- -
Visa Bulletin
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)
Supernaut |
26.05.2018 06:25 |
visa bulletin
|
Izašao je danas kompletan broj 2NL za jul. Ako sam dobro izračunao, a trebalo bi da jesam, a i ako su tačni podaci u fajlu, 1066 osoba čeka intervju u julu. U ovaj broj su uračunati i nosioci i derivati, kao i oni sa manjim brojevima što su kasnije poslali DS260. Ako bude isti procenat odbijenih kao i pre (8-9%), to znači da će ukupan broj izdatih viza biti oko 970-980. Ovo je po mom mišljenju dobra vest, zato što je Simon predvideo da, ako se ne varam, oko 1500 viza bude podeljeno u julu. Ali bez obzira na sve, ovo ne menja drastično stvari i dalje je potrebna redistribucija viza, da bi što više ljudi stiglo na intervju.
|
Citat:
Section 203(c)(1)(E)(iv) of the Immigration and Nationality Act reads
[...] excess visa numbers shall be made available to natives [...] of the other regions in proportion to the percentages [...]
The website of the Federal Register explains that "shall" is, indeed, an obligation. For the sake of clarity, they recommend using the word "must" instead. I comply: The Visa Office must redistribute unused Asian visa numbers, and I expect them to kick off the bonanza on June 8th. The section also gives pretty clear instruction on how this has to be done. Let's see what that means for the over selected regions (EU, OC and SA).
Assumptions/Remarks
Africa doesn't partake, neither as recipient nor as donor. This simplifies the calculation but seems reasonable. The region's selection is about the right size.
North America gains less then 10 visa numbers, so I don't include it in the equation.
NACARA is way less than 1000. I will work with 54.500 available visa numbers globally.
How many Asian visa numbers will VO transfer?
The Asian quota of 15.716% translates into 8565 visa numbers.
At the end of the fiscal year Asia could have some 3450+250+1700 = 5400 issued visas. Taking into account the late year loss, I suggest that 5500 visa numbers might remain in Asia, and I will assume that 3150 visa numbers are up for grabs.
How many does OC get?
Since the redistribution is "in proportion to the quotas," the visa number pool of each participating region appreciates at the same rate, and we can look at the combined pool EU+SA+OC, which has a quota of 41.184% or 22,445 visa numbers.
The transferred visa numbers increase the pool and therefore the regional quotas by 3150/22445 = 14%.
In Oceania that could translate directly into an equal increase of the cutoff. The currently favored window 1450-1500 would be lifted to 1650-1710. 2018OC1678 would still be touch and go, but hope? Absolutely.
Disclaimer
The scenario is clearly optimistic. Still, I consider DV-2018 a perfect showcase for the above provision in 203(c). We've never had such an ideal opportunity to "test" the law, and some folks don't believe in it.
https://forums.immigration.com/threa...y-hope.337877/
|
Interesantan post DV4ROGERa. Takođe on je "provalio" kako se računaju kvote i može se reći da je dosta upućen u ceo proces.
Ako sam dobro razumeo, oni su po zakonu obavezni da redistribuiraju neiskorišćene vize iz jednog regiona na druge regione. Dakle, ako se ovo desi, njegova procena je da će se broj viza povećati za 14%. EU kvota je oko 18300 i ako na to dodamo 14%, dobijamo oko 20800-20900 viza. Ovo se odnosi samo na vize iz Azije, a očekivano je da i u Africi imamo višak viza, a postoje i one NACARA vize. Ali da sačekamo i vidimo. Sledeći bulletin bi trebalo da izađe do petka, eventualno do ponedeljka.
|
Zanimljiv post. Mislim da se ovo čekalo. Manje brojeve su zauzele zemlje koje uvek dobijaju puno viza. Očekujem da će brojače za ove zemlje zaustaviti, a ostatku Evrope omogućiti da dobije veći procenat
|
Supernaut |
07.06.2018 14:43 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 72616)
Interesantan post DV4ROGERa. Takođe on je "provalio" kako se računaju kvote i može se reći da je dosta upućen u ceo proces.
