-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Ninovranje |
14.10.2011 23:39 |
(1)Primary school only - Osnovna škola
(2) High school, no degree - Srednja škola bez mature znači III SSS, trogodišnja srednja škola, (vozač teretnih-motornih vozila)
(3) High school degree, Srednja škola sa položenim maturskim ispitom IV SSS (Tehničar drumskog saobraćaja)
(4) Vocational school, VKV škola, ili tzv V stepen (primer Vozač motornih vozila - INSTRUKTOR)
(5) Some university courses, Viša ili Visoka škola primenjenih STRUKOVNIH STUDIJA) primer http://www.visokaskola.edu.rs/ tj VI SSS (Saobraćajni inženjer)
(6) University degree, Fakultet VII SSS (Diplomirani saobraćajni inženjer)
(7) Some graduate level courses, Postdiplomske studije VII-2 SSS
(8) Masters degree, Magistarske studije
(9) Some doctorate level courses, and kursevi iz oblasti Doktorata
(10) Doctorate degree, Doktorat
Mozda gresim ali ja bih izabrao (5) Some university courses tj neke visokoobrazovane studije, sto u stvari jeste visa/visoka škola.
Ja imam diplome do stavke broj (5) i sve one glase tačno onako kako sam napisao (sem III SSS jer ja imam IV ali je tačan naziv baš tako).
|
4 razreda srednje ( gimnazija ) i jos 2 godine vise ( nastavnik ).....
|
dejancic |
15.10.2011 17:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik caspero
(Poruka 25563)
4 razreda srednje ( gimnazija ) i jos 2 godine vise ( nastavnik ).....
|
Ako se ne varam u jednom od prvih postova si napisao da si prilikom online priave... To znaci da si se ti vec prijavio, jel tako? Ako jesi ja onda iskreno ne vidim cemu tolika diskusija. Ova tema je analizirana toliko puta i nijednom, ali nijednom nije nadjen odgovor na koji bi svi ostali clanovi mogli da kazu: "To je to, tema zatvorena."
Posmatrajmo situaciju ovako, Boze zdravlja tebe izvuku. Skupis sva dokumenta koja mozes i odes u ambasadu. Napisao si university course i izvadis diplomu vise. Oni kazu ili ok ili ovo nije univerzitetska diploma. U tom momentu ti kazu ili odbijen si, u sta ja licno cisto sumnjam, ili kazu daj nam diplomu srednje da bi ispunio minimalan uslov. Ti tada izvadis diplomu i oni u tom momentu vide da si zavrsio cetvrtu godinu vanredno. Opet ili kazu ok, to je sve sto nam je trebalo, ili kazu zao nam je, ali ne ispunjavas minimalan uslov posto cetvrti stepen zavrsen vanredno ne priznajemo. Opcija radnog staza je tek nesto sto nije moguce odgovoriti u par recenica, jer ne verujem da ce se naci dve osobe sa istom skolom i istim radnim stazom u istoj firmi na istom radnom mestu. Pa smo tako prepusteni poluobjektivnoj analizi sluzbenika i konzula u ambasadi sto nekime moze itekako da koristi, a nekima nazalost i ne...
Poenta mog posta je sledeca. Veruj mi ja tebe razumem. Samo Bog i ja znamo koliko sam u proteklih nekoliko meseci proveo vremena na internetu trazeci odgovore na svoja pitanja. I pogodi sta, nisam ih nasao... Ako te izvuku, jedina dilema koju ti treba da imas je da li ces da pokrenes ceo proces ili ne. Ako udjes u proceduru, sto pretpostavljam hoces, doci ces do ambasade i onda dobiti odgovore na svoja pitanja. Ponavljam, dobices odgovore na sva pitanja, oni nikad omanuli nisu :;D: Mene ako pitas, da sam bio u tvojoj situaciji i da su me na intervjuu odbili najvise bih zalio na ovim danima uzaludno provedenim trazeci odgovor na pitanje koje mozda odgovor nema, ali opet to sam samo ja...Poz
|
nisam se jos prijavio.................................
|
albertas |
15.10.2011 19:26 |
Ljudi se satrase ovde tebi nesto da objasne a ti tu napises po dva slova jesam..... nisaam...malo je dosadno ovo sa tvojom prijavom.... posto mislim da malo djete moze ispuniti onaj formular za prijavu!
|
ja fino pitam a vi se zezate. svako drugacije odgovara . izgleda da cu se sam snalaziti
|
aleksej021 |
16.10.2011 01:13 |
Pozdrav svima!
