-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Hmmmm
Los Angeles, Los Angeles County, CA, US
Novi Sad, Vojvodina (province), Serbia
Gradiska, Republika Srpska, BiH...
meni je tako logicno da se stavi.... no, ja ne bih prevodila (kad u stranim novinama uvek pise Republika Srpska, ja bih tako i napisala). Iskreno, ide mi na zivce to njihovo "prevodjenje" (kao i sto mi ide na zivce primenjivanje srpske gramatike - palatalizacije i sibilarizacije na strana imena, a kad malo bolje razmislim i na nasa :nene:)....
Pre neki dan gledam NCIS Los Angeles, debilna prica - covek Srbin pa se jos bavi preprodajom zena preko Meksika sav udruzen sa Meksickom Mafijom i ima LAPD detektive na platnom spisku(?!), prikazali srpski pasos na kojem pise Lasik Radovan (izgovarali lejzik, a on ih kao ispravio u Lazic), a mesto odakle je je KOPAONIKijevo! Pa je sam Radovan crni sin umesto "proveri to napolju" viknuo "provri to napoj". Jaoooo, mila majko :( kad nam sad prevedem preCednika u Obamko Barakic! Pa jos iz Kikaga (pa nek stignu sibilarizacijom do Chicago!)
Aj, pizdim bezveze... :) :) :) mislim da treba Republika Srpska :grin:
btw, Republika Srpska nije "nepriznata drzavica", vec medjunarodno priznat entity...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 18699)
Hmmmm
meni je tako logicno da se stavi.... no, ja ne bih prevodila (kad u stranim novinama uvek pise Republika Srpska, ja bih tako i napisala). Iskreno, ide mi na zivce to njihovo "prevodjenje" (kao i sto mi ide na zivce primenjivanje srpske gramatike - palatalizacije i sibilarizacije na strana imena, a kad malo bolje razmislim i na nasa :nene:)....
Pre neki dan gledam NCIS Los Angeles, debilna prica - covek Srbin pa se jos bavi preprodajom zena preko Meksika sav udruzen sa Meksickom Mafijom i ima LAPD detektive na platnom spisku(?!), prikazali srpski pasos na kojem pise Lasik Radovan (izgovarali lejzik, a on ih kao ispravio u Lazic), a mesto odakle je je KOPAONIKijevo! Pa je sam Radovan crni sin umesto "proveri to napolju" viknuo "provri to napoj". Jaoooo, mila majko :( kad nam sad prevedem preCednika u Obamko Barakic! Pa jos iz Kikaga (pa nek stignu sibilarizacijom do Chicago!)
btw, Republika Srpska nije "nepriznata drzavica", vec medjunarodno priznat entity...
|
I pored svog tvog pizdenja ja se ipak zabavih, na jutro, na ovaj tvoj post. Bas ti hvala Zana za ovu pozitivnu vibraciju...sila si.....iako je tuzno to sto nam se radi sa nasim imenima i jezikom, ipak je smijesan nas prevod njihovih imena, zar ne?..Obamko Barakic...hahahaha, kako ti samo on pade na pamet :party::srpskivi:
Hajd' sto nam uvrcu imena, ali sto nas trpaju da smo dio Rusije ili da se granicimo sa Rusima....cccccc.....Amer: "Ti ono rece si iz Bosne i Hercegovine?" Ja: "Jesam"...Amer:" A jelde onda pricas ruski jezik, evo ima jedan kolega ovdje iz Rusije pa ste mogli...": Ja: " Izvini ali ja ne pricam ruski, ja pricam srpsko-hrvatski jezik"...Amer:" Otkud sad to, pa zar Bosna i Hercegovina nije bila dio Rusije (bivsa Jugoslavija)": Ja: "Nije"... Amer: "A da, onda se izgleda Jugoslavija samo granicila sa Rusijom a ja mislio....itd, itd...:udri:
|
Citat:
(Poruka 18699)
Hmmmm
|
Sto se tice naziva stavicu na nasem, pa sta bude!
Upravo sam i naglasio na taj apsurd oko naziva, cijeli svijet taj entitet zove Republika Srpska, a mi se nasli da ucimo engleze njihovom jeziku (Republic of Srpska).
Ovo ostalo necu komentarisati. Mislim da je suvisan svaki komentar, Zana... :grin:
Jos uvijek se suzdrzavam od smijeha...:1060::==D:Svaka ti cast!:bravo:
Pozdrav!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lover
(Poruka 18696)
Reci mi sta si stavljao u prijavu (tacka 8) Republika Srpska ili Republic of Srpska jer termin Republic of Srpska koriste domace institucije kada izdaju neki dokument, a termin Republika Srpska se koristi u medjunarodnoj zajednici, sto je apsurd? :wtf:
Cudno, ali istinito, kao i mnoge druge politicke stvari u ovoj zemlji, ali necu o tome...:blink:
Znam da si prosao kroz kompletnu proceduru i volio bih da podijelis to ikustvo sa nama.