Ako sam dobro razumeo, oni su po zakonu obavezni da redistribuiraju neiskorišćene vize iz jednog regiona na druge regione. Dakle, ako se ovo desi, njegova procena je da će se broj viza povećati za 14%. EU kvota je oko 18300 i ako na to dodamo 14%, dobijamo oko 20800-20900 viza. Ovo se odnosi samo na vize iz Azije, a očekivano je da i u Africi imamo višak viza, a postoje i one NACARA vize. Ali da sačekamo i vidimo. Sledeći bulletin bi trebalo da izađe do petka, eventualno do ponedeljka.
|
To je super vest. Međutim, ako ugrubo saberemo do sada izdate vize sa AP i ready (naravno neće svi dobiti vize a možda ni pojaviti na intervjuima) mi smo već na više od 19k viza koje bi bile izdate do 30. septembra. Strašno je što je još uvek jezivo visok odziv. A Roger čini nam se ne spominje Afriku zbog travel bana i zbog toga što zbog nesreće tih ljudi koji su pod sankcijama neko može da profitira (EU).
|
ali ne mozes da sabiras tek tako te ready vise i ap, neke od tih ready su jos od januara ready i bice ready do kraja procesa u septembru.. ko zna koliko od tih ready su "realne" za izdavanje ako me razumes
|
Tako je. Očekuje se da u junu i julu bude izdato oko 2500 viza, što znači da će do kraja jula da bude izdato oko 16500 viza +- par stotina, što znači da za avgust i septembar ostaje oko 1500-2000 viza, ukoliko je kvota 18300.
|
Mislim da je to dovoljno viza da se pozovu brojevi do 28.000
|
Supernaut |
07.06.2018 18:06 |
Evo, šta je danas izjavio Brit:
I will say this.
If we do see a redistribution from AS region, we would see a couple of things.
AS region going current this next VB (I think that is likely).
SA region seeing an increase of > 200 in the next VB (EU and OC would also see small, but unexpected jumps).
Now – wait and see.
|
Video sam to. Pitanje je šta on misli kada kaže small, but unexpected jump. Da li je to skok ok 2000, 3000, 5000?
Inače onaj DV4ROGER je pre neki dan napravio novu kalkulaciju kvota i izračunao da će osnovna kvota ove godine u Evropi biti oko 19568.
|
Supernaut |
08.06.2018 08:59 |
Citat:
(Poruka 72602)
Izašao je danas kompletan broj 2NL za jul. Ako sam dobro izračunao, a trebalo bi da jesam, a i ako su tačni podaci u fajlu, 1066 osoba čeka intervju u julu. U ovaj broj su uračunati i nosioci i derivati, kao i oni sa manjim brojevima što su kasnije poslali DS260. Ako bude isti procenat odbijenih kao i pre (8-9%), to znači da će ukupan broj izdatih viza biti oko 970-980. Ovo je po mom mišljenju dobra vest, zato što je Simon predvideo da, ako se ne varam, oko 1500 viza bude podeljeno u julu. Ali bez obzira na sve, ovo ne menja drastično stvari i dalje je potrebna redistribucija viza, da bi što više ljudi stiglo na intervju.
|
Jutros smo gledali situaciju u ambasadi u Taskentu, Tirani i Kievu: Uzbekistan i Albanija imaju ca.1800 izdatih i ca. 500 slučajeva koji su ready. A Ukraina ima 2155 izdatih i 451 ready slučajeva. Sa kojom brojkom oni dostižu limit od 7%? A Moskva i Ankara kaskaju...
|
Priloženih datoteka: 1
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...1&d=1528450931
Uradio sam tabelu. Njih su limitirali još na izvlčenju na 4500 izvučenih. Taškent praktično od 12000 nema više intervja, ima po 1 ili 2 kejsa na hiljadu, ali to su verovatno ljudi iz drugih zemalja koji su izabrali da tamo imaju intervju. Kijev je završio na oko 19000, možda malo više. Koliko sam ja ukapirao, Uzbekistan i Ukrajina imaju sve brojeve na početku. To sam zaključio zato što sam pročitao na onom ruskom forumu da ukrajinci nemaju ni jedan broj preko 20000, a logično je da je slična situacija i sa Uzbekistanom, zato što su te dve zemlje poznate već dugo kao zemlje sa najviše izvučenih.
Nažalost, to nije slučaj sa Alb, Rus i Tur tj. njihovi brojevi su raspoređeni tj. postoje do kraja.
