ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

landlord 05.03.2009 10:12

Koliko sam ja shvatio onu doktoricu ona je meni dala kao anti tetanus.
Tako da bez obzira dal ste primili neku vakcinu ili niste ona ce vam ovo dati.
Ovo vam kazem da se ne mucite nesto sa trazenjem tih potvrda.. jedna vakcina vamne gine..

Poz

Misa 05.03.2009 10:31

U Beogradu se primaju 2 vakcine. Jedna je antitetanus, a druga zamenjuje karantin (doktorica mi je rekla da su pre ljudi pre nego sto emigrirali, morali da budu u karantinu odredjeni vremenski period; sada nam umesto karantina sleduje ta druga vakcina).

Ja nisam nosio nikakvu potvrdu o primljenim inekcijama. Prosle godine u septembru sam primio antitetanus (primali su je svi sa podrucja Vojvodine koji su 1948, '58, '68 i '78 godiste). Samo sam joj to rekao i bilo je dovoljno da ne primim antitetanus. "Karantin" vakcina je, kolika sam ja ukapirao, obavezna za sve.

Cena tetanus vakcine je 700, a "karantin" vakcine 2800 dinara.

Gringo 05.03.2009 10:54

Upravo mi javise iz nase male klinike u nasem malom mistu da su moj karton pronasli a suprugin ne jer je "ta godina izgubljena" :blink: pa ce joj dati to uvjerenje. Whatever...

landlord 05.03.2009 11:13

ma nista se ne sekiraj oko toga..
samo hrabro.. a doca kao sto sam vec rekao je super..
Totalno opustena zena.. i jako jako ljubazna..

Gringo 10.03.2009 08:57

Kao sto vidiite u izmijenjenom potpisu, ljekarski pregled je juce uspjesno obavljen na onoj poliklinici na Ilidzi. Svemu onom sto je Land vec rekao o njihovoj ljubaznosti i profesionalnosti mogu da dodam jos i par svojih iskustava:

1. Supruga i ja sve apsolutno SVE (prijavljivanje na recepciji, pregled, vadjenje krvi, odlazak do Pofalica na snimanje pluca, povratak na Ilidzu, plaacnje i pozdravljanje s doktoricom) obavili za 2 sata, od 10.00 do 12.00!

2. Mi smo, na preporuku s poliklinike, u nasem Domu zdravlja izvadili prepis vakcina koje smo primili tako da juce nismo primili ni jednu vakcinu, a kompletan pregled nas je kostao 140 KM (70 EUR)po osob: 70 KM pregled + 50KM analiza krvi/ HIV test + 20KM snimak pluca.

3. Ljudima koji dolaze van Sarajeva vjerovatno ce koristiti da znaju da se poliklinika nalazi na samoj okretnici tramvaja broj 3, 4 (ide sa zeljeznicke stanice) i 6.

steficacvek 10.03.2009 09:02

e super, Gringo, bas me zanimalo koliko vremena traje sve. da li rezultati svih testova budu gotovo odmah, to sam zaboravila da pitam ranije

Gringo 10.03.2009 09:16

Sve bude gotovo odmah, mi prakticno nigdje nismo cekali, osim jedno drugo. Prvo kod ove "nase" doktorice obavis razgovor, ona popunjava formulare, izmjeri ti pritisak, visinu, tezinu, poslusa pluca, skine te do pasa i onda te posalje na vadjenje krvi. Kad izvadis krv odes do pofalica gdje ti pluca snima jedan strasan lik :grin: (obrati paznju na izlijepljene slike, postere, zidne satove...) koji nam isprica da i sam uskoro ide za Australiju. On ti odmah izradi snimak koji nosis u podrum iste zgrade kod doktora koji ga ocita i tu i platis za snimanje. Onda se vracas na Ilidzu, nama su nalazi krvi vec bili gotovi i cekali nas na recepciji tako da smo s njima i s nalazom pluca jos jednom otisli kod doktorice koja je dovrsila one famozne formulare, pozelila nam srecu i to je to.

