ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Sss (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1129)

rhodes 03.10.2012 22:05

Drugari interesuje me ovo :)

Zavrsila sam vanredno 4 stepen , sto znaci da nije postojao kontinuitet od 12 god redovnog obrazovanja, dakle 3 god u nizu i 4 step. vanredno . Prilozila bi tu zadnju diplomu ukoliko bi me izvukli na lutriji . Radnog iskustva imam ali ne zabelezenog jer me niko do sada nije prijavio kao stalno zaposleno lice ..ipak zna se gde zivimo i kakvi su nam poslodavci . Da li ja zadovoljavam uslovemo obzirom na to da sam zavrsila 4 stepen dakle tu jednu godinu vanredno . Hvala unapred na odgovoru , znam da ste pisali o tome ali nista konkretno nisam pronasla tipa DA , diploma je diploma i niko nece postavljati pitanja da li je zavrsena skola u nizu ili u razmaku od par godina .

Pedja_1003 04.10.2012 12:56

Imam i ja jedno pitanje sto se tice SSS-a. Bio sam u Americi 2011 godine preko J-1 vize i izvadio SSS, ici cu ponovo Aprila 2013. Da li mi vazi ovaj SSS koji imam i koja je procedura uopste oko toga, da li mora da se produzava ili sta vec? :blink:

oskark 04.10.2012 17:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rhodes (Poruka 32093)
Drugari interesuje me ovo :)

Zavrsila sam vanredno 4 stepen , sto znaci da nije postojao kontinuitet od 12 god redovnog obrazovanja, dakle 3 god u nizu i 4 step. vanredno . Prilozila bi tu zadnju diplomu ukoliko bi me izvukli na lutriji . Radnog iskustva imam ali ne zabelezenog jer me niko do sada nije prijavio kao stalno zaposleno lice ..ipak zna se gde zivimo i kakvi su nam poslodavci . Da li ja zadovoljavam uslovemo obzirom na to da sam zavrsila 4 stepen dakle tu jednu godinu vanredno . Hvala unapred na odgovoru , znam da ste pisali o tome ali nista konkretno nisam pronasla tipa DA , diploma je diploma i niko nece postavljati pitanja da li je zavrsena skola u nizu ili u razmaku od par godina .

Pa niko ti ni nece dati konkretan odgovor sa da ili ne kad niko ne zna odgovor na to pitanje, a da na to jos i da potpise i lupi pecat.
Mozemo samo da ti kazemo da je bilo vec slucaja da je prosla i diploma sa vanrednom zavrsenim 4 stepenom. Jedino ostaje na tebi da odlucis dal ces se prijavljivati i kako. Ako ti ne pise na diplomi da ti je to vanredno zavrseno mozda moze i da prodje. Niko ne moze da odluci umesto tebe. Na tebi je. Zvanicno se kaze da moras imati zavrsenu srednju skolu sa ukupno 12 godina skolovanja. I to je ono cega se konzul drzi. A to sto ce da predvidi ili namerno da progleda kroz prste to je vec sasvim druga prica, i to zavisi od trenutnog raspolozenja njegovog.:suure:
Ti si slobodna da probas, ako zelis, niko ti to ne brani. mozda te i prati neka sreca...:grin:

oskark 04.10.2012 17:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Pedja_1003 (Poruka 32127)
Imam i ja jedno pitanje sto se tice SSS-a. Bio sam u Americi 2011 godine preko J-1 vize i izvadio SSS, ici cu ponovo Aprila 2013. Da li mi vazi ovaj SSS koji imam i koja je procedura uopste oko toga, da li mora da se produzava ili sta vec? :blink:

Al samo objasni sta podrazumevas pod SSS?
Da bar znamo kako da ti odgovorimo.:grin:

Pedja_1003 04.10.2012 18:00

Ouuuu moja greska, prebacio sam se na SSN (social security number) :grin:
U svakom slucaju, pozeljn je odgovor :grin:
I da li mi SSN vazi na teritoriji cele Amerike (Izdat u Virginiji idem u Chicago)?
Hvala i izvinjavam se na nepaznji :;D:

tobi 04.10.2012 21:18

Ja imam 3 godosinju skolu i kako cu sada aplicirati?I sta trebam uciniti kako bi aplicirao??

oskark 04.10.2012 22:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Pedja_1003 (Poruka 32141)
Ouuuu moja greska, prebacio sam se na SSN (social security number) :grin:
U svakom slucaju, pozeljn je odgovor :grin:
I da li mi SSN vazi na teritoriji cele Amerike (Izdat u Virginiji idem u Chicago)?
Hvala i izvinjavam se na nepaznji :;D:

Koliko se ja razumem u sve to ne treba da vadis opet SSN. Jednom kada izvadis ostaje ti uvek isto. tako si i tamo zaveden. Kao kod nas sa JMBG fazonom.
Ako gresim neka me neko ispravi.

oskark 04.10.2012 22:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tobi (Poruka 32155)
Ja imam 3 godosinju skolu i kako cu sada aplicirati?I sta trebam uciniti kako bi aplicirao??

Treba ti 4 godisnja skola. ili dve godine iskustva u zanimanjima koja su uglavnom fakultetska ili sa visom...Sve ti pise u uputstvu.

rhodes 04.10.2012 22:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 32138)
Pa niko ti ni nece dati konkretan odgovor sa da ili ne kad niko ne zna odgovor na to pitanje, a da na to jos i da potpise i lupi pecat.
Mozemo samo da ti kazemo da je bilo vec slucaja da je prosla i diploma sa vanrednom zavrsenim 4 stepenom. Jedino ostaje na tebi da odlucis dal ces se prijavljivati i kako. Ako ti ne pise na diplomi da ti je to vanredno zavrseno mozda moze i da prodje. Niko ne moze da odluci umesto tebe. Na tebi je. Zvanicno se kaze da moras imati zavrsenu srednju skolu sa ukupno 12 godina skolovanja. I to je ono cega se konzul drzi. A to sto ce da predvidi ili namerno da progleda kroz prste to je vec sasvim druga prica, i to zavisi od trenutnog raspolozenja njegovog.:suure:
Ti si slobodna da probas, ako zelis, niko ti to ne brani. mozda te i prati neka sreca...:grin:

Raspitala sam se 12 god skolovanja u nizu ili vanredno mu dodje isto :) Bitna je diploma ;) yee

mijan 04.10.2012 22:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rhodes (Poruka 32163)
Raspitala sam se 12 god skolovanja u nizu ili vanredno mu dodje isto :) Bitna je diploma ;) yee

Da li ti je to potvrdjeno iz ambasade ili mozda iz necijeg licnog iskustva nekoga ko je bio na razgovoru u ambasadi?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.