- -
Visa Bulletin
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)
zelembac |
18.12.2015 16:31 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj
(Poruka 58958)
Ok nisam bio lenj, pa sam pozvao KCC :). Sam pitam, sam odgovaram :). DS-260 jos nije obradjen, tj kako oni kazi is almost done :), tako da njihova je procena da bi trebalo da krajem januara dobijem notifikaciju za intevju, i da mogu da ocekujem intervju u martu, boze zdravlja, ako se bude kako treba :). Tako da su to neke procene, pa da mogu ljudi da racunaju otprilike.
Uzdravlje!
|
Mene sada buni zasto jos uvek meni nije stigao mail ako je kod tebe takva situacija.. Meni je case number oko 9xxx a posalao sam DS260 pocetkom septembra.
Ovako neinformisan svasta ti pada na pamet sto jos nema mail-a :D Proveravao sam i na ESC i isto nema nista...
Mislim da cu i ja kontaktirati KCC, da li je neko slao mail njima i ako jeste koliko je cekao na odgovor?
|
Gromacha |
18.12.2015 16:56 |
Evo ja sam zvao KCC prije 15-tak min. cekao sam oko 2-3 min. da se netko javi. Cekas onaj automat na pocetku da kaze sve sto treba pa te onda ukljuce.
Meni je receno da je moja aplikacija still in progress i da bi trebao da dobijem mail tjekom Januara i da ih nazovem oko 15. da mi potvrde.
|
Još uvek nisu krenuli da javljaju datume za februar. Niko se u svetu jos nije javio, ali moze se desiti da vec danas krenu. Ako ne onda ponedeljak.
Što se obrade DS tiče mislim da će datume dobiti svi koji su poslali do kraja avgusta/početak septembra, a može se desiti da i sredina septembra stigne na red....u svakom slučaju ostaje nam da čekamo još koji sat/dan pa ćemo saznati :naughty: Samo strpljivo :grin:
|
Izasao novi Visa Bulletin :
AFRICA– 18700(Last month 17200)
Country limit for Ethiopia lifted - meaning Ethiopia is the same as Africa
ASIA –4900(Last month 4500)
Except
Nepal – 4350(Last month 3700)
EUROPE–20800(Last month 19100)
OCEANIA –850(Last month 750)
SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN –800(Last month 750)
Čestitke svima koji upadaju u martovske intervjue. A posebno B&V koji je jedini sa foruma u ovom mesecu postao current! :naughty::bravo:
|
Ustvariiiiiiii....nije jedini!:obrva: Nas CN je preko 19100 (prethodni cut off), tako da B&V nece biti usamljen u martovskom poduhvatu:;D: Nadam se da ce nam razgovor zakazati za mart, iako smo negde u septembru otkljucavali DS formular...
|
Gromacha da li ima nekih novosti? Pitam te posto je prosao 15., a meni su rekli isto sto i tebi samo za kraj januara... Pa rekoh da vidim samo da li si dobio kakav mail ili ti se promenilo nesto na ESC? Pozdrav!
|
Gromacha |
23.01.2016 01:38 |
Nista zasada..nisam ih zvao nego cekam da pocnu stizati mailovi pa da me iznenadi :suure: . Vjerojatno ce poceti dolazit mailovi tjekom sa datumima sljedeceg tjedna. Ako ne dobijem mail onda cu ih zvati da pitam di je zapelo. Na ESC isto nema nikakvih promjena.
|
Da cenim i ja da mailove salju krajem meseca, ali secam se da su tebi nesto pominjali sredina meseca, pa rekoh da proverim... Nista cekamo sledecu nedelju pa ako nista zovemo KCC. Srecno!
|
Gromacha |
24.01.2016 00:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj
(Poruka 59408)
Da cenim i ja da mailove salju krajem meseca, ali secam se da su tebi nesto pominjali sredina meseca, pa rekoh da proverim... Nista cekamo sledecu nedelju pa ako nista zovemo KCC. Srecno!
