ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

moni 10.04.2009 21:43

Sloba Kg

Pa da na onom sifonjeru, al tako na brzaka. Sve nas malko skratila.:grin:

landlord 11.04.2009 12:11

super, hvala za tvoje iskustvo..
dakle proslo je sve glat..
tako ce i na intervjuu biti
poz

moni 11.04.2009 22:07

Hvala Lande na podrsci.

zokipoki76 15.04.2009 17:36

danas smo bili na preglede super smo prosli sutra cemo po rezultate
remedika je super i jeftini ja za 100 eura
9200 denara za familiju.inace pomerili su nam intervju za 30 april

landlord 15.04.2009 18:37

Super Zoki drzimo palceve..

Macedonia Ohrid 15.04.2009 20:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zokipoki76 (Poruka 9501)
danas smo bili na preglede super smo prosli sutra cemo po rezultate
remedika je super i jeftini ja za 100 eura
9200 denara za familiju.inace pomerili su nam intervju za 30 april

Cestitam Zoki. Znaci se pomina OK? A vo sto se sostojat pregledite, i dali odnesovte kompletna dokumentacija za bolesti i vakcinacii? Nie sme na 15 maj vo REMEDIKA a na 26 na intervju. Se nadevam deka ke se vidime ako imame vreme vo SK, ako ne javi ako vie idate vo Ohrid na vikend . Pozz

zokipoki76 18.04.2009 16:09

hvala ti puno landlorde .a pregledite bea gola voda inace
.ilce ke si zemete kartoncinja od vakcinite za tebe za soprugata i decata inace za decata mora da se primi hepatit b zavisi od toa koja godina se rodeni,za nas ne trebase nikakvi vakcini ,se zema krv za vozrasnite samo za decata ne i rentgen za vozrasni samo drugoto e samo na prasanja ,a ne kako vo iom soblekuvanja i takvi raboti.pobaraj me na skype obavezno zokipoki 76 ili zokipoki76@hotmail.com.pozdrav zoki do site na forumot

stizeljeto 18.04.2009 20:09

Super sto ste imali priliku raditi pregled u Remediki. Kad smo mi isli prosle godine na popisu dozvoljenih ambulanti je bio samo IOM. Ja sam se porodila u Remediki i iskustvo i bolnica su bili za deset.

Taji 24.04.2009 17:45

Maloprije sam dosla iz Sarajeva sa ljekarskog pregleda koji sam obavila kod Dr. Cengic koju svim Bosancima toplo preporucujem. Divna osoba, i kao doktor i kao zena.
Skidanje je bilo samo do pasa, pregled - uho, grlo, nos, slusala pluca, izmjerila mi pritisak. Uzeka podatke o istorijatu bolesti (ako ih ima). Izvadjena krv. Slikala sam pluca na Radioloskom kod kasarne i sa tim rezultatima se vratila na kliniku i nalaz krvi je u medjuvremenu bio gotov.
Snimak pluca sam platila 20km a kod doktorice sam platila 156km za vadjenje krvi i vakcinu tetanus. Ostale vakcine sam vec dobila u firmi za koju radim tako da nije bilo potrebe duplati. Sve zavrseno za otprilike 2 sata.
Dr. Cengic poslala moje papire direktno u ambasadu (kaze takva je praksa da se saju petkom direktno) i dok sam stigla kuci zvali me iz ambasade da mi promijene datum razgovora posto ne rade za 1 maj. Napravili smo novi termin za 29 april, yesssssss:obrva:
Proteklo je sve veoma glatko i brzo. Osoblje klinike je takodje veoma ljubazno i susretljivo.

Sve u svemu, veliki profesionalizam sa primjesom naseg pravog, domaceg Bosanskog gostoprimstva:1072:

Srecno svima koje tek ceka ljekarski i ne brinite nista.:1081:

steficacvek 24.04.2009 18:02

Super Taji! Bas mi je drago da je tako glat proslo. Vjeruj da sam ja daleko vecu tremu imala pred ljekarski nego pred intervju. I jedno i drugo je proslo super, kao sto ce i tebi i svim ostalim koji cekaju intervju.
Pozdrav!

landlord 24.04.2009 18:04

Taji, super da je sve dobro proslo i da su ti se oni iz ambasade javili za intervjuu.
Bilo nas je dosta kod te doktorice i ti si kao i mi imala super iskustvo sa njom. I ja se slazem sa tobom i svima je toplo preporucujem.

poz.

vlatkojo 30.04.2009 05:34

Zoki so sreka i od mene pa ke se cueme na skype kako si pominal.Samo opusteno i se ke pomine vo najdobar red.Pozdrav
22.05.2008 - poslato nazad
13.01.2009 - viza odobrena
15.01.2009 - viza u pasosu
10.03.2009 - PoE in Chicago
20.03.2009 - dobio SSN
07.04.2009 - stigla GC

ferrigno 20.12.2009 20:39

Kakva su iskustva na lječničkom ako piješ neke tablete?