Mozda je neko vec postavio ovo pitanje ali bih ipak zamolio da mi odgovori neko upucen. Naime, imam dvojno drzavljanstvo. Da li mogu da se prijavim 2 puta i tako povecam svoje sanse da budem izvucen ili je, pak, to uzaludno jer se takvi pokusaji kontrolisu i slicno?
Unapred hvala na odgovoru.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik aleksej021
(Poruka 25569)
Pozdrav svima!
Mozda je neko vec postavio ovo pitanje ali bih ipak zamolio da mi odgovori neko upucen. Naime, imam dvojno drzavljanstvo. Da li mogu da se prijavim 2 puta i tako povecam svoje sanse da budem izvucen ili je, pak, to uzaludno jer se takvi pokusaji kontrolisu i slicno?
Unapred hvala na odgovoru.
|
Svako se moze samo JEDNOM prijaviti. Ako se prijavis vise od jednom, obje tvoje aplikacije ce biti diskvalifikovane.
|
outer_space |
16.10.2011 17:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ninovranje
(Poruka 25555)
(2) High school, no degree - Srednja škola bez mature znači III SSS, trogodišnja srednja škola, (vozač teretnih-motornih vozila)
... (4) Vocational school, VKV škola, ili tzv V stepen (primer Vozač motornih vozila - INSTRUKTOR)
(5) Some university courses, Viša ili Visoka škola primenjenih STRUKOVNIH STUDIJA) primer http://www.visokaskola.edu.rs/ tj VI SSS (Saobraćajni inženjer)
... Mozda gresim ali ja bih izabrao (5) Some university courses tj neke visokoobrazovane studije, sto u stvari jeste visa/visoka škola.
...
|
Po meni (2) znaci 4 razreda srednje skole ali bez polozenog maturskog ispita. Druga je stvar sto je u Srbiji od 90-tih pa do danasnjih dana maturski ispit puka formalnost (kao i celo srednje obrazovanje, na zalost), ali kao sto vidis u usa i drugim zemljama to je ispit zrelosti i predstavlja summa summarum celokupnog znanja koje je djak stekao za te 4 godine obrazovanja. I naravno, uvek postoje djaci koji taj ispit ne poloze, zbog treme ili ko zna kojih sve razloga.
(4) odgovara nasoj srednjoj strucnoj skoli za profile cije obrazovanje traje 3 god (automehanicar, bravar, elektromehanicar, itd). Medjutim ovi profili se u Srbiji izucavaju u okviru srednje tehnicke skole cije obrazovanje traje 4 god. (el.tehnicar, masinski/hemijski tehnicar, itd), dok se u usa ovi profili izucavaju u posebnim skolama (Vocational (trade) schools) i nemaju veze sa tehnickim skolama (ako tako nesto u usa i postoji). U Srbiji je to tako vec 60+ god, a razlozi mogu biti manjak prostora, zatim profesorima koji rade u tehnickoj skoli je mnogo lakse da idu iz odeljena u odeljenje nego da idu sa jednog kraja grada na drugi za 2-3 casa, itd, itd.
