački već samo prebacuju ili prenose vozačku (nznm koji izraz je upotrebio) i dobija odmah američku vozačku, kažem mu da ne verujem i da se mora polagati koliko sam upućen. Nisam hteo da se isterujem da me ne shvati pogrešno.
Da li je to moguće za dozvolu?! Lep pozdrav.
P.S. aktivirajte se ljudi, redovno vas pratim, nema vas☺️������
|
ja sam polagao za CDL A ( kamion ), u Čikagu i kad sam se selio za Kaliforniju, morao sam da polazem sve testove u DMV ponovo, znaci pisane testove za auto i pisane testove za kamion, voznju priznaju i to nisam moral ponovo polagati.Ako je to potrebno uraditi cak i kad prelazis iz jedne u drugu drzavu, prosto mi je neverovatno da moze da se uradi neki “prenos” ili “ prevodjenje” dozvole iz neke Evropske drzave a da se nista ne polaze.Naj tacnije informacije ce dati sluzbenik DMV-a.
|
Moje licno iskustvo u vezi voznje kamiona:
Posle 6 meseci voznje- nemas dovoljno iskustva. Strah je jos uvek prisutan. Koncentracija pre svega.
Posle godinu dana- tek mi je onda leglo sto se kaze. blind side parkiranje urikverc, i ostalo
Posle 3 godine-smorio se onako, dobra plata. Stres
Posle 4 godine-auta se muvaju oko tebe, misle da ti mozes da kocis kao i oni. Teska smaracina.
Tada sam presekao i rekao dosta je bilo.
Te pare nisu vredne toga. Ne pokusavati to kao zanimanje, uopste, . Firme za koje mozes da radis su uzas.
|
Futbalista |
17.06.2019 14:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik reg
(Poruka 77288)
Posle 6 meseci voznje- nemas dovoljno iskustva. Strah je jos uvek prisutan. Koncentracija pre svega.
Posle godinu dana- tek mi je onda leglo sto se kaze. blind side parkiranje urikverc, i ostalo
Posle 4 godine-auta se muvaju oko tebe, misle da ti mozes da kocis kao i oni. Teska smaracina.
Te pare nisu vredne toga. Ne pokusavati to kao zanimanje, uopste, . Firme za koje mozes da radis su uzas.
|
Pa zavisi gde vozis i za koga vozis. Ako vozis po istoku odvratnom stres je 200%, Philadelphia, Baltimore, NYC i Pittsburgh 4 najgora grada za kamione. Guzve zlo i naopako.
Fora je uci u Americku kompaniju gde ti imas w2, zdravstveno i sve benefite, jer sada je market takav da se bolje prolazi u americkoj kompaniji nego kod nasih cigana...
Prosla godina za ownere je bila raj, ova je pakao
|
Dukeduki |
18.06.2019 01:45 |
:1072:
Citat:
(Poruka 77289)
Pa zavisi gde vozis i za koga vozis. Ako vozis po istoku odvratnom stres je 200%, Philadelphia, Baltimore, NYC i Pittsburgh 4 najgora grada za kamione. Guzve zlo i naopako.
Fora je uci u Americku kompaniju gde ti imas w2, zdravstveno i sve benefite, jer sada je market takav da se bolje prolazi u americkoj kompaniji nego kod nasih cigana...
Prosla godina za ownere je bila raj, ova je pakao
|
dok udjes u americku firmu treba vremena...
retko koja zaposljava bez iskustva vozace,do tada si prinudjen za neke “naše” koji te iskoristavaju i sto vozis krseve od kamiona i stavljas glavu u torbu.
Recimo americke kompanije poput Prime imaju mnogo vozaca i vozaci su slabo placeni kako sam cuo.
Ono sto su meni neki vozaci americkih firmi pricali kada sam se sretao sa njima je da kad uzmes dozvolu ,stisnes zube i godinu dana vozis gde najbolje izboksujes uslove, nakon toga ta gledas Americke firme koje daju benefite a spremne su da zaposle vozace sa godinu dana iskustva.
Nisam dugo vozio kamion ali ni ne moras dugo voziti da shvatis da je to zanimanje za nekog ko nema porodicu i decu i mlad je i hoce neki kes.Za one sa porodicom i koje zele nesto smisljenije u zivotu najcesce ce biti robija.Ukratko sve se svodi na to da imas para dok vozis a cim stanes para ne dolazi.Svakako tezak i odgovoran posao a nije placen u skladu sa tim.
|
mikica1723 |
23.06.2019 18:42 |
Dobih posao u US transport Denver CO...potpisao ugovor i sad cekam ostalu dokumentaciju za ambasadu itd..Da li neko ima iskustva sa tom kompanijom?Hvala unapred na odgovoru
|
Futbalista |
23.06.2019 23:55 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikica1723
(Poruka 77315)
Dobih posao u US transport Denver CO...potpisao ugovor i sad cekam ostalu dokumentaciju za ambasadu itd..Da li neko ima iskustva sa tom kompanijom?Hvala unapred na odgovoru
|
Mi samo radimo sa nasim lopovima hahaaha, koji su uslovi? Gde vozis, kolko si placen?
|
mikica1723 |
24.06.2019 07:19 |
|
mveruovic |
24.06.2019 10:27 |
Hahah pa moj ortak manji kamion vozi ovde na crno za 1300 nedeljno. Preko koje vize dolazis?
|
Futbalista |
24.06.2019 13:57 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 77319)
Hahah pa moj ortak manji kamion vozi ovde na crno za 1300 nedeljno. Preko koje vize dolazis?
|
Da ali vrvtno je coveku isplata na w2 sto dosta znaci i vozi striktno by the elog
|
mveruovic |
24.06.2019 20:02 |
Kad sam rekao na crno mislio sam da nije imao sredjenu radnju dozvolu, dosao je na j1, a ne da vozi po 15 sati "na crno". Pa super ako nece izbijati iz kamiona za 3400-4000$, toliko moze da se zaradi i sa sasvim normalnim poslom bez nekih kvalifikacija.