Strah me da ne dobim šut kartu zbog ljekova šta moram popit na dan. Pijem radi kontrole "struje" u mozgu, pa ako mi ga specijalist do onda ne skine, ne bi htio radi njega izgubiti moguću i željenu životnu priliku.

Misa 20.12.2009 21:34

Samo otvoreno kazi sta pijes i koji je razlog (ionako cete pitati za istoriju bolesti).
Bitno je da nemas neku od ozbiljnijih bolesti kojom mozes zaraziti druge (HIV, hepatitis C...).

Ne brini, test na drogu ide tek kada dobijes posao ;)...

wrath:of:the:lich:king 21.12.2009 03:48

Slobodno reci, ja sam i gore prijavila :)

steficacvek 21.12.2009 19:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vanja-istra (Poruka 13392)
Kakva su iskustva na lječničkom ako piješ neke tablete?

Strah me da ne dobim šut kartu zbog minimalne dnevne doze ljekova šta moram popit na dan. Pijem radi kontrole "struje" u mozgu, pa ako mi ga specijalist do onda ne skine, ne bi htio radi njega izgubiti moguću i željenu životnu priliku.

Ne brini za to, nego prijavi. Lamictal se i ovdje dosta koristi i regularan je lijek. Vaznije je da sve fino i uredno kazes, nego da negdje usput dobijes epi napad ne daj Boze.

ddariod 29.12.2009 00:36

Pozdrav svima,

Treba da zakazem lekarski pregled ovih dana, raspitao sam se oko vakcinacije i procitao sta ste pisali ovde.

Nije mi jasna jedna stvar. Zasto neko ko donese urednu papirologiju da ima sve potrebne vakcine, opet dobije vakcine koje je vec dobio kao dete? Da li je neko pitao lekara u toj ambulati o cemu je rec?

Nije problem da se vakcinise ako nesto treba, ali da se vakcinisemo samo da bi se vakcinisali (ko razume shvatice) nema smisla.

mitar 29.12.2009 14:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ddariod (Poruka 13440)
Pozdrav svima,

Treba da zakazem lekarski pregled ovih dana, raspitao sam se oko vakcinacije i procitao sta ste pisali ovde.

Nije mi jasna jedna stvar. Zasto neko ko donese urednu papirologiju da ima sve potrebne vakcine, opet dobije vakcine koje je vec dobio kao dete? Da li je neko pitao lekara u toj ambulati o cemu je rec?

Nije problem da se vakcinise ako nesto treba, ali da se vakcinisemo samo da bi se vakcinisali (ko razume shvatice) nema smisla.

Ja sam zakazao za 4. januar lekarski u privatnoj klinici u Smiljanicevoj (ona mi je najbliza od glavne autobuske stanice) i zena mi kaze da ponesem ono crveno kartonce ako imam od vakcinacija i da spremim 3-4000 ako bude trebalo da se dovakcinisem sa dve vakcine koje mislim da cu ipak morati da primim citajuci ovaj forum svi su primili.

ddariod 03.01.2010 04:22

To mi zvuci Ok, ali citao sam da je nekome i pored dokaza o vakcinama opet data neka vakcina.

Lekar NE SME da daje dva puta istu vakcinu, osim recimo tetanus koji treba da se svakig 10 god pojacava..

domesticus 03.01.2010 17:29

Ima li neko stare dobre oziljke na rukama od samopovredjivanja i kako gledaju oni na to.Sta je najbolje reci u vezi toga?

imarkovic 04.01.2010 19:24

Sto se tice vakcina, mislim da nema razloga za brigu. Ko ce sta da primi (ili nece), odredjuje se individualno. Ocigledno, posto svi imaju razlicita iskustva. Nama je zakazan pregled 12.01. u Smiljanicevoj. Kada je ona ljubazna teta cula da imamo dokaz da smo primili vakcinu protiv tetanusa a ja i protiv hepatitisa, rekla je: eee, onda odlicno. Koliko mi se cini, njima je vazno da nesto upisu, ili da imaju dokaz o prethodnoj vakcinaciji ili da daju nesto na licu mesta.
Antitetanusna zastita vazi 10 god. Ako si primio vakcinu (zbog povrede ili u vojsci), ponesi dokaz i neces je dobiti. Decije vakcine se ne daju odraslima. Ali, i za te vakcine se moze uzeti izvod iz vakcinalnog kartona u domu zdravlja, doktorka ce biti srecna i verovatno zaboraviti na sve ostalo.
Vise ljudi je spominjalo hepatitis, mada ne znam koja je to vakcina, jer se kod nas ona daje u tri doze za godinu dana. Ali nije stetna da se primi, ako mora. Ja cu da primim i od svinjskog gripa ako treba, samo da 02.02. dobijem vizu.:grin:
Da ne duzim dalje, htela sam da kazem da niko nece davati vakcine koje smo vec primili. To nije ni eticki, a ni medicinski opravdano. Ima jos normalnih doktora. verovali ili ne...
Sto se tice samopovredjivanja, koliko sam primetila to se belezi, isto kao i tetovaze, ali ne mogu da nadjem da li je to razlog za eliminaciju. Mozda neko poznaje nekog, ko poznaje nekog sa slicnom situacijom, da pomogne. Ja pretpostavljam da se i druge stvari uzimaju u obzir, npr.trenutno psihicko stanje i kako covek o tome govori. Ako su neke stvari prevazidjene, ne vidim razlog da to bude prepreka.

