ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Da li USA nudi neku socijalnu pomoc (nekom)? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=276)

srdjevic 01.04.2009 23:13

Ne napisa ti sta se desilo posle tog magicnog broja "pi" (od 3:14)... :nene:

stizeljeto 01.04.2009 23:53

Ok, mislim da je ovo besmisleno, ovo prepucavanje i bezobrazni ton pisanja postova. Mislim da sam ja dovoljno rekla i pokusala pomoci sebi i drugima istrazivajuci. Da, nije me sramota. Izvini trebala si moje ime napisati jer se to ocito odnosilo na mene, kao sto si prozvala Moni. Sramota je jedino u sto se ovaj forum pretovorio, Zana ti si moderator, trebala bi biti objektivna i prvi cilj bi ti trebao biti prociscavati forum od nepotrebnim komentara i gluposti. Mislim da bi u puno slucaju tebe neko trebao moderirati.

Zao mi je stvarno sto se ovo pretvorilo kao i mnogi drugi fuj forumi u kojima ljudi prosipaju pamet umjesto iskrene pomoci.
Cao, ovo je moj zadnji post. ne osjecam da je ovo vise mjesto u kojemu bi mogla procitati za sebe vise nesto korisno bez da se osjecam da se trebam opravdavati ili svadati s nekim. Svima zelim sto ljepsi zivot u Americi.

Zana 02.04.2009 00:22

U pravu si. Evo cistim.

srdjevic 02.04.2009 06:53

Slažem se sa stiželjeto. Stvar sređena.

Vanredni izbori, ukoliko budu raspisani, biće objavljeni u forumu O sajtu. Do tada - autokratija. :1097:

steficacvek 02.04.2009 07:50

Ovaj forum bi se trebao preimenovati u Forum Mimoza :grin: ... Dajte ljudi, sto ste tako osjetljivi. Sta fali raspravama, argumentovanju ... iz vase diskusije, ja sam saznala dosta novih informacija. A ljudi smo, temperament nekad skoci, bude prozivki, ali ja iskreno ni u tome ne vidim nista lose, jer znam sta je iza toga. Ovdje smo da pomognemo jedni drugima koliko mozemo i to smo radili cijelo vrijeme, svako koliko zna i moze. Meni se iskreno bas ne svidja ni da ovaj forum postane mjesto gdje cemo se samo slagati, tepati jedni druge i vagati rijeci. Svako ima svoj zivot, slazem se da treba odmjeriti sta mozes reci drugome (npr. exusa je pretjerao sa napadima i vrjedjanjima, to nikako ne prihvatam), ali ako se diskusija vodi normalno i argumentovano, kao sto je ovdje bio primjer, ne vidim u cemu je problem. Ja stvarno ne bih zeljela da se ovo pretvori u nekakav Stepfordski forum gdje ne mozes reci nista, da se slucajno neko ne uvrijedi. Stizeljeto, moram samo da kazem da ipak i pored svega ne mozes reci da na forumu nema nista korisno. Meni, kao i svim ostalim na kraju krajeva, je forum bio najvaznija stvar od prve koverte pa do vize, a isto to ce da bude jednom i kad se odselim jer iz prve ruke mogu da ucim iz iskustva drugih ljudi. Mene zaista zanima kako teku novi imigrantski zivoti svih vas, uzivam i pratim sve blogove, za ostale se raspitujem na forumu. Vjerujem da smo poceli graditi fina prijateljstva, nemojte sad to bezveze kvariti.
I jos nesto, imam zamjerku na moderatore. Srdjevicu, nisi htio reagovati na post ex-usa, osim upozorenja, koji su bili za trajni ban sa foruma, a ovdje odmah brisanje postova u kojima ima korisnih informacija. :no:
Nadam se da me razumijete i da niko nece pogresno protumaciti.
Pozdrav drugari!

xeg 02.04.2009 08:31

Sta je bre ovo, 2 dana me nema a ono svako se sa svakim posvadjao, nema vise moderatora, ne mogu da pohvatam... kao da prosla 4 jahaca one ribe... kako bese... Apokalipse:grin:

Lol@Stefi FORUM MIMOZA!!!:RRofl:

moni 02.04.2009 08:46

Verovatno kasnim sa citanjem postova, koji su vidim brisani. A ko je mene prozivao? Stizeljeto neko te ovde cita i gleda na tvoje postove drugim ocima i nemora da cita izmedju redova tvoj post.
Sad ja da prozovem, Zana je pre nekog vremena pisala nesto, nemogu sad da nadjem, o madjarima i njihovom ponasanju.Nemoj da generalizujes ljude. U svakom zitu ima kukolja ,to stoji.Znam ja i obrnutu pricu onog sto si napisala - tada.
I jos nesto nisam madjarica, ako ce to malo ublaziti tvoj stav prema meni.Ja sam prava( namerno ovo naglasavam) vojvodjanka sa nemackim imenom, ali meni to nista ne znaci. Ne kvalifikujem ljude po tome sta su po verskoj i nacionalnoj osnovi, vec po tome kakav je ko covek.Inace imam prijatelje od adventista ( citaj subotara ko ne zna) do madjara,hrvata, bosanaca, slovaka,rusina.....

Hvala sto ste citali moj post i nadam se da nisam nikog uvredila ni ugnjavila.

xeg 02.04.2009 09:08

Auuu... pa to se sada zenske posvadjale ccccccc...
A ona je rekla da je majka one druge toliko debela da do pola dup@a nosi Women Secret a od pola Intimo Lingerie:blink:

Srdjevicu jel spremno blato?:naughty:

steficacvek 02.04.2009 09:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 9292)
Sta je bre ovo, 2 dana me nema a ono svako se sa svakim posvadjao, nema vise moderatora, ne mogu da pohvatam... kao da prosla 4 jahaca one ribe... kako bese... Apokalipse:grin:

Ma ti si za sve kriv :belj: Tako ti je kad pobjegnes i ignorises nas :==D:

A ako nastavite sa tim blatom, mozda ce zenske tek da se udruze pa vas ubace u isto! Girl power! :grin:

xeg 02.04.2009 09:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steficacvek (Poruka 9296)
Tako ti je kad pobjegnes i ignorises nas

With the power of DialUp!!! Up-up-'n-away:grin:

wingreen 02.04.2009 09:38

Sta se ovo desava?
Stizeljeto stvarno se nadam da ovo nece biti tvoj poslednji post :nene:
Zao mi je sto ste izbrisali te postove i zasto ste ih uopste izbrisali?! Ako nema psovki i vredjanja...ne razumem. Svako neka stoji iza svojih reci i ako je vec nesto napisao, razmisljao je da ce neko i da procita, tako da smatram da postovi ne treba da se brisu. Stvarno ne razumem u cemu je problem.
Stizeljeto, ja te potpuno razumem, i sama brinem najvise oko tog zdravstvenog osiguranja zbog mog deteta a na kraju krajeva i zbog nas, jer ako smo mi zdravi moci cemo i da radimo i da pruzimo njoj maximum. Mislim da su tvoja pitanja na mestu. Sigurna sam da svako ovde razmislja da ce da radi i sam placa svoje osiguranje ali na pocetku je jako tesko i uvek treba (pogotovo kad imas dete) imati i tu opciju sta ako....desavaju se nepredvidjene stvari....ostaju i Ameri bez posla, sto se nama to ne bi desilo, a ne verujem da je i tako lako podviti rep i vratiti se.
Stizeljeto korisna si sa svojim informacijama i meni se svidja tvoja iskrenost i saosecajnost.

dreamerns 02.04.2009 14:53

Pazi ovako, x puta me je neko iznervirao na ovom forumu...odgovorio sam i to je to. Da ne kazem, da mi ovaj forum pocinje oduzimati isuvise vremena. Rasprava je normalna....pa svi mi imamo drugacije misljenje o stvarima. Da ne kazem da te rasprave cine ovaj forum zanimljivim...jer u tom trenutku ima najvise postova. Generalno, rasprava je mozda i nesto sto mi u ovoj Americi fali. Bas bih voleo da sa nekim odem u kafanu, zapijem se i raspravljam o necemu. Na to sam navikao, a toga ovde bas i nema. U svakom slucaju, mislim da je moni upravu...nemojmo biti mimoze :-)
Kada smo vec oko socijalne pomoci, ajde da posmatramo to sa strane prosecnog amerikanca. Drzava mu je u kolapsu, ljudi bivaju otpusteni, sigurno mu je neko drag dobio nedavno otkaz i ne moze da otplati kucu.....i onda mu stize neki evropljanin da mu oduzme posao, da mu oduzme hranu iz usta....i jos da trazi beneficije od drzave. I kada vas tako amer na salteru gde se raspitujete za pomoc doceka, pa makar bio u potpunosti profesionalac...sigurno ce mu biti muka od vas i ne verujem da ce se preterano potruditi da vam pomogne. Naravno, nismo mi krivi sto smo emigranti...tako nas sudbina naterala.....ali ljudski je osecati ono....nije mu pravo.
Ja moram priznati da sam cak i odusevljen sto nisam jos dosada naisao na tako neko misljenje (mozda i jesam, ali su se pravili fini). Ovo sam napisao samo kao temu za razmisljanje....cisto treba obratiti malo paznju i na to.