Ovo je broj izvučenih u ovih 5 zemalja
RUSSIA 4,500
UZBEKISTAN 4,494
ALBANIA 4,484
UKRAINE 4,478
TURKEY 4,390
|
Supernaut |
08.06.2018 12:31 |
Citat:
(Poruka 72642)
http://www.zelenalutrija.com/forum/a...1&d=1528450931
Uradio sam tabelu. Njih su limitirali još na izvlčenju na 4500 izvučenih. Taškent praktično od 12000 nema više intervja, ima po 1 ili 2 kejsa na hiljadu, ali to su verovatno ljudi iz drugih zemalja koji su izabrali da tamo imaju intervju. Kijev je završio na oko 19000, možda malo više. Koliko sam ja ukapirao, Uzbekistan i Ukrajina imaju sve brojeve na početku. To sam zaključio zato što sam pročitao na onom ruskom forumu da ukrajinci nemaju ni jedan broj preko 20000, a logično je da je slična situacija i sa Uzbekistanom, zato što su te dve zemlje poznate već dugo kao zemlje sa najviše izvučenih.
Nažalost, to nije slučaj sa Alb, Rus i Tur tj. njihovi brojevi su raspoređeni tj. postoje do kraja.
Ovo je broj izvučenih u ovih 5 zemalja
RUSSIA 4,500
UZBEKISTAN 4,494
ALBANIA 4,484
UKRAINE 4,478
TURKEY 4,390
|
Tačno, i Brit je spominjao U2 (Ukrainu i Uzbekistan) kao poznate slučajeve, ali da su mu ove godine iznenađenje Turska, Albanija i Rusija sa velikim brojem izvučenih. Znači, u ovim zemljama neće biti limita...
|
Malo je verovatno, ali nije isključeno da vidimo i ono except Russia, Albania i eventualno Turkey. Da ih tako dodatno ograniče. U Rusiji je možda i kapacitet problem, jer kao što je poznato, iz Rusije je proterano dosta diplomata i činovnika iz ambasade SAD.
|
Ništa od bulletina danas izgleda. Uvek je izlazio u 16h po našem vremenu tj. u 10h po vremenu u Kentakiju.
|
Nadamo se svi danas lepim vestima.:bravo:
Pa da prođe i ovo iščekivanje.
|
Ja sam kovertirao potez i čekam na potez KCC-a. :;D:
|
Ni danas izgleda ništa od bulletina. Verovatno još uvek razmišljaju da li da stave sad odmah u avgustu current ili da ostave to za septembar. :drool:
|
Supernaut |
11.06.2018 18:05 |
Malo nas je zbunio DV4Roger koji je rekao da će VB izaći u prošli petak ili danas.
|
Iskreno i ja sam očekivao da izađe ili u petak ili danas, zato što je uvek izlazio oko 10. u mesecu. Prošli je izašao 10. maja.
|
neverujem da moze current za EU ikac, dobro bi bilo kada bi za AS sada bilo current
|
Svi očekujemo sa nestrpljenjem novi VB. :obrva:
Ako AS bude current za avgust, EU će za septembar
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Decko45
(Poruka 72688)
neverujem da moze current za EU ikac, dobro bi bilo kada bi za AS sada bilo current
|
Ma šalio sam se. Current neće da bude sigurno, osim ukoliko ne odluče da podele svih 50.0000 viza tj. da urade redistribuciju svih neiskorišćenih viza, ali u tom slučaju bi u Evropi morali da podele minimum 23-24000 viza, a to je realno nemoguće tj. bar ja tako mislim. Od 2000. pa do 2018. najviše viza u Evropi podeljeno je 2000. godine, kada je podeljeno 22.385 viza i 2003. kada je podeljeno 22.321 viza i prošle godine kada je podeljeno 20.516 viza.
Da su neka druga vremena možda bi i mogli da očekuemo neku veću redistribuciju, ali u ovakvoj situaciji, kada imamo na čelu USCIS-a čoveka koga je Trump postavio i koji se, kao i Trump, zalaže za ukidanje lutrije, mislim da to nije realno. Mislim da bi trebalo da budemo presrećni ukoliko se ponovi prošla godina tj. broj viza iz prošle godine. Ali da sačekamo i vidimo, još uvek ništa nije gotovo.
|
Mi samo vršimo pritisak na njih da malo poguraju brojeve Evrope. :naughty:
|
ni danas nista izgleda od VB, imaju fore do petka znaci najkasnije :nene:
|
Do petka bi trebalo da izađe. Ne znam samo da li je ovo odugovlačenje dobar ili loš znak. :)
|
Supernaut |
12.06.2018 17:52 |
Čekajući najnoviji VB sada smo analizirali prethodne godine, DV-2017 i DV-2015, u totalu je izdato 48737 (DV-2017) i 48737 (DV-2015) viza.
