ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Prijava za lutriju DV-2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=951)

Danko 05.09.2011 11:42

Lijep pozdrav svim članovima i pohvale autoru na ovom zanimljivom forumu kao i onima koji svojim sudjelovanjem i mnoštvom informacija uvećavaju njegovu vrijednost. Hvala Vam jer ste puno toga napisali što je korisno onima koji se tek upoznavaju s ovim načinom odlaska u SAD.

Ove godine prvi put apliciram i iskreno se nadam da će biti OK. :;D:

Samo u par riječi da se predstavim:
-sredina dvadesetih godina
-studiram na master studiju
-živim u Vrhbosni-Sarajevu

:papa:

albertas 05.09.2011 14:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Danko (Poruka 24990)
Lijep pozdrav svim članovima i pohvale autoru na ovom zanimljivom forumu kao i onima koji svojim sudjelovanjem i mnoštvom informacija uvećavaju njegovu vrijednost. Hvala Vam jer ste puno toga napisali što je korisno onima koji se tek upoznavaju s ovim načinom odlaska u SAD.

Ove godine prvi put apliciram i iskreno se nadam da će biti OK. :;D:

Samo u par riječi da se predstavim:
-sredina dvadesetih godina
-studiram na master studiju
-živim u Vrhbosni-Sarajevu

:papa:

Dobrodosao nadam se da cemo pozeleniti i meni je prvi put........:==D::==D::==D:

YoWanna 05.09.2011 14:44

Dobro dosao i od mene! i ja sam od skoro na forumu,takodje prvi put apliciram.Evo pridruzujem se zeljama,da pozelenis...:==D:
P.S.Zahvaljujem se Lidijia 84 i tebi vrhunski na lepim zeljama.:)

ZeljkoUSA 05.09.2011 23:25

Svim clanovima puno srece u narednom izvlacenju... Mogu vam reci da prillican broj ljudi dobije iz prvog puta. Ne znam kako se to namesti, ali prosto ima dosta primera. Bez obzira na mene i jos par ljudi sa foruma koji nismo izvuceni is 10+ pokusaja sa puno vere saljite i nadajte se dobitku. Jos jednom, svima puno srece za DV 2013!

Danko 06.09.2011 08:39

Hvala najljepša svima na dobrodošlici i željama i iskreno se nadam da ćemo uspjeti.:)

fikro 06.09.2011 15:06

nije mi jasno fa se placa sto sta kad se tamo ode pa 10 000 dolaras nije mala lova.

vrhunski 06.09.2011 15:07

sa 10.000 dolara u nekim delovima amerike ne mozes da prezivis ni 4 meseca.

bizholix 08.09.2011 22:01

zelim srecu svima u vezi 2013 god nadam se da ce neko biti izvucen sa ovog foruma :obrva: meni ce ovo biti drugi put da se prijavljujem

Positive Vibe 09.09.2011 00:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bizholix (Poruka 25027)
zelim srecu svima u vezi 2013 god nadam se da ce neko biti izvucen sa ovog foruma :obrva: meni ce ovo biti drugi put da se prijavljujem

Da, iako je DV2013 i cela prica oko broja 13, ipak se nadam da ce biti izvuceno sto vise ljudi s foruma. :==D:

cvale 09.09.2011 17:54

Kada je riječ o broju 13 (rođen na petak 13:wtf::wtf::wtf:)to je moj sretan broj tako da se i ja nadam da će me prilikom sledećeg izvlačenja Bog pogledati. :naughty::naughty::naughty::naughty::grin::grin:

jovke 10.09.2011 15:02

Jos nisu izbacili ni zvanicne rezultate za DV-2012 na glavnoj stranici http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1322.html (ne racunam u visa bulletin sto je neko pronasao rezultate), a o informacijama za novu DV-2013 da i ne pricam. Jadna je ta njihova administracija iz godine u godinu nigdje se ne pomjeraju nego smaraju igrace po starom sve im je pet do dvanaest. I ove godine standardna prica, verovatno ih neko podsjeti da trebaju nesto i da rade kad dodje Oktobar...

draganav 10.09.2011 19:11

Ćao svima! Jedno pitanje. S obzirom da će i meni ove godine biti 2 put kako igram lutriju,zanima me da li mogu iskoristiti fotografije moje porodice od prošle godine??? Šta mislite?
:wtf:

vrhunski 10.09.2011 19:31

pa sta ima da razmisljas i da rizikujes bezveze??? slikaj se ponovo!!!

albertas 10.09.2011 20:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik draganav (Poruka 25042)
Ćao svima! Jedno pitanje. S obzirom da će i meni ove godine biti 2 put kako igram lutriju,zanima me da li mogu iskoristiti fotografije moje porodice od prošle godine??? Šta mislite?