srdjevic 02.04.2009 15:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steficacvek (Poruka 9290)
I jos nesto, imam zamjerku na moderatore. Srdjevicu, nisi htio reagovati na post ex-usa, osim upozorenja, koji su bili za trajni ban sa foruma, a ovdje odmah brisanje postova u kojima ima korisnih informacija. :no:

Da ne ispadne da mešamo babe i žabe, pretpostavljam da se ovo odnosi na administratora, ne na moderatore....
1. Administrator je reagovao onomad jer je (smatram) bilo neophodno (ex-usa incident). Zato je i dobio samo upozorenje, jer je već tukao po moderatoru nekoliko puta, a po meni samo tada jednom, pa nisam hteo da ispadne da prva poruka protiv admina znači da letiš napolje.
2. Moderator je obrisao svoj post, nije administrator nista brisao. Ne vidim da je brisano još nešto, a ne sećam se da je taj konkretan post imao neke bitne informacije, osim prozivki od strane moderatora. Ako želite, i ako se Žana, naravno, slaže, vratićemo post.
3. Moderatori nisu smenjeni, već dali ostavke (Veka još davno, zbog obaveza). Administrator je samo reagovao po zahtevu.
4. Sa foruma niko do sada nije banovan, niti mislim da je za to do sada bilo potrebe (još).
:nene:

Recite mi šta biste vi uradili na mom mestu...

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 9295)
Srdjevicu jel spremno blato?:naughty:

Mešam, mešam, da ne stvrdne... (pogotovo ako im se obistini pretnja, pa nas ubace u isto; da ne boli) :grin:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 9306)
Generalno, rasprava je mozda i nesto sto mi u ovoj Americi fali. Bas bih voleo da sa nekim odem u kafanu, zapijem se i raspravljam o necemu. Na to sam navikao, a toga ovde bas i nema.

Kad ćemo u kafanu? :ludak:

dreamerns 02.04.2009 15:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik srdjevic (Poruka 9309)
Kad ćemo u kafanu? :ludak:

Pa ne znam....ja te vijam vec mesecima :-)

srdjevic 02.04.2009 16:01

ma ja se samo bojim da se ne skenjaš kad vidiš ove "kafaniiice"... :bravo:

"a kad subotom narodnjaci dođu"... :ludak:

P.S. Čujemo se u subotu. Nisam bio - ne pamtim! :srbinigr:

dreamerns 02.04.2009 16:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik srdjevic (Poruka 9311)
ma ja se samo bojim da se ne skenjaš kad vidiš ove "kafaniiice"... :bravo:

"a kad subotom narodnjaci dođu"... :ludak:

P.S. Čujemo se u subotu. Nisam bio - ne pamtim! :srbinigr:

Vazi, dogovoreno.
Ja sam ovde: http://www.flourishconf.com/flourish2009/?q=node/35 do 5-6. Posle sam slobodan :-)
Pogledaj tu konferenciju...dzabe je upad, a bice dosta dobrih predavanja.

steficacvek 02.04.2009 17:37

Citat:

Da ne ispadne da mešamo babe i žabe, pretpostavljam da se ovo odnosi na administratora, ne na moderatore....
1. Administrator je reagovao onomad jer je (smatram) bilo neophodno (ex-usa incident). Zato je i dobio samo upozorenje, jer je već tukao po moderatoru nekoliko puta, a po meni samo tada jednom, pa nisam hteo da ispadne da prva poruka protiv admina znači da letiš napolje.
2. Moderator je obrisao svoj post, nije administrator nista brisao. Ne vidim da je brisano još nešto, a ne sećam se da je taj konkretan post imao neke bitne informacije, osim prozivki od strane moderatora. Ako želite, i ako se Žana, naravno, slaže, vratićemo post.
3. Moderatori nisu smenjeni, već dali ostavke (Veka još davno, zbog obaveza). Administrator je samo reagovao po zahtevu.
4. Sa foruma niko do sada nije banovan, niti mislim da je za to do sada bilo potrebe (još).
:nene:

Upravu si, mislila sam na administratora. Nije bilo namjerno, jednostavno nisam informaticar pa da mi nije u svijesti sve po defaultu. Isto mi ga to dodje :grin:
Iskreno, ja mislim da je ex-usa incident bio za automatski ban, ali to je samo moje misljenje. Tu je daleko predjena granica diskusije i rasprave, pocelo je sa jako niskim vijedjanjem, ne samo Zane nego i drugih. Razumijem da je u ovom slucaju Zana sama obrisala svoj post i to je ok. Jednostavno mi je to palo na pamet kako je on dobio samo upozorenje za takvo nepostivanje, a sad su problemi oko diskusije. Po meni, treba da budes veci autoritet u slucajevima kao sto je taj. Nije bitno je li uvrijedio admina, kad vec konstantno vrijedja ostale. Ali stvarno nema svrhe vracati se na to. Razumijem i kad ljudi brisu svoje postove, nesto se napise u afektu, hvala Bogu pa ima opcija za brisanje. U biti, slazem se sa dreamerom, forum je najzanimljiviji kad raspravljamo. Danas cu ja tebe iznervirat, sutra ti mene, fino cemo prodiskutovat i mirna Bosna. Samo vas molim nemojmo stvarati neku izvjestacenu atmosferu, ajmo komunicirati kao sto bismo i u svakodnevnom zivotu da se poznajemo uzivo vec ovo neko vrijeme.
Stizeljeto, ja bih zaista voljela da nastavis diskutovati sa nama :;D:
Pozdrav svima!

srdjevic 02.04.2009 18:29

Da ne ispadne da sam ja nešto na svoju ruku uradio, ponoviću (pošto i drugi misle da je moja odluka):

Citat:

Evo, ponoviću pitanje: šta biste vi uradili na mom mestu? Rekli "ne može"?

wrath:of:the:lich:king 02.04.2009 19:14

Ja bih isto prihvatila njenu ostavku...

steficacvek 02.04.2009 19:16

Ma jasno je da nisi ti brisao post, u ovom slucaju je Zana izbrisala svoj post. Ne razumijem, kakve veze ima sto su moderatori dali ostavke? Neka su, sve je ok sa tim ...
Neko od nas dvoje is missing the point ...

bibi 02.04.2009 22:14

a je li to Zana izbrisala sebe i sa liste clanova?:blink:
mislim, ne brinem ja za nju...

samo mi je zao sto nisam bila u prilici da procitam sve sta se izdesavalo, pa da imam svoju sliku o tome...

Sloba_Kg 02.04.2009 23:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 9253)
Sto se tice samog osiguranja, pogledajte na paycheck koliko vam drzava uzme za porez i takse. E onda treba pogledati procentualno koliko kanadjaninu uzme za porez, takse i zdravstveno...isto vazi i za zapadnu evropu. Upravo ta razlika vam moze platiti zdravstveno osiguranje, tako je sistem napravljen.

Ti si to gledao filmove Majkla Mura? :D

wrath:of:the:lich:king 03.04.2009 19:01

BINGHAMTON, N.Y. – A gunman blocked the back door of an immigration services center with his car before walking through the front door firing, wounding at least six people and taking as many as 41 hostage, officials said.

Mayor Matthew Ryan told the Binghamton Press & Sun Bulletin that there was a hostage situation involving a gunman with a high-powered rifle.

The American Civic Association describes itself as helping immigrants and refugees with counseling, resettlement, citizenship, family reunification and translators.

It also intervenes with emergencies, including fighting, hunger and homelessness, according to information from the association's Web site.

http://news.yahoo.com/s/ap/hostage_shooting

steficacvek 04.04.2009 06:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bibi (Poruka 9319)
a je li to Zana izbrisala sebe i sa liste clanova?:blink:
mislim, ne brinem ja za nju...