Odgovori sto prije jer planiram se veceras prijaviti!:1072:
P.S. Vidim da si iz Doboja. Zivio sam 10 god. u Doboju i imam tamo najblizu familiju.:grin:
|
Ne mogu tačno da se sjetim, ali mi se čini da smo pisali "Republic of Srpska". Prošlo je već skoro godinu dana, a oslabila mi "memorija pamćenja". :woohoo:
Mislim da to i nije toliko bitno, ne vjerujem da će predstavljati neki problem šta god da napišete. Srećno svima!
|
Napokon prijavljeni! I put:bravo::1081::ludak:
Sad nam samo ostaje da cekamo:book:
|
caka i dulle |
08.10.2010 02:58 |
opet ja :D
poslala sam prijavu na moje ime...
da podsetim da imam zavrsenu srednju skolu 4 stepen, ali vanredno... nadam se da to nece biti bitno...
ako ipak bude bitno, bolje mi je da posaljem prijavu i na suprugovo ime, koji ima radno iskustvo u proteklih 6 godina (a 3 stepensr. skole)
ovo je link na kome sam trazila to njegovo zanimanje:
http://online.onetcenter.org/link/summary/51-9121.00
hoce li neko biti ljubazan pa mi reci da li to zadovoljava njihove standarde? koji je to nivo strucnosti ili sta vec :D
hvala svima koji imaju zivaca da citaju moja pitanja ;)
|
Na zalost, ne ispunjavate uslove ni jedan ni drugi.
Vanredno zavrsen cetvrti stepen ne priznaju, sto pise na zvanicnom uputstvu, potvrdili su iz KCC, a i ponovljeno je na prezentaciji u Ambasadi pre nekoliko dana (post mozes videti ovde).
Iskustvo tvog supruga nije dovoljno, jer je u SVP Range izmedju 4 i 6, a treba da bude vece od 7. Od 2005-te godine, kada je napravljena nova klasifikacija poslova po zonama, rigorozni su po tom pitanju.
|
zeleni1122 |
08.10.2010 22:26 |
Citat:
(Poruka 18237)
Imali smo takav slucaj na ovoj temi. Probaj sa Marketing Manager ili Sales Manager, tu je level izmedju 7 i 8. Ipak, u opisu ovih pozicija stoji da je potreban fakultet ili intenzivan trening i iskustvo - ne znam da li 3 iskustva moze da prodje ako struka srednje skole nije povezana sa sadasnjim poslom. Na primer, ako je srednja skola trgovacka III stepen a posao Sales Manager u fabrici obuce na poziciji saradnje sa lancom prodavnica - mislim da moze da prodje. Ali ako je skola varilac III stepen, a pozicija komercijalni direktor na stovaristu gradjevinskog materijala - onda ne verujem. Sto ti rece - ne znam kako covek da bude pametan u toj situaciji...
|
mislim da nisi u pravu.ja sam razgovarao sa prijateljicom iz rusije koja je sada u usa i ona ima zavrsenu srednju trogodisnju skolu jer kod njih nema cetverogodisnje, znaci po principu 8+4 nitko iz rusije ne bi mogao dobiti GC.moj prijevod je da je uvjet redovno zavrsavanje primarnog i sekudarnog skolovanja jer oni sami stave izraz ekvivalentno obrazovanje u odnosu na njihov high school.dosta sam pratio ovu temu na forumu i do sada je bio samo jjedan slucaj odbijanja radi trogodisnje skole i mislim da se taj tip nije ni malo porudio da prode. primjer zane(dobila je vizu na osnovu muzevog radnog iskustva jer mu nisu prilaznali vanredno zavrsen 4 stupanj,da nisu bili ozbiljni oko togo da dobiju GC u ambasadi su ih isto mogli odbit zbog 4 stupnja kao i onog tipa.mislim da bi se svi trebali prijavit pa ako ne prode uvijek se moze probat nekom potvrdom i opisom ako imate u radnoj knjizici npr. 2 god staza u firmi melita d.o.o pa kazete da ste tamo bili na nekoj funkciji koju nadete na listi poslovo koji zadavoljavaju uvjet.nista ne kosta probat.
|
Zeleni1122,
ja nisam sigurna da je nas primer vise validan, jer smo mi izvuceni za DV-2002. 2005-te godine je uradjena nova klasifikacija zanimanja. U to vreme se i apliciralo regularnom postom, a mislim i da nije bilo dosta prijavljenih te zbog toga mozda i nisu bili tako striktni. Dosta njih je cini mi se odustalo (ili nisu dobili druge koverte) jer je kasnilo sve zvog 9/11. Mi smo imali intervju u maju, tada smo i otisli na lekarsko - bili smo prvi koji su radili pregled za lutriju te godine?! Nije bio samo jedan slucaj odbijanja zbog trogodisnje skole, bilo je vise (i u BG, i u Makedoniji).
Sto se Rusije tice, ne mozes da se ugledas na njih, kao ni na zemlje gde su drugacije sigurnosne provere etc. Za Rusiju su verovatno ocenili da je komparativno sa americkim skolovanjem, a za Srbiju nisu. To sto kazu u ambasadi gde je intervju - to je to.
|
Zamolio bih vas da mi razjasnite jednu nedoumicu. Zeleo bih da se prijavim za GC, ali zavrsio sam srednju trogodisnju skolu, a nakon toga visoku poslovnu skolu i fakultet, tako da sam sada Diplomirani ekonomista. Pitanje je da li ja ispunjavam kriterijum za aplikaciju?
Unapred zahvalan
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:43. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.