steficacvek 10.03.2009 09:32

Bas ti hvala na opisu. Mene to ceka u petak. Hvatam deadline, 7 dana prije intervjua. A koliko placas snimanje na pofalicima? Koliko vidim, ne spominjes vakcije. Nisi primio ni jednu, ili? I ja imam spisak vakcina koje sam primila, ali sam svejedno mislila da neku moras da primis.

landlord 10.03.2009 09:38

Stefice rekao je covjek da nije primio ni jednu vakcinu. Snimak pluca kosta 20 KM. Mislim da je i to napisao..
Taj AoS te je u ludilo odveo..:)

steficacvek 10.03.2009 09:58

:budalo:
to je moje brzopleto citanje. sve mi je jasno, nemam vise pitanja, hvala Gringo i landlord :D

Amerikanac2009 10.03.2009 13:20

Pozdrav svima!!! Kao prvo hvala svima na iscrpnim odgovorima u vezi vojnog odseka. Mi smo juce uspesno prosli lekarski pregled u Smiljanicevoj ulici u Beogradu. Sve je uglavnom po scenariju kako su opisali prethodni kandidati. Na lekarski smo stigli u 9h. Bilo je jos 9 osoba. Mi smo jedini bili porodicno (mama, tata i beba). Na ulazu u neku vrstu stana - tako mi izgleda taordnacija sto verovatno i jeste, prdali smo pasose po jednu fotografiju, odmah platili po 110$ a za bebu je 60$. Ko nema $ primaju i dinare... Tada su u nekim formularima slicno onima koje smo slali u KCC popunili nase podatke zakacili fotke i u drugoj prostorijinam uzeli krv na analizu. Bebi nisu vadili krv. Nakon toga posto je njihov rentgen aparat pokvaren, poveli nas grupno, naravno peske do bolnice dr.Subotic - preko puta hrama Sv. Save (ima da se pesaci!)na stomatolosku kliniku i tu smo uradili rentgen pluca. To smo obavili svi zajedno za ukupno 40-ak minuta. Posle toga smo cekali do 12:30h da se vratimo ponovo u Smiljanicevu u ordinaciju. Nama su rekli da dodjemo 20-ak min. kasnije da necekamo jer smo sa bebom. Iako smo stigli oko 12:40h nas su primili preko reda a ostalima su rekli da mora tako jer smo sa bebom. Supruga i ja smo primili po dve vakcine u isto rame (verujte mi od vakcina sam imao strasnu frku ali nije bolelo!). Izmerili su nam pritisak kuckali nas onim cekicem sto se vidja kod cika psihijatra, pitali za droge, alkohol i pusenje... Suprugu su skidali do pola a ja sam morao skroz da se skidam (jedino carape nisam morao da skidam:1060:). Sto se tice bebe poneli smo karton primljenih vakcina i doktorka je te podatke unela u formulare koje nosimo u ambasadu. Bebi je izmerila pritisak i to preko stvari jer je beka spavala i izmerila joj puls. Najbolje je bilo merenje bebine duzne - odokativnom metodom je pogledala bebu i rekla dugacka je 80cm i tako upisala:;D:Posle smo dobili zatvorene koverte i snimke pluca i krenuli kuci. Vrlo opusteno i fino iskustvo. Bili smo bezrazlozno uspaniceni. Da imali smo i kijavicu, ali to nije bilo bitno...

landlord 10.03.2009 13:39

e vidis kod nas u BiH.. oni iz ordinacije posalju te koverte u ambasadu. Nama nisu dali koverte.

Dida 10.03.2009 13:45

Super Gringo,
da sam znala ranije da je tako u Eurofarmu, i mi bi tamo išli. Ne kažem da je naše iskustvo bilo loše - naprotiv, ali smo morali čekati 2 dana na rezultate HIV testa, što je u poređenju s vašim čekanjem, jednostavno 46 sati brige previše :)

dreamerns 10.03.2009 14:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Amerikanac2009 (Poruka 8173)
Nakon toga posto je njihov rentgen aparat pokvaren, poveli nas grupno, naravno peske do bolnice dr.Subotic - preko puta hrama Sv. Save (ima da se pesaci!)na stomatolosku kliniku i tu smo uradili rentgen pluca.

ja kazem da je taj rentgen aparat uvek pokvaren :-)

steficacvek 10.03.2009 14:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dida (Poruka 8175)
Super Gringo,
da sam znala ranije da je tako u Eurofarmu, i mi bi tamo išli. Ne kažem da je naše iskustvo bilo loše - naprotiv, ali smo morali čekati 2 dana na rezultate HIV testa, što je u poređenju s vašim čekanjem, jednostavno 46 sati brige previše :)

A gdje ste vi isli Dida? Nisam znala da se moze jos negdje obaviti ljekarsko.

