ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Uslovi za prijavu DV-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=609)

sile2302 13.10.2010 20:15

Pozdrav svima!

Mene interesuje stavka:

8e. District/County/Province/State

sta tu da upisem?

Posto zivim u Zenicko-dobojskom kantonu, da li da to stavim ili da upisem opcinu u kojoj zivim, a ona je ista kao i grad, ili da stavim Federacija BiH ...?

Unaprijed hvala za sve informacije!

Pozdrav!

sarde 13.10.2010 20:18

Hvala puno, nadam se da ce sve proci ok.Supruga dvoje dece i ja se nadamo da cemo uspeti.

Isabelle 13.10.2010 20:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sile2302 (Poruka 18879)
Pozdrav svima!

Mene interesuje stavka:

8e. District/County/Province/State

sta tu da upisem?

Posto zivim u Zenicko-dobojskom kantonu, da li da to stavim ili da upisem opcinu u kojoj zivim, a ona je ista kao i grad, ili da stavim Federacija BiH ...?

Unaprijed hvala za sve informacije!

Pozdrav!

Stavljas Federation of Bosnia and Herzegovina. Ja sam isto iz Federacija...

Alex25 13.10.2010 23:36

Pozdrav svima ,

novi sam ovdje i prvi put saljem za lutriju.

Zanima me sto da zaokruzim od skole da sma zavrsio a zavrsio sam srednju cetverogodisnju . Ja sam hrvatski drzavljanin i BiH dali da predam kao hrvat ili Bosanac ? Zivim trenutno u Bih , molim odgovor :)

ZeljkoUSA 13.10.2010 23:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Alex25 (Poruka 18885)
Pozdrav svima ,

Zanima me sto da zaokruzim od skole da sma zavrsio a zavrsio sam srednju cetverogodisnju . Ja sam hrvatski drzavljanin i BiH dali da predam kao hrvat ili Bosanac ? Zivim trenutno u Bih , molim odgovor :)

Stavis High school degree.
Sto se tice drzavljanstva i jedna i druga zemlja su u bubnju..., pa sta mislis koja ti je srecnija...:;D:

Alex25 13.10.2010 23:54

Hrvatska mi je definitivno puno srecnija :) a dali postoji broj koliko ljudi posalje iz Bosne a koliko iz hrvatske ? iz koje manje ljudi posalje preko te bi poslao :)

E sad jedno vazno pitanje , u USA sam bio turistiscki 4 mjeseca u posjeti rodbini 2005 . ako sada posaljem ovo za lutriju i nebudem izvucen i ponovno htio aplicirati za turisticku ili student vizu dali ce me oni smatrati potencjalnim imigrantom i znati da sam slao ovo ?

Hvala puno i pozdrav veliki

Alex25 13.10.2010 23:58

Zaboravio sam pitati za brata , on bi takodjer aplicirao ali ima trogodisnju skolu elektrotehnicku smjer auto elektricar dali ima pravo ? ako da sto on treba da zaokruzi ?

Poz

dragance 14.10.2010 00:11

Kad ste več kod države, Alex25, nemoj žuriti dok ne rasčistimo šta je ispravno.
U pravilima piše

Citat:

COUNTRY OF ELIGIBILITY OR CHARGEABILITY FOR THE DV PROGRAM – Your country of eligibility
will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live.
If you were born in a country that is not eligible for the DV program, please review the instructions to see if
there is another option for country chargeability available for you.
Na ovom forumu piše u pravilima
Citat:

Zemlja koja Vam daje za pravo da učestvujete: Izabrati državu na osnovu koje stičete pravo participiranja u programu DV Lottery. Ovo je u našem slučaju isto kao i zemlja rođenja, jer zemlja rođenja ima prioritet. Ni polje 5 ni ovo polje nemaju veze sa time gde živite i čije državljanstvo imate. Kvalifikujete se na osnovu zemlje u kojoj ste rođeni. Ukoliko ta država nema prava participacije u programu, onda mozete navesti državu u kojoj sada živite.
Znači ispravno bi bilo ime zemlje u kojoj si rodjen, ne znam zaista kako bi gledali na to ako staviš ime druge zemlje(koju imaš pravo da staviš ukoliko zemlja rodjenja ne ispunjava uslov) ukoliko budeš izvučen, ako zna neko više neka nam pojasni,

ZeljkoUSA 14.10.2010 00:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Alex25 (Poruka 18888)
Zaboravio sam pitati za brata , on bi takodjer aplicirao ali ima trogodisnju skolu elektrotehnicku smjer auto elektricar dali ima pravo ? ako da sto on treba da zaokruzi ?

Poz

Sto se brata tice, on ne ispunjava uslove za lutriju. Naime, potrebno je 12-ogodisnje obrazovanje, odnosno 4-godisnja srednja skola ili 3-godisnja sa odredjenim radnim iskustvom...
Ne postoji podatak koliko ljudi posalje i biva izvuceno, odnosno procenat sanse...
Zavisi od tebe da li ce pricati sa tobom na razgovoru za turisticku vizu. Ja saljem godinama za GC, a bio sam turisticki i niko me nista nije pitao, mada ima primera kad su im ljudi bili sumnjivi pa su im postavljali i to pitanje...

blisk 14.10.2010 01:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Alex25 (Poruka 18885)
Pozdrav svima ,

Najbolje je napisati zemlju u kojoj si rezident zbog kasnijeg procesa (potvrde, diplome, ljekarski). Kod izdavanja vize u SA mozes slobodno donijeti HR putovnicu iako se prijavis kao BH drzavljanin.
Sanse da dobijes nisu nista vece u HR nego u BiH jer ne postoje kvote za zemlje, samo za regije.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:24.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.