(5) ovde si, sto se kaze, pomeso babe i zabe. Visa/visoka skola nema veze sa univerzitetom, one nisu u sastavu univerziteta i kao takve se nikako ne mogu porediti sa univerzitetom. Te ustanove je osnovala republika Srbija u sta se mozes uveriti ako pogledas bilo koju diplomu vise skole. Prema tome diplome, ispiti, nastavni plan i program vise/visoke skole nije uporediv sa istima na univerzitetu. To su dve dijametralno razlicite stvari. Prema tome, Some university courses se ne odnosi na ispite, diplome vise/visoke skole, vec kao sto i sam naziv kaze na ispite koji se odrzavaju na fakultetu nekog univerziteta. Takodje se odnosi i na studente koji studiraju osnovne strukovne studije koje je organizovo fakultet nekog univerziteta. Na univerzitetu u Bgd-u, fakulteti nisu organizovali osnovne strukovne studije, sem FON-a koji je organizovo tek II stepen tih studija pod nazivom specijalisticke strukovne studije (tzv. (post)graduate studies). U Bgd je mislim jedino RAF, koji je u sastavu privatnog univerziteta Union, organizovo osnovne strukovne studije, dok je na univerzitetu u Novom Sadu osnovne strukovne studije organizovao Fakultet tehnickih nauka, i mozda jos neki fakultet tog univerziteta.
Pozdrav.
|
ZeljkoUSA |
16.10.2011 17:39 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik outer_space
(Poruka 25572)
Po meni (2) znaci 4 razreda srednje skole ali bez polozenog maturskog ispita. Druga je stvar sto je u Srbiji od 90-tih pa do danasnjih dana maturski ispit puka formalnost (kao i celo srednje obrazovanje, na zalost), ali kao sto vidis u usa i drugim zemljama to je ispit zrelosti i predstavlja summa summarum celokupnog znanja koje djak stekao za te 4 godine obrazovanja. I naravno, uvek postoje djaci koji taj ispit ne poloze, zbog treme ili ko zna sve kojih razloga.
(4) odgovara nasoj srednjoj strucnoj skoli za profile cije obrazovanje traje 3 god (automehanicar, bravar, elektromehanicar, itd). Medjutim ovi profili se u Srbiji izucavaju u okviru srednje tehnicke skole cije obrazovanje traje 4 god. (el.tehnicar, masinski/hemijski tehnicar, itd), dok se u usa ovi profili izucavaju u posebnim skolama (Vocational (trade) schools) i nemaju veze sa tehnickim skolama (ako tako nesto u usa i postoji). U Srbiji je to tako vec 60+ god, a razlozi mogu biti manjak prostora, zatim profesorima koji rade u tehnickoj skoli je mnogo lakse da idu iz odeljena u odeljenje nego da idu sa jednog kraja grada na drugi za 2-3 casa, itd, itd.
(5) ovde si, sto se kaze, pomeso babe i zabe. Visa/visoka skola nema veze sa univerzitetom, one nisu u sastavu univerziteta i kao takve se nikako ne mogu porediti sa univerzitetom. Te ustanove je osnovala republika Srbija u sta se mozes uveriti ako pogledas bilo koju diplomu vise skole. Prema tome diplome, ispiti, nastavni plan i program vise/visoke skole nije uporediv sa istima na univerzitetu. To su dve dijametralno razlicite stvari. Prema tome, Some university courses se ne odnosi na ispite, diplome vise/visoke skole, vec kao sto i sam naziv kaze na ispite koji se odrzavaju na fakultetu nekog univerziteta. Takodje se odnosi i na studente koji studiraju osnovne strukovne studije koje je organizovo fakultet nekog univerziteta. Na univerzitetu u Bgd-u, fakulteti nisu organizovali osnovne strukovne studije, sem FON-a koji je organizovo tek II stepen tih studija pod nazivom stepspecijalisticke strukovne studije (tzv. (post)graduate studies). U Bgd je mislim jedino RAF, koji je u sastavu privatnog univerziteta Union, organizovo osnovne strukovne studije, dok je na univerzitetu u Novom Sadu osnovne strukovne studije organizovao Fakultet tehnickih nauka, i mozda jos neki fakultet tog univerziteta.
Pozdrav.
|
Bez ikakvih baba i zaba koje je tvoje resenje za nasu Visu skolu, 4 semestra, aka VI stepen :blink:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:37. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.