Amerikanac, obradovao si me najvise zato sto vidim da nisam jedina sa pauzom od samo 7 dana izmedju ljekarskog i intervjua :D

Dida 10.03.2009 14:43

Može na Koševu kod Dr. Kapetanović-a, već sam pisala o tome... nama je Klinički centar bliže nego Ilidža. Muž je zakazao termin, čiko prima od 7 ujutro, u 8 se vadi krv, pa se ide u ex Vojnu bolnicu da se slikaju pluća. Čeka se 2 sata za rentgen i 2 dana za rezultate testa krvi.

steficacvek 10.03.2009 14:46

Aaaaaaa! Kako je bilo napisano na onom papiru iz druge koverte, ja sam shvatila da je i taj doktor u Eurofarmu. Hvala u svakom slucaju

landlord 10.03.2009 15:34

Stefice pravi si kampanjac.. pa ti uopste ne citas forum. :)

steficacvek 10.03.2009 15:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 8182)
Stefice pravi si kampanjac.. pa ti uopste ne citas forum. :)

:srbinsti:

Grozan sam kampanjac, sram da me bude. A treba uzeti u obrzir da mi u ovoj ciljnoj ravnini mozak nikako ne radi ...:twitch:
Bicu pazljivija, aj promis!

Gringo 10.03.2009 17:30

Ako cemo vec o tome da li vise vjerovati kovertama ili forumu (mada tema nije o tome, ali mozda ovo pitanje zasluzuje i vlastitu temu), ja glasam za forum!

Primjer 1: prije neki dan, iz ciste dokolice krenem da iz druge koverte citam spisak dokumenata koji se nose na intervju. Pa kaze: pasos, list ovaj, list onaj, uvjerenje ovo, uvjerenje ono.. a o diplomi, bilo kakvoj, ni rijeci!

Primjer 2: na papiru sa zaglavljem ambasade iz prve koverte pise da se o svakoj promjeni statusa obavjestava i KCC i ambasada. Kad sam se ozenio ja sam to i uradio: poslao sve sto je trebalo i na jednu i na drugu adresu, kako i pise. U medjuvremenu je stigla druga koverta u kojoj nema imena moje supruge (Dida, ovo je ono o cemu sam ti pisao :;D:), a nema je ni u evidenciji u ambasadi. Ja objasnim sluzbenici ambasade s kojom sam razgovarao da sam papire poslao i u KCC i njima i da su oni tu negdje, a ona ce "To je trebalo poslati samo u KCC". OK, od viska glava ne boli.

Primjer 3: starosjedioci na forumu ce se sjetiti topika o formularu ds2001 (ili tako nesto). Sad je vec svim dobronamjernim gradjanima jasno da on nije potreban, ali kad u prvoj koverti kazu da jeste...

I tako, mozda toga ima jos ali ja sad moram da idem!

dreamerns 10.03.2009 20:25

Ja koliko sam primetio na ovom forumu, ti formulari se razlikuju od drzave do drzave i nije isto za hrvatsku, srbiju, bosnu, makedoniju itd.

steficacvek 12.03.2009 09:01

Ja mislim da se template pisma koji salju u drugoj koverti razlikuju, ali formulari sa kojima ides u ambasadu i sa kojima se prijavljujes u KCC su isti

Zivkovic_NIS 12.03.2009 09:10

Moje iskustvo na lekarskom pregledu BG

Dakle ,
nebi bilo lepo od mene a da se ne javim , i da nesto ne napisem o nasem iskustvu sa lekarskog pregleda ! Koji je bio juce .

