ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Banke, kreditne kartice, računi u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=213)

johnny_nyc 04.09.2014 15:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 48408)
Johnny, koliko ste para uplatili za secured kartice? Ima neki minimum ili...?

U wells fargo je min 300$, mi smo stavili po 500$ na svaku. Nije bitan iznos bitno da krenes trositi, placati racune i graditi credit history...rekli su nam ako bude sve ok za 6 mj bi mogli dobiti unsecured i 3000$ limit po kartici.

mikagrubinen 10.09.2014 17:54

Evo i mi smo napravili racun u Wells Fargo. Jedan checking account a nas dvoje cemo imati svako svoju debitnu karticu. Nije nam trebala adresa ni SSN da napravimo racun. Kad nam stigne SSN ici cemo da napravimo i Secured Credit Card.
Johny pratimo vas u stopu. :D

antonia175 01.10.2014 15:08

pitanjce jedno: dakle, recimo da ja i moja druga polovica otvorimo zajednicki checking i savings account i naravno dobijemo svatko svoju debitnu karticu, a onda zatrazimo u drugoj banci secured credit card (svatko svoju - ne zajednicku) - jel onda gradimo zasebni credit score? jel uopce moguce imati zajednicki credit score? sto mislite koja je bolja opcija?

valjda sam bila jasna u pitanju :wacko: :grin:

EDIT: evo sad sam vidila da je netko pisao i o zajednickim scc.. to je dobra ideja :)

antonia175 01.10.2014 15:48

ne mogu vise editirati, pa se unaprijed ispricavam sto postam dvaput zaredom.

malo me zbunjuju neke stvari pa ako moze netko da mi objasni..

kao sto sam napisala, pretpostavimo slijedeću situaciju:

ja i muž dodjemo u BoA i otvorimo joint checkings & savings account.

u istoj banci zatrazimo secured credit card (joint - ja nosioc), i npr. u Chase banci jos jednu secured credit card (joint - muž nosioc).

nakon cca 6 mjeseci, dobijem u BoA i credit card i muž u Chase isto tako. I sad sve transakcije radimo svaki preko svoje kreditne kartice a secured kreditna bi se trebala povremeno koristiti kako se nebi ugasila a na njoj je najdulji credit history.

e sad, da li to znaci, s obzirom da su obe scc joint, da i on i ja moramo provuci povremeno tu karticu ili nije bitno tko je od nas dvoje koristi, bitno je samo da je koristena?

da li bez obzira sto imamo joint account i joint secured cc gradimo zasebni credit score?

uf, i sama sebe sam umorila s ovim :drool:

mikagrubinen 03.10.2014 01:11

E pa vidis, i mene to zanima, mada mislim da je najmanje komplikovano da svako ima svoju kreditnu katricu. :)

Bockyman 03.10.2014 04:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 48929)
ne mogu vise editirati, pa se unaprijed ispricavam sto postam dvaput zaredom.

malo me zbunjuju neke stvari pa ako moze netko da mi objasni..

kao sto sam napisala, pretpostavimo slijedeću situaciju:

ja i muž dodjemo u BoA i otvorimo joint checkings & savings account.

u istoj banci zatrazimo secured credit card (joint - ja nosioc), i npr. u Chase banci jos jednu secured credit card (joint - muž nosioc).

nakon cca 6 mjeseci, dobijem u BoA i credit card i muž u Chase isto tako. I sad sve transakcije radimo svaki preko svoje kreditne kartice a secured kreditna bi se trebala povremeno koristiti kako se nebi ugasila a na njoj je najdulji credit history.

e sad, da li to znaci, s obzirom da su obe scc joint, da i on i ja moramo provuci povremeno tu karticu ili nije bitno tko je od nas dvoje koristi, bitno je samo da je koristena?

da li bez obzira sto imamo joint account i joint secured cc gradimo zasebni credit score?

uf, i sama sebe sam umorila s ovim :drool:

У Chase банци не постоји secured credit card, већ само класичне кредитне картице...

chicagopn 03.10.2014 08:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 48919)
pitanjce jedno: dakle, recimo da ja i moja druga polovica otvorimo zajednicki checking i savings account i naravno dobijemo svatko svoju debitnu karticu, a onda zatrazimo u drugoj banci secured credit card (svatko svoju - ne zajednicku) - jel onda gradimo zasebni credit score? jel uopce moguce imati zajednicki credit score? sto mislite koja je bolja opcija?

valjda sam bila jasna u pitanju :wacko: :grin:

EDIT: evo sad sam vidila da je netko pisao i o zajednickim scc.. to je dobra ideja :)

Uvek je najbolje da se kredit pravi odvojeno nema nikakv benefit da radite istu karticu isti kredit dok odvojeni kredit ima benefit ,ukoliko jedan od vas sje..e svoj kredit imacete backup sa drugom karticom ako ste zajedno onda ode kredit i tebi i supruzniku

antonia175 03.10.2014 12:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bockyman (Poruka 49034)
У Chase банци не постоји secured credit card, већ само класичне кредитне картице...

oprosti, ali ne znam čitati ćirilicu, pa ako mi mozes prevesti bilo bi super xD :no: :bigkiss:

antonia175 03.10.2014 12:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 49037)
Uvek je najbolje da se kredit pravi odvojeno nema nikakv benefit da radite istu karticu isti kredit dok odvojeni kredit ima benefit ,ukoliko jedan od vas sje..e svoj kredit imacete backup sa drugom karticom ako ste zajedno onda ode kredit i tebi i supruzniku

aha kuzim, znaci moze zajednicki checking i savings i onda odvojene secured credit card? :bigkiss:

Tomislav1970 03.10.2014 19:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 49051)
oprosti, ali ne znam čitati ćirilicu, pa ako mi mozes prevesti bilo bi super xD :no: :bigkiss:

U Chase banci ne postoji secured credit card vec samo klasicne kreditne kartice...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:38.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.