ddariod 05.01.2010 02:02

Sto se tice vakcine protiv hepatitisa b, ona ide u 3 doze, a na formularima koje doktori popunjavaju ima rubrika "insuficent time" - sto vazi za ovu vakcinu jer ide u intervalima od - sad, mesec, sest meseci - ili tako nesto. Tako da nema smisla da daju 1 dozu.

A druga stvar vezana za ovu vakcinu - po americkom zakonu ili direktivi zovite kako hocete, je da se ona zahteva samo za rizicne grupe - medicinsko osoblje, itd...

Imigranti se po pitanju vakcina tretiraju isto kako je u USA.

http://www.cdc.gov/mmwr/PDF/wk/mm5753-Immunization.pdf (Na drugoj strani sto je u zutoj, to su potrebne vakcine u usa)

imarkovic 13.01.2010 18:03

Zavrsili smo lekarski u Smiljanicevoj ulici. Valjda smo zdravi, niko nista ne prica, samo pipka, stipka i bocka. Toliko je kratko trajalo, da prosto ne znam ni sta nam je radila.
Ujutro su nam izvadili krv i uzeli novac, 110$ preracunato u dinare, po nekom izmisljenom kursu. Odveli su nas na Stomatoloski fax da snimimo pluca. Tu su nas ostavili i rekli da se vratimo u ordinaciju u 14h. Zavrsili smo svi (petoro) za manje od pola sata.
Doktorka je malo kasnila, ali je brza k'o strela! Sedi. Ustani. Skini se. Okreni se. Stani ovde. Stani tamo. Par pitanja, merenje, pritisak,refleksi, ispipala nas je za dve sekunde i to je to.
Bila je jos jedna troclana porodica sa nama. Svi smo dobili MMR vakcinu osim njihovog sina. Hepatitis je ne interesuje, a za vakcinu protiv tetanusa je samo pitala za datum, ne insistira na nekom dokazu, tako da smo to izbegli jer smo oboje primili pre dve godine. MMR kosta 2800 din. I to je trajalo pola sata za nas petoro.

spectra 16.05.2010 18:30

Ljudi, interesuje me koliko zavisi proces dobivanje GC od rezultata ljekarskog pregleda?

Konkretno, sta u slucaju da je dobitnik GC invalid (npr. osoba koja nema ruku, nogu, ali je fakultetski obrazovana, sa radnim iskustvom itd.)?

Da li taj fizicki nedostatak i invalidnost uticu na samu odluku dobivanja vize?

pekka 17.05.2010 09:24

Mislim da nikako ne bi smelo da utice, ali u svakom slucaju odlicno pitanje.

celestine 08.10.2010 11:17

Da li bi neko, ko zna, mogao da napise koje stvari ustanovljene na zdravstvenom pregledu ("medical conditions") mogu da eliminisu nekoga za dobijanje GC?

Zana 09.10.2010 02:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik celestine (Poruka 18717)
Da li bi neko, ko zna, mogao da napise koje stvari ustanovljene na zdravstvenom pregledu ("medical conditions") mogu da eliminisu nekoga za dobijanje GC?

• Chancroid;
  • Gonorrhea;
  • Granuloma inguinale;
  • Leprosy, infectious;
  • Lymphogranuloma venereum;
  • Syphilis, infectious stage;
  • Tuberculosis, active;
  • Any quarantinable, communicable disease defined by current and future Presidential Executive Orders
  • Communicable diseases that may pose a public health emergency of international concern reported to the World Health Organization (WHO)
  • physical or mental disorder and behavior associated with the disorder that may pose, or has posed, a threat to the property, safety, or welfare of the alien or others
  • alien who is determined (in accordance with regulations prescribed by the Secretary of Health and Human Services) to be a drug abuser or addict is inadmissible

HIV je izbacen sa liste u novembru prosle godine.

