Vuvuzela |
26.08.2010 16:48 |
Citat:
Druga stvar u mom slučaju je ta da sam kao student iz BiH boravio 5 godina u Beogradu, i za to vrijeme sam živio nešto u domu, nešto u privatnom smještaju, ali nigdje nisam prijavljivao nikakav boravak, kao u ostalom i druge moje kolege iz unutrašnjosti Srbije (Bor, Kraljevo,Loznica,...). To je tada za Srbe iz BiH bilo političko pitanje, jer i da su htjeli nisu mogli prijavljivati prebivalište jer je tada tako Miloševićeva politika diktirala.
Ako ima sličnih slučajeva na studentskim relacijama iz jedne EX-YU države u drugu, neka kažu da li su morali dostaviti neke dokaze iz policije i suda i iz druge države u kojoj su studirali?
|
Pa ako se nisi prijavio onda službeno nisi niti bio tamo tako da nema osnova po kojem bi te tražili potvrdu iz Srbije!
|
A šta kad vidi diplomu stečenu u drugoj državi? Jasno je da nisam putovao 150km par godina na predavanja! Može da me pita za boravak tokom školovanja i da to protumači kao nelegalan boravak u drugoj državi i da me diskvalifikuje!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi
(Poruka 17738)
A šta kad vidi diplomu stečenu u drugoj državi? Jasno je da nisam putovao 150km par godina na predavanja! Može da me pita za boravak tokom školovanja i da to protumači kao nelegalan boravak u drugoj državi i da me diskvalifikuje!
|
Ne, to nece biti "nelegalan boravak" u drugoj drzavi diskvalifikacija, nego "lagao si nas" diskvalifikacija. Ocigledno je da si boravio u Srbiji par godina. Gde god da si bio posle 16-e godine duze od sest meseci (a ne mozes da sa sigurnoscu sakrijes) moras im prijaviti i traziti od policije iz tog mesta potvrdu iz kaznjene evidencije, a to nije nikakav problem jer te tamo nece naci (valjda?) i lako se dobija. Ne verujem da ce te srbi pitati jesi li prijavio boravak dok si bio na fakultetu...
|
Vuvuzela |
26.08.2010 20:48 |
Ne znam lenhi, sve mi to nema smisla. Potvrdu u BG nemaš na osnovu čega tražiti jer nisi nikada ni živio tamo (službeno). S druge strane zašto im ne bi mogao objasniti kakva je situacija bila u to vrijeme i da je to tako funkcioniralo. Malo doradiš story u smislu da si bio par dana tamo par ovamo jer je to tako išlo i gotovo. Iskreno ne vjerujem da bi zbog toga pravili probleme. Ako neko iskusniji misli drugačije, ili ima konkretne informacije o tome siguran sam da će ti napisati.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela
(Poruka 17742)
Ne znam lenhi, sve mi to nema smisla. Potvrdu u BG nemaš na osnovu čega tražiti jer nisi nikada ni živio tamo (službeno). S druge strane zašto im ne bi mogao objasniti kakva je situacija bila u to vrijeme i da je to tako funkcioniralo. Malo doradiš story u smislu da si bio par dana tamo par ovamo jer je to tako išlo i gotovo. Iskreno ne vjerujem da bi zbog toga pravili probleme. Ako neko iskusniji misli drugačije, ili ima konkretne informacije o tome siguran sam da će ti napisati.
|
vuvuzela, u zatvor mozes da odes u bilo kojoj zemlji bez obzira sto u njoj nemas pravo boravka zar ne? Moja zena je zivela sa mnom u Beogradu (madjarica) oko godinu dana, negde 2003-e, jer sam ja radio lokalno na nekom projectu i nigde nije bila prijavljena, a eto ipak cu dobiti potvrdu iz policije, beogradske, iz kaznene evidencije da je tamo nema, razgovarao sam njima i to su mi rekli. Mislim da je to prilicno jednostavna stvar...
|
Vuvuzela |
26.08.2010 22:19 |
Bravo Score, ako je tako onda je sve jasno. Uzme se potvrda i u BG i sve je rješeno - bolje spriječiti nego liječiti, zar ne?
|
Malo sam kasno videla, ali da kazem svoje iskustvo.
Ja sam na intervju otisla bez potvrde iz policije iz Svajcarske, gde sam studirala 3 godine. Ne pitajte me zasto, neodgovornost :belj: I na intervjuu se upravo to desilo - aha, vidim zavrsili ste poslediplomske u Svajcarskoj (valjda sam to negde napisala u delu o skolovanju, ni ne secam se), lepo....a potvrda iz policije?