|
Ma da, rekli su da ih nazovem oko 15. Januara ali nisam tada bio kod kuce nego van drzave, pa reko sebi, nista cekat cu mail pa ako se ne dobije onda ih zovem. Sretno i tebi i svima koji ocekuju mail!
|
Evropa je prakticno current
Izasao je novi Visa Bulletin i sa radoscu mogu da vam saopstim da smo od ovog trenutka prakticno svi CURRENT :bravo::bravo::bravo:
AFRICA– 23800(Last month 18700)
ASIA –5800(Last month 4900)
Except Nepal – 5100(Last month 4350)
EUROPE–24500(Last month 20800)
OCEANIA –950(Last month 850)
SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN –925(Last month 800)
Ispod crte ostalo je prema CEAC podacima citavih 9 ljudi iz Evrope, i nadam se da medju njima nema nikog iz nasih zemalja. Cestitke svima :grin:
|
:bravo:
Svaka cast i iskrene cestitke generacijo DV-2016 :) , za broj hocete li stici na red ove godine na intervju se ne trebate brinutu, jos vam svima zelimo da prodjete u ambasadi. :bravo:
|
Cestitke svima koji su postali CURRENT, svi stizete na red, samo opusteno, nadam se da se dv2014 i dv2015 vise nece ponoviti:) Da li neko zna koliko je ljudi iz srb izvuceno za DV2016?
|
Evo zvanicni vb za maj je 28000 a britsimon rece da u Evropi nema veci broj od je 24517. Znaci postala je current u maju. Koja razlika u udnosu na proslu godinu skoro su prepolovili broj dobitnika iz Evrope.
Cini se da su evropu najvise smanjili.
Sta to moze da znaci za DV2017?
|
Dukeduki |
08.09.2016 13:01 |
malo mi je nejasna prica oko visa bulletin-a, izvucen sam u dv 2017, nedavno sam popunio ds260i aplicirao i sad mi je malo nejasno koji su mi naredni koraci?, kad zakazujem intervju,kako da znam kada mogu ici na intervju, hvala unapred!
|
BetterFuture |
08.09.2016 13:28 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dukeduki
(Poruka 63068)
malo mi je nejasna prica oko visa bulletin-a, izvucen sam u dv 2017, nedavno sam popunio ds260i aplicirao i sad mi je malo nejasno koji su mi naredni koraci?, kad zakazujem intervju,kako da znam kada mogu ici na intervju, hvala unapred!
|
Sada cekate da dobijete 2NL (2nd notification letter) u kome ce Vas obavestiti o datumu intervjua. Koji ste CN i kada ste poslali DS-260?
|
Dukeduki |
08.09.2016 15:56 |
broj cn mi je oko 16xxx poslao sam ds formular krajem avgusta meseca
|
bilten
Imate na ovom linku OVDE bilten za ovu tekucu godinu i mislim da su stigli do Novembra. Mozete se i orijentisati na osnovu predhodnih godina , samo uzmite sve sa rezervom , jer ja koliko vidim ove godine obradjuju oko 500 zahteva vise nego prosle godine u ova dva meseca. Pogledaj prosle godine OVDE
Sad sve zavisi od poslatog DS formulara. Znam za ljude koji su broj oko 3000, DS sibnuli u Junu i jos nemaju mail. :udri:
|
Niksovac |
02.05.2017 23:54 |
izgledi
izvucen, :suure: broj 21700 ...procitah da iz evrope idu prvih 20.000, sto znaci da je meni teesno ili sam preko granice?? ..a opet, gore, par postova, vidim da je decko pre dve godine bio broj 40000 i ipak dobio green card, jel moze neko da me uputi malo...
|
Izmedju 0 i 21700 moze da bude manje od 10000 izvucenih. Tvoj broj sigurno dolazi na red.
|
Mikimiki |
03.05.2017 07:16 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Niksovac
(Poruka 66549)
izvucen, :suure: broj 21700 ...procitah da iz evrope idu prvih 20.000, sto znaci da je meni teesno ili sam preko granice?? ..a opet, gore, par postova, vidim da je decko pre dve godine bio broj 40000 i ipak dobio green card, jel moze neko da me uputi malo...