Sigurno je bolje da se uslikate iako ne vjerujem da su problem ni slike od prosle god....uslikaj se ponovo bolje sprijeciti nego lijeciti...kako narod stari kaze:obrva:

mijan 11.09.2011 08:02

Citat:

U principu ne bi trebalo da koristis iste slike jer slike ne bi trebalo da su starije od 6 meseci. Opet postavlja se pitanje kako ce oni to provaliti? Jedan moj prijatelj je isao u fotografsku radnju slikao se i doneo tu sliku kod mene da mu predam prijavu. Datum izrade fotografije je bio star 2 godine jer decko u fotografskoj radnji nije imao podesen adekvatan datum na fotoaparatu i zapis o datumu pravljenja slike je star. Neka neko kaze da li to znaci da je automatski eliminisan bez obzira sto se taj dan i slikao i prdao prijavu pa ce zbog "date picture taken" koji se star 2 godine da ga odbace? Dosta je tumacenja price oko slike da li proslogodisnja ili ne i kako to uopste mogu da provale i eliminisu te ?! Ja ipak preporucujem nove slike narocito ako su deca mala, a moguce je i da njihov sistem na neki nacin prepozna ako istu sliku saljete dve-tri godine za redom. Najbolje je da se javi neko ko je izvucen sa istom slikom koju je predao prethodne godine i da otklonimo sumnje oko toga zauvek.

I love NY 11.09.2011 18:08

Citat:

Ma samo properties na sliku --> Details --> Date taken promeni na 2011 i gotovo. Barem ja tako radim. :)

mijan 11.09.2011 21:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik I love NY (Poruka 25046)
Ma samo properties na sliku --> Details --> Date taken promeni na 2011 i gotovo. Barem ja tako radim. :)

Sta ako date taken nije merilo po kome oni provaljuju da li ponavljas sliku?!
Ja se secam da je pre 5-6 godina u zvanicnim instrukcijama pisalo da slika treba biti stara do 6 meseci, ali to vise u upustvima ne vidim da pise. Zasto? To ne znam ali je pisalo sigurno. Samo licni primer nekoga sa foruma ko je izvucen sa ponovljenom slikom moze srusiti mit o ponovljenim slikama. Do tada bice raznih teorija.

bane72 11.09.2011 21:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik I love NY (Poruka 25046)

Pozdrav svim forumašima. Rekao bih samo da treba biti oprezan sa izmenom datuma stare slike, jer se taj datum unutar slike čuva na bar tri mesta pod stavkama Date taken, Date modified, Date digitized. Ako se ovi datumi razilikuju, znaće se da je fotografija naknadno obrađivana i da je neko menjao originalni datum. Ipak je najsigurnije napraviti novu fotografiju.

albertas 11.09.2011 22:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bane72 (Poruka 25049)
Pozdrav svim forumašima. Rekao bih samo da treba biti oprezan sa izmenom datuma stare slike, jer se taj datum unutar slike čuva na bar tri mesta pod stavkama Date taken, Date modified, Date digitized. Ako se ovi datumi razilikuju, znaće se da je fotografija naknadno obrađivana i da je neko menjao originalni datum. Ipak je najsigurnije napraviti novu fotografiju.

Slazem se nikad se ne zna ....:blink:evo jos malo pa oktobar ::==D:

draganav 12.09.2011 22:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik albertas (Poruka 25050)
Slazem se nikad se ne zna ....:blink:evo jos malo pa oktobar ::==D:

