ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Chicago i početak života u njemu (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=242)

Lucky 19.09.2008 14:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Olivera (Poruka 3738)
E lucky druze, posto ja planiram da zivim tamo juznije kod vas, reci dali na ovih 600-700/850-950 ima i koju dolarcic plus. Mislim neke takse, osiguranja....

Nema nikakvih taksi to je bruto cena a u to je obicno ukljucena voda i kablovska. Placa se prva i zadnja kirija ili samo prva kirija+security deposit obicno u vrednosti pola kirije koji se na kraju vraca ako je sve u redu sa stanom.

Sto se tice namestaja-moj savet svima ...uzmite duseke za spavanje koji se krecu $50-80, sto i stolice sve to nije tako skupo ako uzimate u Walmartu , naravno i nije neki kvalitet ali za pocetak je ok. Garage sales su isto dobra varijanta ako uspete nesto da nadjete, mada kakva je kriza sad toga je sve manje

stizeljeto 20.09.2008 08:13

Bas me znaima di si nasao madrace od 80 dolara. Jedino ako mislis na one na napuhavanje. Ja sam se pretrgala ovih dana naci madrac za manje od 200-400 dolara. :(

Lucky 20.09.2008 14:30

na te i mislim. Zato sto je neko rekao da bi za pocetak vrece za spavanje a ovo je mislim ipak bolja varijanta, posle mozete da pogledate i te madrace i da birate po mekoci udobnosti broju opruga u njima i.t.d. ali za to treba odvojiti znatno vise novca

xeg 20.09.2008 14:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lucky (Poruka 3754)
na te i mislim. Zato sto je neko rekao da bi za pocetak vrece za spavanje a ovo je mislim ipak bolja varijanta ...

Sve bolje varijante se odmah beleze a kasnije najverovatnije i usvajaju;)
Hvala na savetu:D

Good Spirit 21.09.2008 10:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 3743)
Ono sto mene interesuje kod tih garage sales...kako se za to sazna? I posto u pocetku nemas kola, kako to dopremis do stana?

U Atlanti su "garage sales" svake subote, i to je neko nepisano pravilo. Pored toga, ako neko hoće da podeli/proda veliku količinu nameštaja, često ispred ulaska u naselje ili kod prvog velikog hipermarketa zabode u zemlju tablu sa natpisom "garage sales" i adresa.

I dođete na adresu i pogledate nameštaj. Neko prodaje sve u kompletu, negde možete da uzmete samo neku stvar, neko daje za džabe, neko za 1$, a neko stavi cenovnik pa vam tako kauč košta 10$ neka fensy fotelja može da bude i 100$, ali bitno je da sve ide mnogo jeftinije.

I može se naći sve, od nameštaja do tehnike.

Takođe svake subote neki ljudi ostavljaju stvari koje im ne trebaju ispred kontejnera.

Pored toga, obavezno pogledati www.craigslist.org, tu se sve može naći.

*to se tiče prevoza, skoro uvek je uslov da morate sami preneti stvari. Jer ako ti neko poklanja nešto neće uglavnom i da se maltretita oko prevoza.

Pozdrav

stizeljeto 21.09.2008 18:15

Fora su i te thrift shops. Utipkajte u google vas grad i to i vjerojatno ima takvih trgovina sa rabljenim namjestajem i ostalim stvarima za doma. Vrijedi pogledati, sigurno ce se nesto naci za djabe!!

Olivera 21.09.2008 18:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 3746)

Jesam, jesam mlada bakica od 99 1/2 god.
Zato budi dobar mali i uci of mudrosti stariih. hehehe:D

Mozda i naucis heklati. http://s14.rimg.info/ab9256880fa47ad...9693289994.gif

D$D 22.09.2008 03:10

Zavisi kada dolazite u Usa,garaz sejlovi su uglavnom u letnjim mesecima.
Oni koji dolaze ovamo ne mogu se osloniti na to.
Mislim da je varijanta sa dusecima iz Woolmarta najbolja naravno mogu i da se nadju mnoge druge stvari tamo po maloj ceni koje su vam neophodne, to je vise manje samo tehnicko pitanje mislim to kako ce te da se snadjete za namestaj.
Hteo bih da kazem samo koju rec o agencijama za zaposljavanje, mislim na one koje nude posao u fabrikama, trgovinama ali i na mestima poput banaka i ostalih ustanova gde bi se mogao naci posao.
Ukoliko ne uspete da nadjete direktno posao putem intervjua kod poslodavaca, nakon nekog vremena ne gine vam da se obratite za posao u agencije za zaposljavanje.
Imate niz raznoraznih agencija ovde u Chicagu problem je kako izabrati pravu.
Poenta je da kod temporary posla vi ste placeni onoliko koliko radite.
Postoje agencije koje vas placaju i za vreme praznika ovde dok vas vecina ne placa kada ne radite za praznike.
Agencija vam uzima oko 1$ po satu vaseg rada i to dodje otprilike oko 160$ mesecno.
Arotek je trenutno najaca agencija za koju sam cuo, ( nazalost ja ne radim preko njih),
Kod agencija vam je bitna i kolicina slobodnih dana koju vam daje, opet zavisi od agencije do agencije.
Koliko sam ja cuo ovde od ljudi koji rade preko agencija treba da radis godinu ili vise dana da bi ostvario neka od prava koje vam daje agencija i da zaradjujete vise od 1000$ tj uglavnom da radite full time( 40 sati nedeljno),
Svaka agencija ima svoja pravila i to treba da proverite preko njih.
Poznate agencije ovde u Chicagu su Arotek, crown,( www.crownservices.com)
Da bi ste videli kako se realne satnice krecu za poslove pogledajte recimo ovaj sajt
http://www.employmentsource.net/, ili vec poznate koji su ranije navedeni na forumu.
Imacete realniju sliku o ceni rada u fabrikama,voznji autobusa, taksija, kamiona itd.
Ovo vam je realna slika.
Opet kazem nije lako prilagodjavanje ovde i moze lako da se desi da ne uspete da nadjete odgovarajuci posao odmah ali ne treba da se klone duhom,treba da se ide ma max ali ako ne moze da prodje morate od neceg da zivite dok nesto neresite.
Opet ponavljam samo rad na jeziku i kvalitetan Engleski vam moze ponuditi malo bolji posao, samo radite na tome dok ste u Srbiji.
Bez toga je tesko naci dobar posao odmah na pocetku a i kasnije.

wingreen 22.09.2008 08:09

D$D, citas mi misli... bas sam htela da te zamolim da napises nesto o agencijama za zaposljavanje:) Vrlo korisno!:)

blazo032 23.11.2009 20:59

Ima li kakvog posla za ilegalce u Chi townu???

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:31.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.