Nije, samo je pogresno gledas pod Zana, a ne pod Žana.

bibi 04.04.2009 09:58

ok, nasla sam...
hvala stefice

via 23.02.2014 10:26

Naišla sam na ovu temu slučajno i isčitala cijelu. Moram priznati da je sama tema odlična. žao mi je pa što je otišla u nekom drugom smjeru i ostala zaboravljena.

Imam jednu nedoumicu po pitanju zdravstvenog osiguranja, pa ću postovati ovdje, obzirom da je D&D spominjao nešto slično baš na ovoj temi.
Dakle, u pitanju je država IL, i znam da po programu All kids, sva djeca imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, bilo besplatnu ili uz plaćanje određene premije u zavisnosti od income. Ono što me buni je eligibility requirmenets. Pored proof of residency, uslov je i da je dijete uninsured for 12 consecutive months. Dakle, kad dođemo u IL, da li je moguće da odmah osiguramo klince preko All kids ili oni prvo moraju biti 12 mj uninsured. Moram dodati da mi je u slučaju ovog drugog to stvarno bezveze.

via 23.02.2014 11:09

Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje, ali voljela bih da mi netko iz IL potvrdi. Dakle, djeca su eligible za All kids, čak i ako su imala osiguranje u proteklih 12 mjeseci pa ga izgubili, a income je ispod određenog limita. Znači postoje varijacije na temu i sve je ipak vezano za income, ako sam dobro shvatila. Po dolasku nećemo imati nikakav income, pa su djeca valjda eligible.

Hajd' vi iz Chicagolanda sa klincima potvrdite ovo :1072:

Magelan 24.02.2014 21:05

All Kids

ALL KIDS je forma public aid-a ovde u Illinois-u, sto znaci "public charge". Zbog toga nas u Illinois-u deru sa state porezom.

Iscitaj malo tematiku green card vs. public charge. Bice ti stvari jasnije u smislu da li zbog nekog osiguranja koje ne kosta ne znam koliko za decu dovodis svoju porodicu u situaciju da u nekoj buducoj instanci ne steknete pravo za drzavljanstvo.

Zana 24.02.2014 21:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 44303)
ALL KIDS je forma public aid-a ovde u Illinois-u, sto znaci "public charge". Zbog toga nas u Illinois-u deru sa state porezom.

Iscitaj malo tematiku green card vs. public charge. Bice ti stvari jasnije u smislu da li zbog nekog osiguranja koje ne kosta ne znam koliko za decu dovodis svoju porodicu u situaciju da u nekoj buducoj instanci ne steknete pravo za drzavljanstvo.

Ne, nije svaka forma pomoci "public charge". Deca mogu da imaju All Kids osiguranje cime se roditelji ne smatraju da su "public charge". Jedini problem koji moze da iskrne je kod ne daj Boze "long term" hospitalization (nursing home) i mental health hospitalization. Kad mogu deca ilegalna da imaju All Kids, mogu i LPRs - sve drugo ne bi bilo fer. U principu, za odrasle postoje restrikcije - za decu retko kad. Google search tip: All Kids and immigration status, .gov strane.

chicagopn 24.02.2014 22:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 44286)
Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje, ali voljela bih da mi netko iz IL potvrdi. Dakle, djeca su eligible za All kids, čak i ako su imala osiguranje u proteklih 12 mjeseci pa ga izgubili, a income je ispod određenog limita. Znači postoje varijacije na temu i sve je ipak vezano za income, ako sam dobro shvatila. Po dolasku nećemo imati nikakav income, pa su djeca valjda eligible.

Hajd' vi iz Chicagolanda sa klincima potvrdite ovo :1072:

Via ,naravno da ces decu odmah registrovati kod all kids, niko ti ne pravi problem .Mi nismo imali nikakav income a upisali smo dete nakon 2 meseca boravka ovde
ja kad sam doveo klinca ovde nisam ni znao za All Kids ,otisli kod zubara na pregled za polazak u skolu i naravno spremio da platim,zubar mi kaze zasto placas odi na spratu neka ti popune tu aplikaciju ,za nedelju dana dobili knjizicu za dete.
Aplikaciju popunis sama cim dodjes ovde i smestis se

via 24.02.2014 23:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 44303)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 44305)
Ne, nije svaka forma pomoci "public charge". Deca mogu da imaju All Kids osiguranje cime se roditelji ne smatraju da su "public charge". Jedini problem koji moze da iskrne je kod ne daj Boze "long term" hospitalization (nursing home) i mental health hospitalization. Kad mogu deca ilegalna da imaju All Kids, mogu i LPRs - sve drugo ne bi bilo fer. U principu, za odrasle postoje restrikcije - za decu retko kad. Google search tip: All Kids and immigration status, .gov strane.

