![]() |
Citat:
Sto se tice namestaja-moj savet svima ...uzmite duseke za spavanje koji se krecu $50-80, sto i stolice sve to nije tako skupo ako uzimate u Walmartu , naravno i nije neki kvalitet ali za pocetak je ok. Garage sales su isto dobra varijanta ako uspete nesto da nadjete, mada kakva je kriza sad toga je sve manje |
Bas me znaima di si nasao madrace od 80 dolara. Jedino ako mislis na one na napuhavanje. Ja sam se pretrgala ovih dana naci madrac za manje od 200-400 dolara. :(
|
na te i mislim. Zato sto je neko rekao da bi za pocetak vrece za spavanje a ovo je mislim ipak bolja varijanta, posle mozete da pogledate i te madrace i da birate po mekoci udobnosti broju opruga u njima i.t.d. ali za to treba odvojiti znatno vise novca
|
Citat:
Hvala na savetu:D |
Citat:
I dođete na adresu i pogledate nameštaj. Neko prodaje sve u kompletu, negde možete da uzmete samo neku stvar, neko daje za džabe, neko za 1$, a neko stavi cenovnik pa vam tako kauč košta 10$ neka fensy fotelja može da bude i 100$, ali bitno je da sve ide mnogo jeftinije. I može se naći sve, od nameštaja do tehnike. Takođe svake subote neki ljudi ostavljaju stvari koje im ne trebaju ispred kontejnera. Pored toga, obavezno pogledati www.craigslist.org, tu se sve može naći. *to se tiče prevoza, skoro uvek je uslov da morate sami preneti stvari. Jer ako ti neko poklanja nešto neće uglavnom i da se maltretita oko prevoza. Pozdrav |
Fora su i te thrift shops. Utipkajte u google vas grad i to i vjerojatno ima takvih trgovina sa rabljenim namjestajem i ostalim stvarima za doma. Vrijedi pogledati, sigurno ce se nesto naci za djabe!!
|
Citat:
Zato budi dobar mali i uci of mudrosti stariih. hehehe:D Mozda i naucis heklati. http://s14.rimg.info/ab9256880fa47ad...9693289994.gif |
Zavisi kada dolazite u Usa,garaz sejlovi su uglavnom u letnjim mesecima.
Oni koji dolaze ovamo ne mogu se osloniti na to. Mislim da je varijanta sa dusecima iz Woolmarta najbolja naravno mogu i da se nadju mnoge druge stvari tamo po maloj ceni koje su vam neophodne, to je vise manje samo tehnicko pitanje mislim to kako ce te da se snadjete za namestaj. Hteo bih da kazem samo koju rec o agencijama za zaposljavanje, mislim na one koje nude posao u fabrikama, trgovinama ali i na mestima poput banaka i ostalih ustanova gde bi se mogao naci posao. Ukoliko ne uspete da nadjete direktno posao putem intervjua kod poslodavaca, nakon nekog vremena ne gine vam da se obratite za posao u agencije za zaposljavanje. Imate niz raznoraznih agencija ovde u Chicagu problem je kako izabrati pravu. Poenta je da kod temporary posla vi ste placeni onoliko koliko radite. Postoje agencije koje vas placaju i za vreme praznika ovde dok vas vecina ne placa kada ne radite za praznike. Agencija vam uzima oko 1$ po satu vaseg rada i to dodje otprilike oko 160$ mesecno. Arotek je trenutno najaca agencija za koju sam cuo, ( nazalost ja ne radim preko njih), Kod agencija vam je bitna i kolicina slobodnih dana koju vam daje, opet zavisi od agencije do agencije. Koliko sam ja cuo ovde od ljudi koji rade preko agencija treba da radis godinu ili vise dana da bi ostvario neka od prava koje vam daje agencija i da zaradjujete vise od 1000$ tj uglavnom da radite full time( 40 sati nedeljno), Svaka agencija ima svoja pravila i to treba da proverite preko njih. Poznate agencije ovde u Chicagu su Arotek, crown,( www.crownservices.com) Da bi ste videli kako se realne satnice krecu za poslove pogledajte recimo ovaj sajt http://www.employmentsource.net/, ili vec poznate koji su ranije navedeni na forumu. Imacete realniju sliku o ceni rada u fabrikama,voznji autobusa, taksija, kamiona itd. Ovo vam je realna slika. Opet kazem nije lako prilagodjavanje ovde i moze lako da se desi da ne uspete da nadjete odgovarajuci posao odmah ali ne treba da se klone duhom,treba da se ide ma max ali ako ne moze da prodje morate od neceg da zivite dok nesto neresite. Opet ponavljam samo rad na jeziku i kvalitetan Engleski vam moze ponuditi malo bolji posao, samo radite na tome dok ste u Srbiji. Bez toga je tesko naci dobar posao odmah na pocetku a i kasnije. |
D$D, citas mi misli... bas sam htela da te zamolim da napises nesto o agencijama za zaposljavanje:) Vrlo korisno!:)
|
Ima li kakvog posla za ilegalce u Chi townu???
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:31. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.