|
Moj broj je 24xxx, i isto pitanje smo postavljali prosle godine, budi bez brige i pripremaj se za intervju vec u aprilu ili maju sledece godine, cestitam. I da, posalji ds 260 sto pre, na moras danas ali u roku od desetak dana. Tacno si procitao da iz regiona Evropa ide 20000, ali na tvoju srecu 50% ljudi koju su izvuceni zaborave da su uopste aplicirali, zaborave sifru, pri tom zaborave mail adresu sa kojom su aplicirali pa ne mogu uopste da povrate zaboravljenu sifru (Comf. No), nemaju para da idu, predomisle se, ili dobiju GC na neki drugi nacin. Nadam se da je sad lakse :grin::grin::grin:
|
Niksovac |
03.05.2017 14:18 |
Fuu :)
Jes, sad je malo lakse :naughty: :grin: hvala!
..ali sad imam drugu nedoumicu..
nisam popunio ovaj formular jer sam video da moze da se doda osoba a posto planiram da idem sa devojkom sa kojom sam dugo zajedno, tako da se moramo uzeti ali to planiram u narednih dva meseca da obavimo.
Pitanje glasi, ako neko pouzdano zna.. da li zaista zavisi intervju od vremena slanja ds260, naravno da je bolje sto pre ali kako sam cuo, pozivanje na intervjue krece tek krajem leta, pocetkom jeseni, tako da potpuno je svejedno sad ili tad poslati jer ionako sve zavisi od CS-a koji smo sad dobili sto je i logicno!?
hvala
|
BetterFuture |
03.05.2017 14:34 |
Citat:
(Poruka 66719)
nisam popunio ovaj formular jer sam video da moze da se doda osoba a posto planiram da idem sa devojkom sa kojom sam dugo zajedno, tako da se moramo uzeti ali to planiram u narednih dva meseca da obavimo.
Pitanje glasi, ako neko pouzdano zna.. da li zaista zavisi intervju od vremena slanja ds260, naravno da je bolje sto pre ali kako sam cuo, pozivanje na intervjue krece tek krajem leta, pocetkom jeseni, tako da potpuno je svejedno sad ili tad poslati jer ionako sve zavisi od CS-a koji smo sad dobili sto je i logicno!?
hvala
|
S obzirom da je Vas CN visok , mozete da popunite DS-260 i kada se vencate. Clanovi koji imaju manji broj, a zele da odu sto pre, onda treba da sto pre i popune DS-260, sacekaju da im intervju bude zakazan, a onda zamole nasu ambasadu da im otkljuca obrazac da bi uneli potrebne izmene. Ukoliko zele da unesu promenu pre nego im je zakazan intevju, onda moraju da kontaktiraju Kentacky sto najcesce znaci i prolongoranje zakazivanja zbog dodatne provere.
|
Mikimiki |
03.05.2017 15:00 |
Citat:
(Poruka 66719)
hvala
|
zaista zavisi, prvo ide obrada zahteva po rednom broju odredjenom prema visa bulitenu, znaci svaki mesec imas cut of odnosno granicu do kog broja idu zahtevi, koji se opet slazu prema datumu slanja ds 260, ti posto si veci broj, mozes da sacekas tri cetiri meseca da promenis bracni status i da posaljes ds 260 (nemoj duze) ili da posaljes sad ds 260 u statusu single, posto ameri ne prihvataju vanbracnu zajednicu, i kada resis da se zenis obratis se KCC da ti otkljucaju ds 260 da izmenih podatke, i treca opcija je da kada dobijes poziv za intervju takozvana drzga koverta (sada je samo mail), obratis se ambasadi u kojoj dobijes datum intervjua i ono ti urade isto sto i KCC, po mom misljenju prva i zadnja opciju su ti najlakse i srecno, skontaces kroz forum da druga opcija mozda nije preporucljiva iz razloga sto naknadno otkljucavanje zahteva odlaze dan intervjua, napominjem da je to samo moje misljenje, neka me neko ispravi ako gresim. i da vas brak i vezu ces dokazivati na intervju, kao i sve navode, imas milion clanova koji su imali istu situaciju videces kroz forum, samo bez nervoze.