Moram priznati da sam nakon čitanja ove teme na forumu našla i pročitala još mnooogo tekstova i informacija na ovu tematiku. Dakle, upoznala sam se sa svim terminima poput LPRs, enancment of PRWORA, proučila tu famoznu Welfare Reform of 1996 i jasno mi je da su prije 1996 imigranti imali ista ili gotovo ista prava kao američki državljani, ali također znam da i danas imigranti poput nas ipak imaju prava na neke benefite koji ipak nisu "public charge". Sad ne mislim doslovce na nas (odrasle) već na djecu.

Koliko sam se ja upustila u ovu tematiku došla sam do zaključka koji je i Zana dala. Dakle, kad je u pitanju država IL, SVA djeca imaju pravo na All kids osiguranje, pa čak i djeca nelegalnih imigranata kao što Zana reče i ovo definitivno neće uticati na dobijanje državljanstva. Ova odluka, da je tako nazovem, je stupila na snagu 1.jula 2006 i ovo je state-only-funded health coverage, dakle nije na federalnom nivou. Sva djeca, pa i ona Nonqualifield Immigrant, također imaju pravo na School Lunch and Breakfast, kao i Child Care Benefits.

U prilog ovom da dodam i sljedeće:

Public charge: Many eligible noncitizens choose not to apply for public benefits in the mistaken fear they will be determined a "public charge" and prevented from adjusting their status. Public charge only applies to sponsored immigrants and never applies to the receipt of medical assistance (except for long-term institutionalization),food programs, or any other non-cash benefit programs. Public charge may only apply to the receipt of cash assistance (such as TANF or SSI) or long-term institutionalization such as nursing home care.

Sve ove informacije sam "pokupila" na sljedećim stranicama:

http://icirr.org/sites/default/files...ity%202009.pdf
http://www.urban.org/UploadedPDF/412...n-Services.pdf

Ovo je jedan dio onog što sam pročitala, jer kao što sam već rekla, ova tema je super i žao mi je što je otišla u nekom drugom smjeru. Zaista je dobro da se ljudi informišu na šta imaju pravo kad dođu, a korištenje kojih benefita bi im (ako bi ih već uspjeli dobiti) moglo škoditi sutra prilikom predaje zahtjeva za državljanstvo.

Trudnice primjerice u državi IL mogu dobiti besplatnu zdravstvenu njegu čak i ako nisu legalni imigranti. Sve je objašnjeno na sljedećem linku:
http://www.allkids.com/pregnant.html

Dakle, nije situacija baš takva da nam je sve nedostupno. Mislim da samo treba baš dobro proučiti sva pravila, zakone itd, ali tačno određene države u koju se ide, jer zakoni su zaista različiti. Mene je primjerice zainteresovao i program SNAP ili food stamps iz jednostavnog razloga što se sjećam da je dreadnot pisao da je koristio tu pogodnost, a ja pak za državu Illinois ne vidim mogućnost korištenja iste. Onda sam došla do podatka da je to također state-only-funded program i egzistira samo u sedam država (California, Conneticut, Maine, Minnesota, Nebraska, Washington and Wisconsin).

Neka me netko slobodno ispravi ako sam nešto krivo shvatila jer tu smo da razmjenjujemo iskustva, a ne bih voljela da se netko povede pogrešnom informacijom koju sam ja dala.

via 24.02.2014 23:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 44309)
Via ,naravno da ces decu odmah registrovati kod all kids, niko ti ne pravi problem .Mi nismo imali nikakav income a upisali smo dete nakon 2 meseca boravka ovde
ja kad sam doveo klinca ovde nisam ni znao za All Kids ,otisli kod zubara na pregled za polazak u skolu i naravno spremio da platim,zubar mi kaze zasto placas odi na spratu neka ti popune tu aplikaciju ,za nedelju dana dobili knjizicu za dete.
Aplikaciju popunis sama cim dodjes ovde i smestis se