Izabrali smo Smiljanicevu 22 , koju sada posle pregleda ocenjujem ocenom (Odlican 5) , sve je tako jednostavno , brzo organizovano i prosto , da smo se osecali kao kada smo isli kod nekih poznanika u BG , popricali malo i vratili se natrag u rodni grad, a da pritom nismo ni osetili , nje to neki mrkotrpni lekarski pregled gde te razvlace na tamo na ovamo, gore dole, levo desno , vec je sve trajalo pola sata ! Tacnije;

Od 9 sati , kada smo i stigli , narednih 5 min , je uzimanje krvi za laboratoriju , i placanje pregleda od $110 , zatim rendgen pluca , dve ulice nize u nekoj studenskoj poliklinici , ili tako nesto , i onda smo bili slobodni do 14 sati . Kada smo se javili u Smiljanicevoj, primili vakcine ,rutinski pregled na golo, visin tezina pritisak, potpisali se na formularima , platili vakcine , 3500 RSD ,
ja sam 700 RSD , platio manje , jer sam primio TETANUS u vojsci prosle godine , to sam i dokumentovao , sa vojnom zdravstvenom knjizicom , supruga platila punu cenu , nije bila u vojsci , sta ces , u vojsci je besplatno , a ovako moras da platis :) , i sve u svemu to je bilo sve , sto se pregleda tice , ali bilo je i zanimljivosti ;)

Naime , posto sam elektrotehnicar po struci , imao sam i intervenciju u Smljanicevoj , u kupatilu na toj maloj klinici (znaju oni i mozda su videli koji su bili , to je obican stan u stambenoj zgradi koji je prepravljen u ordinacuju , stoga ima i kupatilo sa toaletom narvno) ,
i kakve srece, crkla sijalica :woohoo: , i ljubazno me zamoli doktorica kao strucno lice da zamenim sijalicu ! Ja naravno strucnjak , ne odbijem nego pristupim u pomoc !
Sijalica iznad kade, ja se popeo , meljam sijalicu , doktorka me drzi da ne padnem , i svar gorova, sada ima svetlo u kupatilu, tako oni koji idu u Smiljanicevu neka udju u kupatilo i pogledaju u sijalicu obavezno ja sam je licno zamenio , i tako se sete mene !!! ;)

Ja ga bas oduzih, ali dobro ko ima vremena citace !
I ovom prilikom da pozdravim , mog prijatelja, naseg forumasa MISU , iz Novog Sada , sa kojim sam se upoznao , on je jedan od srecnika koji je pogigao pasose toga dana , a mi bili u beogradu i tako dobili, njegovo iskustvo iz prve ruke !
A da i da ne zaboravim , posto je nas san da odemo u San Diego, nismo mogli da propustimo priliku i odemo na sajam NAUTIKE , koji je bio u Beogradu , i mogu vam reci , resio sam , da kupim jednu omanju jahticu od 267.000 eura, trebace mi tamo !!!!

Pozdravljam sve , i sve najbolje !!! Kao sto mozete videti , puno dogodovstina , lekarskli pregled sam i zaboravio kako izgleda, jer je to bila jedna sitnica toga dana !

xeg 12.03.2009 10:38

Hehehe znaci San Diego ce definitivno da zasvetli kad Niski stigne:bravo:
Super, jedva cekam da se ovako pohvalis i posle intervjua ali, pls, ne diraj struju u ambasadi:grin:

Zivkovic_NIS 12.03.2009 10:47

Priloženih datoteka: 1
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...1&d=1236850953
Polazi kuci ,sta cekas ....:smrc::nene::udri:

xeg 12.03.2009 11:11

Priloženih datoteka: 1
Ja Sale samo da te upozorim... sta moze da se desi...
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...3&d=1236852568

bibi 12.03.2009 21:31

zanima me da li su nekome od vas, koji ste prosli lekarski pregled rekli zbog cega im treba snimak pluca. Tj. sta gledaju na njemu? Tj. da li moze lekarski pregled da te diskvalifikuje za dobijanje vize?

kaneolopa 12.03.2009 21:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bibi (Poruka 8342)
zanima me da li su nekome od vas, koji ste prosli lekarski pregled rekli zbog cega im treba snimak pluca. Tj. sta gledaju na njemu? Tj. da li moze lekarski pregled da te diskvalifikuje za dobijanje vize?

