ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   otici li ne :) (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1175)

Photographer 02.11.2012 05:56

Ja sam u USA dosao iz EU tako da pricam o svom slucaju :-) Kao EU rezident mogu da zivim i u UK i u Austriji i u Poljskoj. Samo pravim paralelu izmedju zivota koji sam imao pre i posle dolaska u USA. Cemu nervoza...

Maruko 02.11.2012 06:09

Nije nervoza, jednostavno morate shvatiti da su na ovom forumu pretezno stanovnici Srbije, i okolnih zemalja, koji ne bi mogli biti rezidenti ni jedne od tih zemalja. Sad shvatam da ste Vi navikli na neke vise standarde, ali ovde, u Srbiji, cak i ta Poljska koju ste pomenuli zvuci kao bolja opcija. Ja, recimo, radim u novom, skupom hotelu, i ima posla, ali plata je minimalac. Verujte mi, radio bih (i nadam se, radicu), entry level poslove svih oblasti dok ne docekam nesto bolje, jer ZNAM da je i to bolje od dobrog i lakog, ali lose placenog posla u Srbiji.

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

redovnica 02.11.2012 08:19

Photographer vjerujem da si u pravu, kazu da je i u bavarskoj 3 posto nezaposlenosti. To je i blizu. Mozda je i tih tri posto domacice koje brinu za djecu niti planiraju raditi dok djecaa ne odrastu jer im muzevi imaju dobru placu. I vjerujem da bi vecina tu sa foruma koja su se prijavila za usa gledala i da tu dodju. Ali svi vise manje znamo kakav takav engleski, ne upotrebljavamo ga pa je naglasak ajme. Svi ga znamo makar pasivno i provjezbat cemo ga do izvlacenja, vecina ga ucila u skoli. Sta da radim s njemackim. Isla sam na dva stupnja nekada davno i nije mi ostalo apsolutno nista u glavi. Njega tek nisam slusala ni na tv-u. Da ne pricamo o svedskom i danskom. Da sila natjera, prala bi sudje ili pomagala u kuhinji, van radnog vremena ucila jezik i tek onda trazila posao u struci. Da se vratim na pocetak misli, vjerujem da bi vecina razmatrala i europu da nije barijera jezik.

wladinho 02.11.2012 08:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Photographer (Poruka 33432)
Ja sam u USA dosao iz EU tako da pricam o svom slucaju :-) Kao EU rezident mogu da zivim i u UK i u Austriji i u Poljskoj. Samo pravim paralelu izmedju zivota koji sam imao pre i posle dolaska u USA. Cemu nervoza...

E vidis sad, ovo boldovano mnogo menja situaciju! A zasto? Pa zato sto mozes da se vratis u EU, pa mozes da uporedjujes EU sa USA jer ces sa tvojim EU statusom ponovo lako naci posao u EU. Ja postujem sve sto si ti rekao i verujem ti sve na rec, ali isto tako bih otisao i ja u EU kada bi mogao na nacin na koji se ide u USA, ali je to nemoguce.
Ali, kao sto rece Maruko, mi idemo iz Srbije a ne iz EU, pa cemo i dalje uporedjivati sa Srbijom. Isto tako, ja znam samo jednog coveka koji se vratio iz USA zbog nekih porodicnih razloga, pa se sada ne vraca jer se ovde ponovo lepo snasao, a zbog svojih godina mu se i ne radi vise posao koji je radio (nosac namestaja).

vuxanne 02.11.2012 20:35

Ma opustite se, pravila tu nema. Svako od nas je drugaciji, drugacije poima svet oko sebe i vrednuje stvari. Gde bi bio ovaj svet da smo svi isti. Naopako.

Meni se danas vrti u glavi od cifre koliko kosta zelena karta preko zaposlenja. Mogu samo da kazem prijavljujte se na tu lutriju sta se mislite uopste.

free 02.11.2012 21:39

Ufffff bas teska tema za filozofiranje, ali izgleda da stoji ona narodna da sit gladnog nikada nije razumeo.Ja jedino znam da ovde u fucking sugavoj Srbiji nema leba, dzaba meni skole i sertifikati kad sve polupismena stoka drzi firme i zajebava te u ono malo zdravog mozga sto ti je ostalo, plus nova vlast koja je ubacila rikverc u 5 brzinu i ekspresno nas vraca u 90-te, i jos gomila koje kakvih sranja koja malog coveka guse i dave. I to su razlozi sto hocu da idem odavde, i ja sam hteo da begam u Evropu, ali u Evropu jok more, kako je krenulo opet ce da nam vrate i sengen, jednostavno nece nas i to je to. Ko da smo sugavi. Onda ajde da begamo za Kanadu, koja je inace moja velika zelja, ali za Kanadu je procedura ogromna tako da pre cu ja da postanem astronaut, nego sto cu da dobijeme papire za Kanadu. Australija mi se nesto nesvidja, pa je ona otpala iz kombinacije, tako da je GC i Amerika ostala kao jedina naj realnija kombinacija za beg iz ovog blata. Ne idem ja odavde sto sam besan, nego sto me muka naterala, i neocekujem nista spec u USA, ali moram da se nadam da cu nesto uspeti za moje sadasnje dete i decu koja ce doci. Da, plasim se i to se mnogo plasim, i sta cu i kako cu se snaci u USA,i da li cu se snaci pogotovu sto bi isli sa malim detetom, ali znam da nema predaje i da cu se boriti, nema neki izbor, ili to ili natrag u kaljugu.

redovnica 02.11.2012 22:35

Free tebe su izvukli ili nisu? Vidim da ti broj manji nego ovi sta su izvuceni u 10tom mj? Pitam jer ne pise ostatak price u potpisu.

Ivana717 02.11.2012 23:02

Meni je samo smijesno (cudno) sto se svi zale, a niko se ne vraca :suure: Ja sve koji znam da su otisli u USA, snasli su se, ali bas svi- a imam mnogo prijatelja i iz razvijenih zemalja koji su otisli tamo- Njemacke, Austrije, Luksemburga... A Amerika ima najkvalitetnije obrazovanje na svijetu, pa neka prica ko sta hoce, od top 20 univerziteta na svijetu, 16 ih je u USA! Mislim da to dovoljno govori.

free 02.11.2012 23:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik redovnica (Poruka 33494)
Free tebe su izvukli ili nisu? Vidim da ti broj manji nego ovi sta su izvuceni u 10tom mj? Pitam jer ne pise ostatak price u potpisu.

Jesmo izvuceni smo u to u maju i da imamo veliki Case Number ali idemo dalje sa nadom da cemo proci.:naughty:

Photographer 03.11.2012 00:06

Ivana, ima u USA top univerziteta na svetskom nivou i to niko nije porekao pitanje je samo da li imas novaca i znanja da se upises ne neki od njih.

Ako imas decu i zelis da studiraju neki od tih univerziteta to bas nece biti niti jednostavno niti lako sto sa finansijske strane sto se strane mogucnosti da ih prime tako da se ja bas ne bi tako zaletao i mastao.

Kada sam poredio kvalitet skolovanja mislio sam na prosecnog coveka, srednju klasu kojoj vecina pripada. Bolji kvalitet za ulozeno ce se dobiti u EU i tu nema nikakvih dilema.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:05.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.