U svakom sličaju,hvala vam drugari. Ipak slikaćamo se ponovo i to je to! Pozdrav i naravno srećno svima!:1081:

jovke 13.09.2011 13:23

Mi smo danas posjetili fotografa i slikali se za novu sezonu. To mi je najmrzi dio ove lutrijske price jer je tesko sa malom decom obaviti to slikanje. Starija kcerka je malo odrasla pa je ove godine bilo lakse ali sad je tu druga mladja kcerka. Ista prica godinama trebaju da se slikaju pa spava im se, pa nece da miruju pred fotoaparatom, pa nece da se nameste, pa placu... Rijesili smo se tog smaranja sa fotografisanjem za ovu godinu danas, a sad cekamo Oktobar da popunimo prijave po osmi put i supruga i ja.
Ako mene pitate da li iskoristiti slike iz prethodnih godina ja ih ne bi ponovo slao, jer mi niko sa sigurnoscu ne moze garantovati da to nije eliminaciono za moju porodicu. Mozda i nije eliminaciono i jeste smaranje novo fotografisanje narocito sa malom djecom ali takvim rizicima ne zelim sebe da opteretim kad dodje nova prijava.

jovke 13.09.2011 16:18

Objavili su i zvanicno upustvo (DV-2013 Lottery Instructions) za Oktobar.
http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html
Koliko sam ja gledao na brzaka nisam vidio nikakvu promjenu u odnosu na proslu godinu.

YoWanna 13.09.2011 17:41

Super,jos malo pa krecemo sa slanjem prijava!:grin:

I love NY 13.09.2011 20:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovke (Poruka 25074)
Objavili su i zvanicno upustvo (DV-2013 Lottery Instructions) za Oktobar.
http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html
Koliko sam ja gledao na brzaka nisam vidio nikakvu promjenu u odnosu na proslu godinu.

Kao sto si i rekao u sustini je sve isto...Malo sam obratio paznju vezano za sliku i ne vidim nigde da je potrebno da bude mladja od 6 meseci, ako gresim ispravite me.

stiki 13.09.2011 21:14

Molba

Cao,skoro sam cuo za ovu lutriju, jer mi je komsija izvucen i danas je otisao za New York, tako da sam i ja odlucio da okusam srecu, ali nisam siguran da razumem proceduru oko dobijanja tih koverti i slanja nazad. ako ima neko raspolozen da mi se javi na E-mail da mi to malo detaljnije objasni bio bih mu veoma zahvalan.
n.kapetan@yahoo.com

ISTRIJANKA 14.09.2011 08:09

E da se i ja javim jedva cekam da se prijavim i to po treci puta.....Do Bog da na se ostvare zelje....I ja i moja obitelj smo se slikali i pripremili slike tako da se ne brinem.....SRETNO svima........:grin:

NinaLjuba 14.09.2011 14:15

Pomoc! Ja zivim sa svojim suprugom ali nismo vencani.Ja imam jedno prezime a on i sin drugo.Onda mi i nije suprug.:))
Znaci,moje pitanje je kako da ga navedem u prijavi?Ili da se ekspresno vencamo?Hvala svima na odgovorima i pozdrav.

lukau13 14.09.2011 14:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NinaLjuba (Poruka 25085)
Pomoc! Ja zivim sa svojim suprugom ali nismo vencani.Ja imam jedno prezime a on i sin drugo.Onda mi i nije suprug.:))
Znaci,moje pitanje je kako da ga navedem u prijavi?Ili da se ekspresno vencamo?Hvala svima na odgovorima i pozdrav.

Prijavite se oboje pod razlicitim prezimenima i u razlicitom vremenskom periodu, cisto srece radi. Ako i koga izvuku, onda se vjencavajte.

stiki 14.09.2011 19:40

Prvi put

prvi put se prijavljujem, pa bih hteo da pitam oko slike, dal se slikas u radnji ako za pasos pa onda tu sliku skeniras i ubacis u prijavu kroz browse? i dali bi neko mogao da mi se javi putem maila da mi malo detaljnije objasni proceduru oko celokupne prijave.
n.kapetan@yahoo.com

mikiSA 14.09.2011 20:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stiki (Poruka 25088)
prvi put se prijavljujem, pa bih hteo da pitam oko slike, dal se slikas u radnji ako za pasos pa onda tu sliku skeniras i ubacis u prijavu kroz browse? i dali bi neko mogao da mi se javi putem maila da mi malo detaljnije objasni proceduru oko celokupne prijave.
n.kapetan@yahoo.com

Stiki, vidi svoj profil ili promijeni preference da primas pp, imas poruku od mene (neki ne vole slati na privatne emailove odgovore)

NinaLjuba 14.09.2011 21:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lukau13 (Poruka 25086)
Prijavite se oboje pod razlicitim prezimenima i u razlicitom vremenskom periodu, cisto srece radi. Ako i koga izvuku, onda se vjencavajte.