Snimak grudnog kosah ili ti snimak pluca moze stosta da otkrije, npr da li imas implatante, stanje u kojem ti se nalazi srce, potencijalne "oziljke" na plucnim krilima ... koja otkrivaju da si prelezala tuberkulozu, stanje tvoje kicme i eventualne operacije i prelome koji su bili tu. E sada imas lepo napisano koje bolesti mogu da te diskvalifikuju na onom pozivnom pismu od njih, hiv pozitivno stanje, hepatitis b i c ako se ne varam i josh neke bolesti mogu da te diskvalifikuju za ulazak u US. Sve u svemu to ce vam doktor saopstiti ako bolujete od tako necega i upozoriti na rizik.

landlord 12.03.2009 22:09

Mislim da hepatitis nije problem pri pregledu.. i da te on nece diskvalifikovati.

kaneolopa 12.03.2009 22:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 8344)
Mislim da hepatitis nije problem pri pregledu.. i da te on nece diskvalifikovati.

Stvarno nisam sigurna oko kojih bolesti shta i kako... ali znam da se ziva vaga mora prekontrolisati.. kada se utovari za ovamo:grin:

bibi 12.03.2009 22:48

razmisljala sam o tome jer sam vec 15tak godina pusac... pa planiram da ostavim cigarete kad dobijem "veliku belu kovertu iz Kentakija" :grin: a i znam koliko je nezgodno pusiti u Americi... mislim, pretpostavljam da te sama cinjenica da si pusac ne diskvalifikuje, ali neke bolesti prouzrokovane pusenjem mozda... bila bih zahvalna kada bi neko naveo taj spisak bolesti iz njihovog pozivnog pisma, ili bar da neki dugogodisnji pusac napise svoje iskustvo...

Amerikanac2009 12.03.2009 23:06

bas njih briga jesi li pusac ili ne... I mi smo pusaci pa prosli lekarski pregled. njih to ne zanima. Kao sto rece neko malopre HIV, hepatitis i to je to... Pa ne konkurises za NASA astronauta! Samo opusteno. Kakvo ostavljanje cigareta?! Udvostrucices kada dodjes na 3 dana 9 sati i 24 minuta do intervjua u ambasadi>. Veruj mi - govorim ti iz trenutnog iskustva!

bibi 12.03.2009 23:14

jooooj, jedva cekam, dace bog :grin:

xeg 12.03.2009 23:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bibi (Poruka 8346)
razmisljala sam o tome jer sam vec 15tak godina pusac... pa planiram da ostavim cigarete kad dobijem "veliku belu kovertu iz Kentakija" :grin:

Podrzavam te u tome i mogu ti reci da je bez njih D-I-V-N-O :grin:
Evo moje price ovde
Na lekarskom postavljaju pitanje pusac ili ne i upisuju, ja sam rekao da ne pusim skoro 2 godine i upisali NEPUSAC a moja draga je rekla da ne pusi 2 meseca na sta joj doktorka rekla "Nista bez minimum godinu dana!" i upisala PUSAC.

kaneolopa 12.03.2009 23:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bibi (Poruka 8346)
razmisljala sam o tome jer sam vec 15tak godina pusac... pa planiram da ostavim cigarete kad dobijem "veliku belu kovertu iz Kentakija" :grin: a i znam koliko je nezgodno pusiti u Americi... mislim, pretpostavljam da te sama cinjenica da si pusac ne diskvalifikuje, ali neke bolesti prouzrokovane pusenjem mozda... bila bih zahvalna kada bi neko naveo taj spisak bolesti iz njihovog pozivnog pisma, ili bar da neki dugogodisnji pusac napise svoje iskustvo...

