ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Mejl o ponistenju rezultata lutrije (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=925)

jovke 25.07.2011 19:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik TheNenad (Poruka 24495)
Trend je i veoma lako prijavljivanje... Svako živ u Srbiji prijavljuje sebe, devojku, roditelje, babu, kera... ma sve. Da to nije logistička noćna mora, bilo bi super da se provere kandidata vrše u ambasadi unapred, jer bi se time uštedele mnoge bačene zelene karte. Sanjajmo, sanjajmo... U međuvremenu će da trpe oni sa ambicijama i iskrenom željom za novim životom.

Sve zemlje bivse Juge imaju veliki broj iseljenika i u USA i po Evropi. Ja vjerujem da mnogi koji su u Americi prijavljuju sve redom kod kuce u Bosni (sestre, bracu, rodjake, tetke) i po sistemu "ne kosta te nista a ako te izvuku ti razmisli" smanjuju sanse svima. Ti ljudi spadaju u statistiku kod izvlacenja otisli ili ne, koja kada se doda na tri miliona stanovnika u Bosni gde se vecina mladih prijavljuje i zeli da bjezi odavde, i broj od 58 ljudi godisnje kao dobitnici cine statistiku koja sve vise tone. Ne bi me cudilo da smanje ove godine za Bosnu i na 40-45 ljudi. Vjerujem da je isto i za Srbiju i Hrvatsku. Tako je kako je, ne mozemo nista mijenjati, ostaje nam nada. Nadam se da nece smanjiti na toliko mali broj dobitnika da ovo postane ravno loto dobitku.

ZeljkoUSA 25.07.2011 20:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik TheNenad (Poruka 24495)
Trend je i veoma lako prijavljivanje... Svako živ u Srbiji prijavljuje sebe, devojku, roditelje, babu, kera... ma sve. Da to nije logistička noćna mora, bilo bi super da se provere kandidata vrše u ambasadi unapred, jer bi se time uštedele mnoge bačene zelene karte. Sanjajmo, sanjajmo... U međuvremenu će da trpe oni sa ambicijama i iskrenom željom za novim životom.

Potpuno se slazem sa gore navedenim. Mogli bi cak i da poostre kriterijum da otpadne sto vise varijanti: ma daj da posaljem iz zezanja pa ako me izvuku...., videcemo...

Imao ja primer u svojoj okolini da devojka izvucenog bas i ne bi u USA, ne zna, videce,... Nije poslao formulare, a sa devojkom se rasturio nakon par meseci... Ma ima svega, dajte ljudi nas sigurne putnike :1072:

milosx 25.07.2011 20:49

Pa cak bi se isplatilo da kazu da jedna aplikacija kosta $20 ili vise
da ne bude verovatnoca 1 od 150 kao sada... pa ko zeli da ide da ima vece sanse. Videcemo sta ce biti sledecih godina, ali po svemu sudeci bice nesto drugacije...

jovke 26.07.2011 08:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 24498)
Pa cak bi se isplatilo da kazu da jedna aplikacija kosta $20 ili vise
da ne bude verovatnoca 1 od 150 kao sada... pa ko zeli da ide da ima vece sanse. Videcemo sta ce biti sledecih godina, ali po svemu sudeci bice nesto drugacije...

Nema smisla ocekivati neka ogranicenja ili naplacivanje ako recimo oni na razgovoru ne gledaju ni da li covjek sa 3-4 clana porodice koje vodi u nepoznato zna uopste beknuti engleski jezik zbog snalazenja kad udje i takvog ga puste kao novog imigranta. Kad bi recimo uveli neki minimalan test koji se polaze za znanje jezika mozda bi dio ljudi odustao od prijave. Ili neke druge ideje koje nisu izrazeno diskriminatorske. Dok je ovako uslove prijave nece kontrolisati sve dok je kontrola na razgovorima u ambasadi obicna formalnost.

Naja 26.07.2011 08:41

jovke vidim da si iz BiH da li si ti izvucen? znas li kakva je procedura u Sarajevu? koliko novca treba za cijeli ovaj postupak?

jovke 26.07.2011 08:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Naja (Poruka 24509)
jovke vidim da si iz BiH da li si ti izvucen? znas li kakva je procedura u Sarajevu? koliko novca treba za cijeli ovaj postupak?

Novca ti treba koliko i drugima iz bivse Juge. U svakoj drzavi su isti troskovi. 819$ je viza za jednu osobu i to placas u ambasadi na razgovoru. U medjuvremenu treba prikupiti dokumentaciju za taj razgovor i obaviti ljekarski pregled. Te informacije sta i kako ce te dobiti od njih kasnije.
Procitaj temu gdje su ljudi preneli iskustva sa intervjua ima ih i iz ambasade u Sarajevu. Imate sve na forumu prikupljajte informacije i citajte. Recimo na dnu ove stranice imas objasnjeno jedno iskustvo iz ambasade u Sarajevu:
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...?t=770&page=35

Naja 26.07.2011 08:54

hvala puno. citamo i informisemo se sad o svemu. mi smo od onih sretnijih koji nisu imali pojma o ovom a izvuceni su. hvala jos jednom

milan78 29.07.2011 02:31

ja znam da sam odigrao prosle godine ali nikako ne mogu naci broj ..da li mi mozete nekako pomoci?

vrhunski 29.07.2011 10:26

Potrazi u svom Emailu koji si ostavio prilikom prijave.

Ako si ostavio Email prilikom prijave dobio si dva Emaila.

1. Kada si se prijavljivao
2. Pre otprilike par meseci su poslali Email za sve one koji su izgubili broj da kliknu na neki link u Emailu da bi povratili broj.

TO su ti jedine sanse ako nisi ostavio Email prilikom prijave mislim da nema sanse da povratis svoj broj.

jakov 29.07.2011 13:57

Drugar koji je 15. izvucen mi malopre javlja da mu pise da je "Not Selected" , sad vidim da se i meni stranica promenila u "Not Selected" ?!?!
Je li jos nekome tako?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:23.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.