Ako izvuku recimo mene,kako njih obavestiti da sam se u medjuvremenu udala i promenila prezime?Mozda i ima logike da se prijavimo odvojeno.A da li i ja i on u orijavi da navdemo naseg sina,to je obavezno jel?Navesti svu decu,pastorke itd...Ne znam..pomozite mi jos malo.Svaki odgovor je dobrodosao.

stiki 15.09.2011 00:00

hvala mikiSA, znaci sve odgovore od njih cu dobijati putem maila, a kako im vracam,isto mailom, ili fotokopiram formulare pa saljem postom? mozda lupam ali stvarno ima mnogo detalja, a meni je ovo prvi put da se prijavljujem, i u ovoj prici sam tek 15 ak dana. hvala ti na pomoci.

stiki 15.09.2011 00:00

da li je moguce ako budem izvucen na lutriji da se ozenim,ili to moram da uradim pre izvlacenja. Bez nagadjanja, zeleo bih siguran odgovor.

vrhunski 15.09.2011 00:07

Evo bez nagadjanja: Mozes da uradis i pre i posle nema neke razlike.

Neverhood 15.09.2011 07:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NinaLjuba (Poruka 25090)
Ako izvuku recimo mene,kako njih obavestiti da sam se u medjuvremenu udala i promenila prezime?Mozda i ima logike da se prijavimo odvojeno.A da li i ja i on u orijavi da navdemo naseg sina,to je obavezno jel?Navesti svu decu,pastorke itd...Ne znam..pomozite mi jos malo.Svaki odgovor je dobrodosao.

na forumu je opisano kako da ih obavestis, ono sto mislim da je nova situacija da imate dete a niste vencani, mada ni u to nisam siguran da vec nije opisano. Ako se stalno vrte ista pitanja starosedeoci foruma dobiju utisak da rade Sizifov posao. Potrazite po forumu ako nema sigurna sam da ce neko od kompetentnih "Pravi Amer"-a rado odgovoriti.
Moje misljenje je da oboje morate da navedete dete a vencati se mozete i kasnije, pa naknadno obavestiti Kentucky. Ali to je samo moje misljenje.

NinaLjuba 15.09.2011 07:37

Koliko sam pretrazila forum,nisam nasla odgovor na moje pitanje.Mozda nisam dovoljno trazila.:)
Hvala vam na odgovorima,valjda su pravi.

Neverhood 15.09.2011 11:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NinaLjuba (Poruka 25099)
Koliko sam pretrazila forum,nisam nasla odgovor na moje pitanje.Mozda nisam dovoljno trazila.:)
Hvala vam na odgovorima,valjda su pravi.

Obicnim pretrazivajem mozda teze ali naprednim moze sasvim detaljno da se filterise trazeni sadrzaj.
Ako kliknes ovde, naci ces prilicno slican slucaj.

NinaLjuba 15.09.2011 11:54

E hvala ti do neba.Ovu temu nisam nigde videla.Sad mi je jasno kako trebamo da uradimo.Hvala jos jednom.

mikiSA 15.09.2011 15:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stiki (Poruka 25092)
hvala mikiSA, znaci sve odgovore od njih cu dobijati putem maila, a kako im vracam,isto mailom, ili fotokopiram formulare pa saljem postom? mozda lupam ali stvarno ima mnogo detalja, a meni je ovo prvi put da se prijavljujem, i u ovoj prici sam tek 15 ak dana. hvala ti na pomoci.

Emailom neces nista dobiti. Na onoj stranici gdje si provjerio svoj status pojavice se tekst Congrats... ako su te izvukli i u tekstu ce biti link na kojem ce biti dalje objasnjeno sta trebas sljedece uraditi. Jedini email koji sam ja od njih dobila je bio onaj sa konfirmacijskim kodom, kad je ponisteno majsko izvlacenje. Nakon toga sve sam saznala kad se ulogujem sa kodom, prezimenom i godinom rodjenja. Formulare popunis online, onda isprintas, potpises gdje treba, i saljes EMS postom (dodje jeftinije nego DHL). O tome kad te izvuku...

milenaa88 15.09.2011 23:02

Pozdrav svima :)
Mene zanima na koliko se dobija zeleni karton i sta bude ako se posle par meseci vratis u svoju zemlju. Da li imas pravo da se jednog dana vratis u USA?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:30.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.