![]() |
Dali je potrebno pozivno pismo od nekoga iz Amerike,jer u mom slucaju,ja imam tamo prijatelje,ali necu traziti pismo ni od koga?Da li mogu proci bez toga?
|
Citat:
|
Hvala Boki zemljače najlepše,daće Bog da bude sve u redu pa da se tamo i vidjamo i družimo..."čekaj,čekaj me,čekaj i ja ću doći".poz
|
Citat:
da li obaveznol moras nekog da imas u usa ako te izvuku |
Citat:
Da li je to njegova adresa bez nekog dokaza (Kopija racuna za struju, itd...), ili u nekoj njihovoj (Americkoj) ustanovi postoji adekvatan obrazac kji se popuni i posalje postom. Ili pa nesto trece? |
Evo i ja da se pohvalim sa novi vesti danas sum bio na intervju u Skopje intervjuto ni bese zakazano vo 08:00AM bili smo tamu 5min poranje za oko 20min ne prozvaa i usli smu u ambasadi go pominavme prviot vles se sa ni provelili sa detektor verovatno za metal i sluzbenikot ne upati na kade treba da se dvizime od kako sme usli u druga prostorija dosaoo je jedan drug sluzbenik i ni gi podredi site dokumenti od dokumenti sme nosile:
1. Odstampao strane sa interneta na kojima pise da mi je intervju zakazan(nije bio potrebno) 2. Pozivno pismo email od prijatel iz Amerike kod kog idem 3. Diploma i kopija samo za moja sopruga(original vracen,kopija zadrzana) 4. Uverenja za mene i zenu da nismo osudjivani 5. Uverenja da se ne vodi krivican postupak protiv nas 6. Izvode iz maticne knjige rodjenih(originali su zadrzali) 8. izvod iz knjige vencanih (originali su zadrzali) i 9. pasosi i (2) slike nam su uzimali samo po edna slika 10. potvrda da je student moja sopruga uzeli su original 11. potvrda i preporaka od firmata gde radim ja od kad prviot sluzbenik ni gi podredi dokumentite i ni rece da sedeme dodeka ne ne povikat posle 15-20min ne povikaa na salter br.5 i sluzbenikot koj izleze od tamu ni gi kaza pravilata znaeteli deka dokolku ne gi ispolnuvate uslovite parite koi treba da gi uplatite ke vi propadnat nie rekovme dek znaem i ni kaza kade da gi uplatime i posle uplakanjeto da se vratime na istiot salter gi uplativme parite i povtor se vrativme i odkoga se vrativme istiot sluzbenik zapocna povtorno da gi sreduva dokumentite i da ni postavuva po nekoe prasanje najprvo gi sredi dokumentite na zenami pa potoa i moite ne prasa kolku godini sme zaedno mu rekovme 4god iako sme pomalku od 4god zaedno, dali imame sliki zaedno da me slikani nekade na odmor ili na svadba mu rekovme deka noseme sliki megutoa ne sme pravile svadba poradi smrt na babai na soprugata i deka imame vo plan da napravime vo idnina gi zede slikite istotaka mu kazav deka moze da provere vo pasosot pecatite deka zaedno imame patuvano i isto taka moram da napomenam toj ni rece deka moze da bideme vrateni poradi toa sto nemame I-143 no mu rekov deka nie ne ni znaevme za toj dokument no ni gi prifati dokumentite i rece deka konzulot moze da odobri no moznoe i da ve vrati za dopolnitelno da go dostavite toj dokumentod koga gi proveri site dokumenti ni kaza da sedneme i da cekame da ne povikaat posle 20-30min ne poivkaa da ni zemat otpecatoci i povtorno ni rekoa da sedneme i da cekame e ovoj pat si pocekavme mozebi 30-40min i povtorno bevme povikani ovoj pat da razgovarame so konzulot predhodno onie koj sto bea na intervju kaj istiot toj zboruvase makedonski no koga nie dojdovme na red so soprugata toj zapocna da zboruva angliski, a po sto zenami ne zboruva mnogu dobro angliski mi se obrati na mene i mi rece na angliski gledam imas odeno nekolku pati za amerika i pretpostavuvam deka znaes dobro angliski jas potvrdno mu odgovoriv i rece deka razgovorot ke go vode so mene iako mojata sopruga e dobitnik na lotarijata nisto ne me prasuvase samo 3-4parsanja kade planirate da odite mu odgovoriv kade planirAMe da odime kaj kogo ke odite mu rekov po sto sum bil 2pati vo usa imam mnogu prijateli i drugari koj ziveat tamu pa istotaka imam mnogu ponudi za kade da prestojuvam a isto taka i tolku ponudi za rabota i mu objasniv deka mozebi na pocetokot ke rabotam bilo sto megutoa posle nekoe vreme ke se potrudam da si rabotam na specijalnosta koja ja imam zavrseno i ni kaza nema sto da ve prasuvam poveke vie ste vredni mladi i deka uspesno ke si ziveete vo usa i nakrajot go zamoliv dali e mozno da ni se izdade vizata podocna posle nekolku meseci odnosno nie pobaravme da ni se izdade na 21.12.2011g. po sto ako ni ja izdadat denes odnosno utre ke nema da moze mojata sopruga dokraj da ja islusa poslednata godina na fakultet prvo ni rece deka ne e vozmozno no rece pocekajte da se konsultiram so kolegite i dojde posle 1 min i ni rece koga sakate da si ja podignete vizata mu rekovme koja data sakame da ni bidat izdadeni vizite ni gi dade pasosite i so niv 2livcinja na koj pisuva imigrantsaka viza i datata koga da otideme da gi ostavime pasositeza da ni bidat izdadeni vizite. Taka pominavme nie bez nikakov problem vi posakuvam na site taka da pominete i samo da napomenam citajte vo forumot i nema da imate nikakov problem dokolku ima nekoj nekakvi prasanja slobodno prasajte pozdrav i so sreka na site i vi pozeluvam da pominete na intervjuto kako nas I mnogu blagodarnost do onie koj sto me upatija I mi pomognaa vo celiot proces :D |
Cestitam todorovskimkd!
Znaci tvoja supruga je dobila na lutriji. A jeste li ovo molili da vam odgode stavljanje vize u pasos da imate vise vremena da se pripremite (vidim da ce viza biti u pasosu 21.12.2011.). Da li ljekarski vi donosite u ambasadu ili doktor to salje sam? Koliko vremena treba da se uradi ljekarski i koliko je kostalo? I jeste li platili cash ili karticom? Izvini na dosadnim pitanjima :) Jos jednom srdacne cestitke i puno srece tebi i suprugi!!! |
CESTITAM!!! Ja nemogu da docekam kad ce moj interviju :)
|
Citat:
|
Todorovski čestitam i baš mi je drago,puno sreće i da sve bude ok.Isto bih poželeo i ostalima.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:34. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.