Što se DV2018 tiče, do je je izdato 29995, AF kilavi sa izdavanjem, AS će biti current, ako se ne varam, kada se pogleda cifra u totalu, ima dosta prostora za EU? Ili se to samo nadamo...
|
Prostora ima. I to ga ima toliko da bukvalno mogu da puste sve ljude iz Evrope i da se ne pređe kvota od 50.000 viza. Pisao sam već o tome, ukoliko ne bude redistribucije u svetu će ukupno biti podeljeno 42-43000 viza.
|
Još uvek nema bulletina. Na ruskom forumu pišu da je neko zvao KCC i da su mu rekli da proveri u ponedeljak / utorak.
|
Niksovac |
14.06.2018 20:50 |
c c c
Auu brate dal je ovo ikad vise kasnilo... katastrofa, ja sam bukvalno 21 iljada i nesto, dosli dotle i zaboli hahaha :grin:
|
Meni se izlizalo F5 dugme na tastaturi. :)
Inače imam jednu teoriju u vezi kašnjenja. Kao što je svima poznato, ove godine je promenjen način obrade DS260 obrasca tako da sada obrađuju samo one obrasce koje planiraju da zovu na intervju u narednom periodu tj. obrada je vezana za case number, a ne za datum slanja obrasca. Moja teorija je da kasne zato što su uzeli da obrađuju veći broj obrazaca, možda čak i sve poslate, da bi imali što čistiju i precizniju situaciju, tj. da vide koliko će viza biti potrebno po regionima, koliko viza će ostati nepodeljeno zbog eventualne redistribucije i sl.
Sa druge strane, može se reći da ovo uopšte nije kašnjenje zato što bulletin zvanično izlazi do 15. u mesecu, a svi znamo da 15. još uvek nije prošao.
|
pa kako ponedeljak utorak, rok im je do 15. u mesecu, nije bezveze napisano takav je zakon valjda 😐
|
Supernaut |
15.06.2018 08:28 |
Well you didn't wake up this morning 'cause you didn't go to bed
You were watching the whites of your eyes turn red
The calendar on your wall was ticking the days off
You've been reading some old letters
You smile and think how much you've changed
All the money in the world couldn't buy back those days
You pull back the curtain
And the sun burns into your eyes
You watch a plane flying
Across a clear blue sky
This is the day, your life will surely change
This is the day, when things fall into place
You could have done anything, if you wanted
And all your friends and family think that you're lucky
But the side of you they'll never see
Is when you're left alone with your memories
That hold your life together, like glue
|
Izašao bulletin 23325. Mislim da je ovo poslednji bulletin, i da verovatno neće biti nikakvog povećanja u septembru. Azija i Afrika su current.
|
Supernaut |
15.06.2018 11:25 |
Misliš da je to to? Znači, ništa od nas... Oni mogu u za septembarski VB samo da potvrde našu brojku iz avgusta...
|
Supernaut |
15.06.2018 11:46 |
Citat:
(Poruka 72721)
Izašao bulletin 23325. Mislim da je ovo poslednji bulletin, i da verovatno neće biti nikakvog povećanja u septembru. Azija i Afrika su current.
|
Ovo je pretposlednji bulletin, mora da izađe i za septembar... Međutim ako ne dođe do preraspodele neiskorišćenih iz srećnijih sredina (Afrika, Azija) ništa od nas... Koliko vidim, ovo je bilo manje i od očekivanog...
|
Supernaut |
15.06.2018 11:50 |
Gledam AF, ona ima još 11.655 CN u KCC-u... Oni jednostavno neće da se bave redistribucijom, nego koliko stignu, stignu za dva meseca. Neki mučenici nisu dobili 2snl ni iz junskog bulletina, pa čak i da se ne pojavi dosta ovih preostalih 11.655, oni neće moći mnogo da urade, ali da se bave redistribucijom i prognozom, to očigledno ne žele..
|
Mora da izađe i izaći će, ali ne mora da se poveća broj. To se desilo 2014. godine.
|
Supernaut |
15.06.2018 11:57 |
Kako surovo.... Avgusta 2014. su stali na CN 40.150... a sada na 23.325.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:30. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.