Sta mu znaci sto prima platu, koja je to prednost?
|
ivangradjanin |
24.06.2019 22:47 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik reg
(Poruka 77288)
|
Ovo je daleko najbolja definicija koju sam procitao !!!
|
Futbalista |
24.06.2019 23:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivangradjanin
(Poruka 77324)
Ovo je daleko najbolja definicija koju sam procitao !!!
|
Ljudi, ima i nasih kompanija koje imaju ugovore sa velikim prevoznicima sa stedi ture 150 200m svaki dan kuci bla bla za sasvim lepu kintu
|
mikica1723 |
26.06.2019 12:37 |
green card,visa solution...oni su nasli poslodavca za mene pa su i takvi uslovi
|
Jel možeš da napišeš nešto više o tome? Tipa koji su uslovi, koliko košta i koliko traje ceo proces, koliko dugo moraš da radiš za tog poslodavca i sl.
|
mikica1723 |
26.06.2019 14:09 |
Mogu ,naravno...
procedura traje nekih 6-8 meseci od datuma prijave...nema nikakvih troskova sem u usa ambasadi 160 dolara i kasnije lekarski pregled...Visa solution je potrazivala radnike za usa preko EPSN workforce agencije ,preko koje sam se i ja prijavio...moras imati cist record...I kriminalni i saobracajni..uslov je iskustvo u voznji kamiona min 2 godine...za poslodavca moras raditi tri godine...nedeljno ti se odbija 60 dolara zbog troskova koja je prema tebi imala visa solution i na kraju ti uzmu jos 12600 dolara ako ne ostanes tri godine u firmi...ako ostanes do kraja,onda ne placas taj feeod 12600....i to je to otprilike..pitaj jos sta te zanima.mozda sam nesto preskocio
|
Futbalista |
26.06.2019 15:14 |
[quote=mikica1723;77339]Mogu ,naravno...
procedura traje nekih 6-8 meseci od datuma prijave...nema nikakvih troskova sem u usa ambasadi 160 dolara i kasnije lekarski pregled...Visa solution je potrazivala radnike za usa preko EPSN workforce agencije ,preko koje sam se i ja prijavio...moras imati cist record...I kriminalni i saobracajni..uslov je iskustvo u voznji kamiona min 2 godine...za poslodavca moras raditi tri godine...nedeljno ti se odbija 60 dolara zbog troskova koja je prema tebi imala visa solution i na kraju ti uzmu jos 12600 dolara ako ne ostanes tri godine u firmi...ako ostanes do kraja,onda ne placas taj feeod 12600....i to je to otprilike..pitaj jos sta te zanima.mozda sam nesto preskocio[/QUOTE
Smestaj hrana sve ti treba da nadjes kapiram da je tako?
Da li si racunao kad sve odbijes troskove, koliko moze cisto da ti ostane na mesecnom nivou?
|
mveruovic |
26.06.2019 21:05 |
Citat:
(Poruka 77336)
green card,visa solution...oni su nasli poslodavca za mene pa su i takvi uslovi
|
Kako to mislis da ti prave zelenu kartu?
Citat:
(Poruka 77339)
Mogu ,naravno...
procedura traje nekih 6-8 meseci od datuma prijave...nema nikakvih troskova sem u usa ambasadi 160 dolara i kasnije lekarski pregled...Visa solution je potrazivala radnike za usa preko EPSN workforce agencije ,preko koje sam se i ja prijavio...moras imati cist record...I kriminalni i saobracajni..uslov je iskustvo u voznji kamiona min 2 godine...za poslodavca moras raditi tri godine...nedeljno ti se odbija 60 dolara zbog troskova koja je prema tebi imala visa solution i na kraju ti uzmu jos 12600 dolara ako ne ostanes tri godine u firmi...ako ostanes do kraja,onda ne placas taj feeod 12600....i to je to otprilike..pitaj jos sta te zanima.mozda sam nesto preskocio
|
Mislim da osim ako bas nisi u frci da dodjes ovde da je ovo katastrofa od uslova.
|
U pitanju je EB3 viza tj. nešto kao imigraciona radna viza. Realno nije toliko loša priča, dobiješ potpuno legalan status i posle 5 godina možeš da apliciraš za državljanstvo.
Takođe, malo sam čitao i ti penali nisu baš 100% legalni i moglo bi uz pomoć advokata i da se izbegne plaćanje, kao i da je 6 meseci rada za sponzora dovoljno dug period, da ne budeš sumnjiv imigracionoj službi.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:56. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.