Zavisi u koji deo amerike odes... u Neshvilu svi zivi pushe... cak na barovima pishe ... pushaci dobrodoshli. Mi smo ostavili zadnju paklu na surcinu jer smo znali da dolazimo u stan u kojem je zabranjeno pusenje, i da je generalno u chicago-u zabranjeno po barovima.

landlord 13.03.2009 09:09

Evo da rijesimo enigmu oko toga koje bolesti su dozvoljene odn. nisu..
Ne znam zasto ste se uhvatili tog hepatitisa.. Ja znam masu ljudi ovde u BiH koji su negdje tamo '93 prelezali zuticu, i koji su kao izbjeglice tada prosli medical testove i emigrirali u USA. Tako da to nije prepreka.

Evo sam nasao slijedece sta oni ispituju:

Medical Test that May Be Required:

* Tuberculosis
* Syphilis for applicants 15 years or older
* HIV (blood test)
* Gonorrhea
* Mental defect
* Narcotic drug addiction
* Psychopathic personality
* Chancroid
* Lymphogranuloma venerum
* Granuloma inguinal
* USCIS approved immunizations

I izvor ovoga je na:

http://immigration.terra.com/greenca...ical_exam.html

poz

bibi 13.03.2009 13:03

aaaaaaaaah, znaci uglavnom psihicke i polne bolesti....

steficacvek 13.03.2009 18:49

Pozdrav ljudi! Samo da prijavim da sam i ja zavrsila sa ljekarskim, sve je proslo ok. Pregledi su bukvalno trajali po 10 min (kod doktorice, snimanje pluca i ocitanje snimka), ali je jedno 2 sata proslo u raznoraznim cekanjima. Uglavnom doktorica mi je samo poslusala srce, izmjerila visinu i tezinu, pogledala grlo i to je to. Imala sam karton o vakcinama, tako da mi nije dala nijednu.
Ocitanje snimka pluca je proslo zanimljivo. Prvo mi je stari simpaticni cika doktor recitovao pjesmice na ruskom iz osnovne skole, a onda me obavijestio da sam imala nekad upalu pluca, a ja nisam bila ni svjesna. Uglavnom sve je ok. Nadam se da ce tako ok biti i sljedeci petak! Pozdrav!

moni 10.04.2009 20:30

Evo kao sto je obicaj, da i mi prenesemo svoje iskustvo sa lekarskog pregleda.
lekarski zakazan za 10:15 AM. Sestra je uzela nase podatke poslala nas u studentsku kliniku da snimimo pluca. U 11 AM smo se vratili sa snimcima, izvadili nam krv. Cekali smo do 11:50 AM. Ispred nas je bio jedan decko iz Jagodine, kojem smo preporucili forum. Pored nas u ambulanti su bili i mladi bracni par iz Beograda, koji su samo danas dali krv, jer je zena doilja, pa nije mogla danas da snimi pluca, jer ne sme 24 sata da doji bebu, te moraju da se pripreme za ponedeljak. U 11:55 AM smo mi stigli na red, sve ukupno za nas troje je trajalo 15 min. Brza je od raketle. Suprug i ja dobili smo karantin vakcine, suprug i tetanus, a Neky je najbolje prosao, nije primio nista.
pitanja koja je postavljala:
Kako se zovete?
Koliko imate godina?
Da li pusite ili ste nekad pusili?
Da li ste nekad probali drogu?
Da li ponekad konzumirate alkohol u prekomernim kolicinama?
Operacije, hospitalizacije?
Merenje pritiska, tezine, visine (odokativno)
sve to u 15 minuta da nas ne odnese pauk sa parkinga jer nismo vise mogli da produzimo vise od 2 sata.

Sijalica odlicno stoji. Al' si ga popravio, svaka ti cast.

Sloba_Kg 10.04.2009 21:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik moni (Poruka 9460)
Merenje pritiska, tezine, visine (odokativno)

Kako odokativno kad ima na onom sifonjeru urezane crtice za svaki centimetar? :D

Nas je prislanjala us sifonjer tj.jelenu je merila, a ja posto sam visi od svih urezanih crtica sam rekao kolika je visina.

A brzina joj je super sonicna.
Treba izracunati njenu zaradu po minutu :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:58.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.