|
Citat:
(Poruka 66719)
hvala
|
Datum intervju se kombinira od brojot Case number i datumot koga si go ispratil DS-ot
Ne brzajte vencajte se sredete papiri pasosi so drugo prezime i potoa vnesete gi izmenetite podatoci vo DS-ot
Jas bev 7*** a DS prativme nakaj 24 maj
I intervjuto bese vo noemvri
Podobro poleka no sigurno otkolku nekoja greska da imate
Vtora opcija e da pratis DS sam i potoa pred intervju da se vencate i togas od ambasada da ti go otklucat DS-ot
|
Niksovac |
03.05.2017 20:09 |
Hvala ljudi na odgovorima... Ako sam dobro razumeo bratot makedonche 😉 ipak da ja sacekam mesec do dva, sredimo sve papire tj pasose i posaljem dc260 formular za oboje, ovo sve drugo mi je komplikovanije, ne znam.. Jeste broj visok, 22000 ali vidim da su prolazili i sa vecima.. 😘
|
auuu moj broj je 33xxx? sta je mogu da ocekujem... sledece god probati opet...
|
Mikimiki |
05.05.2017 08:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lossmi
(Poruka 66840)
auuu moj broj je 33xxx? sta je mogu da ocekujem... sledece god probati opet...
|
bez brige, evo ako si primetio na forumu mozes zakljuciti da su ove godine svi brojevi u aprilu postali current, sto znaci da od maja svi brojevi stizu na red i da ima dovoljno viza za sve. ljudi sa mnogo vecim brojem ranijih godina su stizali na red. planiraj da ce te zvati na intervju od juna sledece godine.
|
vojkaninho |
05.05.2017 16:45 |
Jedno piranje cisto radi provere... Kada se zavrsi ds formular treba da pise ispod IV application COMPLETED?
|
Hocu li stici na intervju ako mi je CN 30xxx nesto me to opterecuje ovih par dana. Ima li razloga da zbog toga brinem? :obrva:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vjeko
(Poruka 66923)
Hocu li stici na intervju ako mi je CN 30xxx nesto me to opterecuje ovih par dana. Ima li razloga da zbog toga brinem? :obrva:
|
Ne bi treba biti problem. Ove godine su aktuelni svi brojevi, a i inače nije to tako visok broj.
Googlaj DV cut off numbers by year, ako ti bas trebaju detalji po godinama.
|
Mene interesuje sta raditi u mom slucaju. Naime, izvuceni za 2018 case# relativno nizak 00004 ali imamo razlog da u Usa ne mozemo pre novembra 2018. Molim vas za savet da li da do daljnjeg odlazemo popunjavanje Ds-260 kako bi smo na intervju sto kasnije ili je pametnije popuniti pa traziti odlaganje intervjua. P.S. molim LJ75 kao iskusnijeg kolegu za savet kao I sve koji imaju ideju? Hvala unapred!
|
johnny_nyc |
07.05.2017 12:38 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik tile83
(Poruka 66977)
Mene interesuje sta raditi u mom slucaju. Naime, izvuceni za 2018 case# relativno nizak 00004 ali imamo razlog da u Usa ne mozemo pre novembra 2018. Molim vas za savet da li da do daljnjeg odlazemo popunjavanje Ds-260 kako bi smo na intervju sto kasnije ili je pametnije popuniti pa traziti odlaganje intervjua. P.S. molim LJ75 kao iskusnijeg kolegu za savet kao I sve koji imaju ideju? Hvala unapred!
|
Salji sve odmah, cekaj da ti zakazu interview i onda ga odgodi...visa ti vrijedi 6 mjeseci od kada te odobre tako da odgodi interview za May/June
|
Hvala puno, vidim da ste vi vec prosli kroz ovo i mnogo brinemo da li cemo proci... poslusacu vas definitivno, samo da li znate da li bih im morala navesti razlog ili bih mogla samo tako da pitam da li mogu pomeriti za Maj s ozirom da cemo mi verovatno vec u Nov. Biti na redu?
|
Ovo i mene interesuje , ja sam relativno nizak case number 4xxx , vise bi mi odgovaralo da udjem u usa posle septembra 2018. Ali onda me muci pitanje da li cu dobiti green card uopste, tj da li ce se popuniti mesta i slicno
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik tile83
(Poruka 66977)
|
Nemam ni ja nekog specijalnog iskustva, još uvijek nisam ni otišao u US. Ali...
