-
Lokacije u USA
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanjavujinovic
(Poruka 51932)
Hvala na odgovoru Magelan,
E sad moja situacija je ozbiljnija i meni su asmatični napadi poznati jakoo a vlaga mi ne prija nikako.
Sa astmom se borim oko 14 god i u početku sam koristila sve te pumpice: Berodual Bekloforte,Ventolin i još po koju a da ih se više ni ne sećam , bili su tu i lekovi kao Aminofilin, Singular pa pumpica Pulmikort turbohaler ako se dobro sećam , ali sve to mi nije pomagalo ili mi je pravilo druge probleme.
Sad koristim Seratide disk 500 i nije loš izdržavam sa njim ali bez nadzora doktora ne bih smela biti što znači da ukoliko sve ovo ispadne onako kako se nadam ne gine mi žešća polisa zdravstvenog osiguranja.
|
Ukoliko imas osiguranje preko posla, onda ce ti premija biti isto onoliko koliko i ostalima. Individualno vec moze da bude ohoho skuplje jer Advair kosta bar sto dolara po disku. Paralela Seretide inhalera je ovde Advair i osiguranje ga pokriva.
Posto je vec situacija takva, onda bi bilo najbolje da nadjes nekog pulmologa ko ce te redovno pratiti. Za preglede kod specijaliste bez uputa je neophodno uzeti neki PPO plan. U suprotnom, svaki put bi morala prvo kod PCP (Primary Care Provider iliti po srpski "Izabrani Lekar") za uput, pa onda kod specijaliste na pregled.
|
sanjavujinovic |
12.02.2015 18:19 |
Hvala Magelan,
Sada mi je mnogo jasnije kako to funkcioniše i skoro je kao i ovde, samo što osiguranje ne pokriva ceo iznos pumpice već samo deo.
|
fabričkagreška |
16.04.2015 16:40 |
Pozdrav svima. Interesuje me da li neko zna koliko se u proseku čeka na posao u struci (1.inženjerski menadžment ili 2. web developer-php/ruby on rails)? Ako je neko iz ovih struka, volela bih da mi kaže svoje iskustvo sa pronalaženjem posla u Čikagu. Ili ukoliko ste pisali blog o pronalaženju posla u tim strukama da mi pošaljete. Hvala mnogo.
:suure: :grin:
|
Aristotel |
23.04.2015 17:24 |
Ovako... Da li neko moze da mi kaze vise detalja oko lokacije Des Planes IL .
u zipu 60016 . Tamo mi je smestaj! Kakav je kraj? Ja sam gledao na google mapsu! Ali jel neko moze da mi da vise detalja.
St se tice posla ja sam uspeo da ga nadjem iz BG. Nisam ljubitelj Čikaga ali bar je neki start!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aristotel
(Poruka 53133)
u zipu 60016 . Tamo mi je smestaj! Kakav je kraj? Ja sam gledao na google mapsu! Ali jel neko moze da mi da vise detalja.
St se tice posla ja sam uspeo da ga nadjem iz BG. Nisam ljubitelj Čikaga ali bar je neki start!
|
Klasican CHGO suburb. Simatican downtown, ostatak kao i sva predgradja u tom delu. Poprilicno siguran suburb. Na dobroj lokaciji, uz I-90 i I-294 tako da se svuda u Chicagoland-u stize brzo iz Des Plaines-a. Tik uz aerodrom. Rasna i etnicka raznolikost medju najvisima po suburbima. Ukoliko ti ne smeta predgradje, Des Plaines je sasvim ok za cikaske prilike.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 53135)
Klasican CHGO suburb. Simatican downtown, ostatak kao i sva predgradja u tom delu. Poprilicno siguran suburb. Na dobroj lokaciji, uz I-90 i I-294 tako da se svuda u Chicagoland-u stize brzo iz Des Plaines-a. Tik uz aerodrom. Rasna i etnicka raznolikost medju najvisima po suburbima. Ukoliko ti ne smeta predgradje, Des Plaines je sasvim ok za cikaske prilike.
|
+1, stim da bih dodao da se meni nije malo svideo jer je skroz ravan ko nasa vojvodina nema nigde ni jednog brdasceta.:grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik free
(Poruka 53220)
+1, stim da bih dodao da se meni nije malo svideo jer je skroz ravan ko nasa vojvodina nema nigde ni jednog brdasceta.:grin:
|
I meni je ta ravnica posle nekog vremena bas pocela bila da smeta...
|
Srecom pa sam iz Vojvodine pa se bas zbog te ravnice osecam kao kod kuce :)
|
A da situacija bude smesnija, pola toponima u Chicagoland-u su neki Hills i Heights :)
|
chicagopn |
28.04.2015 00:58 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aristotel
(Poruka 53133)
|
Generalno Des Plaines je lep subrb ja ga obozavam ,ali taj 60016 je mesovito naselje ,predpostavljam da si nasao smestaj sa desne strane od 294 i route 58 ili golf rd jer tu ima puno onih rental apartmana citavih kolonija, cena je dobra ali je tu prenatrpano bukvoalno jedan drugom na glavu i ima svega i svacega ,jednom reciju zatrovan je taj deo tu,inace ga zovu incorporated ,ako mozes preciznije dati adresu preciznije cu ti reci ,mogu i da ti slikam gde ces ziveti ,ako je pak na levu stranu od 294 gledajuci na mapu onda je mnogo bolje ustvari 60018 je mnogo bolji komsiluk od 60016 ,ako dolazis sam onda si ok ali sa decom ne preporucujem taj deo grada,daj preciznije lokaciju
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:17. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.