Hvala ti chicagopn za ovu potvrdu, tek sad sam vidjela i ovaj post. Ja sam luda više od istraživanja svega i svačega baš da ne bi došli u takvu situaciju da nešto "propustimo" jer nismo znali. Još mjesec dana je pred nama, "sažvakala" sam gotovo sva suburbs oko Chi, škole (za početak smo u Edgewater kod kolegice dok se ne aklimatizujemo i dobijemo SSN) ove benefite, banke i kreditne kartice, poslove gledam svaki dan, tema Obamacare mi je on-hold, a možda dođem i do teme tax. E to mi je već teža tematika, ali neće se oteti što bi rekli :grin::grin:

vuxanne 25.02.2014 01:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 44310)
Trudnice primjerice u državi IL mogu dobiti besplatnu zdravstvenu njegu čak i ako nisu legalni imigranti. Sve je objašnjeno na sljedećem linku:
http://www.allkids.com/pregnant.html

Ako nekog zanima ovo isto za susednu Indijanu, klikni, trudnicama koje nisu permanent resident-i daju Emergency Medicaid Plan i to u okviru Hoosier Healthwise programa. Pokrivaju porodjaj ali ne preglede u trudnoci. Ako su u pitanju muz, zena i embrion - racunaju troje i treba da imaju ispod $40,622 godisnje zarade.

Za one sa zelenom kartom ne znam, mozda im pokrivaju i prenatal preglede.

chicagopn 25.02.2014 04:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 44311)
Hvala ti chicagopn za ovu potvrdu, tek sad sam vidjela i ovaj post. Ja sam luda više od istraživanja svega i svačega baš da ne bi došli u takvu situaciju da nešto "propustimo" jer nismo znali. Još mjesec dana je pred nama, "sažvakala" sam gotovo sva suburbs oko Chi, škole (za početak smo u Edgewater kod kolegice dok se ne aklimatizujemo i dobijemo SSN) ove benefite, banke i kreditne kartice, poslove gledam svaki dan, tema Obamacare mi je on-hold, a možda dođem i do teme tax. E to mi je već teža tematika, ali neće se oteti što bi rekli :grin::grin:

I treba se sve kompletno informisati jer ce vam kasnije to mnogo znaciti kad budete dosli ovde.
Edgewater hm gledaj da sto pre begas otuda neznam ako ti deca krecu odmah u skoli da se ne istraumiraju ako su klinci mali onda si ok ali gledaj odmah neki bolji deo grada .Ja znam da je taj deo prihvatljiv sto se tice rente ali zato i jeste jer je los

via 25.02.2014 17:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 44314)
I treba se sve kompletno informisati jer ce vam kasnije to mnogo znaciti kad budete dosli ovde.
Edgewater hm gledaj da sto pre begas otuda neznam ako ti deca krecu odmah u skoli da se ne istraumiraju ako su klinci mali onda si ok ali gledaj odmah neki bolji deo grada .Ja znam da je taj deo prihvatljiv sto se tice rente ali zato i jeste jer je los

Ma ne planiramo se uopšte zadržavati u Edgewater, to je neko prelazno rješenje kad tek stignemo, tako da klinci tu sigurno neće ići u školu. U planu nam je neki suburb. Da ne bih išla off topic, nadam se da je ok ako ti pošaljem pp ukoliko budem imala nekih pitanja upravo na temu suburbrs, jer koliko god sam se informisala u teoriji opet netko tko je već tamo sa djecom ima najbolje informcije u praksi. :) :)

vuxanne 25.02.2014 20:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 44325)
Ma ne planiramo se uopšte zadržavati u Edgewater, to je neko prelazno rješenje kad tek stignemo, tako da klinci tu sigurno neće ići u školu. U planu nam je neki suburb. Da ne bih išla off topic, nadam se da je ok ako ti pošaljem pp ukoliko budem imala nekih pitanja upravo na temu suburbrs, jer koliko god sam se informisala u teoriji opet netko tko je već tamo sa djecom ima najbolje informcije u praksi. :) :)

Ovde gde ja zivim im jedan komsiluk sa istim imenom Edgewater. Garant imaju po jedan u svakom gradu gde ima neke vode

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:18.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.