Imaš više opcija.
1. Imaš jako nizak broj (iskreno, najniži koji sam ja do sada vidio), tako da možeš ispuniti DS 260 u npr. septembru. Nakon toga, traži odgodu prvog termina interview-a. za npr. 2 mjeseca.
2. Nisam shvatio da li ne možeš nikako u SAD, ili ne možeš emigrirati odmah. Ako je ovo drugo, možeš recimo popuniti DS260 odmah, ući u SAD, ostati dok ne dobiješ SSN (idealno GC), i izaći opet.
3. Možeš nazvati ambasadu, objasniti im situaciju, i zamoliti njih za savjet -
npr provjeri da li je izvodljivo da ti ne daju vizu do 'daljnjeg', s tim da nisam siguran da li je ovo (uvijek) moguće.
Naravno, vodite računa da u SAD moraš ući najdalje 6 mjeseci od odrađenog ljekarskog pregleda. I isto takvo, moj savjet je da se ne petlja - bolje je reći istinu, jer ako vas uhvate u muljaži, to je automatska diskvalifikacija.
|
Hvala sto ste se potrudili I Johnny_nyc I LJ75, sada sam malo u nedoumici s obzirom da ste me posavetovali razlicito. Pisala bih vam u pp cim mi se otkljucaju. Ok?
|
Bojanche |
11.05.2017 06:53 |
pitanje
ljudi sta se desava kad je dobitnik izvucen a rodjen je u hr zivi u srbiji vec 20 godina i broj je 3xxx,kako sam cuo oni uzimaju onda broj od hr brojeva? kako tu i sta ja pojma nemam i kad bi trebali onda na intervju posto je hr broj ?
|
BetterFuture |
11.05.2017 09:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bojanche
(Poruka 67127)
ljudi sta se desava kad je dobitnik izvucen a rodjen je u hr zivi u srbiji vec 20 godina i broj je 3xxx,kako sam cuo oni uzimaju onda broj od hr brojeva? kako tu i sta ja pojma nemam i kad bi trebali onda na intervju posto je hr broj ?
|
Sta ste u prijavi pisali kao zemlju rodjenja i zemlju na osnovu koje se kvalifikujete za lutriju? Ako ste pisali HR onda nema nikakvih problema, ako ste pisali SRB ni onda, u principu, ne bi trebalo da bude problema jer smo imali primere na forumu da su clanovi u takvoj situaciji (voja82, Tamarica6000) uspesno dosli do viza.
Prilikom popunjavanja DS-260 unesite ispravno sve podatke pa posaljite email KCC-u (kccdv@state.gov), sa objasnjenjem greske koju ste napravili prilikom prijave. Krenite odatle...
Edit: Molim moderatore da prebace moj i prethodni post u temu DV2018 - Izvuceni dobitnici. Hvala.
|
SEEUSAIC |
11.05.2017 17:42 |
Ako Bojan zeli, moze da ostavi podatke na temi o izvucenima. Ocigledno je da nije on dobitnik vec neko drugi iz njegovog okruzenja.
Sup.Mod.
|
GodFather |
16.05.2017 21:48 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bojanche
(Poruka 67127)
ljudi sta se desava kad je dobitnik izvucen a rodjen je u hr zivi u srbiji vec 20 godina i broj je 3xxx,kako sam cuo oni uzimaju onda broj od hr brojeva?
|
Hmm..što to znači od hr brojeva? Ja imam broj preko 14000 tu u Hrvatskoj. Jel to znači da nemam šanse da budem pozvana na intervju? :udri:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:05. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.