Onda su mi odlozili izdavanje vize dok ne donesem potvrdu. Na svu srecu Svajcarci su Svajcarci pa sam je dobila u roku od 3 dana, na kucnu adresu :bravo:
Dakle, pravac BG policija i izvadi potvrdu, moj ti je savet.
|
Vuvuzela |
05.09.2010 22:36 |
Cijelo vrijeme se priča o potvrdi iz policije, a nije precizno objašnjeno što je to. Postoje, naime, dvije potvrde: 1. Potvrda da se protiv nas ne vodi nikakav postupak i da nema nepravomoćnih presuda protiv nas u tom trenutku (svi završeni postupci i pravomoćne presude ne navode se u toj potvrdi) i 2. Izvadak iz kaznene (krivične) evidencije koji, u biti, i služi i može se i dobiti jedino za potrebe zapošljavanja u drugoj državi ili za izdavanje viza. U tom izvatku bit će evidentirana sva kaznena (krivična) djela za koja smo pravomoćno osuđeni, osim onih za koja je prošao rehabilitacijski period. Dužina rehabilitacijskog ovisi o težini djela, odnosno o dužini kazne. U RH za izrečene novčane kazne ili kazne zatvora do pet godina rehabilitacijski period je tri godine. Nako proteka tog perioda kazneno djelo briše se iz evidencije i nije navedeno ni u kakvim potvrdama više. E sad još nek netko tko je prošao razgovor u ambasadi napiše da li traže obje potvrde ili samo jednu i koju!?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela
(Poruka 17880)
Cijelo vrijeme se priča o potvrdi iz policije, a nije precizno objašnjeno što je to. Postoje, naime, dvije potvrde: 1. Potvrda da se protiv nas ne vodi nikakav postupak i da nema nepravomoćnih presuda protiv nas u tom trenutku (svi završeni postupci i pravomoćne presude ne navode se u toj potvrdi) i 2. Izvadak iz kaznene (krivične) evidencije koji, u biti, i služi i može se i dobiti jedino za potrebe zapošljavanja u drugoj državi ili za izdavanje viza. U tom izvatku bit će evidentirana sva kaznena (krivična) djela za koja smo pravomoćno osuđeni, osim onih za koja je prošao rehabilitacijski period. Dužina rehabilitacijskog ovisi o težini djela, odnosno o dužini kazne. U RH za izrečene novčane kazne ili kazne zatvora do pet godina rehabilitacijski period je tri godine. Nako proteka tog perioda kazneno djelo briše se iz evidencije i nije navedeno ni u kakvim potvrdama više. E sad još nek netko tko je prošao razgovor u ambasadi napiše da li traže obje potvrde ili samo jednu i koju!?
|
"Applicants who have been convicted of a crime must obtain a certified copy of each court record and any prison record, regardless of the fact that he or she may have subsequently benefited from an amnesty, pardon or other act of clemency. Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview. Court records should include:
* Complete information regarding the circumstance surrounding the crime of which the applicant was convicted:
* The disposition of the case, including sentence or other penalty or fine imposed."
Znaci ako ste bili osudjivani morate im doneti i sudsku i zatvorsku potvrdu. Ukoliko niste, to ce se videti iz policijske potvrde (izvod iz kaznjene evidencije) koja ce u tom slucaju biti prazna pa vam sudska potvrda ne treba. Logicno, zar ne?
|
Vuvuzela |
06.09.2010 10:23 |
Citat:
"Applicants who have been convicted of a crime must obtain a certified copy of each court record and any prison record, regardless of the fact that he or she may have subsequently benefited from an amnesty, pardon or other act of clemency. Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview. Court records should include:
* Complete information regarding the circumstance surrounding the crime of which the applicant was convicted:
* The disposition of the case, including sentence or other penalty or fine imposed."
Znaci ako ste bili osudjivani morate im doneti i sudsku i zatvorsku potvrdu. Ukoliko niste, to ce se videti iz policijske potvrde (izvod iz kaznjene evidencije) koja ce u tom slucaju biti prazna pa vam sudska potvrda ne treba. Logicno, zar ne?
|
A ako je osoba osuđivana ali je prošao rehabilitacijski period i brisano je iz kaznene evidencije? Onda, pretpostavljam, osoba može tvrditi da nije osuđivana jer je kaznena evidencija čista i ne mora ništa niti spominjati o tom kaznenom djelu?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:53. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.