Moguce je podneti zahtev za Waiver - forma I-601.

cile 21.10.2010 14:44

Jedno pitanjce za ovogodisnju zelenu ekipu - da li ste svi obavili lekarski u Smiljanicevoj u Beogradu? To pitam,zato sto su bile jos dve ustanove u igri,u Baje Sekulica i Zavod za zastitu zdravlja u kombinaciji sa Reumatoloskim.....da li je tamo neko obavio lekarski i kakva su iskustva?
Ili je samo validna ova u Smiljanicevoj?
Hvala

Ivana MS 21.10.2010 14:55

Validne su Smiljaniceva(011-2451-919 i 064-199-8867) i Drziceva(011-2424-918;011-2404-228;011-382-1703;011-382-1704 i 063-214-253)

SevenByEight 23.10.2010 09:23

Moj mladji sin ima dijagnozu pervazivnog poremecaja razvoja. Da li to moze biti razlog za diskvalifikaciju?
Ako na forumu ima ljudi koji su aplicirali iz Crne Gore molila bih da mi se jave jer imam par pitanja u vezi ljekarskog.

dare_ns 23.10.2010 11:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SevenByEight (Poruka 19079)
Moj mladji sin ima dijagnozu pervazivnog poremecaja razvoja. Da li to moze biti razlog za diskvalifikaciju?
Ako na forumu ima ljudi koji su aplicirali iz Crne Gore molila bih da mi se jave jer imam par pitanja u vezi ljekarskog.

Mislim da se na forumu niko nije javljao sa sličnim problemom.
Jedini savet koji mogu da dam je da nazoveš ambasadu u Beogradu i pitaš.

Citat:

Immigrant Visas

The U.S. Embassy in Podgorica regrets that immigrant visas are not processed in Montenegro. The U.S. Embassy in Belgrade processes all immigrant visa cases for applicants in Montenegro.

If you would like to obtain more information about applying for an immigrant visa in our Consular Section in Belgrade, please go to Immigrant Visa Section Belgrade.

If you would like to obtain general information about immigrant visas to the United States, please visit the Immigrant Visa Section of the Department of State website at Immigrant Visas to the U.S..
kontakt ambasade u BG

SevenByEight 23.10.2010 18:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dare_ns (Poruka 19084)
Mislim da se na forumu niko nije javljao sa sličnim problemom.
Jedini savet koji mogu da dam je da nazoveš ambasadu u Beogradu i pitaš.

Ok. Tako ce i biti. Dare,hvala ti na odgovoru. :)
.

SevenByEight 25.10.2010 09:07

Zvala sam ambasadu i rekli su mi da ne odbijaju izdavanje viza porodicama koje imaju djecu sa posebnim potrebama, ali da konzul moze traziti potvrdu da imamo nekog ko bi nam pomogao za pocetak. :bravo:
To je razumno, mada ko bi se normalan, u situaciji kao sto je moja, spakovao i otisao a da nema nekog u Americi ko mu se moze naci pri ruci.:blink:

cile 25.10.2010 10:31

Ovo su lepe vesti,sad se lepo prijavite i zelim Vam da pozelenite!

Ivana MS 05.11.2010 10:38

Zavrsili smo lekarski dan pre intervjua u ambasadi....bili smo u Smiljanicevoj.
-dosli oko 9h izvadili nam krv i poslali da snimimo pluca,tamo sacekali pola sata da budu gotovi snimci ,vratili ih u ordinaciju...platili u dolarima
-bili slobodni 3,5 sata i vratili se oko 14h...merili nam pritisak,tezinu i visinu...skidali se i gledala (pretpostavljm ili tetovaze da je trazila ili bil okakve promene na kozi)
-ispitivala(mehanicki i ekstra brzo)popunjavajuci neki obrazac....da li sam pusac,da li sam koristila narkotike ....
-dala vakcine (tetanus i hepatitis) i na kraju platili i vakcine u dinarima.

Toliko o lekarskom.

TheNenad 05.11.2010 14:23

Mere li šećer u krvi tj. potrebno je dolaziti praznog stomaka na vađenje krvi?

Bode 05.11.2010 16:15

Preko krvne slike proveravaju samo da li neko ima sifilis i nista drugo

Score 05.11.2010 16:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bode (Poruka 19567)
Preko krvne slike proveravaju samo da li neko ima sifilis i nista drugo

...i vade krv samo iz prsta, ne iz vene??! To je super vest, ja mislim...bar su meni tako.

Bode 05.11.2010 18:24

E, blago tebi Score!!! Nama izvadise iz vene kao za baksuz...
:smrc:

Score 05.11.2010 18:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bode (Poruka 19569)
E, blago tebi Score!!! Nama izvadise iz vene kao za baksuz...
:smrc:

Neverovatno je koliko ti zavisi od mesta do mesta sta ce da ti rade ili daju....isti pregled u istu svrhu, a opet razlicit...kao i drugi uslovi pri intervjuu u zavisnosti od ambasade do ambasade...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:25.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.